pondělí 31. ledna 2022

LMW - kapitola 349


Kapitola 349 – Zvířecí transfigurace


Jelikož druhého dne vyráželi, víla Fu Rong rozkázala svým služebným, aby jim připravily pokoje. Kvůli omezenému počtu dostupných pokojů se o pokoj museli dělit dva lidé, ale to platilo jenom pro studenty. Velký starší a Duan QiTian měli oba pokoj jen pro sebe. Dokonce ani dekorace uvnitř nebyly v jejich pokojích tak minimalistické, jak to působilo zvenku.

Staříkův pokoj nebylo těžké najít. Stačilo se jen chopit jakéhokoli učedníka, co procházel kolem, a bylo hotovo.

Pokoje staříka a Velkého staršího se nacházely hned vedle pokoje víly Fu Rong. Ať už to bylo kvůli praktičnosti, nebo z nějakého jiného důvodu.

Za deset minut You XiaoMo a Ling Xiao našli staříkův pokoj.

Z dálky viděli, že přímo před pokojem stála zářivá postava. Kdo jiný by to mohl být než víla Fu Rong. Vypadalo to, že klepala na dveře.

Po chvilce se dveře otevřely.

Jak You XiaoMo napínal zrak, zjistil, že to vlastně byl pokoj Velkého staršího!

Hei Tian se tvářil bezvýrazně. Zdálo se, že spolu chvilku mluvili, bylo to stěží jen pár vět, než se víla Fu Rong najednou nahnula k Hei Tianově hrudi. Samozřejmě neuspěla. Místo toho ji to celkem daleko odstrčilo.

Ling Xiao si promnul bradu a významně se usmál.

„Nečekal jsem, že Hei Tian bude první člověk, kterému se víla Fu Rong pokusí dvořit.”

You XiaoMo celou dobu mlčel. Při bližším pohledu byl Velký starší opravdu fešák. Kdyby byl mladší, rozhodně by to byl pěkný chlapec. Chladní a rezervovaní chlapci byli nejatraktivnější. Jen zřídka mohla nějaká žena odolat přitažlivosti pěkných chlapců. Nebylo divu, že se víla Fu Rong zamilovala do Velkého staršího.

Víla Fu Rong žila tak dlouho, určitě jeho krásu viděla, když byl mladší.

V této chvíli se rozvalily dveře u vedlejšího pokoje. Duan QiTian vyšel ven, vypadal nezměrně podrážděně a bez rozmyslu houkl na vílu Fu Rong: „Děvko, chceš se zapotit, jdi to dělat někam jinam!”

Plamenná nátura. Rozhodně druhá osobnost. You XiaoMo si to potvrdil.

Jeho hrubá slova neměla na vílu Fu Rong nejmenší vliv. Pěkně se na něj usmála a odpověděla: „Staříku, doufám, že si vzpomínáš, že ostrov Zrcadlové květiny je moje území. Kde chci být jako majitelka ostrova, není tvoje věc. Pokud jsi nešťastný, vždycky můžeš odejít. Nebudu ti v tom bránit.”

Když You XiaoMo viděl, že stařík byl na pokraji toho, aby v tom argumentu prohrál, rychle se do toho vložil.

„Mistře, prosím, uklidni se. Neměli bychom mrhat dechem a energií kvůli staré ženě, kterou ojelo mnoho mužů. Kvůli tomu budeme akorát působit nekultivovaně. Lidé, co do toho nevidí, by si mohli myslet, že s ní vycházíme.” Stařík nebyl jediný, kdo plamenně chránil lidi, co znal.

Duan QiTianův hněv vyprchal. Čím víc přemýšlel o tom, co You XiaoMo řekl, tím to dávalo větší smysl. Pak škodolibě odpověděl: „Dobře řečeno, můj drahý učedníku! Neklesli jsme tak hluboko, abychom se dohadovali s lehkou ženou.”

Víle Fu Rong se ruce třásly hněvem.

Takže tihle dva byli vlastně mistr a učedník! Nebylo divu, že oba dva byli stejně nenávistní!

„Vílo Fu Rong, pokud nic jiného nepotřebuješ, vyprovázet tě nebudeme!” Hei Tian do teď zůstal zticha, ale konečně vydal rozkaz k odchodu. Když vyjádřil svůj názor, vrátil se do svého pokoje a práskl dveřmi všem před nosem.

Nejenom že její pokus o svádění selhal, ale to duo mistra a učedníka ji dokonce naprosto urazilo. Víla Fu Rong na ně zlovolně zahlížela a pak zmizela.

Když odešla, Duan QiTian se podíval po You XiaoMovi a jeho chování se naprosto obrátilo. „Co tady děláš? Kvůli čemu mě potřebuješ?”

You XiaoMo se okamžitě uchýlil k obezřetnosti. Snažil se svého mistra uklidnit a řekl: „Mistře, viděl jsem, že jsi dneska ráno nebyl v nejlepší náladě, a tak jsem se tě na to přišel zeptat. Stalo se něco špatného?”

Duan QiTian nečekal, že by ho hledal kvůli tomuhle. „Tohle se tě netýká, tak se tak moc neptej.” Odfrkl si.

„Mistře, taky jsi sem přišel kvůli Živelné esenci, ne?” You XiaoMo upřeně zíral do staříkovy tváře.

Duan QiTian se zamračil, ale předložil mu nečekanou odpověď: „Nesmysl! Jistě že tu jsem kvůli Živelné esenci! Akademie DaoXin ji musí za každou cenu získat.”

„A co ty?” tázal se You XiaoMo.

Stařík byl mág 10. řádu. Kdyby získal Živelnou esenci, duše by se mu mohla dále zlepšit, a tudíž by nebylo jen snem dosáhnout vyššího řádu... A nejenom to, dokonce by to mohlo vyřešit ten problém s jeho dvojitou osobností. You XiaoMo na tento bod nikdy nezapomněl. Byl to jeden z důvodů, proč byli on a Ling Xiao v Nekonečném moři.

Stařík ho přijal za učedníka a naučil jej mnoho věcí. Kdyby nebylo jeho, pořád by ještě dumal nad tím, co se sebou. A ještě méně pravděpodobnější by bylo, že by byl v tom řádu, kde byl nyní. A proto když se dozvěděl o využitích Živelné esence, chtěl se svému mistrovi odvděčit.

Duan QiTian nad tím dumal, než mu odpověděl.

„Akademie potřebuje Živelnou esenci víc než já.” Přijel sem, aby akademii pomohl získat Živelnou esenci. S ním to nemělo co dělat. Ale pak tu byl ještě jeden důvod, který nebyl ochotný vyjevit.

„Mistře...”

„Dobrá, to stačí. Pokud nemáš co jiného říct, taky bys měl odejít.” Duan QiTian ho netrpělivě odehnal, už s ním nebyl ochotný mluvit. A jako Hei Tian práskl dveřmi.

Mistře, prosím, neříkej to slovo „taky”.

Když se vrátili zpět do svého pokoje, Ling Xiao viděl, že byl You XiaoMo zachmuřený. Řekl: „Tvůj mistr má hodně starostí. S největší pravděpodobností má nějaká tajemství, co nemůže říct.”

„Mistr má pořád něco, co jej trápí?”

„S největší pravděpodobností něco, co má spojitost s tvým seniorem Qiu Ranem.” Ling Xiao se posadil na jedinou židli v místnosti.

Když You XiaoMo zaslechl, co Ling Xiao řekl, připomnělo mu to tu záležitost, co zdánlivě nedávala smysl.

Qiu Ran byl také mág 10. řádu. Jeho dosavadní dosažení v životě už dosáhla vrcholu. Pokud chtěl pokročit, mohl tak učinit jedině s Živelnou esencí. A proto logicky řečeno by sem měl přispěchat, jen co se doslechl o té novině ohledně Živelné esence. A přesto o něm nebo od něj dosud neslyšeli jediného slova.

You XiaoMo pochyboval, že by se Qiu Ran zřekl usilování o Živelnou esenci. Sice se s Qiu Ranem setkal jenom jednou, ale dokázal říct, že to byl ambiciózní muž. Jelikož se ještě neobjevil, s největší pravděpodobností se skrýval a čekal, až bude moct udělat svůj tah.

„Ling Xiao, co si myslíš, že by Qiu Ran mohl mít za lubem?” zeptal se You XiaoMo bezděky.

„Nesejde na tom, co má za lubem. Jeho cílem je rozhodně Živelná esence.” Ling Xiao se postavil. „Už na to nemysli, během příštích pár dní se ukáže. Odpočiň si trochu, zítra vyrážíme. A na lovení v komplikovaných vodách potřebujeme veškerou energii.”

Té noci Ling Xiao netrval na tom, aby prováděli Duální kultivaci, a You XiaoMovi se dostalo pokojného odpočinku. Druhého dne oba vstali brzy. Ostatní udělali podobně to samé. Někteří nedokázali v noci oka zamhouřit.

Něco po sedmé se lidé shromáždili na náměstí, jak bylo domluveno. Jak se lidé začali bavit, ten dav zněl úplně stejně jako hlučný přístav v Nekonečném městě. To povídání ustalo, až když dorazila víla Fu Rong a zbytek supersil.

Kvůli jedinečným podmínkám moře Přízračného písku tentokrát nemohli použít Oceánské rochy. Museli se spolehnout na vlastní schopnosti, aby tam doletěli. Ale lidé měli také možnost, aby je tam někdo vzal. Ačkoli tato možnost byla trochu trapná.

Když You XiaoMo viděl, že všichni ostatní letěli na svých smluvených zvířatech, jeho původní úmysl, že by Ling Xiaovi řekl, aby ho tam vzal, začal ustupovat.

Mágové a kultivátoři byli jiní. Museli se spoléhat na externí síly, aby se zvedli ze země. A tak ho napadlo akorát to, že ze své kapesní dimenze povolá jednoho z Qiu-týmu.

„Vyber LanQiua,” zašeptal mu Ling Xiao do ucha.

„Proč jeho?” You XiaoMo vzhlédl. LanQiu měl příliš osobité rysy a mnoho lidí vědělo o jeho existenci. Pokud by se na to přišlo, jak by to měl vysvětlit?

„Nenaučil ses žádné zákonné Zákony Vlády nad zvířaty, takže nevíš, že smluvené démonické zvíře má ještě jedno důležité použití. A to Zvířecí transfigurace,” vysvětlil Ling Xiao.

„Co je Zvířecí transfigurace?” You XiaoMo byl zvědavý.

Ling Xiao odpověděl: „Mezi smluveným zvířetem mága a kultivátora je jeden velmi velký rozdíl. A to je moc duše, co se nedá získat kultivací. Dokáže to démonické zvíře proměnit na jakoukoli zbraň nebo podobu, co si přeješ. To je Zvířecí transfigurace. Na světě LongXiang to je běžné, ale ve vyšší říši se to vídá méně často.”

You XiaoMo se nemohl dočkat, až to vyzkouší, ale když ho napadl jeden problém, trochu se zklidnil. „Není příliš pozdě se to teď naučit?” Už vyráželi.

„Ne.” Ling Xiao pokračoval: „Existuje mnoho různých typů Zvířecí transfigurace, od snadných po obtížné. Úroveň obtížnosti se určuje podle toho, na co chceš zvíře proměnit. Čím je ta proměna prostší, tím je snazší se naučit.”

You XiaoMovi se rozzářily oči. „Honem mě nauč, jak použít Zvířecí transfiguraci k letu!”

„LanQiu se dá považovat za ptáka, takže si z něj můžeš udělat svá křídla. Tato transfigurace není těžká. Musíš říct akorát jednu větu. Pojď blíž, řeknu ti to,” pobídl ho Ling Xiao.

***

Opravdu to byla jedna věta, ale ta věta byla trochu dlouhá a také šíleně těžká na vyslovení. A nejdůležitější bylo, že to ani nebylo ve stejné řeči. Musel pravidelně trénovat, aby se s tím obeznámil a také aby přiměl moc ze své duše ke spolupráci. Ve skutečnosti se to zdálo nemožné.

You XiaoMo tu větu s obtížemi v duchu párkrát zopakoval. Bylo na čase vyrazit.
--------------------------------------------

~ Duan QiTian nezklamal, byť ještě čeká na odhalení své vlastní hloubky! A z YXMa bude v příští kapitole anděl! ~




3 komentáře:

  1. No anděl...asi bych ho tak nenazvala 🤔, spíš rarach s křídly 🤭.

    OdpovědětVymazat
  2. Jupi! Akorat si porad rikam, proc jsou ty zeny v tomhle svete takove mrchy. Copak nemuze byt vysoce kultivovana a zaroven laskava? Vubec je tam vetsina vysoce kultivovanych jako by byla bez duse. Nakonec tam Ling Xiao vypada nejvic lidsky.

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji a moc se těším.👍👍👍

    OdpovědětVymazat