čtvrtek 17. února 2022

LMW - kapitola 354


Kapitola 354 – Pramenné jezero


Během toho, co You XiaoMo a Ling Xiao spěchali k Azurovému ostrovu, i všichni ostatní zjistili, že akademie DaoXin zakusila přepadení. To akorát, že ostatní měli víc štěstí, neboť se před nimi neobjevily dvě supersíly 10. řádu naráz. Co se týkalo Yan Faa a ostatních, přesně jak Ling Xiao řekl, Yan Fa nebyl obyčejným odborníkem Královského řádu sedmi hvězd. Už byl na půl kroku v říši Císařského řádu a dokázal Mrazivého lva vážně zranit; co se týkalo Yin Gea, přišlo se na to, že napůl pocházel z krve démonického zvířete.

Mezitím na jižní straně moře Přízračného písku u ostrova JingFeng.

Ostrov JingFeng byl známý tím, že tam neproudil vzduch. A proto na ostrově nebylo moc duchovní energie a nikdo z kultivátorů nebyl ochotný tam zůstat. V tuto chvíli bylo na pobřeží ostrova nahodile rozeseto mnoho mrtvol démonických zvířat. A bylo tam také malé množství mrtvol, co patřily lidským kultivátorům. Ty mrtvoly vedly od břehu do vnitrozemí. Za pár minut poklid ostrova prolomil nával zvuku.

Z centra ostrova rychle vyletěly dva proudy světla, jeden černý a druhý rudý. Ty dva paprsky světla se za pár sekund dostaly na vzdálený okraj ostrova. Jejich rychlost se dala popsat jen jako svižná. Ale z neznámého směru vystřelil plamenně rudý opeřený šíp a zázračnou trasou probodl černý paprsek světla.

Se zvukovým efektem se to prohnalo paprskem. Ta osoba ze sebe vydala řev, při kterém vřela krev, a spadla z nebe. Nebylo známo, jestli přežil. Tu druhou osobu vylekala tato podívaná, které se zrovna stala svědkem, a okamžitě zrychlila a v mžiku zmizela. Jeho původní podobou byl Bleskový sobol a jeho rychlost se nedala srovnávat s obyčejným člověkem.

Zanedlouho se na místě, kde ostatní padli, objevily tři postavy, co se držely té stezky mrtvol. Ti tři nebyli nikdo jiný než víla Fu Rong, starý Hei Yun a Fei Xie. Původně měli jednat odděleně, ale kdo ví, proč se takto shlukli.

„Je škoda, že ten druhý utekl. Bude to v našem plánu představovat nějaký problém?” Víla Fu Rong se zamračila a podívala se na starého Hei Yuna.

Starý Hei Yun řekl: „To není důležité. Ta osoba o našem plánu neví.”

„Tohle je díky našemu starému brachovi Hei Yunovi. Kdyby nebylo tebe, nedokázali bychom tak snadno zabít a stít dvě démonická zvířata 10. řádu. Těm lidem se nikdy ani nesnilo o tom, že jsi expert 10. řádu a ještě k tomu na vrcholu sedmi hvězd.” Fei Xie se domýšlivě zasmál.

„Správně. Až budou Hei Tian a Azurový mořský drak bojovat na smrt, nikdo se v té chvíli starému brachu Hei Yunovi nevyrovná. Budeme moct sedět a lovit ze strany.” V nádherných očích víly Fu Rong vypočítavě problýsklo.

Ačkoli měli se Čtyřmi velkými klany a akademií DaoXin dohodu, nikdy je ani nenapadlo, že by se s nimi podělili o zemskou žílu. Všechno byla jen taktika zdržování a nebylo to nic víc než vykořisťování druhých k tomu, aby jim odstranili překážky.

„Dobrá, zbavme se té zbývající osoby a pak můžeme pokročit k dalšímu bodu plánu,” promluvil starý Hei Yun a pak se otočil a sletěl dolů. Víla Fu Rong a Fei Xie se po sobě potají letmo podívali, pak okamžitě nonšalantně odvrátili zrak a následovali starého Hei Yuna dolů.

Ačkoli šíp starého Hei Yuna tu osobu zasáhl, některá démonická zvířata měla velmi silnou vitalitu. Jediný šíp možná tu osobu zcela nevyřídil. Pro jistotu museli sestoupit na zem a zkontrolovat to. Když na ostrově vyřešili všechny problémy, ti tři se proměnili na tři paprsky světla a vyletěli z ostrova JingFeng. Rapidně mířili směrem k Azurovému ostrovu. Ale zanedlouho poté, co odešli, se z pod hladiny moře najednou objevila nezměrná silueta.

Duan QiTian měl stejný cíl jako oni. Mnoho frakcí se řítilo k Azurovému ostrovu a dalo se tedy představit, jak nezvykle „živý” Azurový ostrov byl. V tuto chvíli You XiaoMo a Ling Xiao, co vyrazili jako první, už na Azurový ostrov dorazili. Aby Azurový mořský drak přilákal pozornost lidí k Plamennému ostrovu, nepatrně oslabil obranný perimetr Azurového ostrova. A proto se jim podařilo snadno proklouznout dovnitř a nikoho při tom nevyrušit.

SheQiu a ostatní se už vydali svým vlastním směrem, než vůbec vkročili na ostrov, a blížili se cíli odděleně z jiných směrů. Jakmile přijdou na nějakou zprávu, použijí Vysílací kámen, co jim You XiaoMo dal, aby tu informaci předali. Azurový ostrov byl více než desetkrát větší než největší z ostrovů JingHua. Po celém ostrově rostla hustá džungle a v celé oblasti se dalo najít mnoho démonických zvířat nízkého a středního řádu. Ale nebyla v dostatečně vysokém řádu, aby představovala nějaké nebezpečí.

Když prošli džunglí, narazili na drsné, tyčící se vrcholky hor, v kterých bylo spoustu skrytých hlídek Azurového mořského draka. Pokud nějaká hlídka narazila na vetřelce, všechny skryté hlídky se o něm dozvěděly.

Ale tyto skryté hlídky byly příliš slabé a You XiaoMo a Ling Xiao kolem nich dokázali proklouznout, aniž by jedinou vyplašili. Zrovna když se chtěli užuž vydat k paláci Azurového mořského draka, země se najednou chvilkově zachvěla. Pak následovalo nesmírně hlasité zaburácení a ze středu Azurového ostrova vybuchla zuřící vlna mocného nátlaku a rapidně se začala šířit. Slabé kultivátory to okamžitě poslalo do bezvědomí.

„Co to je?” You XiaoMo si v šoku svíral hruď.

Ling Xiao zašeptal: „To by měl být Azurový mořský drak. Vypadá to, že konečně začal bojovat s Hei Tianem.”

You XiaoMo řekl: „Tak rychle pojďme.”

Ta zkáza, kterou přivodila bitva dvou velkých supersil, prakticky zničila nebe a sežehla zemi. Zničilo to polovinu Azurového paláce a dokonce i země pukla a otevřela se. Všude se rozpadaly ploty a řítily zídky. Sluhové a stráže v paláci při svém úprku do všech stran vypadali uboze. Kdo byl ve svém úprku příliš pomalý, střetl se se svým koncem a krvácel ze sedmi otvorů nebo spadl do trhlin a rozdrtilo ho to.

Jen co You XiaoMo a Ling Xiao vstoupili do Azurového paláce, náhodou se stali svědkem toho, jak se ze shora zřítila obrovská obvodová zeď a rozdrtila pod sebou tlustého starého muže s prošedivělým vousem. A pak z neznámého směru přišlo oslovení „vaše excelence”... ...Vaše excelence? Toto oslovení patřilo tomu tlustému starému muži. You XiaoMo a Ling Xiao se na sebe navzájem podívali. Jelikož ho oslovovali jako jeho excelenci, měl by mít v paláci relativně vysoké postavení.

Ti dva přišli k němu. Ling Xiao zvedl obvodovou zeď, co tlustého starého muže drtila pod sebou, ale na tom místě, kde to toho tlustého starého muže drtilo, spatřil akorát malé kouličky masa. Když už je nic nedrtilo, ty masové kuličky se okamžitě vykoulely z jámy. Zatímco prchaly, nebyl v tom ani nejmenší náznak váhání.

Ling Xiao se natáhl a chopil se toho hladkého, kluzkého ocasu. You XiaoMo se podíval pořádně. „Je-ještěrka?”

Přesněji řečeno to byla velká verze ještěrky. Podobně jako PiQiu byla celkem elastická. Ling Xiao ji přímo hodil zpět do jámy a ta ještěrka se okamžitě proměnila zpět na tlustého starého muže. Polekaně se na ně díval doširoce rozevřenýma očima.

„K-kdo js-js... ...js-jste? C-co... ...máte za l-lubem?” vykoktal tlustý starý muž.

You XiaoMo si dřepl vedle jámy a zeptal se: „Zrovna teď tě někdo oslovil jako vaše excelence. Tvé postavení na Azurovém ostrově by mělo být velmi vysoké, že?”

Tlustý starý muž střílel pohledem sem a tam. „Mýlíš se. Moje příjmení je Vaše a křestní jméno Excelence.”

„Takže takhle to je, aha!” You XiaoMo zvedl hlavu a podíval se na Ling Xiaa. Ling Xiao se usmál a pak uvolnil ruku. A ta obrovská obvodová zeď s bouchnutím znovu drtila tlustého starého muž.

„Jé! Pomoc!” Tlustý starý muž neměl dost času na to, aby změnil podobu, a znovu ho to drtilo. Skoro mu to z těla vymáčklo jeho pět vnitřností a šest střev. „J-j-já... …budu mluvit, budu mluvit... ...”

Ling Xiao znovu zvedl obvodovou zeď. Tlustý starý muž rychle několikrát zalapal po dechu a pak se přiznal: „Jsem správce Azurového paláce. Mám v paláci na starosti všechny velké i malé záležitosti. Ať se vy dva odvážní hrdinové chcete zeptat na cokoli, neváhejte. Tento nepatrný stařík vám to rozhodně bez zábran řekne.”




Po patnácti minutách ten tlustý starý muž seděl na obvodové zdi a lapal po dechu. Podíval se směrem, kterým odešli Ling Xiao a You XiaoMo, a před hrudí sepjal ruce v modlitbě. S nadějným pohledem se modlil: „Nechť mi nebesa dopřejí, aby můj pán v této bitvě padl za oběť. Jinak kdyby se můj pán dozvěděl, že jsem těm dvěma řekl o té věci, rozhodně by mě zabil.” A pak vyklouzl ven.

Na Azurovém ostrově bylo jezero, které se jmenovalo Pramenné jezero. Voda v Pramenném jezeru byla po celý rok teplá jako termální pramen. Jediným rozdílem bylo, že Pramenné jezero nikdy nevychladlo. A kromě toho mělo Pramenné jezero ještě jeden rys – a to, že v jezeru byla voda o dvou různých hustotách. Voda byla rozdělená na dvě vrstvy a ty dvě vrstvy se spolu na věčnost neprolnuly.

Voda v horní vrstvě byla průhledná. Člověk, co stál na břehu jezera, jasně viděl tu scénu, kdy se ty dvě tekutiny o různých hustotách protínaly. Vypadalo to úplně jako mělké jezero, ale ve skutečnosti bylo velmi hluboké.

Spodní vrstva sestávala z vody zbarvené mořskou modří. Nebylo známo, jak byla tato vrstva hluboká, neboť byla přímo propojená s celým Nekonečným mořem.

Jezero bylo na rozkaz Azurového mořského draka vždycky zapečetěné, aby zabránili démonickým zvířatům s nepřátelskými úmysly proplížit se z jezera na Azurový ostrov. Takhle to bylo až donedávna, než se rozšířila ta novina o zemské žíle. Pak Azurový mořský drak najednou změnil názor. Každý den šel drak k Pramennému jezeru. V jedno období tam dokonce chodil na pět až šest dní a když se vrátil, celé tělo měl mokré.

Tlustý starý muž byl správce paláce, a proto byl jedním z těch pár, co o tomto věděli. Ale když se rozšířila ta novina o zemské žíle, Azurový mořský drak už k Pramennému jezeru dál nechodil. Kromě toho vydal rozkaz, že nikomu není dovoleno se k Pramennému jezeru přiblížit. A dokonce rozkázal masivní vojenské jednotce, aby to jezero strážila. Jednou se jeden sluha nepozorně ztratil a nakonec skončil u Pramenného jezera. A stráže ho svižně zabili za to, že se tam objevil bez dovolení. To kvůli tomuhle všichni věděli, že situace byla velmi vážná.

Tato záležitost udělala na tlustého starého muže hluboký dojem, a tak měl za to, že pod Pramenným jezerem by mělo být něco, na čem jeho pánovi velmi záleželo. Pramenné jezero bylo za palácem na Azurovém ostrově a aby se tam dostali, budou muset projít kolem bojiště. Aby se na ně nepřišlo, naschvál se vydali delší cestou. Zároveň s tím jim i XiaoHei a ostatní podali zprávy o Pramenném jezeru. Jelikož se na Azurový ostrov dostali z jiného směru, přišli na existenci Pramenného jezera dřív.
--------------------------------------------

~ Docela by mě zajímalo, kam autorka chodí na průpovídky typu: moje křestní jméno je Vaše a Příjmení Excelence. To je totiž brilantní! A na dně Pramenného jezera najdeme co? ~ 



3 komentáře: