pátek 11. února 2022

LMW - kapitola 352


Kapitola 352 – (Kočka) lovení myší


Existovalo jen jediné vysvětlení. Jedno démonické zvíře 10. řádu zvládnout mohli, ale dvě byla nebezpečná pro všechny. Yan Fa už teď měl těžkosti vypořádat se s Netvornou liškou. A když se rozhlédl, nikdo neměl čas bojovat s Nebeským mrazivým lvem. Yan Faa a ostatní to zastihlo nepřipravené a museli přestat.

„O čem to tlacháš, jen se jich rychle zbav.” Jelikož slova Nebeského mrazivého lva udeřila hřebík přímo na hlavičku a Netvornou lišku to zabolelo, bylo jí tak trapně, že z toho byla naštvaná.

Mrazivý lev si odfrkl a opovržlivě řekl: „Čeho se bojíš? Tohle máme v kapse. Není tu ani jeden kultivátor Císařského řádu. A ty se pořád bojíš, že uniknou?”

Výraz Netvorné lišky ochladl a řekla: „Pokud se při tomhle tvém přístupu něco pokazí, vezmeš na sebe plnou zodpovědnost?”

Mrazivý lev nakrčil čelo a netrpělivě řekl: „Fajn, prostě mi nech na starost Yan Faa a ty staříky a ty si vezmi ty ostatní. Je ti to dost dobré?”

Netvorná liška spokojeně přikývla a otočila svůj mrazivě chladný pohled na Ling Xiaa. Zdálo se, že její rudé duhovky obklopovala vražedná aura, co zuřila jako hurikán. Řekla příšerným tónem, jako kdyby chtěla Ling Xiaa stáhnout z kůže zaživa: „Uvidíme, jak si zkusíš utéct!”

Jak to dořekla, její postava zmizela – běžela k Ling Xiaovi. Yan Fa zaklel pod vousy a pak se přesunul, aby ji vykryl. Ale Mrazivý lev byl rychlejší a bleskovou rychlostí jej zastavil. Bombasticky řekl: „Yan Fa, nebuď tak ve spěchu, chvíli si se mnou hraj. Doufám, že ještě nějakou chvíli vydržíš.” Po tom se Yan Faovi na tváři objevil děsivý výraz.

Na druhé straně Netvorná liška vyrazila k útoku a Yin Ge a ostatní měli v úmyslu Ling Xiaovi pomoct. Dle jejich názoru i kdyby Ling Xiao dokázal bojovat jeden na jednoho s démonickým zvířetem 9. řádu, u démonického zvířete 10. řádu to bylo nemožné. Ale zdrželi je nohsledové Netvorné lišky a mohli akorát sledovat, jak se Netvorná liška blížila k Ling Xiaovi. Co se týkalo Ling Xiaa, ten se prostě chopil You XiaoMoa a... utíkal!

Netvorná liška se chladně zasmála a pak je bez váhání pronásledovala. Ona to viděla tak, že Ling Xiao chtěl uniknout z oblasti boje, aby zabránil střelbě do vlastních řas nebo aby zmenšil jejich stres. A proto se rozhodl utéct co nejdál. Taková myšlenka byla čistě hloupá! A tak začala hra na honěnou! Netvorná liška chtěla vidět jejich bolestné, zápolící výrazy, a tak naschvál zpomalila. A tak s jedním napřed a druhým za ním, jeden pronásledovatel a druhý uprchlík prchli tisíce mil.

Až dokud...

V bílé, mlhavé části moře, u kterého si nebyli jistí, v kterém koutku moře Přízračného písku to bylo, kde nebyl v dohledu žádný ostrov a jenom čistá mořská voda. Bylo to skvělé místo na páchání zločinů. Tehdy se Ling Xiao konečně zastavil a snesl You XiaoMoa na vlastní nohy. „Dobrá, tohle by měla být dostatečná vzdálenost.”

Netvorná liška za nimi si uvědomila, že se zastavili, a na tváři se jí objevil náznak zmatku. Ale moc o tom nepřemýšlela. Prostě si pomyslela, že si uvědomili, že nemohli uniknout, a proto se rozhodli klást poslední odpor.

Netvorná liška byla extrémně rychlá, dorazila ani ne za pět minut, co zastavili. Její silueta se objevila pár metrů od nich.

You XiaoMo se podíval na Netvornou lišku, co působila velmi potěšeně, a řekl Ling Xiaovi: „Neříkej mi, že už jsi věděl, že Mrazivý lev čekal na chvilku k útoku, a tak jsi ji naschvál naštval, abys vylákal Mrazivého lva? A pak jsi to použil jako výmluvu, jak uniknout před bratrem Gaoem a ostatními?”

Ling Xiao nenamítal. „Nemyslíš si, že to je dobrá příležitost?”

You XiaoMo se s lítostí podíval na Netvornou lišku. Pravděpodobně si stále myslela, že to ona byla kočka, co pronásledovala myš...

„Ačkoli to je dobrá příležitost, copak Mrazivý lev není silnější než Netvorná liška? Neuvrhne to zástupce ředitele a ostatní do nebezpečí?”

Ling Xiao odpověděl: „Pokud budou v nebezpečí, pořád tam je Yin Ge. Je velmi nenormální, neotočí se k nim zády. A ani Yan Fa není žádná hračička.”

You XiaoMo se na něj překvapeně podíval. „Kde jako Yin Ge není normální?”

Ling Xiao ho vzal za rameno, ale pohled měl upřený na Netvornou lišku. Vlídně se usmál. „O tom ti řeknu později. Nejdřív bychom se měli... zbavit jí, ne?”

Když Netvorná liška viděla, že se ret toho muže zkroutil v úsměvu bez náznaku nervozity ohledně jejich situace, její pocit znepokojení ještě zesílil. Nedokázala to pochopit: proč si mysleli, že bylo jejich úspěchem, když ji sem nalákali? Netvorná liška nedokázala vymyslet odpověď a prostě na to zapomněla. Jelikož znovu nabyla svého plného sebevědomí, zlovolným tónem řekla Ling Xiaovi: „Jelikož jsi student akademie DaoXin, dám ti šanci. Zabij svého kamaráda a já ti umožním rychlou smrt.”

Ling Xiao ji ignoroval a otočil se na You XiaoMoa. „Nejdřív vypusť LanQiua.”

Ačkoli byl You XiaoMo zmatený, udělal, jak mu řekl, a vypustil LanQiua. Šedá křídla mu okamžitě zmizela a před ním se objevila jasně rudá lidská postava. Jak se objevil Pták pýchy, po moři se neuvěřitelnou rychlostí rozšířil nátlak démonického zvířete 10. řádu.

„Nátlak démonického zvířete 10. řádu?” Netvorné lišce se zúžily zorničky. Nebylo divu, že se nebáli, měli smluvené démonické zvíře 10. řádu. Ale rychle se uklidnila a řekla: „A co, že to je démonické zvíře 10. řádu, stejně je to pořád jen 10. řád.”

Netvorná liška byla na jedenácté příčce moci démonických zvířat, ale nebyla poslední, protože měla moc 10. řádu a dvou hvězd. Při jejich řádu byl každý rozdíl v hvězdě obrovský.

LanQiu se na ni podíval jako na hlupáka. Na hlupáka na prahu smrti.

Ling Xiao se otočil na LanQiua a řekl: „Ochraň ho, hned se vrátím.”

Lan Qiu s velkou úctou odpověděl: „Ano, šéfe Ling Xiao.”

Šéfe Ling Xiao? Démonické zvíře 10. řádu, co bylo uctivé k člověku? Netvorná liška se zatvářila šokovaně. Samozřejmě nevěděla, že to LanQiu udělal naschvál jen pro tu podívanou, ačkoli to byla pravda. Netvorná liška nebyla hloupá a rychle si uvědomila, jak divná ta situace byla. Od začátku až do konce nedali najevo ani náznak paniky, byli tak klidní, jako kdyby ona byla myš. Tento přístup měl jenom jedno vysvětlení.

Jak si to Netvorná liška uvědomila, zvážila svou touhu přežít vůči své pýše a svými útlými prsty rychle vytvořila pár gest. Něžným tónem zakřičela: „Měsíční květina vodního zrcadla.”

To byl nejlepší tah Netvorné lišky, nesmírně mocný útok, iluze, co zaútočila a bránila. Jelikož to byl její nejlepší tah, nepoužívala jej často. Muže to vtáhlo do té iluze a kolem něj bylo nebe plné okvětních plátků broskvoní, co zdobily nádherný svět. Svět, co vypadal pokojně, ale ve skutečnosti byl každý ten okvětní plátek zbraní, co se okamžitě zaleskl ostrým leskem. To moře okvětních lístků se rozletělo k tomu muži.

Tenké rty toho muže se protáhly v ďábelském úšklebku a on řekl jediné slovo: „Zlom!” Po tomto zvuku se všechny okvětní lístky roztříštily v malém fialovém plameni. Iluze se roztříštila. Tohle byl ničivý způsob, jak se prolomit vrženým kouzlem. Netvorná liška se téměř nikdy nesetkala s osobou, co by dokázala zničit všechny okvětní lístky naráz.

Jakmile ten muž vyšel z iluze, Netvorná liška už unikla. Svůj nejlepší tah vrhla proto, aby toho muže na chvíli polapila a aby tedy měla nějaký ten čas k útěku. Ale přepočítala se a ten muž se její iluzí rychle prolomil. Od začátku až do konce to netrvalo ani tři sekundy. Ten muž se podíval na tu mizející siluetu a bez náznaku pochyb se ji jal pronásledovat.

You XiaoMo se rychle otočil na LanQiua a řekl: „Rychle mě vezmi, chci to vidět.”

LanQiu odpověděl: „Šéf Ling Xiao se vrátí.”

You XiaoMo odpověděl: „Chci, aby necestoval tak daleko, to není v pořádku?”

Lan Qiu: „...Dobře.”

Ling Xiao byl stejně bleskově rychlý jako předtím. Než dorazili, ti dva stáli na neobydleném ostrově. Netvorná liška byla slabá a neměla se na koho spolehnout a v ubohém stavu pod ploskou Ling Xiaovy boty. Už nebyla rozverná a průbojná, ale tak slabá, že se téměř proměnila do své původní podoby.

„Vaše excelence, pokud máte nějaké otázky, prosím, ptejte se. Tato osoba vám řekne všechno, co vím. Jen kdyby Vaše excelence mohla ušetřit tuto ubohou ženu,” řekla Netvorná liška se vzlykáním. Ta její okouzlující tvář teď byla delikátně ubohá, kvůli čemuž by ji chtěl člověk opečovávat.

You XiaoMo, co přišel s LanQiuem, tuto scénu náhodou spatřil a zatvářil se omráčeně, dokud se neozval bolestný jekot. Když se vzpamatoval, spatřil, jak Ling Xiao bez náznaku něhy stoupl Netvorné lišce... na poprsí.

S výrazem zlé vůle se usmál a řekl: „Až tě příště uvidím použít Kouzlo očarování, stáhnu ti kůži z tváře. Chceš to zkusit?”

Netvorná liška prosila: „Už to neudělám, prosím.”

Tak drsný!

Ale You XiaoMo s ní nesoucítil, skoro si jej omotala kolem prstu. Ling Xiao se otočil, skoro překvapený, proč sem přišel, ale nezeptal se. Místo toho řekl: „Přišli jste právě včas, zrovna jsem se jí chtěl vyptat na pár otázek.”

„Na co se chceš zeptat?” You XiaoMo přišel k němu a prohlédl si ten smutný stav Netvorné lišky. On sám už měl liščí démonické zvíře, takže ho ani nenapadlo, že by se s ní provázal. A kromě toho se mu nezamlouvala ta jeho vůně, takže během svých úmluv musel uvážit také věci jako osud a tak.
--------------------------------------------



2 komentáře: