čtvrtek 24. února 2022

LMW - kapitola 356


Kapitola 356 – Vlastně tu byly dvě


„Nemusíme jít dovnitř,” řekl Ling Xiao.

„Jak to?” zeptal se You XiaoMo zmateně.

„Zemská žíla je jedna entita. Pokud vtrhneme dovnitř, nastanou problémy. A také nevíme, jak přesně velká ta zemská žíla je. Potřebujeme nějakou jinou metodu, jak Živelnou esenci vylákat ven.”

„Ach? Živelná esence se dá vylákat ven?” Tohle bylo poprvé, co o tom You XiaoMo slyšel, a velmi ho to překvapilo.

„Normální Živelnou esenci samozřejmě ne, ale tato zemská žíla je jiná. I když neexistuje stejně dlouho jako Nekonečné moře, stejně tu byla stovky milionů let. Živelná esence musela získat nějaké to duchovní uvědomění.”

„Takže toho chceš využít a vylákat ji ven? Ale jak?”

„Tato Živelná esence patří k přírodnímu živlu. Dřevo vdechuje život, takže má silnou životní sílu, a proto je velmi citlivá k Životním duším.”

„Co to jsou Životní duše?”

„Životní duše jsou krystaly. Ale jen na místech s vysokou koncentrací se Duševní duch krystalizuje a vytváří Životní duši. Vytváří se jen jednou za deset tisíc let a je to nesmírně vzácné, ale také to je něco, co Živelná esence miluje.”

„Ale... kde najdeme Životní duši? Není na to příliš pozdě?”

Ling Xiao se zasmál a dotkl se špičky nosu. „Kdyby šlo o někoho jiného, bylo by příliš pozdě. Ale ty ji máš.”

„Ano?” You XiaoMovi se oči rozšířily nevírou. Jak to bylo možné? Věděl o všem, co měl, ale rozhodně neměl nic, co se nazývalo Životní duše. Nemohl si na to nevzpomenout.

Ling Xiaa jeho odpověď nepřekvapila a pokračoval: „Pamatuješ si pořád na to, co jsem řekl, že je třeba, aby vznikla Životní duše?”

„Pamatuju. Řekl jsi, že vzniká, jen když je Duševní duch vysoce koncentrovaný...” Jak to You XiaoMo řekl, najednou se zarazil. Udiveně se otočil na Ling Xiaa. „Ty... nemůžeš mluvit o Jezeru duchovní vody?”

Faktem bylo, že jezero s duchovní vodou bylo výsledkem toho, že se koncentrovaná duchovní energie proměnila na duchovní vodu. Duchovní energie v zemských žilách byla koncentrovaná, ale ne tak extrémně. Jinak by to nebyla energie, ale spíš voda.

Ačkoli tvorba Duševního krystalu trvala deset tisíc let, otec You XiaoMovi nechal dimenzi z Vyšší říše z klanu Rumělkové krve. Také to bylo jejich dědictví, co se předávalo desítky tisíc let. Takže pokud tam vykrystalizovalo jezero duchovní vody, nebylo to žádným překvapením.

„Ale nikdy jsem v jezeře nenašel krystaly?” pomyslel You XiaoMo na toto.

PiQiu a ostatní si často hráli v jezeře. Kdyby se pod vodou nacházel krystal, už by mu o tom řekli. Nemohl se takhle dlouho skrývat.

„Zapomněl jsi, že pod vodou je zdroj pramene? Krystal je pravděpodobně v tom prameni,” řekl Ling Xiao.

You XiaoMo to šel nakonec zkontrolovat. A nebylo žádným překvapením, že našel ultratenký úlomek krystalu. Byl velký jen jako půl nehtu, trochu průsvitný – úplně jako bílé, průhledné sklo. Kdyby neměl tak dobrý zrak, bylo by velmi možné, že by ho přehlédl.

Ten krystal byl tak tenký a malý. I kdyby si tam PiQiu a ostatní hráli každý den, kvůli té své ledabylosti by jej nikdy nenašli.

You XiaoMo dal ten krystal Ling Xiaovi.

Ling Xiao hodil ten krystal k trhlině a ten drobný krystal se tam akorát vznášel a sálalo z něj oslepující světlo. Také se zdálo, že z něj sálala nějaká vůně.

You XiaoMo několikrát potáhl, ale nic neucítil.

Ling Xiao řekl: „Co jsi pes? Proč se pokaždé snažíš něco ucítit? Krystal nemá žádnou vůni, to vycítí jenom Živelná esence.”

You XiaoMo se rozpačitě zasmál.

Ti dva v tichosti čekali zhruba dvě minuty a pak se duchovní energie kolem trhliny začala chovat abnormálně. Jako kdyby něco uvnitř způsobilo výkyv v duchovní energii a z trhliny se vyřinula vysoce koncentrovaná duchovní energie.

Když se to o chvilku později zopakovalo, spolu s hustou bílou duchovní energií vyšel i azurový paprsek světla. Úžasnou rychlostí se vrhl ke krystalu, ale tehdy se pohnul i Ling Xiao.

Jako kdyby ten krystal měl vlastní vědomí, uhnul vzad a vyhnul se tomu paprsku světla.

Paprsek světla se pomalu ukázal. Měl pěknou barvu jako světluška a byl velký asi jako You XiaoMova pěst. To azurové světlo jiskřilo.

Živelná esence sice měla vlastní uvědomění, ale dokázala jednat jen na základě základních instinktů jako novorozené dítě. A tak když se mu krystal vyhnul, rychle jej pronásledovala. A když si uvědomila, že je na tom něco špatně, Ling Xiao už ji chytil.

Když se začala vzpírat, Ling Xiao ji okamžitě hodil do své dimenze.

Jelikož měli málo času na přípravu, neměli tu Živelnou esenci kam dát. A tak byla dimenze dobrou volbou, praktické a bezpečné.

You XiaoMovi se nepoštěstilo tu Živelnou esenci jasně vidět, ale jelikož ji takhle snadno chytili, měl velkou radost. Zrovna když to chtěl říct nahlas, Ling Xiao mu zakryl ústa.

You XiaoMo následoval jeho pohled a zjistil, že se stále díval na trhlinu. Kromě duchovní energie tam nic jiného nebylo.

Zrovna když se ho na to You XiaoMo chtěl užuž vyptat, Ling Xiao mírně vzrušeným tónem promluvil: „Tohle je... druhá Živelná esence?”

U Ling Xiaa bylo vzácností, aby byl takhle vzrušený, ale jakmile You XiaoMo zaslechl, co řekl, nemohl si pomoct a také ho to vzrušilo. Copak neříkali, že zemská žíla v sobě mohla nést jen jednu Živelnou esenci?

Za deset sekund se objevila druhá Živelná esence, o které Ling Xiao mluvil. Vypotácela se z trhliny, přilákaná krystalem. Ale pak se stalo něco podivného.

Zrovna když si Ling Xiao a You XiaoMo mysleli, že si také přišla pro krystal, ta Živelná esence se najednou náhle otočila a rozběhla se ven.

Tato Živelná esence měla jasně mnohem vyšší inteligenci než ta první.

Pravděpodobně odhadla, že to je past. Pravděpodobně se skrývala a viděla, co se stalo.

Když byla schopná udělat tohle, měla by mít inteligenci téměř plně rozvinutou.

Zrovna když se You XiaoMo chtěl užuž zeptat Ling Xiaa, jestli by ji měli pronásledovat nebo ne, Ling Xiao ho bez varování odtáhl do dimenze. Kamenná hora se vrátila ke svému ohlušujícímu tichu.

Za tři sekundy šly tři paprsky světla honem chytat Živelnou esenci. Ti tři byli víla Fu Rong a ostatní. Původně stále plánovali, jak Živelnou esenci chytit, když ucítili její přítomnost. Okamžitě přispěchali a spatřili přetrvávající stín Živelné esence. Bez váhání se rozběhli.

„Co se děje?” vykřikl You XiaoMo.

„Od začátku jsem věděl, že se se starým Hei Yunem a ostatními něco děje. Vypadá to, že od začátku věděli, že ta zemská žíla je pod pramenným jezerem,” odpověděl Ling Xiao.

„Vážně jsou prohnaní.”

„To je jedno, nechme je, ať se poperou o tu Živelnou esenci. Při té její inteligenci bude pravděpodobně nějakou dobu trvat, než ji někdo chytí. Ale...” Jak se Ling Xiao přiblížil konci věty, zarazil se.

„Ale co?” zeptal se You XiaoMo.

„Pokud akademie DaoXin nakonec nedostane Živelnou esenci, i když tu naši dáme tvému mistrovi, k ničemu to nepovede.”

Jakmile o tom You XiaoMo popřemýšlel, věděl, co tím Ling Xiao myslel. Mistr by se té Živelné esence zřekl pro budoucnost akademie, takže pokud by mu dali Živelnou esenci, on by se jí vzdal. A tak by nakonec svůj cíl nesplnili.

„Co budeme dělat?” zeptal se You XiaoMo nervózně.

Akademie DaoXin bylo dobré místo ke studiu, ale citově k ní tak netíhl jako ke staříkovi. Kdyby si měl vybrat, bez váhání by si vybral staříka.

Ling Xiao odpověděl: „To jediné, co teď můžeme udělat, je pomoci akademii DaoXin získat Živelnou esenci.”

You XiaoMo se na chvilku zarazil. Nebyl šťastný, místo toho ustaraně řekl: „Je to příliš...”

Měl pocit, že tohle by měla být jeho zodpovědnost, ale pokaždé do toho zapletl Ling Xiaa. Jelikož Ling Xiaa takhle zapřahoval, bylo mu trochu trapně.

A kdo znal You XiaoMoa ze všech nejlépe? Ling Xiao!

Ten někdo se podíval na You XiaoMoův výraz a všechno věděl. Řekl: „Má drahá manželko, jako tvůj manžel si jsem vědom svých povinností.”

You XiaoMo: „...”

Jakmile domluvili a vyšli z dimenze, uběhla už půl hodina. Pod mořem byl podivný klid. Starý HeiYun a ostatní už byli dávno pryč a z trhliny stále prýštila barva duchovní energie.

You XiaoMo odhadoval, že Voděvzdorné perle zbývala asi jenom hodina a řekl: „Měli bychom si pospíšit a odejít.”

„Žádný spěch,” odpověděl Ling Xiao. „Copak nechceš duchovní drahokamy ze zemské žíly?”

„Ech?” You XiaoMo v reakci na to zamrkal.

Ling Xiao pokračoval: „Ti nad námi, na souši, by všichni měli bojovat o Živelnou esenci. Akademie DaoXin má Hei Tiana a Duan QiTiana. I když dorazíme o něco později, neměl by s tím být problém. Spíš bychom měli této šance využít, když tu nikdo není, a vykopat duchovní drahokamy, protože už další šanci mít nebudeme.”

Jakmile všechno skončí, ti nahoře rozhodně sestoupí dolů, aby vykopali duchovní drahokamy.

You XiaoMo v hrůze odpověděl: „Chceš vykopat všechny duchovní drahokamy?”

Ling Xiao na něj jen protočil očima a zabubnoval mu do hlavy. „Myslíš, že to je možné?”

„Ech...” You XiaoMo se cítil trapně a odpověděl: „Nepravděpodobné.”

Co se týkalo času, nebylo to možné. Když ta zemská žíla nesla dvě Živelné esence, musela mít nesmírně velké množství duchovních drahokamů. A proto prostě museli vykopat, kolik jen šlo.

A tak začali s velkým plánem, jak vlastnoručně vykopat duchovní drahokamy.

Zatímco oni pilně pracovali, nahoře nad nimi se odehrával nesmírně zábavný boj o Živelnou esenci. Jakmile se Živelná esence objevila, každý silný kultivátor ji vycítil. Dokonce i Hei Tian a Azurový mořský drak přestali bojovat.
--------------------------------------------

~ Termín Životní duše berte s rezervou. Mám pocit, že se snad dál v příběhu už žádná další nevyskytla. Prostě jenom takové popohnání příběhu. ~ 



2 komentáře:

  1. Neříká se, že když se dva perou - třetí se směje? Takže nahoře se to mydlí a dole se hamouní 🤔.

    OdpovědětVymazat