pondělí 13. června 2022

LMW - kapitola 384


Kapitola 384 – Nebeský kotlík


Mistr Yong He? A to byl kdo?

Ta otázka vytanula You XiaoMovi na mysl. Bez ohledu na to, jak byl slavný, nepoznával ho.

Ten muž se bál, že mu nevěřil, a tak to otestoval sám na sobě. Ovinul si hedvábný plášť kolem hlavy a za sekundu zmizel. Když si hedvábí sundal, znovu se objevil.

You XiaoMo s udivenou tváří řekl: „Tohle mi přijde celkem zábavné a zajímavé, ukaž mi to.”

Muž mu to okamžitě podal.

You XiaoMo si to vzal a silně za to potáhl. Bylo to velmi odolné, ale také lehké. Když by se toho nezkusil dotknout, nevěděl by, že to je vlastně lehké jako peříčko. Ačkoli to bylo dobré, nebylo to užitečné. Když to ten muž testoval, You XiaoMo naschvál použil duševní sílu, aby to také vyzkoušel.

Výsledkem bylo, že stále dokázal najít jeho existenci, i když byla mdlá. Toto hedvábí jasně nedokázalo naprosto skrýt něčí přítomnost.

Zrovna když mu to chtěl vrátit, jen tak se podíval na jeho stánek a zahlédl něco, co zakrývalo pár malých předmětů. V reakci na to se mu zorničky zúžily.

You XiaoMo odvrátil zrak a zeptal se toho muže: „Za kolik je toto hedvábí?”

Když muž viděl, že měl zájem, zpozorněl a odpověděl: „Jelikož toto hedvábí vyrobil mistr Yong He... ale jelikož jsi tu poprvé, dám ti slevu. Jen dvě stě duchovních drahokamů. Původně by to bylo pět set.”

You XiaoMo se na něj nevěřícně podíval a řekl: „I kdyby to bylo sto, pořád bych řekl, že to je příliš drahé. A ty si říkáš o dvě stě? Povídám ti, že mi tato věc přijde dobrá, ale není moc praktická a je snadné ji odhalit. Mám pocit, že mě prostě podvádíš, protože jsem tady nový, ne?”

„Ne, to ne,” dodal muž rychle. Nemyslel si, že by se jeho hamižnost obrátila proti němu.

You XiaoMo odpověděl pomalu a rozvážně: „Hele ty, vlastně mám o koupi tohoto hedvábí zájem, ale ta tvoje cena je trochu vysoká. Víš ty co, oba uděláme malý kompromis. Nebudu se s tebou dohadovat o ceně, říkáš dvě stě, tak to bude dvě stě, ale chci z tvého stánku ještě jednu věc.”

Jak domluvil, příhodně si ze stánku něco vzal.

„Co kdybych si vzal tento předmět?”

Ten muž to nejdřív nepobral, ale když se podíval na ten předmět, jeho původní váhání se rozplynulo. Ale stejně předstíral, že to bylo těžké rozhodnutí. Řekl: „Tak dobře, prostě dovolím, abys na tom vydělal.”

You XiaoMo mu dal dvě stě duchovních drahokamů, vzal si ten předmět a odešel s Ling Xiaoem.

Ten muž sledoval jejich záda a nakonec se samolibě usmál. Vážně to byl hlupák, co si myslel, že je chytrý. To hedvábí a ta jedna věc ani zdaleka nestály celkem dvě stě duchovních drahokamů. Vážně si nemyslel, že by mu na to skočili. Souhlasil s tím obchodem tak rychle, protože You XiaoMo si vybral věc, co měla malou cenu.

Když už byla řeč o You XiaoMovi a Ling Xiaovi.

Když se dostali z obchodní čtvrti, You XiaoMo rychle vytáhl ten kousek plsti.

Pečlivě si to prohlédl a okamžitě se začal smát jako hlupák.

„Čemu se směješ?” zeptal se Ling Xiao, neměl slov. Od začátku začal mluvit a chovat se čím dál podivněji. Odhadoval, že to mělo co dělat s tou plstí, co měl v ruce.

You XiaoMo zamával tím kusem plsti. „Víš, co to je?”

Ling Xiao na pár sekund přesunul pohled k té plsti a pak řekl: „Tahle věc. Přijde mi, že už jsem ji viděl?”

You XiaoMo vytáhl ze své dimenze další kus kožešiny a vítězoslavně řekl: „Podívej, není to ze stejného materiálu a není i ten vzorek podobný?”

Ta kožešina, co vytáhl, byla čtvrtina mapy na ovčí kůži, co získali ve městě WuFeng. Tehdy mu Ling Xiao dokonce vynadal, takže přestal myslet na to, že by našel poklad z té mapy, ale stejně si ji nechal. Pořád měl trochu té naděje.

Ale teď na světě TongTian našel něco podobného a mělo to podobný vzorek. Co to znamenalo? Znamenalo to, že možná vlastně vážně existovalo něco jako „mapa pokladů”.

Když o tom You XiaoMo takhle přemýšlel, vzrušilo ho to. Nevyložil si to špatně. I kdyby to nebyla mapa pokladů, muselo to být něco jiného.

Dokonce ani Ling Xiaa nenapadlo, že tu najdou druhý kousek. V tom případě měl You XiaoMo možná pravdu. Nebylo divu, že ten kousek nepraktické látky koupil. Bylo to kvůli té kůži.

„Vypadá to, že tato mapa je možná ze světa TongTian,” řekl Ling Xiao a promnul si bradu.

You XiaoMo souhlasně kývl. „Škoda že pořád potřebujeme další dva kousky.”

Ling Xiao řekl: „Takové věci se mohou nechat na štěstí. Jelikož je svět TongTian takhle velký, kdybychom po tom pátrali, bylo by to jako najít jehlu v kupce sena. A nejenom to, možná by to dokonce přilákalo pozornost nechtěných lidí.”

„Máš pravdu,” řekl You XiaoMo. Stejně neměl v plánu tlačit na pilu.

„Takže pořád budeme nakupovat?” zeptal se Ling Xiao.

„Ne, pojďme prostě domů.” You XiaoMo ho vedl z trhu pryč. Normální člověk by ve svůj šťastný den dál lovil, ale You XiaoMo měl pocit, že mu štěstí nemohlo vydržet navěky. Co bylo jeho, bude nakonec jeho.

Když ti dva dorazili do hostince, Dao Yun se ještě nevrátil.

DuanMu Qing se doslechl o jejich návratu a rychle za nich přišel s dobrou zprávou.

„Mí dobrodinci, toto je seznam ze zítřejší dražby. Prosím, podívejte se, jestli tam je něco, co byste si přáli. Pokud ano, můžete využít času a připravit se.”

DuanMu Qing předal You XiaoMovi rudou knížečku. Ačkoli tu dražbu pořádala aliance Cang, vždycky velkým silám předali seznam položek, aby si mohli připravit peníze.

You XiaoMo tu knížečku otevřel. Nemělo se dražit moc věcí. Ale jak řekl DuanMu Qing, bylo to všechno velmi kvalitní.

Byly tam známé magické byliny, pilulky, manuály na trénink duše a na trénink technik. A kromě toho tam bylo mnoho nesmírně cenných a vzácných předmětů jako zbraně a brnění. Všechno to byly dobré položky.

You XiaoMo sjížděl pohledem dolů, ale najednou se zastavil na jistém bodě.

„Co je tohle?”

DuanMu Qingovi padl pohled na poslední položku dražby a vysvětlil: „Toto je Nebeský kotlík, je to nejvzácnější položka a zlatý hřeb dražby.”

You XiaoMo nasucho polkl a zeptal se: „Co je Nebeský kotlík?”

Ling Xiao mu tu knížečku najednou sebral z ruky a než mohl DuanMu Qing něco říct, řekl: „Na světě TongTian existuje Žebříček kotlíků. Jsou to záznamy o každém jednotlivém kotlíku. Čím vyšší je pořadí, tím je kotlík lepší. A Nebeský kotlík je na sedmém místě.”

Předtím si You XiaoMo vždycky myslel, že kotlíky byly prostě kotlíky. Ačkoli byly dobré kotlíky a špatné kotlíky, z podstaty se nelišily. Ale nikdy ho nenapadlo, že na světě TongTian bude takový žebříček. Nemohli to řadit podle kvality, že ne?

Ling Xiao věděl, jak byl zmatený, a tak to vysvětlil: „Kotlíky na tomto žebříčku jsou jiné než ty, co používáš. Největší rozdíl spočívá v tom, že tvůj má dobrou kvalitu, ale žádné dodatečné výhody.”

„Co to znamená?”

„Vezměme si jako příklad Nebeský kotlík. Podle legendy ho vyrobil dávný kovář. V té době ještě nebylo veškeré umění ztraceno a když ten kovář kotlík vyráběl, přidal zvláštní formaci. Ta formace dokáže shromažďovat duchovní energii, a tím pádem zvýšit míru úspěšnosti při výrobě pilulky a dokonce i její kvalitu. A nejenom to, když se vyrábí magické pilulky vysokého řádu, můžou vyletět z kotlíku. Čím je řád vyšší, tím jsou silnější. Například magické pilulky 10. řádu a výše mají dokonce útočnou moc. Ale Nebeský kotlík je dokáže polapit uvnitř.”

You XiaoMo měl pusu mírně rozevřenou. To byl tak úžasný kotlík, ale přitom byl jenom na sedmém místě. Takže ty na šestém a vyšším místě musely být vážně úžasné.

Zrovna když začal přemýšlet o výměně kotlíku, objevil se před ním Nebeský kotlík. Nemohl si tuto příležitost nechat ujít.

„Tenhle kotlík rozhodně dostanu,” řekl You XiaoMo nadšeně a bojovně.

„To... bude možná těžké.” DuanMu Qing viděl jeho nadšený výraz a ačkoli ho nechtěl skličovat, stejně musel něco říct. Jeho náhled na Ling Xiaa se trochu změnil – vždycky si myslel, že byli na světě TongTian poprvé, a proto nebylo nic divného, že o alianci Cang nikdy neslyšeli. Ale Ling Xiao toho o Kotlíkovém žebříčku a Nebeském kotlíku věděl tolik, že si nemohl pomoct a zmátlo ho to.

You XiaoMo se na něj podíval a zeptal se: „Proč to bude obtížné?”

Ling Xiao řekl: „Pravděpodobně proto, že Nebeský kotlík bude chtít hodně lidí, ne?”

Když DuanMu Qing viděl, že to odhadl, přestal váhat a řekl: „Po kterémkoli kotlíku z první desítky touží všichni mágové. Ačkoli nevím, proč aliance Cang dává Nebeský kotlík k dražbě právě ve městě TianXiang, ale tato zpráva se už roznesla. Nebudou o něj usilovat jen síly z BeiDongu. Rozhodně tu budou i další, co budou přihazovat. Soupeření bude dravé.”

„A?” You XiaoMo párkrát zamrkal.

DuanMu Qing se kvůli tomu výrazu zalkl. „Až se ti lidé objeví, cena Nebeského kotlíku vyšplhá na velmi vysokou částku. Takže pokud o něj moji zachránci chtějí bojovat, musíte rychle získat nějaké duchovní drahokamy.”

Ale co věděl, získat velkou sumu duchovních drahokamů během jediného dne bylo téměř nemožné.

Druhého dne dražba začala, přesně jak se doufalo.
--------------------------------------------

~ Něco mi říká, že ten Nebeský kotlík vyhraje - a udělá si spoustu nových nepřátel! ~



Žádné komentáře:

Okomentovat