pondělí 14. března 2022

LMW - kapitola 361


Kapitola 361 – Podmínky ke směně


„Hong Yune, co to říkáš?” zeptal se Qiu Ran, co stál nejblíže, když zaslechl, jak si mumlal pod vousy. Nedokázal zachytit, co to Hong Yun řekl. Jelikož veškerou pozornost upíral k Ohnivému fénixovi, jen stěží zaregistroval Hong Yunova slova. Věděl jenom to, že Hong Yun utrousil něco divného.

Hong Yun si rukou zakrýval tvář, mezerami mezi prsty byly vidět oči stižené panikou.

„Nemohl jsem to odhadnout špatně! Tato přítomnost rozhodně patří Králi Císařských zvířat, Starodávnému démonickému fénixovi!”

Kdyby si ho Starodávný démonický fénix chtěl podrobit, mohl tak snadno učinit jen pomocí své pokrevní linie. Jelikož oba byli démonická zvířata v druhu fénixů, dalo se říct, že byli velmi blízce pokrevně spříznění.

A proto cítil dodatečný nátlak pocházející z pokrevní linie.

Qiu Rana to šokovalo, podíval se k tomu muži, co podle něj měl Ohnivého fénixe. Byl to Starodávný démonický fénix? Nebo jeho životem smluvené démonické zvíře byl Starodávný démonický fénix? Bez ohledu na to, jaká byla odpověď, byla to překážka v tom, aby získal Živelnou esenci.

Zatímco hluboce hloubal, Ling Xiao už začal jednat.

Ten elegantní a nádherný Ohnivý fénix vystoupal na oblohu a roztáhl svá velkolepá křídla a pak se vrhl k staršímu z klanu Chai, co už přešel do obrany.

Křup!

Na štítu se začaly objevovat trhliny a nakonec se roztříštil. Ohnivý fénix ani nevynaložil moc ze své energie a pokračoval ve výpadu ke staršímu klanu Chai. Starší už čekal, že bylo nemožné, aby ten štít útok ustál. Jen pár sekund před tím, než se štít roztříštil, okamžitě šlehl svou zbraní, aby se bránil...

Uplynulo pět minut. Na ostrov dole dopadlo ohořelé tělo. Byl to starší Chai. Zvedání a klesání jeho hrudi už bylo stěží viditelné a bylo to, jako kdyby visel na posledním vlásku. Brzy bude na prahu smrti.

V té chvíli se ke staršímu Chaiovi najednou vrhl starší klanu Teng, vzal ho a rychle unikl.

You XiaoMovi to přišlo neuvěřitelné.

Slyšel o záležitostech mezi klany Teng a Chai. Zatímco nebyli v tak příšerné situaci, aby se nazývali nepřáteli, jejich vztah nebyl ani zvlášť skvělý, že by si navzájem posílali dárečky. Tak proč riskovat, aby jej zachránil?

„O klanech Teng a Chai jsem něco zaslechl,” řekl LanQiu najednou.

„Copak?” You XiaoMo se na něj otočil.

„Kdyby tu starší klanu Chai zemřel, celý klan Chai by byl vyhozen ze Čtyř velkých klanů. A jakmile bude klan Chai pryč, klan Teng by se musel sám vypořádat s klany BaiLi a Tong. Klany BaiLi a Tong mají dobrý vztah, někdy k sobě mají dokonce tak blízko jako sourozenci. Rozhodně by spojili síly, aby klan Teng potlačili. Takže se dalo čekat, že starší klanu Teng zachrání staršího klanu Chai.”

You XiaoMo si vzpomněl, jak se BaiLi XiaoYu a Tong YueXu chovali, jako kdyby byli pokrevní bratři. Zdálo se, že to vážně bylo tak, jak to LanQiu vysvětlil.

Poté, co ti dva zmizeli, okolí podivně ztichlo.

Ling Xiaovy svižné a rozhodné, a přesto nemilosrdné metody zasely do nitra všech strach. A proto následně odešli všichni muži, co si najal Azurový mořský drak. Chtěli žít a jelikož věděli, u koho skončí Živelná esence, nemělo smyslu tu dál zůstávat.

Když Azurový mořský drak viděl, jak jeho muži odchází, rozzuřilo ho to. Aby se mohl vyvinout z mořského draka na plnohodnotného draka, byla mu třeba Živelná esence.

Netrvalo ani hodinu a téměř polovina silných odešla.

Zůstali tu jenom klany BaiLi a Tong, mocní jedinci z Nekonečného moře, akademie DaoXin a Azurový mořský drak.

Ani Qiu Ran nebyl ochotný se Živelné esence vzdát. Nebylo to tak, že by nezvážil, že by na akademii nezaútočil. Ale jelikož na školu dohlížely supersíly jako Hei Tian, šance na úspěch byla velmi malá. Měl dojem, že to bylo méně než 20%. Mohl akorát čekat. A posledních pár stovek let také čekal. Čekal tak dlouho, až se tato Živelná esence objeví. A rozhodně ji akademii nenabídne bez boje.

„Hej lidi! Myslím, že bychom měli pominout naše minulé zášti a spolupracovat, abychom tohoto chlápka porazili. Jinak nikdo z nás nemůže ani pomyslet na to, že bychom Živelnou esenci získali,” zakřičel Qiu Ran v naději, že podnítí plameny.

Velmi dobře věděl, že Azurový mořský drak i akademie DaoXin zoufale potřebovali Živelnou esenci. Byl si tedy jen napůl jistý, že souhlasí.

Jeho slova vyvolala smíšenou reakci.

Ling Xiao byl možná supersíla Božského řádu, ale kdyby spojili síly, možná by měli šanci na vítězství.

Jak se říkalo, dokonce i mravenci dokáží zabít slona, když spolupracují.

A na tuto nynější situaci platila právě tato logika.

Ling Xiao s Živelnou esencí v ruce se temně podíval na Azurového mořského draka. Když se drak otočil čelem k němu, usmál se.

„Když už jsme u toho, vzpomínám si, že mi moje manželka jednou řekla, že by chtěla uzavřít úmluvu s Pánem oceánu. Co takhle...”

Výraz na tváři Azurového mořského draka se okamžitě změnil. Temně na toho muže zahlížel. Měl v sobě titěrnou trošičku krve skutečného draka. I když to možná bylo málo, stejně měl hrdost pravého draka. Očividně by se nepodvolil pouhému smrtelníkovi. Ale když si vyslechl, co ten muž řekl, odhadl, že měl v úmyslu jej přimět, aby uzavřel úmluvu s tou svou manželkou, o které mluvil.

„Ne!” You XiaoMo byl první, kdo ten návrh odmítl.

SheQiu byl zmatený. „Proč ne?”

Azurový mořský drak byl slušně mocný. Ačkoli to nebylo Císařské zvíře, soudě podle jeho nynější situace by jednoho dne mohl dosáhnout Božského řádu. Když ho budou mít s sebou, poskytl by jim dodatečnou ochranu v nebezpečných situacích, až se vydají do Vyšší říše. Dokonce i v Ling Xiaově nepřítomnosti.

„Moje odpověď bude každopádně stále ne.”

You XiaoMo se bál, že by ho Ling Xiao vážně přinutil, aby se provázal s Azurovým mořským drakem, a tak vytáhl svůj Komunikační kámen.

Ling Xiao se letmo podíval po You XiaoMovi a pak pomalu vytáhl svůj zářící komunikační kámen.

„Copak?”

„Toho mořského draka nechci.” You XiaoMo pevně svíral svůj komunikační kámen.

„Proč ne?” zeptal se na přesně to samé, co SheQiu.

„Protože je příliš starý.”

„Co je špatného na stáří?” Ling Xiao nechápal, proč byl You XiaoMo tak neoblomný v tom, že si mořského draka nevezme.

„...Prostě jen nechci starého dědu.”

„Rozumím.”

„Chápeš, co se snažím říct?”

„Pokud ho nechceš, tak dobře. Ale momentálně jsme až do teď nenašli nikoho vhodného. Vypadá to, že tentokrát úmluvu neuzavřeš.”

„To nevadí, pořád budeme mít příště.”

„Dobře.”

„...Ten hlas z komunikačního kamene, je to muž?” Všichni měli na mysli to samé.

You XiaoMo byl v blažené nevědomosti, že zrovna odhalil své pohlaví, a založil si komunikační kámen. Byla to škoda, ale ani v nejmenším neměl zájem o démonické zvíře, co vypadalo jako starý děda.

Řečený starý děda, kterého nenáviděli za to, že byl příliš starý, tak moc zuřil, že nedokázal slovy ani popsat, jak se cítil. A přesto s tím člověkem, co jej tak zevrubně urazil, nemohl nic udělat.

„Azurový mořský draku, vysmáli se ti a tys neudělal nic, akorát to snášíš. Pokud se o tom dozví další silní jedinci Nekonečného oceánu, pošpiní ti to reputaci.” Qiu Ran využil příležitosti, aby dělal problémy.

Azurový mořský drak mu věnoval znechucený pohled a pak vyplivl: „Nemusíš mě popichovat.”

„Nedokážu uvěřit, že dokonce i hegemon moře Přízračného písku má něco, čeho se děsí,” řekl Qiu Ran jen tak.

Azurový mořský drak si odfrkl.

„Nemysli si, že nevím, o co ti jde. Chceš mě jenom využít. Sám se rozhodnu, co bych měl udělat. Není třeba mi nic připomínat.”

Qiu Ran se začal tvářit pochmurně.

Ling Xiao přesunul pohled na Hei Tiana. Ten měl chladný a vyrovnaný pohled, ale zradil jej náznak zápolení. Sám se sebou debatoval, jestli má na Ling Xiaa zaútočit nebo ne. Upřímně řečeno, Ling Xiao Hei Tiana doopravdy obdivoval. Klidně se na něj podíval a řekl: „Chceš Živelnou esenci?”

Hei Tian se zklidnil a pak odpověděl: „No ano. Akademie DaoXin ji naléhavě potřebuje. Byl bys ochotný nám ji dát?”

„Můžu ti ji dát. Ale mám podmínky.” Bylo to, jako kdyby na ně Ling Xiao hodil granát.

„Jaké podmínky?” zeptal se Hei Tian klidně po tom prvotním šoku. Věděl, že to nebude tak snadné. A opravdu, Ling Xiaova slova ten jeho předpoklad potvrdila.

I You XiaoMoa to omráčilo. Nevzpomínal si, že by s ním kdy Ling Xiao mluvil o podmínkách.

Ling Xiao se usmál a řekl: „Moje podmínky jsou prosté. Pochybuji, že to při schopnostech akademie DaoXin bude obtížné splnit. Chci 70% duchovních drahokamů ze zemské žíly. Směním Živelnou esenci za 70% duchovních drahokamů, není to dobrý obchod?”

Hei Tian sklopil zrak. „Je to dobrý obchod a já s těmi podmínkami souhlasím. Ale...”

Lidé čekali se zatajeným dechem. Nejenom že to byl dobrý obchod, ale akademie z toho prakticky nezměrně vytěžila. Živelná esence měla větší cenu než pár duchovních drahokamů. Vlastně se dalo říct, že měla nevyčíslitelnou hodnotu. A přesto ji tento muž chtěl vyměnit za duchovní drahokamy? Měl nějaký pokoutný motiv?

„Ale co?” zeptal se Ling Xiao.

„Proč bys Živelnou esenci chtěl směnit za duchovní drahokamy? Copak bys při svých zkušenostech nevěděl, jak vzácná Živelná esence je?” vyjádřil Hei Tian své pochybnosti.

„Jistěže vím.” Ling Xiao se nahlas zasmál, v očích mu bylo vidět pobavení. „Ale moje manželka spíš než Živelnou esenci preferuje duchovní drahokamy.”

Řečená manželka, kterou znovu použil jako štít, neměla slov.

Hei Tian umlkl. Stejně jako ostatní.

Soudě podle toho, o čem on a jeho manželka mluvili komunikačním kamenem, se zdálo, že by to jeho manželka skutečně řekla. Nenáviděla dokonce i mocné démonické zvíře jako Azurového mořského draka a odmítla ho jen proto, že mu přišel moc starý. Jak absurdní to bylo?

SheQiu se podíval na soptícího You XiaoMoa a zlehka řekl: „Pane, vlastně se nemusíš tak rozčilovat.”

You XiaoMo trhl hlavou a podíval se na něj. „A pročpak?”

„Přemýšlej o tom. Kdybys dostal na výběr mezi Živelnou esencí a tolika duchovními drahokamy, co by sis vybral?”

„Eee...” Když teď o tom přemýšlel, s největší pravděpodobností by si taky vzal duchovní drahokamy...
--------------------------------------------

~ A to nikomu z toho shromáždění nedošlo, že ta jeho manželka musí být někde poblíž, když jen co tajemný supersilný kultivátor zmíní úmluvu s mořským drakem, hned se ozývá, že ho nechce...? ~ 

~ Rozhodně YXMa chápu. Taky se čertím, když někdo rozhodne za mě. I když rozhodne tak, jak bych se rozhodla já. Protože co kdyby náhodou jsem se chtěla rozhodnout jinak, že? ~



4 komentáře: