sobota 7. května 2022

FOD - kapitola 62


Kapitola 62 – Útok dvojitého znovuzrození (VII. svět)


Po tolika setkáních a rozloučeních už byl Zhou YunSheng naprosto uvolněný. Vzal si svou půlku energie a pak rychle skočil do dalšího světa.

Bylo tam temno, linul se tam silný pach krve a puch hniloby. Tělo ho bolelo v návalech bolesti, jako kdyby měl zlomené všechny kosti v těle. Zhou YunSheng zápolil, aby otočil krkem, a zjistil, že byl v cele. Naproti dveřím byl stojan s mučícími nástroji potřísněnými krví. To naznačovalo, že původní tělo bylo ve velmi špatné situaci. Nijak se nehnal k tomu, aby si upravil tělesná data. Jenom otevřel AI, aby se podíval na originální data.

Toto byl další svět, kde spolu existovali muži, ženy a Gerové. A také to byl svět, kde se hlavní hrdinové znovuzrodili. Před znovuzrozením byl hlavní gong neschopný vládce země Da Yanguo. Uměl akorát mrhat penězi a užívat si luxusu. Ta jeho zhýralost nakonec dohnala jeho vlastního mladší bratra Xuan Wanga, aby se vzbouřil. A zabili hlavního hrdinu šípy.

Hlavní shou byl Ger. Měl silné zázemí u armády a byl to velitel armády, co bojoval za zemi. Ale kvůli jeho kráse ho neschopný vládce povolal do paláce jako svou konkubínu. Ale neschopný vladař byl obklopen nespočtem krásek a všechny to byly výjimečné intrikánky. Jak se ten přímý hlavní hrdina, co nesnesl žádné nesmysly, mohl se vším tím dramatem vyrovnat? Jeho sokyně viděly, že byl čím dál víc oblíbený, a tak se proti němu spojily. A nakonec se jim povedlo zabít jeho desetiletého syna.

Hlavní hrdina kvůli tomu odmítl neschopného vládce a žil v osamění v paláci. Srdce měl mrtvé. Ale ačkoli toho neschopného vládce nemiloval, stále v sobě měl loajalitu vojáka. A tak když se Xuan Wang zaměřil na to, aby převzal palác, hlavní hrdina nepřešel na druhou stranu jako ostatní konkubíny, ale chránil toho neschopného vládce. Ale nakonec ty dva zasáhly šípy a zemřeli. A pak se znovuzrodili.

A pak se z toho neschopného gonga stal gong, co byl oddaný jako pes. Jakmile se ti dva znovuzrodili, ti dva kanónenfutři zničili všechny, co je zradili, a podpořili ty, co jim byli věrní. Ti, co ty dva kanónenfutry zradili, utrpěli tragický osud. Vyvraždili jim celé rodiny – byla to genocida.

Toto tělo patřilo členu jedné z těch tragických rodin, jmenoval se Qi XiuJie a patřil k jedné z největších rodin v zemi Yanguo, ke klanu Qi. V prvním životě byl také jednou z konkubín neschopného vladaře a těšil se jeho obliby. Dokonce pohrozil hlavnímu shouovi, že jeho syn nikdy nebude dědicem trůnu.

To bylo samozřejmě v minulém životě. Během Xuan Wangovy vzpoury se klan Qi přidal ke vzpouře. A protože byl Qi XiuJie nádherný, Xuan Wang jej přijal do svého harému a slepě ho miloval.

A tak když se neschopný vladař znovu zrodil, měl dva cíle: jedním bylo ochránit hlavního shoua a svého syna; druhým zbavit se Xuan Wanga a klanu Qi.

Po třech letech konfliktu rozdrtil Xuan Wanga na prach a vykořenil klan Qi. Qi XiuJie byl teď posledním přeživším členem klanu Qi a druhého dne se měla konat jeho poprava.

Když si Zhou YunSheng přečetl informace, povzdechl si a pak se znuděně začal šťourat v zubech. Vždycky měl rád výzvy, ale zachránit Qi XiuJiea před smrtí vážně nebylo těžké.

Zatímco hloubal, do vězení pomalu vkročil pohledný muž. Měl elegantní chování, ale v jeho stopách přišel i muž, co vypadal příkře a co se mračil. Tito dva měli na starosti Qi XiuJueův výslech – byli to Li Wang a Gao Lang.

Během prvního života neschopný vladař, císař Li JinTian, tohoto Li Wanga podezíral, a tak ho opustil a nepoužil ho. Zatímco Li Wang v klidu žil, oblíbil si hlavního shoua. A kdyby nebylo jeho neustálé pomoci, hlavnímu shouovi Gao Minovi by se v chladném paláci nežilo tak pohodlně. Ve svém minulém životě se snažil Li JinTiana a Gao Mina zachránit, a tak se k němu Li JinTian v tomto životě choval pěkně. Ze zahálčivého prince se z něj stal jeden z nejmocnějších princů v zemi Da Yanguo.

Gao Lang byl Gao Minův bratr. V minulém životě ho zabily intriky klanu Qi. V tomto životě ho Gao Min varoval a zachránil mu život a teď se chtěl klanu Qi pomstít. Protože byl Li JinTian do Gao Mina hluboce zamilovaný, klanu Gao se dostalo velmi preferenční péče. Během pouhých tří let Gao Langa často povyšoval a z nepatrného pobočníka jednoho ministra z něj udělal mocného rádce.

Gao Lang měl nemilosrdnou povahu. Kdokoli, kdo k němu cítil i jen trochu nepřátelství, skončil mrtvý. Ani nemluvě o člověku, co proti němu intrikoval. A tak když mu do rukou padl Qi XiuJie, nelidsky ho mučil. A i klan Qi vyvraždil vlastníma rukama, dokonce ani děti neušetřil.

A tak Zhou YunSheng nemusel hádat, co si Qi XiuJie přál. Zůstat naživu a pak se pomstít.

Ti dva lidé vešli do cely, následoval je sluha, co na zem položil zakrytý tác s jídlem – byla to zlomková rýže.

„Proč ho krmíš?” Gao Lang do toho tácu kopl a spatřil uvnitř ty bohaté chody a nespokojeně se podíval po Li Wangovi.

„Co nevidět zemře, minulost je minulostí, dopřej mu poslední jídlo.” Li Wang měl vlídnou povahu. Na rozdíl od Gao Langa, co byl neuctivý a bezcitný.

Gao Lang se ušklíbl, rozkopl ten tác a rozkázal: „Pojď jíst.”

Ta cela byla mučírna. Kvůli krvi, co se tam neustále prolévala, byla na zemi vrstva tmavě hnědé páchnoucí hlíny. Gao Lang chtěl tímto svým počinem Qi XiuJiea urazit.

Zhou YunSheng pohnul hlavou, aby skryl tu krvežíznivost ve svých očích, a natáhl třesoucí ruku k Li Wangovi. „Prosím, princi, dovol tomuto ničemovi, aby se naposledy setkal s císařem. Tento ničema chce císaři říct jedno tajemství.”

„Jaké tajemství? Říct to mě je to samé jako říct to císaři.” Kvůli Li JinTianovy náklonnosti k jeho klanu už Gao Lang dávno přišel o pokoru, co by dvořané měli mít.

Li Wang se po něm letmo podíval, nebylo znát, co si myslel.

Zhou YunSheng se pohrdavě usmál a namítl: „Ta záležitost se týká země, musím mluvit s císařem. Ministře Gao, bez ohledu na to, jak vysoké postavení máš, jak bys mohl nahradit císaře?”

Kdo by se v zemi Da Yanguo odvážil říct, že může císaře nahradit? Copak to nebyla vzpoura? V takové situaci člověku na mysl okamžitě vytanulo Xuan Wangovo tělo, co bylo veřejně nabodnuté na tisíci kůlech a pak spáleno na popel. A kromě toho klan Qi byl kdysi tím nejvýše postaveným klanem, měli mnoho velkých tajemstvích. Kdo mohl dojít k závěru, že Qi XiuJieho tajemství ohledně země Da Yanguo nebylo důležité?

Když o tom Gao Lang popřemýšlel, musel ustoupit.

Li Wang rozkázal, aby donesli nové jídlo, a povzdechl si.

Li JinTianova povaha se po jeho znovuzrození změnila. V minulém životě byl neschopným vladařem. V tomto životě se proměnil na podezíravého tyrana. Kdykoli se mu dvořan zprotivil, neměl daleko ke genocidě. Kdyby hlavní hrdina nebyl jeho poddaný a kdyby mu neporodil nadaného syna, co zdědí trůn a stabilizuje zemi, smrt císaře by vedla také ke zkáze země Da Yanguo.

Když se císař doslechl o tom, že mu Qi XiuJie chtěl říct něco tajného, nedokázal na to přestat myslet. A nakonec zašel do vězení.

„Co jsi mi chtěl říct?” zeptal se Li JinTian netrpělivě zpoza zástěny.

Vypadal laskavě a elegantně, ale byl menší než 190 cm, a tak nebyl jeho záhadný milenec.

Zhou YunShengovi se ulevilo. Pomalu začal: „Prosím, císaři, podívej se mi do očí.” Hlas měl velmi tichý a konejšivý, magický. A tak Li JinTian bezděky shlédl a pak se zachytil do té černoty, z které nebylo úniku, do víru plného hvězd.

„Císaři, co vidíš v mých očích? Není to upřímnost? Klan Qi ti byl loajální, proč jsi mou rodinu zničil? Zmýlil ses, neměl bys věřit klanu Gao. Intrikují proti tobě.”

Poté, co Zhou YunSheng vsadil do Li JinTianovy mysli několik ponouknutí, odmávl ho a pak si upravil fyzická data svého těla do optimálního stavu. V tichosti čekal na zítřejší šou.

Li JinTian se bez prodlení vrátil do paláce YangXin a uložil se do postele a usnul. Měl sen. Ten sen byla poslední vzpomínka před smrtí. Li Wang a Gao Min jej odvedli z paláce, takže když klan Qi poslal pár vojáků, aby jej zachránili, nezůstal po něm v paláci ani stín. Jelikož se Xuan Wangovi vojáci blížili k městu, museli ustoupit. Za pár dní klan Qi našla jeho mrtvé tělo prošpikované šípy. Ronili hořké slzy a potají jej pohřbili.

Když se Qi XiuJie sblížil s Xuan Wangem, využil svého velkolepého vzhledu a elegantního chování, aby se stal jeho oblíbenou konkubínou. Ale nikdy nezapomněl na starého císaře. Nejenom že potají uchovával pamětní desku za Li JinTiana, ale také Xuan Wanga potají trávil.

Xuan Wang nakonec kvůli jedu zemřel a Qi XiuJie vedl armádu a oblehl císařské hlavní město. Pak jedno po druhém zabil Xuan Wangovy děti. Pak potají vychoval posledního Li JinTianova potomka a dosadil ho na trůn. V den, kdy to dítě dosedlo na trůn, Qi XiuJie osobně pohřbil Li JinTianovy kosti v císařské hrobce a pak spáchal sebevraždu, aby jej následoval.

Rozezněl se umíráček a po celém hřbitově zaplály bílé prapory, aby jej vyprovodily na onen svět.

Li JinTian se šokem probral. Ačkoli to byl sen o vzpomínkách, vlastně mu to přišlo děsivě skutečné. Jako kdyby jeho duše byla vážně připoutaná k paláci konkubín, jako kdyby Qi XiuJieovi dělal společnost celých těch pět pokořujících let.

Jak? To jsem znovu získal ztracené vzpomínky? Li JinTian po svém zázračném znovuzrození silně věřil na nadpřirozeno. Zamyšleně si promnul čelo, byl z toho víc a víc rozrušený.

„Máš noční můry? Tak jdi spát do jiné místnosti. Když se pořád převaluješ a svíjíš, nemůžu spát,” požádal ho Gao Min netrpělivě, když se vzbudil. Před svou smrtí přísahal, že už Li JinTiana nikdy nebude milovat. A tak byl jeho přístup k Li JinTianovi v tomto životě velmi chladný.

Li JinTian by obvykle řekl něco, aby jej ukonejšil. Ale dneska se z nějakého důvodu vlastně cítil trochu nepříjemně. Vstal, oblékl se a vážně šel do jiné místnosti. Řekl sluhovi, aby mu nalil šálek horkého čaje a namasíroval mu spánky. A pak znovu usnul.

Snil o nynějším světě. Aby Gao Minovi oplatil jeho loajalitu a laskavost, choval se ke klanu Gao velmi pěkně. Nejenom že povýšil Gao Langa, ale v den Festivalu dlouhověkosti se ke Gao Minovi choval, jako kdyby byl druhý hned po císaři. Přihlížel, jak k němu Gao Min přišel. Dvořané v gratulacích poklekli, rudý koberec se neustále odvíjel, až se rozvinul až k trůnu. Usmál se a natáhl se po Gao Minově ruce. Ale scéna se najednou pokroutila a změnila. Byl mrtvý, byl z něj průhledný duch. Palác byl vyzdobený bílými prapory a palácoví dvořané klečeli před palácem a vzlykali.

Gao Min stál uvnitř před obrovskou rakví. Na tváři se mu nezračil žádný žal, ale tekly mu slzy a podivně se usmíval.

Li JinTiana to poděsilo a užuž se chtěl podívat víc zblízka, když spatřil, jak z paláce vyšel Li Wang. Vzal Gao Mina za ruku a povzdechl si: „Konečně nastal den, na který jsme čekali.”

Gao Min přikývl a pomalu se mu opřel o rameno. Čelo se mu uvolnilo únavou a úlevou.

Co to máte za vztah? Co to děláte? Jak jsem zemřel?! Řekněte mi to! Li JinTian se těch dvou chtěl chopit a vyslechnout je, ale ruce mu prošly jejich těly. Znovu si vzpomněl, že byl mrtvý. V obou svých životech zemřel předčasně.

Pohltila jej panika a nenávist, až se v tom utápěl. Vzbudil se s křikem. Pak si uvědomil, že to byl naštěstí sen. Ale ten kontrast mezi skutečným a snovým světem byl až příliš skutečný. Když si na to vzpomněl, nedokázal se přestat třást.

To jsem uvěřil špatným lidem? Byl klan Qi nevinný? Vážně měl Gao Min aféru s Li Wangem a ti dva se spojí, aby proti němu spřádali intriky? Li JinTiana začala bolet hlava. Sluha mu předložil róbu a poklekl u jeho postele. Li JinTian se jej rychle zeptal: „Kolik je hodin?”

„Vaše císařské veličenstvo, je před šestou. Císařský dvůr začne za dvě hodiny.”

Poprava měla být až později, ještě nebylo příliš pozdě. Li JinTian se okamžitě převlékl a odspěchal do vězení.
----------------------------------------

~ Docela by mě zajímalo, co se stane, až se ZYS pokusí někoho zhypnotizovat a ono to nevyjde. Přece mu to nemůže jít pořád takhle snadno! ~



2 komentáře:

  1. Jestli si dobře pamatuju, tak mu nejde zhypnotizovat jeho drahou polovičku 😁. Ale jo, nějak mu jde vše mic lehce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, svého milence se mu zhypnotizovat nepodařilo. I když ten mu většinou splní, co mu na očích vidí...

      Vymazat