pondělí 7. března 2022

LMW - kapitola 359


Kapitola 359 – Ling Xiao udeří


Jakmile se Živelná esence pohnula, všichni to cítili.

Část pozornosti upírali na Živelnou esenci, takže se nemohla pohnout, aniž by o tom nevěděli. Pomysleli si, že chtěla uniknout, a tak se několik lidí rychle vypravilo ji pronásledovat. Někteří byli trochu pomalí a okamžitě je zaneprázdnili odborníci, co pozval Azurový mořský drak.

Když Ling Xiao spatřil, že vějička zabrala, okamžitě se i s Duševním krystalem vrátil. Živelná esence jej následovala a vůbec ne pomalu a brzy dorazili na místo, kde byl i Duan QiTian. Ling Xiao ten Duševní krystal okamžitě schoval.

Živelná esence přišla o vůni Duševního krystalu. Zmateně se zarazila, nebyla si jistá, co dělat.

V té chvíli Qiu Ran spatřil Živelnou esenci. Výraz se mu okamžitě zkroutil šokem, přišel o vyrovnanost a zakřičel: „Živelná esence?!”

Duan QiTian si myslel, že se snažil odvrátit jeho pozornost. Okamžitě této příležitosti využil, vytvořil mudru a zaútočil na jeho duši.

Když Qiu Ran spatřil Živelnou esenci, co se tak najednou objevila, vytvořilo to slabinu. Možná se většině toho útoku vyhnul, ale duši mu to stejně zasáhlo. Zbledl v tváři a zapotácel se.

Teprve tehdy si Duan QiTian uvědomil, že se něco děje. Otočil hlavou a oči se mu bezděky rozšířily.

Než se ti dva zotavili z šoku, dorazili Hei Tian a Azurový mořský drak.

Hei Tian spatřil Duan QiTiana a Qiu Rana a pak ten jeho ostrý pohled padl na Hong Yuna, co byl zrovna v litém boji s Aberantní krvavou révou. Jeho hlas zazvonil na nebi: „Starý Hei Yun.”

Když dorazili ostatní a zaslechli to, na okamžik zbledli.

Duan QiTian okamžitě odvolal Aberantní krvavou révu. Ačkoli nevěděl, proč tu byli, Hei Tianův příchod z jeho beder sejmul hodně toho nátlaku.

Když Qiu Ran spatřil Hei Tiana, zatvářil se naprosto příšerně a Hong Yun se vrátil na místo po jeho boku.

„Co je tohle?” zeptal se Hei Tian.

„Jak vidíš. Starý Hei Yun je ve skutečnosti Qiu Ranovo životem provázané démonické zvíře Hong Yun. Co se stalo Xiao Baiovi, je jeho dílo,” řekl Duan QiTian chladně.

Když Hei Tian slyšel, jak Duan QiTian označil Qui Rana, věděl, že mezi nimi byl konec a řekl: „Tohle je taky dobře. Už dlouho jsem si myslel, že pro tebe Qiu Ran není dost dobrý. Až tohle skončí, podám hlášení Han Gongovi.”

Han Gong byl legendární ředitel akademie DaoXin.

Zrovna když všichni měli napilno s tím, aby byli v šoku kvůli tomu Qiu Ranovu a Duan QiTianovi dramatu, na Živelnou esenci se vrhla osoba, co byla skrytá v temném koutku, zatímco všichni byli rozptýlení.

Byl svižný a dobře si ten skok načasoval. Chytil Živelnou esenci, než mohla zareagovat. V dalším momentě se otočil a utíkal.

Ale ostatní nebyli slabí. Téměř okamžitě se před tou osobou objevili víla Fu Rong a Fei Xie, aby mu zatarasili cestu.

Když spatřili jeho tvář, v očích se jim zablýskl zmatek a oni se téměř naráz zeptali: „Kdo jsi?”

Hei Tian se tam podíval. Přítomnost této osoby mu přišla známá, ale nedokázal si vzpomenout, kde už ho viděl.

Při pohledu na tu supersílu, co se najednou objevila, ho téměř nikdo nepoznával. Ale Ling Xiao a You XiaoMo, co se skrývali v koutku, ho hned poznali.

Nebyl to nikdo jiný než Dong Shen, co sledoval vílu Fu Rong a ostatní.

Když Dong Shen viděl, že jeho pokus zmařili, zaskřípal zuby a odhodil Živelnou esenci veškerou svou silou.

Kdokoli zrovna teď držel Živelnou esenci, se stane cílem. Ze všech přítomných nikdo neměl moc bojovat se všemi ostatními naráz. Netroufli si to zkusit dokonce ani Hei Tian, Azurový mořský drak nebo Hong Yun. A kromě toho Hei Tian a Azurový mořský drak byli oba zranění.

Všichni zírali na Živelnou esenci, co po obloučku letěla po obloze. Nikdo neměl stání, ale nikdo si netroufl si ji uzmout jako první.

Živelná esence teď byla volná a už si netroufala dál otálet. Ve vzduchu se stačila a prchala směrem, kde nebyli žádní lidé.

Víla Fu Rong si nemohla pomoct a začala ji pronásledovat jako první. Svou delikátní rukou se jí užuž chtěla dotknout, když se na ni ze strany najednou řítila sekyra.

Aby se tomu víla Fu Rong vyhnula, mohla to akorát vzdát.

Když se otočila, spatřila vůdce klanu BaiLi s tím jeho vlídným vzezřením. Člověk, co jí bránil v postupu, byl BaiLi Yang. Když viděl, že se na něj podívala, usmál se. „Vílo Fu Rong, je mi to velmi líto, ale nemůžu dopustit, aby ses dostala k Živelné esenci.”

Vílu Fu Rong to rozzuřilo a řekla: „BaiLi Yangu, možná dokážeš zastavit mě, ale nedokážeš zastavit ostatní. Ani ty tu Živelnou esenci nezískáš.”

BaiLi Yang se usmál, bez zájmu. „Já vím, ale zastavím, koho můžu.” Naznačoval tak, že už ho nezajímalo, aby Živelnou esenci získal.

Vílu Fu Rong to okamžitě znervóznilo až k hněvu.

Ale nebylo to absurdní. V klanu BaiLi byl jediným kultivátorem Císařského řádu a sám tu Živelnou esenci nezíská. Ani nemohl zemřít, jinak by to mělo apokalyptický dopad na klan BaiLi. A tak místo aby se snažil o nemožné, rozhodl se, že pomůže akademii DaoXin a zaváže si je tak laskavostí.

Vůdce klanu Tong měl evidentně stejný nápad, neboť zablokoval cestu Fei Xieovi.

Klany Chai a Teng váhaly.

Klan Chai měl zášť vůči You XiaoMovi a ten byl Duan QiTianovým učedníkem. Nemohli přijmout, že se postaví na stranu akademie DaoXin.

Vůdce klanu Teng váhal kvůli Qiu Ranovi. Qiu Ran byl Teng ZiXiným mistrem a měl ke klanu Teng osobně blízko. Jelikož teď Qiu Ran a Duan QiTian byli nepřátelé, klan Teng se musel brzy rozhodnout.

S tím měla akademie DaoXin nejvíce lidí.

Azurový mořský drak možná pozval spoustu mocných pomocníků, ale mnoho v předchozích bitvách došlo zranění a někteří se dokonce zřekli spolupráce. Jelikož tato jeho spolupráce byla v troskách, ocitl se na straně s méně mocnými lidmi.

Ale akademie DaoXin nebyla v optimistické situaci.

Azurový mořský drak stál v cestě Hei Tianovi. „Ať tě ani ve snu nenapadne, že snad s pomocí klanů BaiLi a Tong tu Živelnou esenci získáš.”

Hei Tian se na něj podíval se zachmuřenou tváří. „Když ji nebudu mít já, nebudeš ji mít ani ty.” Jak to řekl, letmo se podíval po dvou démonických zvířatech, které zrovna zdržovaly klany Chai a Teng. Azurový mořský drak pozval tolik mocných zvířat, a přesto už mohli bojovat jenom tři.

Azurový mořský drak si chladně odfrkl. „Ne nezbytně.”

I když na jeho straně zbývali jenom tři, neznamenalo to, že dozajista prohraje.

Hei Tian věděl, o čem mluvil, a svým chladným pohledem sklouzl k Bleskovému sobolu, co stál nedaleko.

Bleskový sobol byl to démonické zvíře 10. řádu, co úspěšně uniklo z rukou víly Fu Rong a ostatních. Když viděl, že se ostatní popárovali v intenzivních bojích, srdce mu zaplesalo a on se bez váhání vrhl k Živelné esenci.

Ale zapomněl na někoho, koho všichni ignorovali. A ten někdo byl Dong Shen, co udeřil, když se Bleskový sobol užuž chtěl dotknout Živelné esence.

„Aaa!!” vykřikl Bleskový sobol bolestí.

Kvůli svému vzrušení si nevšiml Dong Shenových pohybů a zasáhl jej pokoutný útok. Na zádech se mu objevila krvavá rána.

Bleskový sobol zahlížel na Dong Shena a zuřivě zařval: „Zabiju tě!”

Dong Shenovi se rty prohnuly v sotva postřehnutelném úhlu.

Nikdo si nevšiml, že se něco potichu blížilo k Živelné esenci.

Ačkoli si Živelná esence rozvinula duchovní uvědomění, byla na úrovni jen asi sedmi nebo osmiletého dítěte. Byla zvědavá na všechno kolem sebe. Když viděla, že všichni bojovali, neutekla, ale vznášela se ve vzduchu a pozorovala to. Ty zelené záblesky, co ji občas obklopovaly, zrychlily.

You XiaoMo, co se skrýval, sledoval tu stabilní bojovou situaci. Měl pocit, že na tom bylo něco špatně.

LanQiu najednou řekl: „Ta Podsvětní siréna se neukázala.”

You XiaoMo se okamžitě podíval na Živelnou esenci a do očí mu pronikl tep duchovní energie. A pak viděl, jak se neviditelná ruka natáhla po Živelné esenci. Ta si toho vůbec nevšimla a You XiaoMovi poskočilo srdce až do krku. Kam se poděl Ling Xiao?

Zrovna když mu tohle vytanulo na mysli, ta ruka se chopila Živelné esence.

Jen co ji ta ruka měla v sevření, začala prchat. Toto byla Podsvětní siréna 10. řádu, na kterou se v jeho nepřítomnosti zapomnělo. Pokud se Císařské zvíře 10. řádu chtělo skrýt, pak to v oceánu bylo snadné. A kromě toho o jeho existenci nikdo nevěděl, takže nevěděli, co mají hledat.

„Kruci, Živelná esence je pryč.” Qiu Ran byl první, kdo si toho všiml. Když bojovníci zaslechli jeho šokovaný hlas, někteří ustali ve svých bitvách a rozhlédli se. Živelná esence byla vážně pryč.

V té chvíli se Dong Shen, co bojoval a vyhrával nad Bleskovým sobolem, rychle stáhl a nezměrnou rychlostí vyrazil směrem, kterým Podsvětní siréna prchla. Ostatním se zdálo, jako kdyby pronásledoval Živelnou esenci. Velmi málo lidí by si pomyslelo, že měl s jejím uzmutím něco společného.

Zatímco se You XiaoMo modlil, zničehonic se objevila drtivá přítomnost, blížila se ze směru, kterým Podsvětní siréna prchla. Její nátlak byl nezměrný a ta strašlivá přítomnost znehybnila Podsvětní sirénu na místě a přinutila ho, aby se znovu zviditelnil.

„B-božský řád?”
--------------------------------------------

~ Ling! Xiao! Na! Scénu! V plné! Síle! ~ 

~ Jen tak mimochodem, předpokládám, že aby člověk Živelnou esenci použil, musí ji nějak vstřebat... A když si Živelná esence rozvinula sebeuvědomění a inteligenci, znamená to, že by vstřebával uvědomělou a inteligentní bytost... Takže by to vlastně byla vražda, no ne? ~ 



2 komentáře:

  1. Díky za překlad... nemůžu se dočkat další kapitolky :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ztracim se v tom a to to jen ctu :D . Preklad musi byt peklo :)

    OdpovědětVymazat