čtvrtek 20. ledna 2022

LMW - kapitola 346


Kapitola 346 – Takový hlad a žízeň


Moře Přízračného písku byla část Nekonečného moře, ale tato oblast byla známá svou zrádností.

Kromě nebezpečí z prostředí se tam skrývalo také mnoho silných a mocných démonických zvířat. Bylo nahlášeno, že hlavním bossem moře Přízračného písku bylo démonické zvíře 10. řádu. Toto démonické zvíře už tam bylo léta a dokonce i tři nejsilnější experti Nekonečného města se báli, že na sebe svolají jeho zášť. A proto lidé z Nekonečného města, co vyplouvali na moře rybařit, nikdy nepluli na moře Přízračného písku. A když proplouvali kolem, dokonce to naschvál obeplouvali.

Ale kvůli Živelné esenci byli všichni ochotní tam vtrhnout, i když jasně věděli, že to byla propast, kde se skrývali draci, a jeskyně, kde měli brloh tygři. Yan Fa konečně dorazil s pěti staršímu zhruba v devět ráno. Měli se setkat v hostinci. Jakmile ta skupina vešla dovnitř, všichni si jich okamžitě všimli.

„Mistře,” zavolal na něj Gao Yang, vstal a nabídl své místo svému mistrovi. Yan Fa nepatrně kývl a posadil se. Ostatní měli původně v plánu také vstát a nabídnout svá místa ostatním starším, ale ti se vydali k prázdnému stolu a tam se posadili.

You XiaoMo, co chtěl následovat Gao Yangova příkladu a uctít starší, přilípl svou zadnici zpět na židli. Yan Fa pozvedl šálek čaje, co mu Gao Yang nalil a napil se.

Gao Yang se zeptal: „Mistře, Živelná esence přilákala spoustu expertů. Nebude pro nás snadné ji získat. Co kdyby ti tento tvůj učedník pomohl?”

Yan Fa to ani na okamžik nezvážil a odmítl to: „Ne. Aby mohli soupeřit o Živelnou esenci, všichni účastníci budou muset ukázat svou plnou sílu. I kdybys šel, nebyl bys mi ku pomoci.” Gao Yang věděl, že to mistr říkal pro jeho vlastní dobro.

Ling Xiao lhostejně prohlásil: „Zástupče ředitele, jsme tu, abychom se poučili ze zkušeností.” Ostatní najednou obrátili svou pozornost na něj.

Yan Fa se mírně zamračil, ale po chvilce si povzdechl. „Fajn, když jste všichni tak natěšení jít, už vám v tom nebudu bránit. Ale všichni byste měli mít na vědomí, že jakmile se objeví Živelná esence, bude pro mě a starší nemožné se o vás postarat.”

Gao Yang se rozzářil. „Mistře, neboj se, budeme si dávat pozor.”

Ling Xiao se ušklíbl. Naklonil hlavu a spatřil, jak na něj You XiaoMo mrkal a tvářil se, jako kdyby říkal: „Vím, o co ti jde.” You XiaoMo se opravdu nemýlil. Ling Xiao měl svůj motiv říct něco takového. Pokud by Gao Yang a jeho skupina vážně poslechla Yan Faovy instrukce a držela se od moře Přízračného písku dál, pak nemělo smysl je následovat. Ale toto byl jediný důvod. Jak řekl, byli tu, aby se poučili ze zkušeností. Kdyby ustoupili kvůli nepatrnému náznaku nebezpečí, jejich cesta kultivace tu mohla akorát skončit.

Yan Fa s tím souhlasil, protože na to také pravděpodobně myslel. Síň hostince nebylo ideální místo na rozhovor. Nekonečné město a Čtyři velké klany města Yan věnovali extrémní pozornost právě záležitostem ohledně akademie DaoXin, neboť jejich největším konkurentem nebyly jiné klany nebo Nekonečné město, ale ten kolosální netvor jménem akademie DaoXin. A proto tu vždycky byl někdo, kdo dával pozor na jejich každý jednotlivý počin. Za pár minut se v Gao Yangově pokoji sešel dav. Yan Fa obzvláště poslal dva starší, aby strážili venku a zabránili lidem odposlouchávat.

Jelikož hodlali Gao Yangovi a ostatním dovolit účastnit se boje o Živelnou esenci, Yan Fa nechtěl tuto jejich bojovou sílu promarnit, a tak momentálně vymýšlel plán ještě před obecným shromážděním, co začne za tři dny. Bylo štěstí, že byli všichni na úrovni kultivátora Duchovní říše. Yan Fa se podíval na všechny přítomné a v očích mu problýskl náznak úlevy. Všichni zde byli mocnými silami z žebříčku První stovky na akademii DaoXin. Kromě BaiLi TianYia, co byl součástí klanu BaiLi, zbytek nepatřil k žádným jiným silám a kvůli tomu měl trochu klidu mysli.

To samozřejmě neznamenalo, že by si Yan Fa nebyl BaiLi TianYiem jistý; osobní charakter měl velmi spolehlivý. „Za tři dny uspořádají mocné síly z Nekonečného města obecné shromáždění, a to na ostrově JingHua. Já se toho zúčastním jako zástupce akademie DaoXin. Vy tam všichni půjdete se mnou. Ale jednu věc musíte mít na paměti. Abychom zabránili jakýmkoli nekalým počinům, až se tam dostaneme, snažte se nejednat o samotě.”

Ostrov JingHua byla důležitá vstupní oblast, co vedla do moře Přízračného písku. Jelikož tři experti z Nekonečného města jmenovali lidi, co měli ostrov společně hlídat, každý, kdo chtěl zamířit do moře Přízračného písku, musel získat jejich souhlas. To se samozřejmě vztahovalo jen na slabší strany. Co se týkalo takových osobností jako Čtyři velké klany města Yan a akademie DaoXin, nebylo třeba, aby si od těch lidí žádali souhlas, pokud se chtěli vydat do moře Přízračného písku.

Ale Yan Fa si momentálně nepřál podněcovat nepřátelství s experty z Nekonečného města. Jak se říkalo, i nervózní zajíc mohl kousnout. Ačkoli si experti z Nekonečného města netroufli se přímo postavit akademie DaoXin, kdyby jim akademie vážně nedopřála žádnou důstojnost, bylo velmi možné, že by si tu křivdu pamatovali a vzpomněli si na to, až v budoucnu přijdou studenti z akademie do hor sbírat zkušenosti. Začít rozepři byla maličkost, ale přijít o studenty by byl velký problém.

Yan Fa pokračoval: „Nekonečné město má třístranné síly. A to Náměstí černého koně, Ibiškové údolí a Pevnost létajícího štíra. Náměstí černého koně spadá pod starého Hei Yuna, Ibiškové údolí patří víle Fu Rong a Pevnost létajícího štíra je pod Hřmícím Fei Xiem. Později vám všem předám informace o těchto třech osobách, abyste se na to podívali. Pokud na ně v budoucnosti narazíte, bude nejlepší se jim vyhnout, pokud to půjde.” You XiaoMoa na chvíli omráčilo, když zaslechl známé jméno.

Jak se dalo čekat, ten starý Hei Yun, o kterém se doslechli z úst těch lidí, nebyl žádný obyčejný starší. Nebylo divu, že si lidé troufli o tom diskutovat, až když ta mladá slečna a její skupina odešla. Ale jelikož ti lidé byli experti v Císařském řádu, zdálo se, že tato síla Yan Faa a pěti starších, co akademie DaoXin vyslala, nebyla dost. Ling Xiao mu předtím řekl, že Yan Fa byl nejslabším mezi Osmi obry na akademii. Jeho kultivační základna byla jen na úrovni Císařské říše sedmi hvězd. Ačkoli to bylo celkem dobré, rozhodně by nad starým Hei Yunem a jeho muži nezískal navrch. You XiaoMo nevěděl, co si akademie DaoXin myslela. Možná pošlou potají víc lidí?

Pokud to dokázal jasně pochopit i You XiaoMo, pak to ostatní dokázali pochopit mnohem lépe. Ale navzdory tomu nikdo nevznesl žádné dotazy. „Zástupče ředitele, prosím, neboj se. Pokud se setkáme s lidmi z Ibiškového údolí, rozhodně se jim vyhneme,” řekl BaiLi TianYi významně.

Když You XiaoMo viděl, že BaiLi TianYi obzvláště zmínil Ibiškové údolí, bezděky po něm střelil zmateným pohledem. Tang YuLin jej v jeho počínání napodobil. Oba byli noví studenti a co se týkalo záležitostí ohledně Nekonečného města, vůbec to tam neznali.

BaiLi TianYi chtěl svou historku původně utnout na vrcholu, aby posluchače udržoval v napětí, ale když viděl, že i Tang YuLin byl zvědavý, mohl to akorát vysvětlit. „Ibiškové údolí přijímá jenom učednice. Ale kvůli jejich zvláštní kultivační metodě je každá ta žena nesmírně hladová a žíznivá. Jakmile spatří muže, svedou ho. Povídá se, že každá žena z Ibiškového údolí... ehm... už spala se třemi nebo více muži.” You XiaoMo se celý osypal husinou.

Tento počet byl až příliš znepokojivý! Každá z nich a dokonce více než tři! Jelikož bylo Ibiškové údolí jednou ze tří sil z Nekonečného města, muselo tam být mnoho učednic. Měl podezření, že zhruba polovina mužů z Nekonečného města měla nějaké vztahy s ženami z Ibiškového údolí.

„To nic není. Já jsem slyšel, že ta víla Fu Rong má harém o tři sta mužských oblíbenců. Není známo, odkud je polapila, ale všichni ti muži jsou velmi pěkní. Povídá se, že nikdo z těch, co se jí zalíbili, nedokázal uniknout z jejích spárů. Každý rok polapí o nic méně než sto mužů.” Tohle řekl Zhan YuXuan. Už dřív do Nekonečného města zavítal s Yin Geem a tehdy zaslechli spoustu věcí o aférách víly Fu Rong.

You XiaoMo si nemyslel, že v tomhle tématu bude pokračovat zrovna Zhan YuXuan, a vyhrkl: „Tolik?! Není potom nemožné, aby každou noc udělala jedno celé kolečko?” Kvůli této poznámce všichni zmlkli. Rozhodně to muselo být víc než tři, neboť jeden za noc očividně nebylo dost. Ale jakým směrem se toto téma ubíralo?

Jediný, kdo s You XiaoMoem souhlasil mezi všemi přítomnými, byl Tang YuLin, tento hloupoučký človíček. Řekl: „Jeden nestačí, co?”

You XiaoMo chvíli nereagoval. „Co nestačí?”

Tang YuLin odpověděl: „Jelikož je tak hladová a žíznivá, jeden rozhodně nestačí na to, aby ji uspokojil. Potřebuje aspoň pět.”

You XiaoMo: „...” Jak tohle víš?

Všichni: „...”

„A co? Já slyšel, že všichni učedníci v Pevnosti létajícího štíra jsou muži. Jejich kultivační metoda je také celkem zvláštní a je u toho třeba sbírat yin k vyživováni yang. Podobně jako učednice z Ibiškového údolí...”

„Ach? Tak proč se prostě nepopárují mezi sebou?”

„Protože Ibiškové údolí a Pevnost létajícího štíra spolu moc nevychází...”

Yan Fa si odkašlal. „Dobrá, tímto toto téma opustíme. Dál budeme diskutovat o dalších plánech... ...” Tak explicitní téma, tento starý muž si nemohl utrhnout příliš velké sousto. Nemohli to brát na lehkou váhu, neboť tentokrát o Živelnou esenci bojovalo mnoho lidí.

Když měla schůzka co nevidět skončit, You XiaoMo si najednou vzpomněl na jeden problém a zeptal se: „Zástupče, bude tu můj mistr?” Měl pocit, že ten stařík měl možná v duchu střet zájmů, neboť Živelná esence pro něj byla důležitá. Ale akademie ji potřebovala víc než on.

Yan Fa odpověděl: „Přijde sem spolu s Velkým starším za tři dny. Uvidíš ho, až se dostaneme na ostrov JingHua.” Všechny to bezděky polekalo. Nemysleli si, že by akademie poslala tuto osobu a Velkého staršího, co byl zahalený v tajemstvích stejně jako ředitel. Zdálo se, že akademie byla odhodlaná tu Živelnou esenci vyhrát.

Velký starší a ředitel byli záhadné postavy a vidělo jich jen pár. Právě kvůli velkým dosažením těchto dvou osobností si nikdo netroufl akademii vyprovokovat. A díky tomu mohla akademie tak hrdě stát.

Yan Fa vstal. „Schůzku nyní ukončíme. Všichni máte rozchod. Nezapomeňte, že se zítra odpoledne sejdeme dole v síni.” S tím šel všem příkladem a odešel spolu s ostatními staršími. Gao Yang jim včera zarezervoval pokoje, byly hned vedle. Gao Yang spěšně vstal a následoval je.

Yin Ge nebyl ten typ člověka, co by měl v oblibě zůstávat a bavit se, a tak byl okamžitě připravený odejít. You XiaoMo byl o krok rychlejší než on. Ale jen co přešel ke dveřím, najednou se otočil a usmál se. Byl to úsměv člověka, co se radoval z pohromy a těšil se z neštěstí druhých. „Když už jsme u toho, všichni jste obři mezi muži. Až se dostaneme na ostrov JingHua, nezapomeňte si dávat pozor na vílu Fu Rong, ha.”

Všichni: „...”

Jen co Ling Xiao pohlédl na ten jeho ďábelský výraz, už dávno odhadl, co chtěl říct. V klidu vyšel z Gao Yangova pokoje. Měl na tváři masku a naprosto se tím nemusel trápit.
--------------------------------------------

~ Haha, pomalu se nám rýsuje pěkná rvačka. Byť propírání sexuálního života ostatních taky nebylo k zahození... ~



4 komentáře: