čtvrtek 31. března 2022

LMW - kapitola 366


Kapitola 366 – Kuře


„Malé vajíčko, co děláš uvnitř?” Zrovna když mluvili, od PiQiua najednou vzešel řízný hlas.

You XiaoMo šel po hluku a podíval se tím směrem, ale spatřil jenom PiQiua a CatQiua, co stáli nedaleko hromady duchovních drahokamů. Zdálo se, že se mezerami na něco dívali. Než se vydal jejich směrem, dal instrukce MaoQiu.

„PiQiu, co to tady děláte?”

CatQiu okamžitě skočil před něj. „Miau miau miau~” Řítil se k němu a dlouho mňoukal, vypadalo to, že mu vysvětloval důvod.

You XiaoMovi zacukalo v ústech. Je mi to vážně líto, ale po kočíčím neuměl.

You XiaoMo se okamžitě podíval na PiQiua. „PiQiu, řekni mi to ty. Nezapomeň mluvit lidsky.”

CatQiu se žalostně stočil do klubíčka.

PiQiu natáhl své masité pařátky a ukázal na mezeru v hromadě duchovních drahokamů a odpověděl: „To malé vajíčko je uvnitř, ale nevím, co tam dělá!”

You XiaoMo se přisunul blíž a zvědavě se podíval do mezery. Mohlo to být tím, že zpočátku příliš spěchal, ale uvnitř se vytvořil malý prostor. A v tom prostoru leželo to démonické vejce. Zdálo se, že povrch vejce byl teď ještě hladší a zářivější než předtím a barvy teď měl živější. Ale měl pocit, že na tom bylo něco divného.

„Co se to tu děje, proč je tam uvnitř?”

„Nevím.” PiQiu se kousl do svého masitého prstu. „Ale SheQiu řekl, že se to malé vajíčko možná brzy vylíhne. Jakpak bude asi vypadat, až se vylíhne?”

Jak to You XiaoMo zaslechl, omráčilo ho to. A pak najednou bez varování zakřičel. Konečně si vzpomněl, co na tom bylo divné. „Kdy se dostalo dovnitř?! Copak jsem ho nezamknul do zvířecí klece?”

„Mňau mňau~” CatQiu nebyl ochotný se nechat ignorovat a pilně se snažil na sebe upozornit.

You XiaoMo to tentokrát konečně pochopil. Po překladu zůstala jenom dvě slovy – prolámal se.

To mizerné vejce tu zvířecí klec vlastně bohužel rozbilo. You XiaoMo zaťal pěst. Z očí mu šlehaly plameny a on hrozivě rozkázal PiQiuovi a CatQiuovi: „Vyhrabte ho.”

Jen co mu hlas klesl, zevnitř se ozvalo cinknutí.

Jeden člověk a dvě zvířata se tam naráz podívali. Vejce se rozkřáplo a zevnitř sálalo několik silných paprsků světla. Duchovní drahokamy nad ním to srazilo a teď se sypaly a cinkaly dolů a téměř je zasypaly.

Tento pohyb najednou vylekal SheQiua a ostatní.

SheQiu přišel blíž. Když viděl, že démonické vejce křuplo, vykřikl: „No ano, obyčejné démonické zvíře není schopné sálat takovou září.”

„Mělo by to být Císařské zvíře.” LanQiu během líhnutí cítil nátlak, co vycházel z vejce. Ačkoli to bylo trochu mdlé, na základě jeho zkušeností o tom rozhodně nebylo pochyb. Kdo by si pomyslel, že se tu bude skrývat potomek Císařského zvířete?

„Co je to za druh?” Xiao Hei přišel blíž.

„To ještě není jasné.” LanQiu potřásl hlavou.

A tak skořápka vejce postupně opadala za pohledů jednoho člověka a šesti zvířat a odhalila skutečnou totožnost toho malého démonického zvířete. Po obou stranách se zakomíhala holá křídla a vypadalo to, že to elegantně přistálo na zem. A přesto se to zapotácelo a spadlo. To malé démonické zvíře se vyškrábalo na nohy, tělo se mu stále klátilo, zatímco se na ně díval. To malé démonické zvíře vychrstlo jiskru a řízně vykřiklo.

„Píp~”

Všichni: „... ...”

You XiaoMo polkl sliny a dlouho mu trvalo, než strávil ta fakta před svýma očima. „Tohle je... ...kuře?” Ačkoli mu ještě nenarostla pera, vzhledem se to nesmírně podobalo kuřeti. Bylo to úplně jako kuře, které někdo oškubal dohola a které bylo připravené k dušení a jídlu.

LanQiu řekl: „Ne... ...Myslím, že je možné, že má nějakou vazbu na fénixe.”

You XiaoMoa to udivilo. „Tím chceš říct, že by to mohl být Starodávný démonický fénix?”

„Není to jisté. Nezapomeň, že i starý Hei Yun je Císařské zvíře. Jeho původní podobou je Pětibarevný pták a to je také démonické zvíře řádu fénixů,” řekl SheQiu.

„Není divu, že ho vůbec nepoděsilo, když jsem mu předtím vyhrožoval, že ho sežehnu plamenem.” Fénixové byli stvoření ohně a zrodili se z ohně. Kdyby se dokonce i oni báli ohně, pak by se ohně musel bát každý na tomto světě.

V této chvíli k němu přišla MaoQiu, v ruce držela duchovní drahokam. „Pane, obávám se, že tě musím informovat o něčem nešťastném.”

You XiaoMo okamžitě přesunul zrak k duchovnímu drahokamu v její ruce. Ten duchovní drahokam teď byl tak nějak průhledný a vypadalo to, že to energii uvnitř vysálo ven. Podíval se na ostatní duchovní drahokamy. Jak se dalo čekat, bylo to to samé jako ten v její ruce.

„Zapomeň na to.” You XiaoMo se zhluboka nadechl.

Jen co to ostatní zaslechli, všichni kromě LanQiua a SheQiua na něj prázdně zírali.

You XiaoMo vytáhl magickou brašnu plnou duchovních drahokamů a pak vytáhl další prázdnou magickou brašnu. Část duchovních drahokamů přesunul do prázdné brašny, předal ji MaoQiu a vážně prohlásil: „Ty si vezmi tyhle. Ale pamatuj, že za žádnou cenu nesmíš ani jeden dát jednomu konkrétnímu kuřeti.”

MaoQiu při pohledu na magickou brašnu, co měla v ruce, nepromluvila.

„Píp~ píp~”

To kuře s nesrovnatelnou přesností letělo vzduchem a přistálo You XiaoMovi na hlavě, zatímco živě pípalo.

You XiaoMo ho stáhl dolů. Kuře mu v ruce nesmírně živě mávalo křídly a dokonce ho zobal. Kvůli té bolesti na hřbetu ruky to kuře bezděky odhodil na zem.

Kuře zamávalo křídly a využilo tohoto jeho rozptýlení a vletělo mu na hlavu.

You XiaoMo ho odhodil, kuře znovu vyletělo nahoru, on ho odhodil a takhle se to opakovalo... …

„Takže momentálně tu tvou hlavu považuje za svůj domov?” Ling Xiao ovládl svůj smích, zatímco se díval na netrpělivého You XiaoMoa, kterému na vršku hlavy hnízdilo kuře.

„Nemám ani v nejmenším pocit, že by moje hlava připomínala jeho hnízdo.” You XiaoMo vycenil zuby. Kdo mohl vědět, jestli ho to kuře pokadí? Pokud se mu vykadí na hlavu... rozhodně si ho podusí.

„Neboj se, až vyroste, nebude ti moct hnízdit na hlavě,” prohlásil Ling Xiao nonšalantně.

„Ale problém je v tom, že než k tomu dojde, bude mi dál hnízdit na hlavě, že?” You XiaoMo s tímto výsledkem nebyl spokojený. Vršek jeho hlavy nebyl nějaké hnízdo. Kvůli čemu by měl dovolit tomuto kuřeti, co vysálo polovinu jeho duchovního jezera a použilo tolik duchovních drahokamů, aby se mu zabydlelo na vršku hlavy? Ještě pořád z něj nevypráskal platbu.

„Pokud se ti to vážně protiví, hoď ho do své dimenze.”

„Taky bych rád, ale pařáty se mi drží za vlasy. Správně. Víš, co to je za druh?” To kuře se od začátku jasně stavělo proti němu a teď mu chtělo dokonce hnízdit na hlavě? No to tedy ne, kamaráde.

„On? Ach.” Ling Xiao se na to kuře podíval. „Pravděpodobně to je Starodávný démonický fénix. To je také jeden z důvodů, proč v Rajské říši dokázal přežít tak dlouho. Starodávní démoničtí fénixové mají velmi urputnou vitalitu. Ach ano, Yin Ge je také démonické zvíře, ale má pokrevní linii jen polovičního démonického zvířete.”

You XiaoMoa to udivilo. „Od kdy má Yin Ge pokrevní linii polovičního démonického zvířete?” Tohle bylo poprvé, co o tom slyšel.

Ling Xiao v klidu řekl: „Od narození.”

You XiaoMo se rozpačitě usmál. „A pokrevní linii jakého démonického zvířete má?”

Ling Xiao mu věnoval úsměv, co nebyl tak docela úsměvem, a letmo se na něj podíval. „Slyšel jsem, že to je had. A jeho pokrevní linie by měla být vyšší než ta SheQiuova. Zhan YuXuan a on se zapsali na akademii ve stejném roce a povídá se, že už předtím spolu kamarádili. Původ obou je neznámý.”

You XiaoMo si zahloubaně promnul bradu.

Když Ling Xiao viděl, že na to kuře naprosto zapomněl, už se o něm znovu nezmiňoval.

Pokojné dny plynuly jeden za druhým. Incident v Nekonečném moři už vybledl ze vzpomínek zapomnětlivých. A nahradil ho plamenný rozkol na Severu mezi Čtyřmi velkými klany. Ovšem klany Teng a Chai nicméně v porážce krok za krokem ustupovaly.

Takhle to šlo půl měsíce a pak se náhle vynořil Qiu Ran, na kterého byla vypsaná odměna, a přišel s výjimečně nádherným protiútokem. Nejenom že zranil 60 až 70% kultivátorů, dokonce s sebou přivedl dva experty, co zranili starého předka klanu BaiLi. Nakonec musel klan BaiLi požádat akademii DaoXin o pomoc.

Když You XiaoMo spatřil Tang YuLina, byl to vzácný případ toho, kdy s ním nebyl BaiLi TianYi.

Když se na to zeptal, zjistil, že BaiLi TianYi si vzal dlouhé prázdniny, aby se vrátil ke klanu BaiLi. BaiLi TianYi už byl zvolen za budoucího vůdce klanu, takže se také musel účastnit a rozhodovat v záležitostech klanu BaiLi.

„Ach ano, řekl ti BaiLi TianYi, kdo byli ti dva experti, co Qiu Ran pozval?” You XiaoMo si vzpomněl na slova, co před smrtí řekla Podsvětní siréna. Od toho incidentu uplynulo několik měsíců.

„Ne. Ti dva experti jsou velmi silní a jejich původ není znám,” odpověděl Tang YuLin.

Zase někdo další s neznámým původem. Když se You XiaoMo rozloučil s Tang YuLinem, rozběhl se najít Ling Xiaa a řekl mu o tom. Vážně byla až příliš velká náhoda, aby se ti dva experti objevili zrovna teď.

Ling Xiao si tu novinu vyslechl a chvíli o tom přemýšlel. „Zdá se, že nám na dveře přišly klepat problémy.”

Situace na severu se zhoršila dva dny poté, co Ling Xiao tuto větu pronesl.

Příčinou toho incidentu byla zemská žíla v Nekonečném moři. Nejenom že Qiu Ran a ti dva experti zranili Azurového mořského draka, ale také nepřátelsky převzali zbývajících 30% duchovních drahokamů.

V této době už si ostatní tři klany vzaly svůj díl a jenom akademie DaoXin ještě neskončila s dolováním. Takže Qiu Ran tímto svým počinem vlastně provokoval akademii DaoXin.

Qiu Ran by původně nedokázal otřást akademií DaoXin, ani kdyby měl dva pomocníky navíc.

Ale povídalo se, že ředitel akademie DaoXin Han Gong odešel kvůli omezení střední říše do Vyšší říše. Aby měli kultivátoři Božského řádu příležitost k průlomu, museli odejít ze světa LongXiang do Vyšší říše. Co se týkalo Duan QiTiana, ten kvůli své duši kultivoval v ústraní. A tak na akademii zůstalo jen pět starších. Kromě Hei Tiana, co byl kultivátor na vrcholu sedmi hvězd, měli zbytek kultivátorů základnu pod sedmi hvězdami.

You XiaoMo byl tak nervózní, že když se o té novině doslechl, pobíhal v kruzích sem a tam. Ty duchovní drahokamy oficiálně patřily akademii DaoXin, ale ve skutečnosti byly jeho.
--------------------------------------------

~ Takže to je kuře, hm? Klidné dny nám samozřejmě netrvaly věčně a Qiu Ran je zpátky, aby dělal problémy. Jak to s ním dopadne... se možná dozvíme časem. ~ 



2 komentáře:

  1. Autorka nás trápí - ty kapitoly jsou super krátké 😭.
    Děkuji za další díl.

    OdpovědětVymazat
  2. Konečně se vejce vylíhlo!🤣 A dokonce Fénix. Moc se těším co bude dál. Děkuji.💚

    OdpovědětVymazat