čtvrtek 21. dubna 2022

LMW - kapitola 372


Kapitola 372 – Obětní krvavý rituál


Fialovou auru, co představovala Ling Xiaa, neustoupila ani o jeden krok. Zůstala na místě, kde se ti tři srazili. Místo toho to ostatní dvě aury odtlačilo dvacet metrů zpět.

V prvním kole prohráli jak muž ve středním věku, tak Yu WenNan. Byl to velice překvapivý závěr. Dokonce i ty dva to šokovalo.

Yu WenNanovo překvapení bylo očividné, neboť v hlášení Podsvětní sirény se neříkalo nic o tom, že byl Ling Xiao v Božském řádu. Ačkoli se všude mluvilo o kultivátorovi Božského řádu ze Severu, nespojil si to, neboť k tomu nebyl žádný důkaz.

„NanShene, vypadá to, že je na čase, abys povolal své smluvené démonické zvíře. Nemyslíš?” Muž ve středním věku se otočil na Yu WenNana s podivným výrazem.

Yu WenNan se po něm chladně letmo podíval. „Mě to nevadí, jen se bojím o tvé životem provázané démonické zvíře.”

Z tváře muže ve středním věku vyprchal úsměv a řekl: „Co tím naznačuješ?”

Yu WenNan pokračoval: „Jeho schopnosti pocházejí z Qilinů, vůdců Čtyř starodávných zvířat. Pokud to tvé není Císařské zvíře, jakmile se objeví, potlačí ho to. A to způsobí ještě víc potíží.”

Muž ve středním věku se v šoku podíval na Ling Xiaa: „Copak není členem Starodávných fénixů? Jak se z něj stal Qilin?”

Yu WenNana to také šokovalo a tázal se: „Cos to řekl?”

Muž ve středním věku se zatvářil popudlivě. „Ten muž jménem Qiu Ran mi řekl, že Ling Xiao je Starodávný démonický fénix ze Čtyř starodávných zvířat, neboť on sám má pětibarevného ptáka, co je velmi vyladěný na auru Démonického fénixe. A kromě toho už předtím spolu bojovali, takže by se neměl mýlit.”

Ačkoli byli Starodávní démoničtí fénixové jedním ze Čtyř starodávných zvířat, v porovnání s Qiliny se jim přece jenom stále trochu nedostávalo. Protože Qilinové byli vůdci, jejich schopnost potlačit a donucovat byla o něco silnější než u ostatních třech klanů.

Teď si Yu WenNan konečně uvědomil, co byl ten rudý plamen.

Nebyl čistokrevný Qilin, ale míšenec Qilina a Starodávného démonického fénixe. A pokud to bylo takhle, pak byly jenom dvě možnosti, jak se krev mohla smísit: mutací nebo bez mutace.

Pokud nedošlo k mutaci a krev byla poskvrněná, potenciál a moc Císařského zvířete byly o něco horší než u čistokrevného jedince.

Ale pokud došlo k mutaci, bylo to něco, čeho by se měli obávat.

Od starodávných dob byla zmutovaná démonická zvířata vždycky silnější než původní druh. Jinými slovy to byla naprostá obroda. Bezděky si vzpomněl na tu starodávnou legendu z Vyšších říší. Ale to by mělo být nemožné.

„Pozor!” zazněl náhle nešťastný hlas muže ve středním věku.

Yu WenNan se okamžitě orosil studeným potem, dopustil se závažného hříchu, kdy se během boje nechal rozptýlit. Když se podíval k tomu muži, chladně na ně shlížel těma svýma démonickýma fialovýma očima. V ruce měl dva plameny: jeden fialový a druhý rudý. Dokonce i takhle metry daleko od něj cítil z těch plamenů výheň.

Pokud byly jeho spekulace správné, pak tento muž byl pravděpodobně zmutované Císařské démonické zvíře.

Situace se tím ještě o něco zkomplikovala.

„Když už jste si dali tu práci sem přijít, bylo by lepší, kdybyste prostě zůstali,” řekl Ling Xiao, zatímco se mu rty mírně vyklenuly vzhůru. V černočerných ořích mu planuly dva tančící fialové plameny. Z jeho dokonalých rysů sálala záhadná aura a pocit nebezpečí.

Jak domluvil, zdálo se, jako by ty dva plameny v jeho dlaních v očekávání tančily a rozrůstaly se. A pod jeho kontrolou se pomalu sloučily...

Yu WenNan a muž ve středním věku se po sobě rychle letmo podívali, než se v porozumění rozdělili. Jeden vyrazil k Ling Xiaovi a druhý k chráněnému You XiaoMovi.

Pokud se tomu muži nemohli rovnat, měli by začít někde jinde.

Jelikož Yu WenNan už viděl tu předchozí scénu, věděl, že ten muž jménem You XiaoMo byl jeho slabinou.

Ale jeho plán selhal.

Ling Xiao v půlce Yu WenNana zastavil, plamen v pravé ruce se proměnil na řvoucího ohnivého Qilina. Na obloze se rozšířil nátlak Císařského zvířete, kvůli té drtivé tíze se duše lidí chvěla.

Dokonce i lidé dopadli takhle, o démonických zvířatech ani nemluvě. Jejich pohyby ustaly.

Hei Tian a ostatní využili této příležitosti, aby kriticky zranili démonická zvířata svých protivníků a snížili tak jejich bojovou moc.

Ale bylo jedno zvíře, které tomu uniklo, a to Qiu Ranovo životem provázané démonické zvíře Rudá vrána. Qiu Ran věděl, že ho to potlačí, a tak se ho neodvažoval povolat. Ačkoli měl kvůli tomu o dost menší bojovou sílu, teď to byla jasně správná volba.

Muž ve středním věku a Yu WenNan měli v plánu povolat svá démonická zvířata, ale teď o tom bezděky přestali přemýšlet.

Jakmile Ling Xiao povolal ohnivého Qilina, najednou se řízl do prstu a nechal doprostřed Qilinova čela skanout kapku životní krve. Za pár sekund se na Qilinově čele objevil podobný symbol ohně. Jako by do majestátného Qilina vlil život, najednou otevřel oči a v těch očích se zračila lidská kvalita.

Yu WenNanův výraz se najednou změnil. V hrůze vykřikl: „Tohle je rituál obětní krve?!”

Rituál obětní krve byl tajný rituál klanu Qilinů. Stačila jedna kapka životní krve a dalo se povolat Qilina, co měl moc stejného řádu jako povolavatel. Byl to tajný rituál, co odporoval přirozenosti.

Ale mělo to dva následky. Zaprvé mělo to vliv na úroveň moci uživatele, jako například prudká reakce a omezení, ale to nebylo to nejkritičtější. Druhým následkem bylo, že to ponížilo úroveň kultivace. Mohlo to být o jednu hvězdu nebo taky o dvě. Dokonce i nadaný klan jako klan Qilinů se zdráhal toto riskovat, takže to používalo méně a méně lidí.

Ale...

Tu Yu WenNanovu hrůzu nezpůsobilo toto.

V klanu Qilinů byl kdysi jeden supergénius, kterému se následky toho rituálu nelíbily, a tak ho během sto let změnil.

Nakonec to dopadlo tak, že Qilinovi, co použil tento obětní rituál, stejně klesl řád, ale povolaný Qilin měl jednu schopnost navíc, a to – pozření.

A to bylo to, co Yu WenNana vyděsilo a polekalo.

Majitel ohnivého qilina mohl vstřebat sílu a kultivaci těch, které pozřel ohnivý qilin. Byla to strašlivá moc.

Ostatní tři starodávné klany později kvůli strachu přinutily klan Qilinů, aby ten rituál zapečetil.

A od té doby nikdo z klanu Qilinů tento obětní rituál nepoužil. A teď bylo čím dál méně i lidí, kteří o něm slyšeli.

Ačkoli Ling Xiao mohl velmi dobře používat původní rituál, Yu WenNan měl skličující podezření, že ten ohnivý Qilin před ním byl ten, co dokázal pozřít.

„Tak dobrá, začněme s tou podívanou,” řekl Ling Xiao s úsměvem.

Muž ve středním věku a Yu WenNan na sobě cítili jeho pohled a přeběhl jim mráz po zádech.

Ten muž byl už teď silnější než oni a když tu teď byl i požírající Qilin na podobné úrovni moci, rovnováha se od nich odklonila.

Yu WenNan a muž ve středním věku viděli v očích toho druhého rezignaci.

„Jdi, můj požírající Qiline,” promluvil Ling Xiao vyrovnaně, jasným a vřelým tónem. Pokud by to člověk neviděl na vlastní oči, neuvěřil by, že se za takovým pěkným hlasem skrývala tak strašlivá scéna.

Z hrdla požírajícího Qilina se vydral nebezpečný ryk. Zdědil veškerou Ling Xiaovu sílu a nepředstavitelnou rychlostí se vrhl přímo k nepříteli. Na místě, odkud zmizel, zůstal jen malý vír.

„AAAAAAAAA!” objevila se první oběť.

A to Očistcový pavouk tisíci tváří. Jelikož to bylo démonické zvíře, požírající Qilin jej utlačoval o to víc. A jelikož byl pavouk slabší než on, než se mohl pavouk pohnout, Qilin jej sežral. Pavouk se mohl akorát tvářit hrůzně.

Očistcový pavouk se zaječením zmizel.

Nedaleko od něj Chen QingEr vychrstla plnou pusu krve. Stejně jako u Podsvětní sirény, pokud životem provázané zvíře zemře, jeho majitel utrží bolest, co se zakusovala do samotného nitra. Jako kdyby mu to trhalo duši.

Chen QingEr rychle vytáhla pilulku a spolkla ji. Ačkoli to ten problém nemohlo vyřešit, trochu to zmírnilo tu bolest. Ale tvář měla stále bledou, jako kdyby si zrovna prošla masivním bojem.

Když ostatní viděli, co se stalo Chen QingEr, všichni se životem provázaným zvířetem je okamžitě ustrašeně odvolali. Ale to nevyřešilo jádro problému. Pokud Qilin pozřel majitele, pak i to provázané zvíře bylo stejně mrtvé.

Po Ling Xiaových instrukcích požírající Qilin obrátil pozornost jinam.

Když se You XiaoMo probral, spatřil tuto scénu.

Ohněm planoucí Qilin pronásledoval lidi, co utíkali všemi směry. Na nebi zavládl chaos, bylo plné vřískotu hrůzy, hněvu a strachu.

To byl ale chaos!

You XiaoMo se napřímil a pátral po Ling Xiaovi.

Našel ho celkem rychle, pohrouženého do boje s Yu WenNanem nedaleko požírajícího Qilina.

Z nějakého důvodu se ho muž ve středním věku a Yu WenNan vážně báli.

Že byl vzhůru, si jako první uvědomil Yin Ge. Ačkoli sledoval oblohu, část pozornosti upíral na You XiaoMoa. Když si uvědomil, že se probral, nic neřekl. Přece jenom to se slovy neuměl.

„XiaoMo, konečně ses probral.” Jako druhý si to uvědomil Tang YuLin. Bitvy ho moc nezajímaly a kdyby měl hlavu moc dlouho zakloněnou, vážně by ho bolelo za krkem. „Jak se cítíš?”

„Jsem v pořádku, jaká je situace?” zeptal se You XiaoMo, když vstal.

„Tvůj chlap jim dává na frak,” řekl Tang YuLin.

You XiaoMovi zacukalo ve rtech.
--------------------------------------------

~ Přece není možné, když je to takový expert, aby někdo dával na frak Ling Xiaovi. A příště bude závěr bitvy...  ~



3 komentáře:

  1. Ach, to je 💖. Jsem si prozřetelně zakázala přečíst pondělní kapitolu a teď jsem měla LMW-hody 😁.
    Takže jsme se dozvěděli o LX něco nového. Jsem si myslela, že to s ním nebude tak jednoduché.
    A jsem i zvědavá na nějaké podrobnosti o Yin Geovi. Jestli si dobře pamatuju, měl by to být míšenec člověka a démonického zvířete.
    Děkuji za další díl. Vůbec ti ty překladatelské oříšky nezávidím.

    OdpovědětVymazat
  2. Moc děkuji!💗 Taky jsem si dala obě kapitoly naráz a bylo to super!🤩

    OdpovědětVymazat