čtvrtek 23. června 2022

LMW - kapitola 387


Kapitola 387 – Přidej ještě jeden duchovní drahokam


„Zdá se, že tentokrát nebude přihazovat tolik lidí,” řekl Ling Xiao. Otevřel své napůl zavřené oči a přelétl svým ostrým pohledem po lidech v kójích.

„Proč tu nebude tolik?” zeptal se You XiaoMo překvapeně. Myslel si, že na tohle bude přihazovat hodně lidí. Pokud se tedy mohl řídit těmi pohledy hladových vlků, co většina směřovala na Nebeský kotlík.

Ling Xiao mírně řekl: „Podívej se na tuhle situaci. Ten Hu Feng a Tang Hao rozhodně přišli kvůli Nebeskému kotlíku. Zdá se, že všichni lidé tady ví, že jsou z nějaké velké síly z Jižního kontinentu. Prestiž a vliv, co mají síly z Jižního kontinentu, není něco, nad čím by se dal ohrnout nos. A jejich finanční moc je mnohem větší než u lidí v BeiDongu. Pokud je nemůžou porazit, proč by soupeřili a riskovali, že je nahněvají?”

To byla svatá pravda.

You XiaoMo se letmo rozhlédl po kójích. Ačkoli se lidé uvnitř dívali na Nebeský kotlík s viditelnou touhou, v těch jejich pohledech se také zračil náznak porážky. Zdálo se, že už se dávno rozhodli to vzdát.

Když Yue QianShan spatřil dychtivé pohledy všech, vzhlédl ke kójím nahoře. Z kójí cítil několik intenzivních pohledů. Brzy měla nastat krvavá bitva. Spokojeně kývl a s úsměvem řekl: „Nebeský kotlík začíná na 500 tisíc duchovních drahokamů, začněte, prosím.”

„500 tisíc duchovních drahokamů?”

Nadějné síly, co zaslechly tuto sumu, to šokovalo tak moc, že jen stěží dokázaly dýchat.

Silám BeiDongu se vážně nedostávalo finanční moci. Některé skupiny neměly 500 tisíc, ani když do toho zahrnuly svůj majetek. A i kdyby ano, neměly by víc než milion duchovních drahokamů. Takže tato počáteční suma je už vyřadila.

Ale Nebeský kotlík si tuto cenu vskutku zasloužil. Nebo spíš tato cena byla vlastně nižší než jeho tržní hodnota.

Mělo by se zmínit, že pro mágy byl každý kotlík z první desítky žebříčku k nezaplacení.

Vážně bylo nečekané, že by aliance Cang vydražila Nebeský kotlík. Jiné síly, co přebývaly na vzdálených místech, to přirozeně neočekávaly, a tak když se o tom Hu Feng a ostatní dozvěděli, okamžitě sem přišli.

Když Hu Feng a Tang Hao zaslechli tuto sumu, výraz jim ani trochu nezakolísal.

Tohle nebylo poprvé, kdy se účastnili dražby o jeden z ořádovaných kotlíků. Účastnili se dražby kotlíku na pátém místě, Kotlíku Hromového boha. Tehdy tento Kotlík hromového boha začínal na sumě pětkrát větší než u Nebeského kotlíku. A během dražby se ta cena znásobila desetkrát. Takže 500 tisíc vážně nic neznamenalo.

„Milion duchovních drahokamů.” Po chvilce ticha to byl Tang Hao, kdo jako první přihodil a hned přidal 500 tisíc duchovních drahokamů naráz. Celý sál ztichl.

V té chvíli to zhasilo vášeň mnoha skupin. Co jiného čekat od člověka z Jižního kontinentu. Nechal za sebe mluvit své bohatství a oni by ho nedokázali dohnat ani na koních.

Hu Feng se letmo podíval po Tang Haovi, co seděl ve vedlejší kóji, a chladně si odfrkl. Řekl, aniž by hnul brvou: „Milion a 500 tisíc duchovních drahokamů.”

Také přidal plných 500 tisíc drahokamů. Jak se dalo čekat, nakonec budou soupeřit jenom ti dva.

Skupiny v ostatních kójích vzdychly údivem.

V té chvíli se DuanMu Qing podíval do sousední kóje a když viděl, že You XiaoMo a Ling Xiao nejevili zdání, že by chtěli soupeřit, bezděky si tiše oddechl. Zdálo se, že ta počáteční suma byla mimo jejich očekávání.

Když Tang Hao zaslechl Hu Fengův hlas, výraz mu ochladl. Pohled měl provokující. Věděl, že s ním bude soupeřit právě Hu Feng, takže se naštěstí připravil a přinesl si spoustu duchovních drahokamů. Nebylo možné, aby Hu Feng vyhrál.

„Milion 700 tisíc.”

„Milion 800 tisíc.”

„Dva miliony.”



V celém sálu bylo hrobové ticho. Kvůli těm absurdním částkám nikdo neměl slov.

Ti dva soupeřící hlasy se ozývaly jeden po druhém, ani jeden nebyl ochotný ustoupit. A kvůli těm ustavičným příhozům už cena dávno přesáhla rozsah předchozích aukcí v BeiDongu. Ale nezdálo se, že by někdo z nich měl v úmyslu přestat.

Ačkoli přihazovaly jenom dvě skupiny, situace byla vzrušující.

„5 milionů duchovních drahokamů.” Když Tang Hao přihodil tuto šokující sumu, cena Nebeského kotlíku se konečně dostala na desetinásobek své původní sumy. Ačkoli se ta cena ještě nedostala mimo jejich očekávání, už to tu skoro bylo.

Když Tang Hao vyřkl tuto cenu, Hu Feng se už zatvářil napjatě. Bylo jasné, že byl téměř u svého limitu. Po chvilce ticha vycedil: „5 milionů a 100 tisíc duchovních drahokamů.”

Tang Haovi problýsklo v očích a za pět sekund řekl: „Hu Fengu, tentokrát jsem si s sebou vzal 6 milionů duchovních drahokamů. Pokud dokážeš nabídnout více než 6 milionů, budu svolný ti Nebeský kotlík přenechat.” Pak se otočil, aby se na Hu Fenga domýšlivě podíval.

Hu Fengovi zacukalo v oku a téměř vyskočil ze svého místa.

Kvůli Tang Haovým slovům mu zrudly oči a blýskalo se mu v nich vražedné zelené světlo. Tvářil se ošklivě, jako kdyby spolkl mouchu. Tang Hao ho nějak porazil. I on si tentokrát přinesl 6 milionů, ani o nic víc.

Ovšem nečekal, že Tang Hao měl stejnou částku jako on. Kdyby nabídl 6 milionů, tak ani Hu Feng by nedokázal nabídnout víc než 6 milionů.

Při pohledu na Hu Fengův výraz Tang Hao věděl, že neměl víc peněz. A nemohl si pomoct a pocítil vítězství.

Jeho sázka se vyplatila. Hu Feng si přinesl buď stejně, nebo méně než on. Ať to bylo jakkoli, vyhrál.

Když Tang Hao viděl, že Hu Feng už nepřihodil, s úsměvem promluvil na Yue QianShana dole: „Pane Yue, věřím, že můžeš začít se závěrečnými úhozy, ne?”

Yue QianShan se na ty dva podíval a když viděl, že to zdánlivě skončilo, zvedl hlas a zakřičel: „6 milionů poprvé!”

„Podruhé!”

„Po...”

Tehdy ho přerušil jasný a řízný hlásek: „6 milionů a jeden duchovní drahokam!”

Tang Haovi zmrzl úsměv na rtech.

Ten hlas přišel z kóje. Mezi diváky, co to soupeření v tichosti sledovali, propukl hlomoz. Užuž to mělo skončit, když se do toho najednou vložil někdo nový. Co se to dělo?

Po chvíli se pohledy všech upřely na kóji, odkud ten hlas přišel. Všichni byli zvědaví na tu osobu, co si troufla takhle se před Tang Haoem a Hu Fengem z Jižního kontinentu ukázat.

Ten člověk, co zvedl ruku a vyvolal tu cenu, byl neznámý mladý muž. Ale někteří lidé s bystrým zrakem jej okamžitě poznali.

„To je on!”

„Kdo to je?”

„To je ten mladý muž, co se začal dohadovat s lidmi z Jižního kontinentu. Protože blokovali vstup a ten mladý muž je požádal, aby uhnuli, a urazil je tak.”

„Můj ty světe, vážně má kuráž. Dvakrát za sebou se postavil proti lidem z Jižního kontinentu; to ho život znavil nebo tak něco? Ačkoli BeiDong není jejich území, pořád by pro ně bylo snadné ho zabít.”

„Kdo ví? Možná má také nějaké zázemí. Proč by se jim jinak stavěl navzdory tomu, že ví, kdo jsou? Ne všichni lidé se zázemím jsou tak nápadní.”

…...

Všichni mezi sebou mluvili a celý sál byl plný kakofonie hlasů. Ta tichá dražba se konečně navrátila k hlučnému životu.

Nebeský kotlík měl užuž v rukách, a přesto na poslední chvíli někdo přihodil o pouhý 1 duchovní drahokam víc než on. Z toho pocitu blaha spadl v mžiku až na samé dno. Ten nesmírný kontrast bylo strašné snést; byl to pocit, jako kdyby jej nalákali do pasti.

Tang Haovi se zkroutila tvář, ten jeho vražedný pohled dopadl přímo na You XiaoMoa. Sevřel ruce do pěstí a nehty se mu zabořily do dlaní až do krve.

„Zase ty!”

You XiaoMo mu upřený pohled beze strachu opětoval.

Aukce neměla pravidlo ohledně minimálního příhozu, takže bylo dovoleno cenu zvednout byť i jen o jeden drahokam.

Tang Hao to věděl, takže byl o to méně svolný to přijmout. Jeho nenávist vůči You XiaoMovi vřela.

Ale byl tu jeden člověk, kterého to potěšilo. A to Hu Feng. Čím byl Tang Hao frustrovanější, tím byl on šťastnější. Samozřejmě to nebylo kvůli You XiaoMovi, ale protože nechtěl, aby Tang Hao měl něco, co on nemohl mít. Takže co bylo lepší než tohle?

A kromě toho Tang Hao ho zrovna nalákal do pasti, takže ta jeho zuřivost se ještě nezklidnila. Pohled na jeho pokořující porážku bylo přesně to, co jej rozveselilo, a měl radost z Tang Haova neštěstí.

„Tang Hao! Nikdy by mě nenapadlo, že to skončí takhle! Blahopřeju!” řekl Hu Feng bezděky, liboval si v jeho neštěstí.

Tang Haa to rozzuřilo. Tou urážkou mu akorát nasypal sůl do rány. Skoro se zdálo, jako kdyby mu z očí měl vydštít plamen, zatímco varovně zařval: „Hu Fengu!”

Zdálo se, že si Hu Feng najednou na něco vzpomněl, neboť se najednou přestal smát. Chladně si odfrkl a už mu sůl do ran nepřisypával.

Tang Hao tu svou zuřivost zadržoval, jak jen nejlépe uměl, hrotem toho hněvu namířil zpět na You XiaoMoa a přísně řekl: „Spratku, bedlivě poslouchej, pokud nás v Údolí YinYang naštveš, ručím ti za to, že se ti na světě TongTian nepovede dobře.”

To byla otevřená výhrůžka, využil vlastní totožnosti, aby zastrašil protivníka. Tohle se na dražbách dělo celkem často. Většina lidí, na které to bylo namířeno, mohla akorát ustoupit a brát to za smůlu. Jelikož dražby vážně neměly žádná pravidla ohledně vyhrožování ostatním, dokud se člověk nezačal fyzicky rvát, bylo to v pořádku. A proto si Tang Hao troufl říct něco takového před Yue QianShanem.

Diváci se podívali k Yue QianShanovi a viděli, že na to nijak nezareagoval, přesně jak čekali. Zdálo se, že dokud Tang Hao na nikoho nezaútočí, nevloží se do toho.

Jen co to Tang Hao řekl, ten mladý muž v kóji umlkl. Po chvilce, kdy si diváci mysleli, že ta slova You XiaoMoa vyděsila, znovu promluvil: „Tak dobrá, přidám ke svému příhozu ještě jeden drahokam.”
--------------------------------------------

~ Nechci nic říkat, ale je strašná pitomost nahlas a na veřejném prostranství prohlásit, kolik přesně peněz si přinesl. To si úplně koledoval o to, aby ho někdo přeplatil... ~


1 komentář:

  1. Děkuji za překlad. S takovou si znepřátelí celý kontinent. :-D

    OdpovědětVymazat