čtvrtek 16. června 2022

LMW - kapitola 385


Kapitola 385 – Dva mladí lidé


Druhého dne z rána se na ulicích města TianXiang objevil dav. Většina lidí mířila stejným směrem, a to k místu, kde aliance Cang pořádala svou dražbu – k Jestřábí aukční síni.

DuanMu Qing připravil kočár tažený koněm, už když obloha začala světlat. Pak honem vzal své muže, aby z hostince vyzvedli You XiaoMoa a ostatní. Zanedlouho před hlavní branou do Jestřábí aukční síně zastavil luxusní kočár. Byla to přesně ta aukční síň, kolem které včera prošli You XiaoMo a Ling Xiao.

Ta včera prázdná oblast před branami aukční síně teď byla napěchovaná jako sardinky v konzervě. Na široké ulici byly zaparkovány kočáry všech velikostí, takže pro lidi bylo těžké se pohnout byť jen o centimetr. Když se populace BeiDongu srovnala s ostatními místy, nebylo to moc, ale ta aukční oblast byla stejně obrovská.

Když You XiaoMo a ostatní vystoupili z kočáru, nějakou chvíli šli, než se konečně dostali k menší bráně vedle hlavní brány. Ta menší brána sloužila pouze k VIP vstupu. Exkluzivně jí mohli projít jen ti, co byli v BeiDongu mocní.

V porovnání s obrovským a hlučným davem před hlavní branou byla oblast před menší branou nepochybně tišší a relativně prostornější. Jen sem tam přišla skupina zdánlivě předních a mocných lidí, která pak prošla menší branou. Bránu strážil muž ve středním věku, co nebyl ani podlézavý, ani nadutý, nejevil ani známky toho, že by se jim chtěl zavděčit.

Zrovna když chtěli projít branou, najednou se tam objevilo pár lidí a zabránilo jim v postupu. Vlastně to byly dvě skupiny lidí, které k té malé bráně mířily ve stejnou chvíli.

Tou malou branou mohli naráz projít jen dva lidé. A přesto se zdálo, že obě ty dvě skupiny lidí chtěly projít jako první. A v důsledku toho se obě ty dvě skupiny zasekly před branou. Vzduchem praskalo napětí. Zdálo se, jako kdyby se vzduchem šířil náznak střelného prachu.

„Tang Hao, přece jen jsi to ty!” Ten člověk, co promluvil, byl mladý muž, co kráčel vpravo a co vypadal tak na dvacet pět let. Ale na světě TongTian bylo nemožné posoudit věk člověka na základě vzhledu. Mnoho lidí, co vypadalo mladě, už mělo více než tisíc let!

Za tím mladým mužem stáli dva muži s mocnou přítomností. Soudě podle jejich vzhledu musel být jeden z nich přinejmenším v Císařském řádu a druhý v Královském řádu. Zdálo se, že ti dva byli osobními strážci toho mladého muže. Jelikož měl ten mladý muž ochranu dvou supersil, rozhodně nebyl nikdo obyčejný.

Ten člověk, kterého oslovil jako Tang Hao, vypadal, že je v podobném věku jako ten mladý muž. Jeho pohledné rysy byly zabarvené pocitem sebedůležitosti. A i on měl po boku dva osobní strážce.

Když Tang Hao toho mladého muže zaslechl, střelil po něm chladným pohledem a procedil: „Hu Fengu, zase ty. Vypadá to, že se mnou chceš zase soupeřit.”

„Měl bych říct, že to spíš ty si přeješ soupeřit se mnou,” oplatil mu Hu Feng s úsměškem.

Tang Hao si odfrkl. „Jelikož jsi také přišel pro tu věc, tak ať vyhraje ten schopnější.”

„Tak to doufám, že sis připravil dost duchovních drahokamů. Nechci, abys couvl, až uzříš můj příhoz.” Hu Fengovy oči na okamžik ochladly až na bod mrazu a pak se vrátily zpět do normálu.

V té chvíli se ze strany ozval hlas: „Promiňte, mohli byste nás nechat projít?”

Kvůli tomu náhlému přerušení se ti dva naráz obrátili ke zdroji, jen aby spatřili, že nedaleko stál mladík, kterému bylo tak osmnáct nebo devatenáct. Z jeho aury dokázali říct, že to byl mág. Ale co se týkalo lidí vedle něj, kvůli tomu jednomu se ti dva museli podívat podruhé a pořádně.

Vedle toho náctiletého stál muž, jehož vzezření by mohlo soupeřit s bohy. Byl elegantně oděný v bílém a dokonce i se svým liknavým postojem cítili, jak z tohoto muže sálala moc. Zdálo se, že byl stejně mocný jako muži, které si s sebou přivedli.

Navzdory tomu se ti dva stejně zamračili.

„Zmizni!” vyplivl Hu Feng netrpělivě.

You XiaoMo očividně nezmizl. Všichni dorazili ve stejnou chvíli a ti dva prostě museli zablokovat vstup a dohadovat se tu. Nechtěli jít dovnitř, fajn, ale ostatní ano. Jelikož tu jeho zdvořilou žádost nepřijali, neměl na výběr a musel použít jinou metodu.

„Omlouvám se, ale pokud si to dobře vybavuji, vy dva tuhle Jestřábí aukční síň nevlastníte,” řekl You XiaoMo.

„Zkus to říct ještě jednou, ty spratku.” Hu Fengovi zkysl výraz. Tang Hao se ani neobtěžoval to poslouchat a ztvrdl mu výraz. Jak jeho výraz, tak hlas mu potemněl a když se na You XiaoMoa podíval, bylo to, jako kdyby mu z očí střílely chladné blesky. Už to bylo dlouho, co si někdo troufl k nim mluvit takhle.

„Nezáleží na tom, kolikrát to řeknu, stejně to bude to samé. Vy dva tady blokujete vstup a ostatní nemůžou vejít. Copak je něco špatného na tom vás požádat, abyste uhnuli a nechali nás projít? Pokud mi řeknete, že tuhle cestu tady aliance Cang vydláždila přímo pro vás, pak nemám co říct.” You XiaoMo mluvil slova, co v nich podněcovala nenávist, jako kdyby si nevšiml těch ošklivých pohledů na jejich tvářích. Ti dva proti tomu nemohli nijak namítnout.

DuanMu Qing, co byl v jejich skupině úplně vzadu, neměl čas ho zastavit. Když zaslechl, co You XiaoMo řekl, a když spatřil, jak Tang Haovi a Hu Fengovi potemněl výraz, dokázal říct, že se situace vymkla kontrole. Věděl, kdo ti dva byli. A také velmi dobře věděl, že je nemá urážet.

Aliance Cang tuto silnici rozhodně nevydláždila jen pro ty dva. Aliance by to neudělala dokonce ani pro lidi, co měli mnohem vyšší postavení, o Hu Fengovi a Tang Haovi tedy ani nemluvě.

Hu Feng a Tang Hao na něj zahlíželi se zrudlými tvářemi.

Zrovna když chtěli na You XiaoMoa užuž zaječet, promluvil ten strážný ve středním věku: „Mladý pane Hu, mladý pane Tangu, tento pán má pravdu. Pokud nemáte v plánu jít dovnitř, ustupte. Bylo by nevzhledné tady mít zaseknutou obrovskou skupinu lidí jen proto, že to tady blokujete. Pokud se dražba zpozdí, beru to tak, že za to přijmete zodpovědnost?”

Hu Feng a Tang Hao po jeho slovech zbledli a zezelenali naráz.

Nemluvili s tím mužem ve středním věku se stejným chováním jako u You XiaoMoa. Ten muž ve středním věku přece jenom zastupoval alianci Cang.

„O čem to jen mluvíš, dobrý pane? Hned půjdeme dovnitř,” řekl Tang Hao rozpačitě.

Pak se podíval na You XiaoMoa a chladně si odfrkl. Jasně obviňoval You XiaoMoa z toho, že ho muž ve středním věku pokáral. Tang Hao pokročil do aukční síně se svými muži za zády. Hu Feng na You XiaoMoa zahlížel a brzy následoval Tang Haa se svými osobními strážci.

You XiaoMoa to ani trochu nevystresovalo, nevadilo mu, že během chvilky urazil dva velmi prominentní muže. To oni dva tu byli ti malicherní a pohrdali ostatními.

Ovšem DuanMu Qing se studeným potem orosil místo něj. Když vstoupili do aukční síně, rychle se chopil You XiaoMoa.

„Můj dobrodinče, tohle je zlé!”

„Co je zlé?” You XiaoMo neměl na výběr a musel se zastavit, neboť se ho DuanMu Qing chopil.

DuanMu Qing mu to ustaraně vysvětlil: „Ti dva, co zrovna vešli dovnitř. Včera jsem ti o nich řekl. Jsou ze sil na Jižním kontinentu. Když jsi je dneska urazil, rozhodně ti to nenechají jen tak projít.”

Jižní kontinent? Jaká náhoda.

„Neboj se, za pár dní z BeiDongu odejdeme. I když míříme na jejich území, jelikož je Jižní kontinent tak obrovský, možná je ani nezahlédneme,” řekl You XiaoMo. A pokud všechno ostatní selže, mohli si prostě změnit vzezření. Původně to s Ling Xiaoem měli v plánu, jen co se dostanou na Jižní kontinent. Jinak by je lidé z klanu Rumělkové krve poznali.

„Ale co když...” DuanMu Qing měl stále něco na srdci, ale You XiaoMo a Ling Xiao už prošli malou branou. Mohl je akorát dohnat.

Jestřábí aukční síň byla velmi velká, bylo to jako polovina hnízda Gigantického ptáka. Aukční síň byla hluboko pod zemí a sedadla byla uspořádaná v řadách na zvýšených úrovních. Úplně nahoře byly pro každou jednotlivou sílu připravené samostatné místnosti. Ty místnosti se rozdělovaly na základě vydaných černých pozvánek.

Černá pozvánka, kterou jim dal klan DuanMu, byla na soukromý salónek. Jelikož všem bylo třeba vlastního soukromí, obzvláště jim dali vlastní místnost. Jen co DuanMu Qing zavedl You XiaoMoa a Ling Xiaa do jejich místnosti, šel do místnosti vedle.

Místnost byla ze všech úhlů průhledná, takže jasně viděli lidi z klanu DuanMu vedle. Když tam DuanMu Qing vešel, viděli, jak něco zašeptal do ucha muži ve středním věku, co se mu podobal. Nebyli si jistí, co ten muž ve středním věku řekl, ale DuanMu Qing kvůli jeho slovům nakrčil čelo.

You XiaoMo měl omezené IQ, ale dokázal odhadnout, o čem mluvili. S největší pravděpodobností o tom, co se stalo venku. Dao Yun si toho také všiml a pak přešel k You XiaoMovi a posadil se vedle něj. Najednou si uvědomil, že na něj někdo zíral. Otočil hlavu a spatřil, že ho Ling Xiao bezvýrazně sledoval.

Dao Yun pocítil, jak mu po zádech přeběhl mráz. Užuž byl napůl cesty do sedu, ale tělo se mu narovnalo a on ze sebe vyrazil smích a posunul se o sedadlo dál.

„Kolego You, tebe vážně netrápí, že se ti pomstí? Ti dva mi nepřijdou jako obyčejní lidé.” Když Dao Yun viděl You XiaoMoův vzrušený výraz, bezděky se ho takto zeptal.

Jak to You XiaoMo zaslechl, nonšalantně odpověděl, zatímco se Ling Xiaovi opřel o rameno: „S tím nic nezmůžu. Už jsem je urazil.”

Jelikož tak lehce řekl něco takového, měl Dao Yunův obdiv.

Podle toho, co vypozoroval, ti dva byli s největší pravděpodobností z vrchních sil Jižního kontinentu. Jedním faktorem byli ti osobní strážci, co si s sebou přivedli, a dalším pak jejich oděv. Nebyl to jen tak nějaký drahý oděv. Ty šperky, co měli na sobě, vypadaly velmi cenně a rozhodně to nebylo něco, co by si mohl dovolit člověk z průměrné síly.

Bezpochyby museli být bohatí a mocní.

Zatímco mluvili, You XiaoMo spatřil místnost naproti nim. Byla to místnost Hu Fenga a Tang Haa. Navzdory tomu, že je oddělovaly dvě vrstvy stěn z materiálu podobného sklu, You XiaoMo viděl v jejich očích plameny zuřivosti.

You XiaoMovi zabušilo srdce, zatímco jim věnoval zářivý úsměv.

Jak se dalo čekat, ti dva byli naštvaní.
--------------------------------------------

~ Nechci vidět, až si YXM jednou otevře pusu na někoho opravdu silného, silnější než je Ling Xiao. To teprve bude mazec! ~




3 komentáře:

  1. Děkuji za překlad.

    OdpovědětVymazat
  2. Budeme doufat že ho Ling zastaví dřív než urazí někoho silnějšího než je Ling, jestli ne…bude to zajímavé počtení
    Jinak děkuji za překlad :)

    OdpovědětVymazat
  3. děkuji za další kapitoly.. YXM je hrozné číslo :D

    OdpovědětVymazat