sobota 30. dubna 2022

FOD - kapitola 61


Kapitola 61


„Co máš v úmyslu udělat, Zinane?” Sun XiMu si zapálil doutník a pomalu se opřel o opěrku křesla.

„Co říkáš, že bych měl dělat?” Dveře se otevřely a dovnitř vešel pohledný muž následovaný svým manažerem. Posadil se na pohovku a pokračoval: „Které noviny by si troufly otisknout takový článek bez tvého svolení, šéfe Sune?”

Z manažera lil studený pot. Vážně za tím stál šéf? Co měl v úmyslu? Znudil ho Ou Zinan, a tak ho chce zničit? To byl ale chorý boháč! Lidé v místnosti se bezděky soucitně podívali na Ou Zinana.

Sun XiMu byl opravdu vinen, jak řekl. Ale musel to udělat, jinak by neustále měl pocit strachu a nejistoty. Chtěl všem na světě říct: „Ou Zinan je můj, nemůžete ho mít.” Nedokázal vystát ty fanatické pohledy všech, nedokázal vystát, že mezi sebou soupeřili a honili se za jeho stínem, nedokázal vystát, jak davy na internetu fantazírovali o tom, jak chtěli vzít Zinana do postele.

Každý okamžik dne žil v panice a mučení, moment klidu pociťoval, jen když byli hluboce propletení. Nikdy se z něj nechtěl vytáhnout, jen s ním chtěl být navždy jedním. Všechno proto, aby nemohl najednou zmizet, aby nemohl jít někam, kam ho nemohl následovat.

Ale tyhle nápady byly nevysvětlitelné a šílené. Sun XiMu o tom Ou Zinanovi nemohl říct. A tak když mu zavolali z novin, nevěděl, co má dělat, a zpanikařil.

Teď nervózně čekal na rozhodnutí svého milence.

„Můžeš udělat, co chceš.” Přešel k pohovce a sehnul se k jeho rameni.

Zhou YunSheng bezvýrazně vzhlédl a čekal, až se mu ta jeho provinilá tvář orosí studeným potem. Pak pomalu načal: „Chci svolat tiskovou konferenci a otevřeně se přihlásit ke své orientaci. Připrav to.”

„Otevřeně se přihlásit? S kým?” Sun XiMu zněl ochraptěle.

„Ptáš se mě s kým? Hodlám ohlásit náš vztah. Troufnu si přihlásit se ke své orientaci a pak odjedu do zahraničí a roztáhnu křídla. Trh země C mi může políbit pozadí.” Ou Zinan se pohrdlivě usmál.

Li Li a manažer se podívali na svého šéfa, lil z nich studený pot. Tento návrh byl příliš smělý, srdce jim měla co nevidět vybuchnout! Šéf s tím rozhodně nebude souhlasit. Když se umělec přihlásí k homosexualitě, nic to nebylo. Ale když to udělá finanční gigant, způsobí to, že všechny Sunovy akcie klesnou a ztráty půjdou do miliard.

Ale ty dva situace znovu omráčila. Sun XiMu se nečekaně usmál. Jeho úsměv byl uvolněný a zračilo se v něm nekonečné potěšení. Vytáhl z kapsy obleku černou sametovou krabičku a dal ji Zhou YunShengovi.

Zhou YunSheng nebyl pokrytec, otevřel víko a nasadil jim prsteny na prsteníčky.

„Musím si k tomu kleknout?” zeptal se Sun XiMu vážně a uvolnil si kravatu.

„Pokud jsi svolný.” Zhou YunSheng se usmál.

Sun XiMu okamžitě poklekl, vzal do ruky levou ruku svého milence a zbožně a něžně ho políbil na hřbet. Ta láska, co sálala z jeho očí, byla dusivá. Li Li a manažer to nedokázali snést, honem odvrátili zrak a prchli.

Odpoledne uspořádal Ou Zinan tiskovou konferenci, konala se v Sunově pětihvězdičkovém hotelu. On a Sun XiMu seděli bok po boku, měli stříbrně šedý oblek stejného střihu a vlasy měli pečlivě sčesané. Vypadali zářně.

Nikdo si netroufal tlačit na Sun XiMua, a tak byly otázky novinářů velmi umírněné. Když se někdo zeptal, jestli ta fotka byla pravdivá nebo ne, Zhou YunSheng přikývl a řekl do mikrofonu: „Ta fotka je pravá, mám rád muže.”

Někde v zemi někdo před televizí zaklel, někdo začal brečet, ostatní se cítili deprimovaně, ale nikdo ho nemohl zadržet v řeči.

„A můj milenec teď sedí po mém boku.” Položil obě ruce na stůl a usmál se, byl to spokojený a vlídný úsměv. „Během období, kdy jsem byl nejvíc bezmocný, během mého smutku a zoufalství, když jsem byl osamělý, to byl jen on, kdo při mně stál a kdo mi nabídl nezištnou pomoc. Na tomto světě nemůžu věřit nikomu jinému, jen jemu. Nedokážu milovat nikoho než jeho. Nebyla v tom žádná nevyřčená pravidla, žádné výměny zájmů nebo obtěžování. Jsme do sebe skutečně zamilovaní.”

Nespokojení diváci před televizními obrazovkami najednou umlkli. Vzpomínali si, jak Ou Zinan upadl do zoufalství. Kdyby nebylo Sun XiMua, zničilo by ho to? V takové situaci vážně neměl důvod Sun XiMua nemilovat.

Sun XiMuovi zaplesalo srdce. Divoce mu skákalo a téměř se mu samou tou radostí probilo z hrudi, ale na tváři se mu zračil jen nepatrný úsměv. Naklonil se k Zhou YunShengovi a vtiskl mu polibek na čelo. Pak pomalu řekl: „Ano, skutečně se milujeme a budeme se brát. Nepotřebujeme ničí souhlas nebo požehnání. Tímto dnešní tisková konference končí.”

Vytáhl Zhou YunShenga na nohy a odkráčel, ignoroval oslepující záblesky fotoaparátů za sebou.

Ten vysoký muž objal toho štíhlého muže, vytvářelo to nádhernou a vřelou senzaci, co lidé nedokázali prolomit. Ta vlna opozice online najednou utichla, nikdo k tomu neměl co dodat.

Ale kvůli konzervativnímu prostředí v zemi C se Zhou YunSheng cítil velmi nepříjemně, a tak se rozhodl jít do země A a rozvinout se tam. V jejich zábavním průmyslu se homosexualita celkem dost přijímala, takže mu to nebude překážet v kariéře. Když se o tom doslechli fanoušci v zemi C, pořád dokola si stěžovali. Vážně nenáviděli, jaké problémy způsobili ti homofobové. Milovat muže nebo ženu byla osobní svoboda, proč chtěli zasahovat do života jiných lidí? Proč je obviňovali a proč na ně útočili?

Kdyby nebylo těch iracionálních útoků, jejich idol by nikdy tak zrazeně neodešel.

Brzy se roznesla zpráva, že ty Zinanovy fotky na internet dal Ge MengShuin tým, aby Ou Zinana diskreditovala a sebe očistila.

Tato zpráva svolala na Ge MengShu pohromu. Její počínající pěvecká kariéra utrpěla nebývalý úder. Její nové album se prodalo jen v řádu stovek kusů a recenze byly žalostné. Uživatelé internetu jí také dali novou přezdívku – Intrikující mrcha.

A pak přišly další zprávy, že to ona hrála podle nepsaných pravidel. Udržovala velmi nevhodný vztah jak s Yun ZhiYuanem, tak s Lin SiQingem, aby se mohla rychle dostat na pozici hvězdy. A v tom příspěvku byly také fotky jí a těch dvou mužů v intimních pozicích. Ty fotografie byly přiblížené a s vysokým rozlišením. Oplzlé líbání, válení v posteli atd. Jedna obzvláště nápadná fotka byla, jak se s Lin SiQingem milovala ve vaně.

Tváří v tvář Yun ZhiYuanově výslechu Ge MengShu málem zešílela. Rychle zavolala Lin SiQingovi, co byl v zemi E, aby to objasnil. Lin SiQing teď byl velmi žalostný, byl v naprosto pohnutém psychologickém stavu, takže nejenom že to neobjasnil, ale dokonce potvrdil, že ty fotky byly pravdivé. Takže to Yun ZhiYuana nesmírně rozzuřilo. I když poté technici objasnili, že ty fotky byly zfalšované, Yun ZhiYuan stále odmítal věřit Ge MengShu a už u něj měla nálepku nevěrnice.

Ukončil svůj vztah s Ge MengShu, zrušil jí zdroje a rychle se zasnoubil s mladou společenskou dámou.

Bez jeho podpory, co by jí pomohla očistit pošpiněnou pověst, už Ge MengShu nemohla dosáhnout slávy, které se jí na tomto světě mělo dostat. Stala se z ní třetiřadá umělkyně, co se probíjela, jak se dalo. A aby se uživila, přijímala role v mnoha vulgárních varieté. Naprosto ztratila svou cestu v životě.

V červnu toho roku se v zemi B pořádal World Cup a Ou Zinana pozvali, aby účinkoval na závěrečném koncertu.

V neustálých sprškách ohňostroje mladík nalíčený svůdným, kouřovým líčením pomalu vystoupal na jeviště. Měl na sobě obepnuté sako a těsné černé kožené kalhoty, dával na odiv své štíhlé, ale explozivní tělo. Vlasy měl naprosto sčesané, takže byly vidět jeho hluboké, nesrovnatelné rysy ve tváři a růžové rty měl nabarvené úplně na bílo. Ve výsledku vypadal jako chladný kov.

Byl tak pohledný. Jako blesk, jako plamen, ale také jako hrom. Plný odolnosti.

Zamával a desítky tisíc lidí mu zamávalo na oplátku. Tančil a desítky tisíc lidí jej následovaly. Zakřičel a desítky tisíc lidí jeho výkřik opětovaly. Zvedl ruku nad hlavu a celé to místo vybuchlo ohlušujícím aplausem. Spokojeně se usmál, pak si přiložil prst ke rtům a udělal pšt. Pokynul, aby všichni umlkli. A na stadiónu by byl slyšet spadnout špendlík.

Byl pánem jich všech, nikdo nedokázal odolat jeho zpěvu a charisma.

Kamera jej následovala a vysílala jeho nesrovnatelnou krásu na obrovskou obrazovku. Někteří lidé brečeli, někteří ječeli a jiní omdleli z přehnané námahy. Zkušený personál už měl připravená nosítka, aby je odnesli k ambulanci, co byla před stadiónem.

Díky Ou Zinanově přispění se letošní závěrečná ceremonie World Cupu stala ta nejintenzivnější a nejsenzačnější událostí roku. Fanoušky měl na všech kontinentech, ve všech rasách a mluvili různými jazyky.

Kamera přeletěla přes ten dav a zaostřila na nahodilé diváky. Každý, kdo se na obrazovce ukázal, zakřičel: „Ou Zinane, miluju tě!” Dokonce i prezident země B ve VIP salónku si nedokázal pomoct a vstal a tančil sambo do rytmu. A pak poslal vzduchem k pódiu polibek.

Poté, co Ou Zinan odešel ze země C, nevytratil se v tichosti, jak někteří kritici předvídali. Nejenom že stál pevně, ale stala se z něj zasloužená mezinárodní superstar. Ti, co jeho otce považovali za Boha písní, se mu teď klaněli, jen co ho spatřili. A doufali, že jim jednoho dne napíše jednu nebo dvě písně.

Lin SiQing půl roku žil v zemi E. Pak mu došla hotovost a mohl se tak akorát vystěhovat ze svého luxusního bytu do malého jednolůžkového pokoje. Kvůli jeho zničené pověsti mu všichni inzerenti vypověděli smlouvu a také jim musel vyplatit obrovské odškodné. Prodal své luxusní auto a vilu a nakonec schrastil dostatek peněz.

A teď seděl před televizí a prázdně zíral na toho oslnivě zářícího muže na obrazovce. Sledoval, jak manipuloval náladou diváctva, jak dával na odiv svůj hlasový rozsah, jak všechny doháněl k šílenství... sledoval, jak sestoupil z jeviště a objal Sun XiMua, jak mu dal vřelý polibek.

200 tisíc lidí na stadiónu zakřičelo své požehnání a tomu mladému muži se při tom rozšířily oči a zasmál se.

Lin SiQing se také zasmál. A pak si zakryl tvář a hořce vzlykal.
----------------------------------------

~ Autorka se naprosto vyžívá v tom, jak nejlépe uvrhnout původní hlavní hrdiny do zoufalství. Konce jsou vždycky tak uspokojující! Příště nás čeká dovětek k tomuto světu a honem šupem na další svět, tentokrát do daleké minulosti. ~


2 komentáře:

  1. Taky už jsem si toho všimla. Nedostanou přes prsty, ale neskutečně je zmasakruje.

    OdpovědětVymazat