čtvrtek 3. února 2022

LMW - kapitola 350


Kapitola 350 – Bohužel to není součástí balení


Nakonec You XiaoMo dovolil Ling Xiaovi, aby jej chvilku nesl. Bude se to učit po cestě.

Jelikož tam bylo jenom pár lidí, co potřebovali, aby je někdo nesl, You XiaoMova situace byla celkem nápadná. A kvůli tomu na něj stařík vpředu nespokojeně zahlížel. Mistře, nesnažím se tě naschvál zahanbit. Vzdálenost mezi ostrovem JingHua a mořem Přízračného písku byla dva dny. Mohl toho využít a trénovat. Ale ten verš byl opravdu celkem těžký a bylo to v řeči, kterou neznal. You XiaoMo to pár hodin studoval a pak se mu konečně jen stěží podařilo to srozumitelně odříkat, ale odříkal to trochu pomalu.

Uprostřed bitvy bylo možné, že by ho protivník rapidně vyřídil, kdyby se byť jen o sekundu nepatrně opozdil. A proto bez ohledu na to, jestli to bylo v duchu nebo slovně, bylo třeba, aby to studoval, dokud to nedokáže odříkat vcelku a rychle.

„Ačkoli mají někteří lidé výtečný talent, stejně jsou k ničemu a je třeba, aby je ostatní nesli.” Zepředu bylo slyšet posměšný hlas. To promluvil Chai Zheng. Když spatřil, že se po něm You XiaoMo podíval, ten výsměch na jeho tváři byl ještě očividnější. Tang MengCheng byl vedle něj. Nemluvil, ale oči upíral na You XiaoMoa a zrcadlilo se v nich to samé opovržení.

Jelikož Chai Zheng naschvál neztišil hlas, slyšeli to téměř všichni kolem. You XiaoMo je přelétl pohledem a pak pohled krátce nato nonšalantně odvrátil. Toto evidentně působilo, jako že tou skupinkou opovrhuje a že bylo pod jeho důstojnost se s nimi vybavovat. V porovnání s tím bylo Tang MengChengovo a Chai Zhengovo dětinské a provokativní chování prostě podřadné. Okamžitě je to rozzuřilo tak moc, až se jim tváře zkroutily hněvem.

Tak moc se naparujete, co? Rozhodně zařídíme, že na této cestě do moře Přízračného písku zmizíte navždy. To si ti dva zlovolně pomysleli. Chai Zheng se podíval dopředu na starého předka z klanu Chai a ulevilo se mu. Bylo jasné, že tento starý předek byl jak jeho skryté eso v rukávu, tak jeho největší záruka. Po chvilce se Gao Yang, co byl vpředu, najednou obrátil a přiletěl k nim.

„XiaoMo, nemusíš se trápit tím, co říkají. Chai Zheng a Tang MengCheng byli vždycky malicherní. Není třeba se kvůli nim rozrušovat,” konejšil ho Gao Yang.

You XiaoMo trénoval odříkávání toho verše. Pomalu se s ním trochu víc obeznamoval a odhadoval, že během další hodiny ho dokáže odříkat za méně než sekundu. Když zaslechl slova seniora Gaa, na chvilku ztuhl. „Seniore Gao, o čem to mluvíš? Nezajímá mě, co řekli, víš!” Měl pocit, že kdyby mu na takových věcech záleželo, každodenně by ho to usoužilo k smrti.

„Copak jsi zrovna... ...” Gao Yang se zarazil. Při pohledu na jeho otevřený a upřímný výraz se zdálo, že to vážně nebylo tak, jak si myslel.

You XiaoMo se zasmál: „Hehe, promiň, přemýšlel jsem o něčem jiném a omylem jsem se nechal unést.”

Gao Yang se usmál. „To je dobře.” Když zepředu viděl, že You XiaoMo měl hlavu skloněnou, myslel si, že to bylo kvůli slovům těch dvou a že ho to hluboce ranilo.

„Zdá se, že tvému seniorovi Gaovi na tobě vážně záleží,” vložil se do toho Ling Xiao najednou, když Gao Yang odešel.

You XiaoMo se zrovna uvolnil a když zaslechl tuto větu, provinile odpověděl: „Vážně? Myslím, že to je normální. Měli bychom na sebe navzájem myslet. Přece jenom jsme kamarádi.” Jak to řekl, vzpamatoval se. Kvůli čemu by se měl cítit provinile?

Ling Xiao přimhouřil oči. Nakonec to nechal You XiaoMovi projít a v tomto tématu nepokračoval. Zeptal se: „Jak jsi na tom s tréninkem?”

You XiaoMo: „Je to přijatelné. Téměř to mám, ale pořád to potřebuje trochu vytříbit.”

Ling Xiao: „Hm, povolej LanQiua a vyzkoušej to. Nezapomeň zamaskovat jeho auru, jinak ho odhalí.”

You XiaoMo přemýšlel o tom samém. Byl pánem dimenze a potřeboval akorát pomyslet a jeho zpráva se přenesla. Jen co se LanQiu objevil, proměnil se do své zvířecí podoby – na rudého ptáka – aby jej nikdo neodhalil.

Rychlostí, co byla vidět pouhým okem, se LanQiu rychle proměnil na paprsek rudého světla a vrhl se k You XiaoMovým zádům. Po chvilce na nich měl dodatečný pár... ...jednotvárných a pochmurných křídel. Naschvál letěli na konci procesí, aby neupoutali příliš velkou pozornost. Všichni měli napilno buď s udržováním kvapu, nebo s povídáním, aby zabili čas. A proto nebylo mnoho těch, co by si toho všimlo. You XiaoMo se otočil a podíval se na ta prašně šedá křídla. Tahle barva byla vážně ošklivá. Neříkejte mu, že to stále mělo spojitost s tělem původní podoby?

Ling Xiao ho úkoloval: „Zkus jimi zamávat, jestli dokážeš letět. Nezapomeň si ta křídla představit jako součást svého těla. Kvůli tomu budeš muset vynaložit jen polovinu úsilí a budeš mít dvojnásobný výsledek.”

You XiaoMo zavřel oči, aby se mohl soustředit na svá křídla. Měl je s tělem propojená svou duševní mocí. Nebylo divu, že to mohli použít jenom mágové. Duševní moc se rovnala duši a když ji člověk použil na propojení křídel, proměnila se na součást těla. Tato metoda letu byla mnohem praktičtější než metoda kultivátorů, kdy k letu používali svou duchovní moc. A také to spotřebovávalo méně duševní moci.

Nebesa byla vážně spravedlivá. You XiaoMo to po Ling Xiaových instrukcích rychle pochytil. Za půl hodiny už byl schopen letět sám bez Ling Xiaovy pomoci. Tento pocit byl mnohem intenzivnější, než když ho nesl někdo jiný. Ve svém minulém životě snil, že dokázal volně létat po obloze. A v tomto životě se jeho sny konečně splnily.

„Ha ha! Ling Xiao, podívej, konečně teď umím létat!” You XiaoMo létal sem a tam kolem Ling Xiaa. Zastavil se teprve tehdy, když Ling Xiaa obkroužil tolikrát, že se mu skoro motala hlava. A přesto to vzrušení na jeho tváři nikdy nekleslo.

Když Ling Xiao viděl, že byl tak nadšený, usmál se. „Teď prostě víc trénuj a budeš lépe chápat rychlost a směr.”

You XiaoMo rázně přikývl jako dobrý student a brzy vzrušeně vykřikl: „Máš ještě další metody Zvířecí transfigurace? Řekni mi všechno, co víš!”

Ling Xiao pokrčil rameny. „Žádnou další nemám. Tohle je všechno, co vím.”

Původně byl démonické zvíře. Bez ohledu na to, jak moc se nudil, bylo nemožné, aby naschvál vyvinul nějaké to úsilí a naučil se něco takového. O té metodě Zvířecí transfigurace, co You XiaoMovi řekl, se dozvěděl náhodou. A kromě toho o tom You XiaoMovi z nějakého důvodu nebyl ochotný říct.

Ačkoli byl You XiaoMo trochu zklamaný, stejně byl velmi vzrušený. Teď mohl do budoucna kdykoli letět a nebude třeba, aby se spoléhal na Ling Xiaa. Aby se Chai Zhengovi pomstil, obzvláště Ling Xiaa odtáhl a odletěl na začátek procesí. Ačkoli měl křídla šedá, když se vrhl doprostřed davu, bylo to obzvláště nápadné. Vždycky tu byl někdo, kdo se na jeho křídla v údivu díval, zatímco You XiaoMo letěl kupředu.

Chai Zheng mluvil s Tang MengChengem, když najednou koutkem oka zahlédl You XiaoMovu siluetu. Zrovna když si chtěl chladně odfrknout opovržením, celé tělo mu najednou ztuhlo, když na You XiaoMových zádech najednou spatřil křídla. Tang MengCheng si jeho podivného počínání všiml, následoval jeho pohled a tvář mu nepřekvapivě potemněla.

You XiaoMo se na ně provokativně ohlédl a popíchl je: „Copak vás dva stále nenese vaše smluvené démonické zvíře? Pokud máte schopnosti, měli byste letět sami jako já, ha.”

Tang MengCheng a Chai Zheng tak moc zuřili, že jim ze sedmi otvorů unikal dým. Ty věty byly mnohem jízlivější, než co oni předtím řekli. You XiaoMoův počin, kdy přímo oslovil ty dva, byl tak smělý, že se to lidem ještě víc protivilo.

„You XiaoMo, nemysli si, že se neodvážím se tě dotknout jen proto, že tě někdo podporuje. Pokud chceš vážně bojovat, budu ti dělat společnost až do samého konce,” zavrčel Chai Zheng zuřivě.

You XiaoMo to zaslechl a místo, aby ho to polekalo, ho to potěšilo. Jeho nynější já nemělo zapotřebí se Tang MengChenga a Chai Zhenga bát. Zrovna když chtěl využít příležitosti a odpovědět, zepředu se náhle ozval impozantní hlas: „Zheng-er, pojď zpět sem!” Zdálo se, jako kdyby mu ten hlas zazněl přímo u ucha. You XiaoMo u ucha pocítil akorát zazvonění, ale stejně kvůli tomu málem ohluchl. Pak pocítil, jak mu na tělo dopadl těžký pohled. You XiaoMoa zamrazilo u temene. Matně cítil, že ten pohled přicházel ze samého předu. A pravděpodobně to byl Chai Zhengův starý předek.

Ling Xiao stáhl You XiaoMoa za sebe a ten pohled zmizel. You XiaoMovi kvůli tomu pohledu vstaly všechny chlupy na těle a když teď zmizel, You XiaoMo si vydechl úlevou. Byla škoda, že se mu nepodařilo s Chai Zhengem vydrbat.

„Vznešený předek vlastně šikanoval mladší generaci. To je vážně hanebnost,” bylo najednou slyšet Duan QiTianův hlas, co se drze vysmíval starému předkovi klanu Chai.

I když se mu takhle vysmíval, starého předka klanu Chai to nezahanbilo až k hněvu. Místo toho v klidu řekl: „Duan QiTiane, vlastně jsi přijal tak dobrého učedníka. Jeho intriky jsou tak důmyslné, že ho vlastně napadlo, že mého pravnuka vláká do léčky.” Se svými zkušenostmi a vzhledem přirozeně dokázal prohlédnout You XiaoMovu sílu. Pokud by se Chai Zheng postavil You XiaoMovi, rozhodně by utrpěl ztráty.

Duan QiTian si odfrkl. „Tak bys mohl říct akorát to, že je tvůj pravnuk hlupák!”

Starý předek z klanu Chai na něj chladně zahlížel: „Duan QiTiane, to se mnou chceš bojovat? Tento starý předek se tě nebojí.”

Duan QiTian po něm vrhl opovržlivý pohled. „Pokud chceš bojovat, pojďme bojovat!”

„Oba byste se měli přestat dohadovat. Brzy se dostaneme do moře Přízračného písku. Pokud chcete bojovat, můžete bojovat později. Máme spoustu času, abychom vás nechali bojovat, co srdce ráčí,” promluvil starý muž z klanu Tong, co byl vždycky „prostředníkem”, aby mezi nimi zdusil ty jiskry.

„Starý Tong má pravdu. Blíží se obtížná bitva,” uklidňoval je BaiLi TianYiův pradědeček, zatímco se usmíval a probíral se svým sněhově bílým vousem.

Duan QiTian si chladně odfrkl, ale nic jiného neřekl. Ačkoli starý předek klanu Chai měl tvář stále zkroucenou hněvem, také věděl, jak situaci uvážit z dlouhodobého hlediska. Ty žhavé uhlíky to zadusilo, ještě než vylétly jiskry!

Po dvou dnech letu konečně spatřili moře Přízračného písku. Ale moře Přízračného písku se od jiných míst lišilo v tom, že byla vidět krajina jen v okruhu sto metrů. To proto, že toto místo prosycovala bílá mlha, co byla tak čtyři až pětkrát hustší než na jiných místech. A nejenom to, ta zdejší bílá mlha byla také jedovatá. I kvůli tomuto nemohli do moře Přízračného písku letět na Oceánských roších.
--------------------------------------------

~ Takže nejenom že YXM nemohl vydrbat s Chaiem (čajem, lol), ale dokonce nedošlo ani na boj mezi jejich seniory. Taková smůla! ~


2 komentáře:

  1. No LXM je opravdu talentovaný - koho všeho on si dokáže znepřátelit 🤔😈. A jaký učedník, takový mistr... Nebo je to obráceně?

    OdpovědětVymazat