pondělí 14. února 2022

LMW - kapitola 353


Kapitola 353 – Lži


Ling Xiao k tomu přistoupil vážně a šel rovnou k věci. „Kde je Živelná esence?”

Netvornou lišku to nepřekvapilo. Potřásla hlavou a řekla: „Dobrý pane, nevím, kde je Živelná esence. Azurový mořský drak je nesmírně podezíravý. Jakmile se dozvěděl o existenci zemské žíly, potlačil veškeré zprávy. Možná jsme jeho partnery, ale má před námi spoustu tajemství. Ale...”

Netvorná liška jej obezřetně sledovala, bála se, že by mu dala neuspokojivou odpověď. Už tak to byla takhle strašlivá situace, nemohla si dovolit to zhoršit tím, že by Ling Xiaovi lhala.

„Ale co?” přerušil Ling Xiao.

Netvorná liška se po něm letmo podívala a pak sklopila zrak.

„Slyšela jsem, že Azurový mořský drak se možná jeví jako 10. řád 7 hvězd, ale ve skutečnosti je už na půli cesty k 11. řádu. Pokud tu Živelnou esenci získá, promění se na draka, jakmile se dotkne vody. Až na to přijde, obávám se, že se mu vyrovná akorát ředitel akademie DaoXin. Tebe samozřejmě neopomínám, dobrý pane.”

Ta poslední věta byla pěkná lichotka. Upřímně řečeno si nemyslela, že by Ling Xiao mohl být mocnější než Azurový mořský drak. Kdyby na světě LongXiang někdo takový byl, už by se o něm doslechla.

„A?” zeptal se Ling Xiao prostě. Tentokrát se neobtěžoval vyzvídat.

„Mám podezření, že zemská žíla s největší pravděpodobností počíná pár tisíc metrů od Azurového ostrova, pod Plamenným ostrovem. A i kdyby ne, rozhodně je blízko Plamenného ostrova.”

„Proč sis tak jistá?”

„Protože od chvíle, co se ty zprávy o zemské žíle provalily, Azurový mořský drak najednou poslal jednotky a silné posily, aby strážili Plamenný ostrov. Kdokoli tam vkročí, toho zabijí! Kdyby na tom místě nebylo nic podezřelého, proč by to najednou dělal! Plamenný ostrov je posetý sopkami, každou chvíli nějaká bouchne a stěží kdo tam chodí. A on tam najednou poslal jednotky, aby to tam strážili. A dokonce dva své pobočníky. Copak to o Plamenném ostrově něco nevypovídá?” Netvorná liška se zamračila. Kdyby nebylo toho zádrhelu na cestě, ráda by se tam sama osobně podívala.

Ling Xiao se zeptal na pár dalších otázek a Netvorná liška na ně odpověděla, jak nejlépe uměla.

Tentokrát je přepadli kvůli tomu, že podcenili Akademii. Pokud oni dokázali získat informace o moři Přízračného písku, pak to dokázali i jejich nepřátelé. A kromě toho druhá strana měla o dva bojovníky 10. řádu víc a měli v plánu toho využít tak, že je jednoho po druhém oddělají. A tak je monitorovali od chvíle, co vstoupili do moře Přízračného písku.

„Kde je teď ten Azurový mořský drak?” zeptal se Ling Xiao znenadání, když s výslechem skoro skončil.

„S největší pravděpodobností na Azurovém ostrově. Ví, že ho určitě vyhledá Hei Tian z akademie DaoXin, a tak se rozhodl prostě zůstat na Azurovém ostrově a počkat tam na něj,” odpověděla Netvorná liška se skloněnou hlavou.

„Och...”

Netvorná liška bezděky zvedla hlavu a s nadějí se zeptala: „Řekla jsem ti všechno, co sis přál, dobrý pane. Teď už mě můžeš pustit?”

Ling Xiao na okamžik umlkl a pak jí úsměv oplatil. „Samozřejmě, co kdybych tě vyprovodil.”

Netvorné lišce se rozšířily oči. Odrážely se jí v nich dvě koule nafialověle rudých plamenů.

V další sekundě se k ní ty plameny dostaly a brzy ji obklopily. Ta výheň byla přílišná, spalovalo jí to kůži a měla pocit, jako že se v další sekundě roztaví. Netvorná liška ječela bolestí. Její jekot byl slyšet dodaleka a byl strašlivý.

„Proč! Proč?!” řvala Netvorná liška naštvaně.

Nad hlavou se jí ozval šepot mužského hlasu: „Proč? Myslel jsem, že to víš.”

Netvorná liška se zatvářila šokovaně.

Jak ji ty plameny spalovaly, Netvorná liška už to nedokázala vydržet a odhalila svou skutečnou podobu. Tělo se jí začalo tavit, nejprve srst, pak maso a krev a nakonec kosti. Brzy poté z ní zbyla jen loužička krvavé vody. Střetla se se svým plamenným koncem. Dokonce i ta loužička krve se vypařila.

Bylo to horší než zemřít bez kompletního těla. Nezůstal po ní ani chlup.

Tohle bylo poprvé, kdy se You XiaoMo stal svědkem tak krutého zabití. Podlomily se mu nohy.

Jenom díky Ling Xiaově pomoci se mu podařilo zůstat vzpřímeně.

You XiaoMo měl pocit, že nějakou dobu nebude moct nic sníst. Po takové scéně nedokázal nic udržet v hrdle.

Ta scéna, kdy plameny roztavily démonické zvíře, a ještě k tomu zblízka, na něm zanechala hluboký dojem.

„Bojíš se?” Ling Xiao stál přímo u něj, tiše mu mluvil do ucha.

„Samozřejmě že se bojím!” You XiaoMo nasucho polkl.

„Ale tohle je moje skutečné já...” ozval se Ling Xiaoův hlas prostý jakékoli emoce.

You XiaoMo otočil hlavou, aby se na něj podíval, a zamrkal. „Já vím, nemusíš mi to obzvláště připomínat. Ale takhle řečeno, copak jsi takový nebyl i původně?”

„Copak jsi neřekl, že jsi vyděšený?” Ling Xiao chvíli váhal, než na You XiaoMovu otázku odpověděl.

„Věřím, že si na to jednou zvyknu,” odpověděl You XiaoMo bez přemýšlení. Od chvíle, co se spolčil s Ling Xiaoem, se stal svědkem mnoha příšerných věcí. A kromě toho jelikož mu Ling Xiao vždycky šeptal do ucha jména lidí, co zabil, už byl vůči jeho schopnostem relativně imunní.

Ling Xiao byl zticha a po chvíli pokračoval: „...Pořád chceš vidět, jak zabíjím lidi?”

You XiaoMoa to na okamžik omráčilo. No jo, mohl se naprosto vyhnout tomu, aby takový nechutný obrázek viděl. „Co takhle kdybys mě předem varoval, než se příště rozhodneš z někoho udělat živou pochodeň?”

Ling Xiao se rozhodl tuto konverzaci ukončit.

„No jo, o čem jste to v těch posledních pár větách mluvili, nějaká hádanka? Jak to, že ničemu nerozumím?” Když You XiaoMo viděl, že se zdráhal mluvit, rozhodl se změnit téma.

Ling Xiao mu položil bradu na rameno a řekl: „Lhala. Původně jsem měl v úmyslu ji zabít a nechat jí ucelené tělo.”

„Jak víš, že lhala?”

Ling Xiao na jeho otázku neodpověděl přímo. Místo toho se zeptal: „Kdyby šlo o tebe, řekl bys ostatním, kde je skrytý poklad, když bys jasně věděl, kde je?”

„Jistěže ne! Nejsem hlupák... takže říkáš, že Netvorná liška lhala, když nám řekla, že Živelná esence je pod Plamenným ostrovem? Že to je celé intrika Azurového mořského draka?”

„Správně,” přikývl Ling Xiao. „Netvorná liška to už promyslela. Byla tak sebevědomá, když nám říkala, že je Živelná esence na Plamenném ostrově. Není pochyb o tom, že to byla intrika, jak nás tam vylákat.”

„Tak kde je ta Živelná esence doopravdy?” zeptal se You XiaoMo.

„Měla by být na Azurovém ostrově. Azurový ostrov je hlavním táborem Azurového mořského draka. Kdyby tam bojovaly dvě supersíly Císařského řádu, rozhodně by to ostrov ovlivnilo. Mořský drak není tak hloupý. Za normálních okolností by ostrov opustil,” vysvětlil Ling Xiao.

„Ale neodešel. A místo toho tam zůstal, takže je na tom něco podezřelého.” You XiaoMo si všiml, že na tom něco bylo. „Ale na druhou stranu nebude se bát, že na něj přijde Velký starší? Jelikož je Velký starší s Živelnou esencí tak obeznámený, není možné, že by na ni nepřišel.”

„Chytré!” Ling Xiao se rozzářil a poťukal mu na místo mezi obočím. „Pokud je Živelná esence na Azurovém ostrově, Hei Tian ji rozhodně najde. Ale pokud je Živelná esence stále skrytá v zemské žíle, dokonce ani Hei Tian se svými schopnostmi nebude mít žádnou šanci.”

„Tak na co ještě čekáme, pojďme na Azurový ostrov. Někdo už to také musel odhadnout. Pokud ji najdou jako první, bude to otrava.” You XiaoMo začal být nervózní a Ling Xiao na to zareagoval tím, že jej pinkl do čela.

„Kvůli čemu se tak ženeš? I kdyby to někdo odhadl, je vysoce nepravděpodobné, že se proplíží kolem mořského draka a dostanou se tam. Nejlepší bude, když začneme jednat, když spolu Azurový mořský drak a Hei Tian budou bojovat. A soudě podle času nebudou bojovat tak brzy.”

Než vyrazili, Ling Xiao řekl You XiaoMovi, aby povolal SheQiua a ostatní. Všichni Qiuové se seřadili v jedné řadě, i když to nebyla vyrovnaná řada. Tohle bylo podruhé, co je You XiaoMo povolal všechny naráz. Poprvé to bylo, když chtěl porazit Kong Wena.

Dokonce i SheQiu byl trochu vzrušený, když si vyslechl celou situaci.

Od chvíle, co se stali You XiaoMovými smluvenými démonickými zvířaty, jim You XiaoMo jen stěží dával rozkazy nebo je povolával k práci. Prahnout po boji bylo více méně součástí povahy démonických zvířat. Dokonce i roztomilá CatQiu, co vypadala, že není schopná někomu ublížit, skákala radostí.

Těch šest se pěkně rozdělilo na tři skupiny. You XiaoMo vzal v potaz méně mocného PiQiua a CatQiu a popároval je v tomto pořadí s SheQiuem a LanQiuem. A XiaoHei a MaoQiu udělali vlastní tým.

„Pane, já nepotřebuju tým?” Lan Qiuovi se při pohledu na CatQiu, co se na něj koukala uslzenýma očima a co měla co nevidět propuknout v pláč, zvedaly všechny chlupy na těle. Cukalo mu v koutcích úst, tahle drobotina ho bude akorát zdržovat. Neměl v úmyslu stát se chůvou.

You XiaoMo váhal.

„Zdá se, že CatQiu tisíci iluzí má slušnou zvláštní schopnost. Co takhle ji dát do týmu s Xiao Heiem a MaoQiu,” řekl Ling Xiao.

CatQiu tisíci iluzí byla mistrem přeměny. Kohokoli dokázal proměnit tak, jak si přál. A čím víc sílil, tím se mu schopnosti proměny také zlepšovaly.

Xiao Hei a MaoQiu už byla démonická zvířata 8. řádu, ale v moři Přízračného písku to nebylo dost. Když se k nim přidá CatQiu, poskytne jim to dodatečnou ochranu.

You XiaoMo viděl, že to dávalo smysl, a tak souhlasil.

LanQiu si vydechl úlevou.

Mezitím Xiao Hei na CatQiu zíral nenávistným pohledem. CatQiu stiskla rty k sobě.

Nemám ráda Xiao Heie, vždycky mě šikanuje.
--------------------------------------------

~ Nejsem si úplně jistá, jestli je CatQiu ona nebo on nebo ono... Možné je totiž úplně všechno. Ling Xiao dělá bububu, ale na YXMa už to tak nějak nezabírá... ~ 


3 komentáře:

  1. Už si opravdu zvykl.🤣 Myslím, že LX musí být zklamaný. Rád YXM trápí. Moc děkuji!👍👍👍

    OdpovědětVymazat
  2. Moc děkuji za další díl. Moc si vážím toho, co pro nás děláš. A stejně se nejvíc těším na tvé poznámky pod čarou 😁😇

    OdpovědětVymazat
  3. Moc děkuji, že to pro nás překládá, bez Tebe bych si to nemohla přečíst

    OdpovědětVymazat