čtvrtek 3. března 2022

LMW - kapitola 358


Kapitola 358 – Vějička


S mistrovou duší byl problém?

Vzpomínal si, že když mu mistr řekl o jeho dvojité osobnosti, že mluvil jenom o tom, jak to mělo vliv na jeho schopnost vyrábět pilulky. A neřekl nic o tom, že i jeho duše měla problém!

Nedokázal to pochopit, ale Qiu Ran nevypadal jako člověk, co by lhal.

Ling Xiao mu zašeptal do ucha: „Při pohledu na výraz tvého mistra se zdá, že Qiu Ran uhodil hřebík na hlavičku. Pravděpodobně o tom neřekl ani Hei Tianovi.

You XiaoMo zaskřípal zuby. „Pokud problém tkví v mistrově duši, bude Živelná esence schopná jeho duši opravit?”

Ling Xiao se uchechtl. „Samozřejmě.”

You XiaoMo popadl Ling Xiaa za paži. „Pak bychom měli akademii pomoct ukrást Živelnou esenci.”

To byl jediný způsob, jak mistr přijme jeho Živelnou esenci. Nemohl si pomoct a v nitru se mu vzedmul nával hořkosti při pomyšlení, že mistr věděl, že jeho první učedník ublížil jeho oblíbenému druhému učedníkovi.

Ling Xiao mu věnoval vážný upřený pohled. „Jsi si jistý, že to je my a ne já?”

You XiaoMo se suše zasmál. „Budu tě povzbuzovat.”

„Jak ses o tom dozvěděl?” Duan QiTiana Qiu Ranova slova šokovala, ale rychle se uklidnil. Když viděl to Qiu Ranovo sebevědomí, věděl, že nemá smysl to dál zatajovat.

„Nemysli si, že nedokážu tvé hraní prohlédnout, i když jsi to zatajil dobře. Přece jenom jsme tolik let mistr a učedník.” Qiu Ran si vychutnával ten šok na Duan QiTianově tváři. Ze začátku to vážně neviděl, ale čím déle spolu jednali, tím měl větší pocit, že na tom bylo něco podezřelého. A když to prošetřil, konečně si byl jistý, co se Duan QiTianovi stalo.

Duan QiTian celá ta léta pobíhal sem a tam a pátral po věcech, co měly spojitost s duší, aby vyspravil svou poničenou duši. A v důsledku toho to Qiu Ran odhalil.

Duan QiTian se tvářil pochmurně. „I když moje duše utrpěla újmu, pořád to stačí na to, abych mizerovi jako ty dal lekci.”

„Pokud jsi měl v plánu spolehnout se na své životem provázané démonické zvíře... ha ha...” Qiu Ran ze sebe vyrazil podivný smích. „Není možné, abych sem přišel bez plánu. Když jsem tu, znamená to, že tvé životem provázané zvíře už pro mě nepředstavuje hrozbu.”

Starý Hei Yun ze sebe strhl černou róbu a konečně odhalil svou totožnost.

Dle svého nezvykle ochraptělého hlasu všichni soudili, že byl starý. Ale nebyla to pravda. Byl to mladý muž s kšticí dlouhých rudých vlasů, planula v něm vitalita. Oči měl rudé jako krev a měl rudé, ostré obočí, co se mu táhla až k licousům.

Duan QiTianovi se náhle zúžily zorničky. „Tato aura! Není to tak, že se máš co nevidět prolomit 10. řádem?”

Hei Yun nebo přesněji řečeno Hong Yun se na Duan QiTiana podíval chladným pohledem. Jak ta slova zaslechl, Hei Yun přesunul svůj lhostejný pohled na podivnou věc na Duan QiTianově rameni a odpověděl: „Správně. Aberantní krvavá réva už není mým protivníkem.”

Aberantní krvavá réva na Duan QiTianově rameni najednou otevřela oči. Ty okouzlující zelené oči jako drahokamy byly teď plné mrazivou krvežíznivostí, skrývaly v sobě náznak násilí.

„Přestaň s těmi nesmysly. Když chceš bojovat, pojďme na to.”

„Co se to děje?” You XiaoMo, co se skrýval daleko od nich, se podíval na Ling Xiaa.

Ling Xiao: „Qiu Ranovo životem provázané zvíře je Císařské zvíře zvané Divoká vrána. Také se mu říká Pětibarevný pták. Je to božský pták, co patří do třídy fénixů. Ačkoli je horší než Starodávný démonický fénix, na žebříčku latentního potenciálu Císařských zvířat se řadí celkem vysoko.”

You XiaoMo na to šokovaně koukal.

Během té doby, co byl s Ling Xiaoem, pochopil sílu Císařských zvířat. A pokud to tak opravdu bylo, stařík nebude moct vyhrát, ani kdyby všechno riskl na své životem provázané zvíře.

Ling Xiao pokračoval: „Qiu Ran už má pravděpodobně plán. Už dlouho vůči Duan QiTianovi chová nenávist a je možné, že této šance využije, aby tvého mistra zabil.”

You XiaoMo byl zhrozený. Ten stařík byl každopádně jeho velice ctěný učitel. Plánovat vraždu něčího učitele byl tak velice zrádný, kacířský počin. Kdyby se o tom dozvěděla veřejnost, Qiu Ran by se stal nepřítelem akademie DaoXin číslo 1. Copak se nebál, že ho akademie DaoXin nikdy nenechá na pokoji?

Nepřál si, aby stařík umřel. Stařík se dal považovat za jeho prvního opravdového mistra. Za ty dva roky se od něj naučil a získal mnoho věcí. Například od něj vymámil mnoho receptů na pilulky vysokého řádu a tím pádem se mu podařilo vyrovnat ten jeho problém s nadbytkem magických bylin a nedostatkem receptů.

„Co je ta Aberantní krvavá réva, o které mluví?”

„Aberantní krvavá réva je démonické zvíře rostlinného typu. Její potenciál je vyšší než u obyčejné Krvavé révy, protože je to její varianta. A proto se dá považovat za poloviční Císařské zvíře.”

Poloviční Císařské zvíře a plnohodnotné Císařské zvíře se rozhodně nedalo srovnávat. Vítězil už jen na prostém základu pokrevní linie. Ani nemluvě o tom, že opozice měla také vyšší řád. Šance na vítězství byly mizivé.

„Co teď budeme dělat?”

„Počkáme a uvidíme.”

Aberantní krvavá réva a Duan QiTian měli stejně popudlivou povahu. To byl pravděpodobně také jeden z důvodů, proč sem přišli společně. Jakmile je něco podnítilo, přišli o většinu rozumu a dokonce i okolní duchovní energie začala být násilná.

Jak to řekl, réva se proměnila do své původní podoby. Původní podoba démonických zvířat byla mocnější než jejich lidská podoba. Jelikož její síla se s protivníkem nedala rovnat, nebylo co skrývat.

Krvavá réva zaplnila celou oblohu, bylo to úplně jako jáma plná svíjejících se hadů, co ze sebe vydávali návaly abnormálního syčení. Celé tělo Krvavé révy bylo zelené a pod vrstvou tenké kůže se svíjely průhledné krevní cévy.

Hong Yun nepodceňoval Aberantní krvavou révu. Bez ohledu na to, jak moc měl pocit, že se mu nemohla rovnat, netroufl si shlížet na poloviční Císařské zvíře a hned odhalil svou původní podobu.

Ukázala se ryčící Pětibarevná vrána s krvavě oranžovým hřebínkem na vršku hlavy. Měl plně rozvinuté jasně pětibarevné opeření, Hong Yunova původní podoba nebyla o nic menší než Aberantní krvavá réva. Stačilo, jen aby roztáhl křídla, a velikostně se blížil stovce metrů.

Elán Divoké vrány byl nezkrotný. Ještě než vůbec udělal svůj tah, už uvolňoval nátlak Císařského zvířete a jeho pokrevní linie potlačovala Aberantní krvavou révu. Ale Aberantní krvavá réva nebyla žádné novorozené tele. Se svými hojnými zkušenostmi dokázala ignorovat nátlak Císařského zvířete.

„Hong Yune, rychle to vyřeš,” zavolal Qiu Ran na Divokou vránu nepatrně nervózně, než bitva začala.

Měli spadeno na Živelnou esenci. Kdyby nebylo toho, že se po něm stařík najednou vyřítil, aby se mu postavil do cesty, už by se utíkal přidat k tomu soupeření o Živelnou esenci.

Divoká vrána nepatrně kývla svou obrovskou hlavou. A pak začala zpívat.

Aberantní krvavá réva mu nedala šanci. Tři krvavé révy se shlukly k sobě a proměnily se na ostrou zbraň, co měla Divokou vránu probodnout z různých směrů...

Qiu Ran sledoval bitvu těch dvou zvířat. Ačkoli byl protivník slabší, Aberantní krvavá réva byla stejně životem provázané démonické zvíře staříka. Jelikož tolik let staříka následovala, měla mnohem hojnější zkušenosti s bojem než Hong Yun. Pravděpodobně nebude stačit jen chvilka, aby se rozhodlo o výsledku bitvy.

Pak obrátil zrak na Duan QiTiana. Staříkova duše utrpěla újmu. Přímo před očima měl šanci, jak se Duan QiTiana zbavit. Když na to Qiu Ran pomyslel, výraz se mu nepatrně zkroutil. Oči se mu zlovolně leskly a krvežíznivost se v něm postupně vzdouvala. Zvedl ruce do výšky hrudi a rapidně vytvořil komplikovanou mudru. Z jeho těla probublávala majestátná duševní síla.

Duan QiTian na to už dávno přišel a tvář měl černou jako hrom.

Hned na začátku neměl přijmout za učedníka tuhle psí plíci, co se zakousla do ruky, co ho krmila.

Zrovna když si to pomyslel, přišel Qiu Ranův útok.

Duan QiTian pominul své irelevantní myšlenky a mnohem rychleji vytvořil prostou mudru. Jeho duševní síla byla jako tornádo, zatímco pohlcovala Qiu Ranův útok a rapidně rozptylovala jeho energii. Qiu Ranův útok působil jako mizerný nůž a neměl moc velký účinek.

Když to You XiaoMo spatřil, vydechl si úlevou.

Ale Ling Xiao utrousil: „Qiu Ran ho tím svým tahem akorát zkoušel. Pro tvého mistra je s jeho schopnostmi snadné ten útok neutralizovat.”

You XiaoMo se poškrábal ve vlasech. „Takže máš nějaký nápad, jak pomoct?”

„Mám nápad. LanQiu by měl být nedaleko, zavolej ho,” řekl Ling Xiao.

You XiaoMo okamžitě vytáhl Vysílací kámen.

LanQiu byl vskutku nedaleko a byl s ním i SheQiu. Co se týkalo PiQiua, ten už po CatQiuově zprávě dávno odběhl do Azurového paláce.

Když ti dva přišli, Ling Xiao se jich zeptal, kde ostatní soupeřili o Živelnou esenci. Pak rozkázal: „Dejte sem Životní duši. Počkejte tu na mě, brzy se vrátím.”

You XiaoMo najednou odhadl jeho úmysly a okamžitě mu předal krystal.

Ling Xiao se rychle dostal na bojiště, kde Hei Tian a ostatní bojovali o Živelnou esenci. Bylo to ve vzduchu nad ostrovy Západní písek.

Když se pominul Duan QiTian a ti další dva, pořád o Živelnou esenci bojovalo více než tucet lidí.

A všichni obléhali Živelnou esenci, co byla uprostřed bojiště. Ale dokonce i pod touto kanonádou se akorát v tichosti vznášela na nebi a z těla jí sálala zelená zář. Zdálo se, jako kdyby přemýšlela o tom, jak by se jí mohlo podařit uprchnout.

Od chvíle, co Živelnou esenci odhalili, do teď uplynula už nějaká doba, ale nikdo ji nedokázal uzmout. Nebylo to tím, že měli příliš nízkou sílu, ale kdykoli ji někdo mohl chmatnout, někdo jiný mu v tom zabránil. A takhle to pokračovalo, dokud situace nebyla nesmírně napjatá.

Ling Xiao se letmo podíval na lidi, co měli strašlivě na pilno s bojováním s ostatními, a hladce vylovil ten krystal.

Na rozdíl od obecných očekávání ten krystal na slunečním světle nezářil tak oslnivě.

Jen co se krystal objevil, Živelná esence, co se až do teď v poklidu vznášela na nebi, se najednou pohnula. Po chvilce vystřelila jako šíp z prasklé tětivy.
--------------------------------------------

~ Jen pro jistotu objasnění čínských nadávek. Představte si to na přímce "člověk" pak dlouho dlouho nic "pes" pak zase dlouho nic a pak "psí plíce". Tedy ještě něco horšího než prašivý pes. ~ 



2 komentáře:

  1. Takže když od teď kdekoliv - třeba v práci 😇- někomu řeknu, že je psí plíce, tak my nebude rozumnět. Maximálně si řekne, že jsem trhlá 😁. Super!!! Rozšiřování slovní zásoby je opravdu důležité v každém věku 😉.

    OdpovědětVymazat