pondělí 27. června 2022

LMW - kapitola 388


Kapitola 388 – Člověk, co do toho znovu zasáhl


Ticho, hrobové ticho...

Za pár sekund se pod nimi ozvalo několik vln zalapání po dechu. Všichni se na You XiaoMoa dívali s neskrývaným údivem v očích.

„Vlastně jsou z Údolí Yin Yang, není divu, že jsou tak arogantní.”

„Můj bože, tohle děcko to schytá.”

„Zná jeho totožnost a stejně dokáže říct něco takového, vypadá to, že mu na Údolí Yin Yang vážně nesejde. Kurážný, ale... ach jo...”

Na tak otevřeném veřejném prostranství ten mladý muž nedbal na pověst Údolí Yin Yang. A nejenom to, jeho slova byla jako neochvějný políček Tang Haovi do tváře. Bylo to mnohem efektivnější než jakákoli jedovatá slova a Tang Haa to rozzuřilo.

Ale nikdo si nevšiml, že se i Hu Fengův výraz změnil. Teď se poškleboval Tang Haovu neštěstí.

„Hej ty, vyzývám tě, abys to řekl ještě jednou,” ozval se znovu Tang Haoův naštvaný hlas. Celou tvář měl zachmuřenou, zatímco se na You XiaoMoa podíval s vraždou v očích. Jeho dva osobní strážci za ním se také zvedli a sálal z nich silný nátlak.

You XiaoMovi to přišlo prostě vtipné. Nutit ho se opakovat, i když bez ohledu na to, kolikrát to řekne, stejně to bude to samé.

Ale nemyslel si, že se tady setká s někým z Údolí Yin Yang. Nevěděl, jestli měli nějaký vztah s tím mužem ve středním věku jménem Mu Sheng. Možná mohli začít od něj.

You XiaoMo o tom vlastně až příliš přemýšlel, neboť jen velmi málo lidí vědělo o výletech klanu Rumělkové krve na svět LongXiang a o jejich dědickém pokladu. To samo o sobě bylo pečlivě střežené tajemství. Jinak kdyby o tom vědělo víc lidí, věděli by o tom i lidé mimo klan Rumělkové krve jako Dao Yunův mistr.

„Hele seniore, copak dražba není boj pomocí peněz? Jelikož už jsem udal svoji cenu, pokud nemůžeš přihodit víc, pak to je tvůj problém,” řekl You XiaoMo s úsměvem.

Tang Hao byl tak naštvaný, že se mu zkřivil nos. Na tom, co řekl, nebylo nic špatně. Ale jak by mohl při své pýše být v pořádku, když mu tu jeho cenu ukradli v tom nejkritičtějším momentu? Úplně s ním cukalo, aby vraždil.

„Ty spratku, řeknu to ještě jednou a naposledy. Pokud si budeš zahrávat s Údolím Yin Yang, urážíš tím i klan Rumělkové krve. I tak se mnou budeš bojovat o Nebeský kotlík?” V Tang Haových očích zářilo chladné světlo a intenzivně zíral na You XiaoMoa. Kdyby nebyl v aukčním domě aliance Cang, už by provedl svůj tah. Jinak by nebylo možné, aby ve své přítomnosti snesl někoho tak arogantního.

You XiaoMo přikývl. „Vím, že jsi z Údolí Yin Yang a to že podporuje klan Rumělkové krve. To mi říkat nemusíš. Nejsem negramotný. Ale i tak co? Můžeš odvrhnout pravidlo aukčního domu jen proto, že máš silnou podporu?”

Tang Haa znovu rozzuřil ten jeho bezstarostný způsob řeči, až mu oči zrudly a tělo se mu mírně chvělo. Všechno to byly znaky nezměrného hněvu.

„Dobrá, přestaňme s těmi nesmysly, mladý pane Tangu. Pokud nemůžeš přihodit víc, ohlásím vlastníka Nebeského kotlíku,” promluvil konečně Yue QianShan, když se na tu podívanou dostatečně vynadíval.

Jakmile promluvil, v aukčním domě to ztichlo a Tang Hao se vzpamatoval ze svého hněvu. Mozek mu říkal, že nemohl začít jednat na aukci aliance Cang, jinak by ho jako zákazníka navždy vypudili a celou svou důstojnost by tím vlastně vyhodil z okna až do Jižního kontinentu.

Tang Hao se zhluboka nadechl a nepřátelsky se podíval na You XiaoMoa. „Jen počkej, ty spratku!”

Když domluvil, vzal s sebou své dva strážce a odešel ze své kóje a pak z aukčního domu. Byla pravda, že nemohl nabídnout vyšší cenu. Kdyby zůstal, akorát by ze sebe dělal blázna.

Ale nejdůležitější bylo, že v aukčním domě nemohl zabít. Pokud chtěl udělat svůj tah, pak jedině venku.

Jakmile ten potížista odešel, Yue QianShan okamžitě ohlásil: „Vypadá to, že nikdo další už nemůže přihodit víc, a tak ohlašuji...”

„Moment.” Zrovna když si všichni mysleli, že dražba konečně skončila, přerušil Yue QianShana další hlas. Ten hlas byl trochu hluboký, ale dalo se z něj poznat, že to byla žena.

Znovu došlo na něco nečekaného, co všechny na dražbě omráčilo.

Jak se lidé otočili po zdroji toho hlasu, spatřili, jak v rohu aukčního domu najednou vstala nějaká osoba v šedém plášti, co ji halil od hlavy až k patě. Pravděpodobně to promluvila ona. Nikdo nevěděl, o co jí šlo, a tak to sledovali se zadrženým dechem.

You XiaoMo nevěděl, jestli se má smát nebo brečet, když někdo takhle napodobil jeho taktiku.

Také dělal potíže v kritickém, závěrečném okamžiku. Předtím to byli vždycky oni, kdo se objevil jako poslední a „převzal” to. Překvapilo je, že tentokrát to bylo naopak, bylo to celkem osvěžující.

Ling Xiao si promnul svou hladkou bradu, zatímco shlížel na tu osobu dole. Oči měl nepatrně přimhouřené.

Ta žena jako by si nevšimla všech těch pohledů. Jen co vstala, řekla: „Dám 7 milionů duchovních drahokamů.”

Jak to řekla, dav překvapením vykřikl. 6 milionů duchovních drahokamů už tak nebyla nízká cena, ale ona k tomu přidala další milion. Co se to dneska dělo? Proč tu bylo tolik super bohatých lidí? V porovnání s nimi tu ostatní akorát lelkovali.

You XiaoMo pocítil titěrné pochopení Tang Haových emocí.

Ale nebyl úzkoprsý a jak řekl, na dražbě se soupeřilo bohatstvím.

Jelikož ta osoba už řekla svou cenu, nemohl být jako Tang Hao a pohrozit jí. Ani nemluvě o tom, že neměl žádné postavení, kterým by se tady holedbal. Nanejvýš měl po svém boku Ling Xiaa.

„10 milionů,” promluvil Ling Xiao najednou. Nepoužil You XiaoMovu taktiku a prostě přidal 3 miliony. A tím úspěšně nastavil rekord nejvyššího příhozu naráz.

You XiaoMoa to rozčílilo a rychle se tlumeně zeptal: „Proč jsi toho přidal tolik?”

Ling Xiao odpověděl: „Tato osoba není jen tak obyčejná. Pokud dokáže přidat milion, pak jasně nedosáhla svého limitu. Pokud bychom přidávali po troškách, byla by to ztráta času. Můžeme to stejně dobře zjednodušit.”

Ale od 5 milionů na 10 bylo v BeiDongu rozhodně neslýchané.

Zdálo se, že to i tu ženu překvapilo.

V davu bylo hrobové ticho, už na to byli téměř zvyklí.

V kóji vedle té You XiaoMově klan DuanMu naprosto neměl slov. Obzvláště DuanMu Qing byl naprosto tumpachový, neboť si vzpomněl, co řekl You XiaoMovi – že si Tang Hao přinesl spoustu duchovních drahokamů.

Co se týkalo Dao Yuna, ten měl pusu od začátku doširoka otevřenou údivem. Nemyslel si, že někdo, s kým strávil tři dny, měl tolik peněz. 10 milion duchovních drahokamů jen tak jedním slovem vyhodili do větru.

Ta žena s kápí váhavě řekla další částku: „10 milionů a 200 tisíc duchovních drahokamů.”

Tato částka byla jasně znakem posledního boje, neboť se nebyla ochotná vzdát. Ale vážně to byla škoda.

Ling Xiao řekl: „11 milionů.”

Žena v kápi zůstala zticha a nakonec zakroutila hlavou. Zklamaně si sedla, vzdala to. I kdyby mohla přihodit víc, bylo jasné, že se s jejich bohatstvím nemohla srovnávat. Když přihazovali duchovní drahokamy, nebylo v tom žádné váhání. Dokonce i 3 miliony přihodili, jako kdyby to nic nebylo. Už nemělo smysl bojovat.

„11 milionů poprvé!”

…...

„11 milionů potřetí! Prodáno!” Jak Yue QianShan řekl „prodáno”, znamenalo to, že dražba konečně skončila. Ačkoli během toho došlo k menším incidentům, You XiaoMo stejně získal Nebeský kotlík.

Tato cena vlastně nebyla neospravedlnitelná, neboť Nebeský kotlík byl pořád na 7. místě žebříčku a on se k duchovním drahokamům dostal tak snadno. Jelikož je You XiaoMo sám nevydělal, srdce ho bolelo jen chvilku a pak to smyla radost, že získal kotlík.

Poté, co Yue QianShan ohlásil, že dražba skončila, všem řekl, aby šli do zázemí zaplatit a vyzvednout si své předměty.

You XiaoMo řekl Dao Yunovi a lidem z klanu DuanMu, aby šli napřed, a on a Ling Xiao šli dozadu vyzvednout si Nebeský kotlík. Dao Yun chtěl původně jít s nimi to obhlédnout, ale když viděl ty jejich odhodlané tváře, mohl se toho nápadu akorát zříct.

Když dorazili do zákulisí, bylo tam i pár beidongských sil.

Mezi nimi byl klan SiKong, co pronásledoval klan DuanMu.

Klan SiKong se už dozvěděl, že ti lidé, co poslali zabít DuanMu Qinga, zemřeli. A také věděli, že You XiaoMo a Ling Xiao s tím měli co do činění, neboť DuanMu Qing se toho dne vrátil s nimi.

Původně jim chtěli po dražbě dělat problémy, ale nemysleli si, že dojde na něco tak nečekaného. Troufli si urazit Údolí Yin Yang a mohli jen tak utratit 10 milionů duchovních drahokamů. Nebyli to lidé, s kterými si mohli jen tak zahrávat.

Jakmile You XiaoMo zaplatil duchovní drahokamy, Yue QianShan řekl svým lidem, aby donesli Nebeský kotlík.

Ten rudý kotlík byl ještě menší, než co You XiaoMo viděl na jevišti. Zmenšil se z velikosti fotbalového míče na velikost pěsti. Byl to minikotlík a dal se snadno přenášet.

„Toto je tvůj kotlík,” řekl Yue QianShan, když mu ho předal.

You XiaoMo si ho vesele vzal. Nemohl uvěřit, že jen co dorazili na svět TongTian, už získal Nebeský kotlík. No vážně, měli abnormální štěstí.

You XiaoMo si s radostí vzal svůj předmět a táhl Ling Xiaa k odchodu.

„Počkejte chvilku,” zastavil je Yue QianShan najednou, když se užuž chtěli otočit k odchodu.

You XiaoMo otočil hlavou a podíval se na něj.

Yue QianShan jim připomněl: „Při odchodu byste si měli dávat pozor. Tang Hao i Hu Feng jsou lidé, co se mstí za maličkosti. Pravděpodobně vás nenechají na pokoji.” Měl z nich příznivý dojem, a tak jim to obzvláště připomněl.

You XiaoMo s úsměvem odpověděl: „Děkuji!”

A pak s Ling Xiaoem odešel ze zázemí aukční síně.
--------------------------------------------

~ Nechci nic říkat, ale je strašná pitomost nahlas a na veřejném prostranství prohlásit, kolik přesně peněz si přinesl. To si úplně koledoval o to, aby ho někdo přeplatil... ~



Žádné komentáře:

Okomentovat