pondělí 4. dubna 2022

LMW - kapitola 367


Kapitola 367 – Pesimistická situace


Situace DaoXin byla trochu podivná.

You XiaoMo původně doufal, že by Velký starší mohl poslat lidi, aby si ty duchovní drahokamy vzali zpět, ale pak si uvědomil, že elitu školy nemohl poslat ven.

Hei Tian se s Qiu Ranovou skupinou nedokázal sám vypořádat a ostatní starší nemohli odejít. Museli bránit akademii DaoXin a bránit vtrhnutí přílivu démonických zvířat z hlubokých hor. Toto byl také skutečný důvod, proč se do toho incidentu v Nekonečném moři zapojili jenom Hei Tian a Duan QiTian.

A tak když uvážil nynější situaci, akademie DaoXin si pravděpodobně nemohla ty duchovní drahokamy vzít zpět.

„A teď co? To ty duchovní drahokamy prostě dáme darem Qiu Ranovi?” You XiaoMo honem přiběhl před Ling Xiaa. Byl to strašný pocit muset své duchovní drahokamy „dát” někomu, koho nenáviděl. A 30% bylo až moc. Přistoupil by tak na jeden drahokam.

„Tak co chceš dělat?” zeptal se Ling Xiao lenivě.

You XiaoMo se zarazil, pak si vzpomněl na ty rodinné schůze, co Ling Xiao poslední dobou tak miloval. A jeho vzrušení se trochu utišilo. „Proč si myslíš, že Qiu Ran jako první ukradl ty duchovní drahokamy?”

Jak to Ling Xiao zaslechl, ten jeho přístup „nic mě nezajímá” se okamžitě změnil. Pobaveně se zeptal: „Ve skutečnosti ses chtěl zeptat, jak ty duchovní drahokamy získáme zpět, ne?”

You XiaoMo ve vší vážnosti namítl: „O čem to mluvíš? Taky umím přemýšlet.”

Ling Xiao se na něj pochybovačně podíval. „Vážně? Ale copak k přemýšlení není třeba mozek?”

You XiaoMo: „To naznačuješ, že nemám mozek?”

Ling Xiao nečekaně zakroutil hlavou a s úsměvem řekl: „Ne. To, že dokážeš pomyslet na náznak, znamená, že tam něco máš.”

Ksakru, ten dvojitý význam!

Bez ohledu na to, jak si to vyložil, stejně tím myslel, že neměl žádný mozek.

You XiaoMovi se znovu poštěstilo spatřit demonstraci Ling Xiaova IQ a špatné povahy.

You XiaoMo se rozhodl některá jeho slova ignorovat. Pokud Ling Xiao odmítal odpovědět, tak bude myslet sám za sebe. Nevěřil, že na to nebude schopný přijít. Když byla vůle, cesta se našla.

„Hej, myslíš si, že Qiu Ran ukradl ty duchovní drahokamy kvůli těm dvěma supersilám, co s sebou přivedl? To jeho zjevení nemůže být náhoda a Qiu Ran utrpěl velkou újmu. Velký starší řekl, že bude na zotavení potřebovat několik let, a přesto už se jeho stav tak zlepšil. Je mezi tím nějaké spojení?”

Ling Xiao si nalil šálek vody a podal mu ho. „Nejdřív se trochu napij, pomalu.”

„Och, díky!” You XiaoMo vypil šálek vody naráz a pak ho vrátil Ling Xiaovi. Pokračoval v řeči: „A posledně v Nekonečném moři Podsvětní siréna řekla, že o tom řekli svým nadřízeným. Už to jsou skoro čtyři měsíce, jak to, že Klan Rumělkové krve nikoho neposlal? Nebo už ti poslaní lidé dorazili?”

Bylo to příliš mnoho otázek. You XiaoMo měl pocit, že...

„Už máš mozek zauzlovaný?” zeptal se Ling Xiao s úsměvem.

You XiaoMo: „...To jo.”

Ling Xiao si podepřel bradu dlaní. „Zrovna jsem si uvědomil, že být prostoduchý není vždycky dobré.”

You XiaoMo cítil, jak se mu na tváři tvořily černé linky. Bylo jasné, že Ling Xiao mluvil o něm.

Ling Xiao pak pokračoval: „Vlastně nemusíš přemýšlet v takových kruzích. Prostě předpokládej, že ty dvě supersíly, co Qiu Ran zavolal, jsou ti lidé, o kterých mluvil Podsvětní siréna, ne?”

„Pravda. Jejich přítomnosti byla až příliš podivná a slyšel jsem, že nikdo nespatřil jejich skutečnou tvář. Pokud by to byly supersíly ze světa LongXiang, někdo by o nich musel něco vědět. Ale nikdo nic neví.” Čím víc o tom You XiaoMo přemýšlel, tím mu to přišlo pravděpodobnější.

Ling Xiao řekl: „Takže je velmi pravděpodobné, že jim Qiu Ran poskytl informace a že oni pomohli Qiu Ranovi čelit akademii DaoXin. A využili příležitosti, aby nás zkusili přinutit se ukázat, ale...”

„Ale co?”

„Ale je tu velká šance, že to nejsou lidé, o kterých mluvil Podsvětní siréna.”

„Jak to?”

Ling Xiao mu věnoval významný pohled, jako kdyby se začínal bát o You XiaoMovu inteligenci.

Ling Xiao si povzdechl. „Zapomněl jsi, že Podsvětní siréna znal naše jména. Kdyby o nás řekli svým nadřízeným, i ti lidé by věděli, jaké máme na akademii DaoXin postavení. A pokud je to tak, nepotřebovali by Qiu Rana, aby jim dal informace. A tak možná mají co do činění s lidmi, které jsme vyhnali ze sekty TianXin. Ale tohle je jen odhad; ještě si nemůžu být jistý.”

You XiaoMo dosáhl osvícení. OK, teď to chápal.

Qiu Ran ukradl 30% duchovních drahokamů, aby zjistil, jestli je dokáže přinutit ven z úkrytu. Protože ti lidé vlastně nechápali, v jaké byli situaci, byla to jejich jediná možnost.

Ale...

„Takže nemáme tu jen dvě možnosti? Zaprvé se odhalit a ukrást ty duchovní drahokamy. Zadruhé jim ty duchovní drahokamy prostě darovat.” You XiaoMo se na něj žalostně podíval.

Ling Xiao si lehce povzdechl. „Kdo ti řekl, že máme jenom dvě možnosti? Copak tu není třetí možnost?”

You XiaoMovi se rozzářily oči. „Jaká?”

„Samozřejmě že si je u nich dočasně uložit.”

„Ale nemůžeme tu přece jen tak sedět a čekat, ne?”

„Jo, to je pravda...”

Poté uplynulo dalších pět dní. Hei Tian šel otestovat supersíly, co si Qiu Ran přivedl, a zjistil, že jejich síla byla srovnatelná s jeho. Jeden byl ve stejném řádu a druhý byl slabší jen o jednu hvězdu. Za této situace mohli pokročit jedině tak, že Duan QiTian vypomůže.

A pak se Hei Tian vrátil na akademii DaoXin a už nevycházel.

You XiaoMo dokázal odhadnout jeho úmysly. A vlastně chtěl Ling Xiaovi říct, že i když si teď ty duchovní drahokamy nemohli vzít zpět, velký starší to tak pravděpodobně nenechá.

Ale...

Zanedlouho se situace změnila tak, jak to ani Ling Xiao nečekal.

Doslechli se, že jedna ta supersíla, co si Qiu Ran přivedl, odešla. A ta osoba byla tatáž, co šla do Nekonečného moře pro duchovní drahokamy.

Jen se o tom You XiaoMo doslechl, okamžitě vyskočil na nohy. „Oni to vlastně udělali!”

Ling Xiao si přitiskl ruku k čelu. „Jo, zdá se, že mají ještě vyšší IQ než ty.”

You XiaoMo na něj zahlížel. Prostě nemohl přežít den bez toho, aniž by urazil jeho inteligenci, co? „Řekl jsi, že si u nich duchovní drahokamy dočasně uložíme. Ale co budeme dělat teď, když jeden z nich odchází?”

„Dobrá, já vím. Tak si je pojďme vzít zpět,” řekl Ling Xiao bezmocně.

„Takže kdy udeříme?” zeptal se You XiaoMo vzrušeně.

„Kdy? Nejdřív počkej den nebo dva.” Ling Xiao si rukou zakryl tvář a zdálo se, že jeho oči, co byly vidět mezerami mezi prsty, naznačovaly nějakou hlubší myšlenku.

You XiaoMo to nechápal. Pokud budou den nebo dva čekat, ten chlápek bude už možná pryč. Ale ovládl se, protože věděl, že Ling Xiao musel mít nějaký plán.

„Píp~ píp~” Když to malé kuře vidělo, že ti dva domluvili, najednou vzlétlo. Vydalo ze sebe dvě vzrušené zaštěbetání a vychrlilo dva uhlíky, jako kdyby si jen tak krklo.

You XiaoMo okamžitě využil příležitosti, chtěl si ho sundat z vršku hlavy, ale...

„Au~” To malé kuře se nezapomnělo držet jeho vlasů. Vážně si z jeho hlavy udělal hnízdo. Proč?

Ling Xiao se kvůli tomu nahlas zasmál.

V klidu uplynuly dva dny...

V ten den CatQiu na svých krátkých nožkách pomalu vešel dovnitř zvenčí.

Vítr zavířil a CatQiu zmizel...

„Takže?” You XiaoMo se netrpělivě zeptal a pozvedl CatQiuovo načechrané tělo.

„Píp?” Malé kuře se zvědavě podívalo na CatQiua.

CatQiu mrkl svýma velkýma, kulatýma očima. Poslali ho na výzvědy, protože se dokázal proměnit na kohokoli a napodobit jeho přítomnost. To byla jeho síla. Po té You XiaoMově a Ling Xiaově diskuzi ho Ling Xiao vyslal do klanu Tengů, kde byli Qiu Ran a ti dva.

„Všichni jsou tam,” odpověděl CatQiu.

Ling Xiao, co se na posteli zrovna posadil, se znovu natáhl. „Vidíš, byl to trik, jak jsem čekal.”

You XiaoMo položil CatQiua na zem. „Jak to víš?”

Ling Xiao řekl: „Je to prosté. Během tohoto zvláštního období by si netroufli jednat sami. Kdyby jeden odešel, měli by včetně vůdce klanu Teng čtyři lidi. Kdyby se akademie DaoXin a klany BaiLi a Tong spojili, myslíš si, že by Qiu Ran a ostatní měli šanci?”

„Takže myslíš, že to byla past, jak nás vylákat ven.” You XiaoMo okamžitě poklesl na duchu. „Ale i kdyby se všichni spojili, stejně by proti tobě neměli šanci, ne?”

„To je pravda.” Ling Xiao překřížil nohy. „Ale oni mě netrápí, trápí mě ti, co se skrývají ve stínech. Jejich cílem jsi ty a ví, že jsme na akademii DaoXin. A horší je, že dokonce znají i naše jména.”

„Tak co budeme dělat?” You XiaoMo měl pocit, že se situace víc a víc komplikovala.

„Snaž se mi držet nablízku a nechoď do své dimenze tak často. Pravděpodobně si nedokáží potvrdit, že ji máš, a pravděpodobně tě dokonce i teď sledují.”

„Dobře, ještě něco?”

„Taky mě trochu bolí ramena. Pojď mi je namasírovat.”

„...”
--------------------------------------------

~ Tohle diskutování je nad moje síly. Myslím, že to jejich zvažování všech možných úhlů mi z hlavy vyrobilo popkorn... Příště snad už bude nějaká akce. ~ 


3 komentáře:

  1. No tak jo no, asi si taky musí odpočinout 🤷‍♀️. Ale příště, příště už chceme boj 😈.

    OdpovědětVymazat
  2. Přijde mi že moje melounové semínko právě vybuchlo

    OdpovědětVymazat