pondělí 7. února 2022

LMW - kapitola 351


Kapitola 351 – Dělání potíží


Moře Přízračného písku byla nebezpečná oblast Nekonečného moře, snadno se bránila a těžko se tam pronikalo.

Ale pokud se člověku podařilo projít jedovatým plynem, co ji obklopoval, uvnitř bylo bezpečno. Ale mnoho lidí a démonických zvířat tomu podlehlo. To, co vypadalo jako normální, běžná, bílá mlha, bylo ve skutečnosti nezměrně jedovaté. Jakmile to někdo trochu vdechl, slabší oběti na jed zemřely okamžitě, takže bezpečně mohli projít jen ti v Duchovním řádu a výš.

„A co potom mágové?” zeptal se You XiaoMo, když je slyšel mluvit o kultivátorech, a přemýšlel, jestli u mágů žádný limit nebyl.

„I pro mágy jsou limity, ale není to podle řádu. To poznáš, až se tam dostaneme. Ale na tebe to nebude mít žádný efekt.” Ling Xiao to předem nezkoumal, ale stačilo mu se jen podívat a podařilo se mu odhadnout, jak to funguje.

„Och.”

Aby si potvrdili, kolik pomocníků mělo to démonické zvíře 10. řádu, víla Fu Rong před nějakou dobou poslala své lidi, aby proklouzli do Moře Přízračného písku. Poté, co obětovaly několik učednic, konečně získaly spolehlivé informace. Démonické zvíře 10. řádu vědělo, že si nemohlo monopolizovat celou zemskou žílu, a tak tu zemskou žílu použil jako vějičku, aby sem nalákal okolní démonická zvířata v 10. řádu, aby mu pomohla. V Nekonečném moři bylo ještě víc mocností 10. řádu než na severní části kontinentu. Aby si to démonické zvíře zajistilo Živelnou esenci, pozvalo celkem deset démonických zvířat 10. řádu a každému slíbilo desetinu Duchovních drahokamů.

Ta pozvaná démonická zvířata naštěstí nebyla silnější než to první démonické zvíře, ale včetně něj jich tu teď bylo celkem jedenáct. Co se týkalo kultivátorů, měli jenom osm elitních jedinců Císařského řádu. Pokud by si každý z nich vzal na starost jedno démonické zvíře, pořád jim dvě zbývala. Bylo dobře, že to včera prodiskutovali.

„Už jsem vám dala všechny informace, co jsme o démonických zvířatech v moři Přízračného písku zjistily. Až vstoupíte, všichni by si měli jít najít svého vlastního protivníka. Pokud budete mít nějaké problémy, použijte Vysílací kameny. Pokud nikdo nemá žádné námitky, začněme s touto operací,” řekla víla Fu Rong něžným tónem. Jelikož veškeré informace získali lidé víly Fu Rong, na schůzce se domluvili, že jí za tu práci dají celé jedno procento. Poté se všichni rozdělili do skupin.

Zprvu tu bylo jenom osm skupin, ale akademie DaoXin se pak rozdělila na tři skupiny, které vedli Hei Tian, Duan QiTian a Yan Fa. Yan Fa vlastně nebyl tak silný a proti démonickému zvířeti 10. řádu by měl těžkosti, takže většina studentů bude s ním. A pak bylo na čase, aby velesíly Císařského řádu otevřely cestu a vedly těch deset skupin do moře Přízračného písku.

Ačkoli moře Přízračného písku mělo jedovatý plyn jenom na vnějších okrajích, tyto vnější okraje se táhly přes deset tisíc metrů, takže to spotřebovávalo spoustu duševní síly. You XiaoMo konečně pochopil, proč Ling Xiao řekl, že bariéra jedovatého plynu neměla žádné řádové omezení, neboť to z větší části akorát spalovalo duševní sílu. Pokud si člověk dokázal kdykoli doplnit duševní sílu, mohli sem vejít a odejít dokonce i mágové nízkého řádu. Deset tisíc metrů nebyla příliš velká dálka. Dostat se na druhou stranu trvalo stěží hodinu.

Zrak jim hned padl na širé otevřené prostranství, modré nebe a moře a nad hlavou dokonce letěla řádka jeřábů s rudými chocholkami. Vypadalo to jako ráj. Bylo těžké uvěřit, že tu brzy propukne krvavá bitva. V té chvíli se už těch deset týmů rozdělilo. Yan Fa je vzal na nějakou mělčinu obklopenou tichými horskými masivy. Oblast pokrývala bílá mlha a bylo slyšet šumění vln. Při tom teplém mořském vánku se všichni cítili celkem ospale.

You XiaoMo zavřel oči, zhluboka se nadechl a cítil, jak se k němu tiskly úponky spánku. Najednou se ozvalo plesknutí a on otevřel oči, spatřil, že to byl Ling Xiao.

You XiaoMo se dotkl své planoucí tváře a naštvaně se zeptal: „Proč jsi mě udeřil?”

Ling Xiao si povzdechl. „Tohle je iluze.”

You XiaoMoa to na okamžik omráčilo. „Iluze? To není možné, nepůsobí to tak.”

Ling Xiao odpověděl: „To proto, že tu iluzi vrhá démonické zvíře 10. řádu. Samozřejmě že si toho nevšimneš.” Nebylo to jenom o nich, ani Yan Fa si to neuvědomil. To měli ale štěstí, takhle rychle narazit na démonické zvíře 10. řádu!

Zatímco mluvili, Yan Fa si toho konečně všiml a rychle se spolu s ostatními staršími tou iluzí prolomil. Modré nebe a moře před jejich očima zmizelo a nahradily jej velké kameny pokryté lišejníkem pod nimi. Před nimi byl chřadnoucí, hnijící les, kde nebyl ani náznak zelené trávy nebo života.

„Hehe... Slyšela jsem, že jsi zástupce ředitele akademie DaoXin, Yan Fa. Zdá se, že ty zkazky nebyly lživé. Jsi vskutku velmi silný, tak rychle ses dokázal prolomit iluzí této mladé dámy.” Po tom svůdném smíchu a hlase si všichni všimli skupiny lidí, co stála na kopcích. V čele té skupiny byla nesmírně nádherná žena. Byla ještě svůdnější než víla Fu Rong, na těle neměla nic než jemný závoj. Měla pozoruhodné poprsí, dlouhé štíhlé nohy, byla vskutku pěkná. Démonické zvíře 10. řádu, co navíc bylo zručné v iluzích. Tohle muselo být jedno z pouhých dvou démonických zvířat 10. řádu ženského pohlaví – Netvorná liška.

Ta Netvorná liška se jmenovala prostě jen Netvorná liška. Bylo to liščí démonické zvíře stejně jako MaoQiu, ale měla méně impresivní pokrevní linii. MaoQiu měla za předky starodávné Devítiocasé démonické lišky, takže dokud bude dál kultivovat, dosáhne síly, kterou ani Netvorná liška nikdy kdy nedosáhne. Netvorné lišky měly jeden ocas a ten ocas byl jejich život. Pokud by ho kdy ztratily, nejenom že přijdou o veškerou svou duchovní moc, ale dalších deset tisíc let si ji nebudou moc znovu nárokovat. Byly to drsné důsledky. A tak se Netvorné lišky o svůj ocas vždycky dobře staraly. Žena před nimi měla v lidské podobě na sobě odhalující závoj, ale za zády se jí míhal masivní bílý ocas.

Ačkoli jejich ocas byl jejich slabina, také velmi podporoval jejich schopnost boje, a proto si troufla nechat ho venku. Kdyby ho skryla, akorát by prohrála rychleji.

„Tuhle Netvornou lišku nechte na mě a třech starších. S ostatními se vypořádejte vy.” Yan Fa se tvářil nesmírně vážně. Ačkoli měli víc lidí, jejich protivníkem bylo démonické zvíře 10. řádu. Mezera mezi řády se nedala srovnávat s mezerou mezi hvězdami; bylo to nezměrné.

„Mistře, o nás se neboj a soustřeď se na Netvornou lišku,” zavolal Gao Yang. Yan Fa na něj kývl a vedl tři starší ke střetu s Netvornou liškou.

Netvorná liška byla vládce části Nekonečného moře a měla pod svým velením mnoho mocných vojáků. A mezi nimi byla tři démonická zvířata 9. řádu. Zbývající dva starší si každý vzali na starost jedno to démonické zvíře 9. řádu a poslední nechali na starost Gao Yangovi a ostatním. Bylo dobře, že už všichni předtím bojovali s démonickým zvířetem 9. řádu a když jim takto čelili, nebyli v nevýhodě.

Bitva započala a brzy začala být chaotická. You XiaoMo možná nebyl velmi silný, chtěl k boji přispět, ale...

You XiaoMo se podíval na Ling Xiaa, co stál vedle něj, na tváři mu přejížděly černé linky. „Kvůli čemu jsi sem přišel? To nepomůžeš?” Při Ling Xiaově moci byla škoda bojovat s tak nepatrnými protivníky. Ale kdyby se k boji nepřidal, lidé by to začali propírat, neboť na žebříčku První stovky nebyl nijak nízko.

„Proč jsi tak vážný? Vyhrají,” odpověděl Ling Xiao zlehka.

Netvorná liška si nepřivedla mnoho pomocníků a Yin Ge a ostatní ani nebyli normální experti Duchovního řádu. Všichni měli mocné skryté techniky a mnoho metod, jak se uchránit před jistou smrtí. You XiaoMo neměl slov. Samozřejmě že věděl, že vyhrají: to ho netrápilo.

Ling Xiao kopl osobu, co chtěla pokoutně zaútočit na You XiaoMoa, a poslal ji vzduchem pryč. Pak vzal You XiaoMoa jiným směrem a odkopl do vzduchu dalšího nepřítele. Nebylo jisté, jestli to bylo naschvál nebo ne, ale všichni ti nepřátelé, co odkopl, se řítili k Netvorné lišce jako padající meteority. A ta lidská munice se k ní ani nepřiblížila a Netvorná liška je nechala vybuchnout na kusy. Ačkoli to byl nevýznamný útok, Yan Faovi a ostatním to poskytlo malou příležitost...

You XiaoMo řekl: „To jsi udělal naschvál, že?”

Ling Xiao se po něm letmo podíval: „Máš nějaké námitky?”

You XiaoMo pomalu vycedil: „Ne, chtěl jsem říct, abys tam kopl ještě pár.”

„Fajn...” Kvůli Ling Xiaově zasahování nebyla Netvorná liška připravená na útoky a Yan Fa a ostatní tak získali navrch. Pokud to takhle půjde dál, vítězství bylo jisté.

Když Netvorná liška po desáté nechala vybuchnout své vlastní podřízené, byla tak naštvaná, že z ní co nevidět měla začít tryskat pára. Už nepůsobila tak ledabyle jako předtím, byla celkem neelegantní. Zahlížela na Ling Xiaa a You XiaoMoa, co to všechno způsobili. Všimla si jich. A nevšimla si toho jenom Netvorná liška, ale i Yan Fa a ostatní.

Někteří chtěli Ling Xiaa napodobit, ale... Neměli k tomu ty schopnosti. Bitva mezi mocnými silami 10. řádu nebylo něco, do čeho se dalo snadno zasáhnout. Nepatrná chyba mohla místo toho způsobit potíže. Netvorná liška chtěla setřást Yan Faa a ostatní a zabít Ling Xiaa, ale Yan Fa její úmysly prohlédl a vytrvával v pronásledování. Nedokázala je setřást.

Nakonec už to nedokázala dál vydržet a v hněvu zahulákala: „Mrazivý lve, do kdy tam budeš jen tak stát a sledovat to? Tak už vylez a pomoz!”

„Haha, Netvorná liško, nedokážu uvěřit, že vládce Nekonečného moře jako ty by byla pod tlakem kvůli nějaké omladině. Jak trapné...” Po křiku Netvorné lišky vyšel jeden muž. Měl modré vlasy a intenzivní auru, takže to bylo dozajista démonické zvíře 10. řádu. Byl přesně takový, co o něm tvrdily informace. Byl to Nebeský mrazivý lev, o kterém jim bylo řečeno. Všem se rozšířily oči. Proč byl Nebeský mrazivý lev tady?
--------------------------------------------




2 komentáře: