čtvrtek 13. ledna 2022

LMW - kapitola 344


Kapitola 344 – Oškliva


You XiaoMo už nebyl panic, a tak mu stačilo jen chvíli poslouchat a věděl, co lidé na druhé straně zdi dělali. Bylo to něco, co oni zrovna před chvilkou dělali. Ačkoli se zdálo, že v jejich podání to bylo mnohem intenzivnější, slyšel skřípání postele.

You XiaoMo se překvapeně podíval na Ling Xiaa a řekl: „Nemáš náhodou... úchylku ve šmírování?”

Ling Xiao nehnul ani brvou a odpověděl: „Šmírovat skrz zeď?”

„Ale co potom děláš?” zeptal se You XiaoMo.

Ling Xiao: „Odposlouchávám.”

You XiaoMovi zacukalo v ústech, hodil po Ling Xiaovi jednu část svého oděvu a řekl: „Tak co jsi slyšel?” Nemohl se od nich přece chtít učit, ne? To byla ale děsivá myšlenka!

Aby se druhého dne vyhnuli tomu, že by je někdo poznal, před odchodem z pokoje se převlékli. Zároveň s tím se otevřely dveře od vedlejšího pokoje. Zevnitř vyšel upravený a úhledný muž s náznakem elegance. Těsně za ním následovala nádherná žena, co se rděla jako broskvička a oči měla jako vodu z pramene.

You XiaoMo okamžitě ztuhl. Teď chápal, proč se nedalo soudit podle vzhledu.

Ti dva, a obzvláště ten muž, rozhodně nepůsobil jako ten typ, co by byl v posteli intenzivní.

Ten muž si jeho pohledu všiml a věnoval mu lehký úsměv a kývnutí a pak odkráčel, zatímco tu ženu doprovázel do přízemí.

Nebylo tu moc lidí, co tu snídalo, takže když You XiaoMo a Ling Xiao sešli dolů, náhodou je usadili vedle té dvojice. Zdálo se, že to byl šťastný pár. Během jídla se smáli a povídali si, žena se často kouzelně rozesmála.

Při pohledu na tento pár si You XiaoMo nemohl pomoct a přemýšlel o vlastním spárování. Toto byla jeho představa ideální zkušenosti randění, než narazil na Ling Xiaa. Podíval se na Ling Xiaa, co mu naléval čaj, na zabedněnce, co ho rád škádlil, jak otravné!

„Na co se koukáš?” zeptal se Ling Xiao monotónně a usrkl čaje.

„Na nic,” odpověděl You XiaoMo a vyhnul se jeho pohledu.

„Jejich vztah není takový, jak si myslíš,” řekl Ling Xiao najednou.

„Co tím myslíš?” zeptal se You XiaoMo prázdně.

„To brzy uvidíš.” Ling Xiao ho nechal napnutého.

You XiaoMo se zatvářil podezíravě, když si vzpomněl na včerejší noc. Ačkoli Ling Xiao celkem dost odposlouchával, ti dva nepromluvili ani slovo. Ozývalo se jenom sténání a skřípání postele. V takové situaci nemohl přece zaslechnout nějaký tajný kód, že ne?

Zhruba za patnáct minut si You XiaoMo uvědomil, jak byl Ling Xiao úžasný.

Atmosféra se najednou změnila. Ještě před chvilkou ti dva působili jako dvě hrdličky a že je nebylo možné oddělit, ale teď byli najednou vzdálení a zdvořilí. Také se přestali usmívat. Jeden byl elegantní a druhý chladný.

You XiaoMo spěšně zatahal Ling Xiaa za tuniku. „Co se zrovna stalo?”

Ling Xiao pokrčil rameny a prostě mu řekl, aby se dál díval.

Zhruba za pět minut ke dveřím hostince dorazila skupina mužů se zbraněmi. Ti muži měli jedno společné a to, že na jílci meče měli žlutý střapec.

S nimi přišla mladá dívka, co byla okouzlující, ale vypadala zhýčkaně. Když spatřila ty dva, tvář se jí rozzářila a ona se k nim rozběhla. „Bratře Haii, sestři Lan.”

Dívka se bez zábran posadila vedle toho muže a důvěrně mu objala paži.

Hai Le se nevzpíral a ani Lan YiLan, co seděla naproti němu, nijak nezareagovala, jako kdyby to bylo něco normálního.

Hai Le se s láskou podíval na mladou dívku: „Xiao Yu, proč jsi přišla. Copak ti mistr neřekl, abys zůstala v sektě? Pokud na to přijde, znovu ti vyhubuje.”

Mladá dívka roztomile vyplázla jazyk a obdivně se dívala na Hai Lea. „To je mi jedno, mistr mě miluje ze všech nejvíc. Nevyhuboval mi.”

You XiaoMo se na tu scénu omráčeně díval. Tato scéna vypadala jako milostný trojúhelník, ale vlastně to ani nebyl skutečný milostný trojúhelník. Zdálo se, že trochu pochopil, co měl Ling Xiao na mysli. Ti dva mezi sebou pravděpodobně měli tajnou milostnou aférku a netroufli si o tom říct té mladé dívce.

V té chvíli ta dívka jménem Xiao Yu spatřila You XiaoMoa, co na ni zíral, a usmála se na něj. „Na co se díváš, ošklivo?”

Když to ta mladá dívka říkala, mluvila hlasem tichým a sladkým. Kdyby You XiaoMo ignoroval, co řekla, přišla by mu roztomilá a dokonce by ji litoval.

Ale když zaslechl to slovo oškliva, nedokázal zareagovat.

Při pohledu na sebe věděl, že nebyl pohledný, ale přinejmenším byl v pohodě. Rozhodně nebyl ošklivý. Ale tahle dívka ho prostě rovnou nazvala ošklivou, to si myslela, že by její vzhled rozvrátil celé království? I když nebyla ani tak pěkná jako její „sestra” Lan, troufla si ho nazvat ošklivou? Ta klevetice!

You XiaoMo se podíval na Ling Xiaa. „Jsem ošklivý?”

Ling Xiao řekl: „Velmi pohledný.”

You XiaoMo se trochu uzarděl a pak si vydechl úlevou. „To je dobře, vypadá to, že to tedy není můj problém.”

Ling Xiao zlomyslně dodal: „I když člověk vypadá normálně, neznamená to, že má i normální mozek nebo oči.”

You XiaoMo si nemohl pomoct a rozesmál se a pak řekl: „Rozumím.”

Ta mladá dívka s bouchnutím vstala, její jemné rysy byly mírně zkroucené. Ale než mohla začít zuřit, Hai Le vedle ní ji popadl za paži a řekl: „Xiao Yu, nedělej problémy, později se musíme setkat s mistrem. Pokud se opozdíme, nebude z nás mít radost.”

„Ale jak se opovážil na mě křičet,” pokračovala mladá dívka vytrvale. Ačkoli se k nim nevrhla, zírala na You XiaoMoa a Ling Xiaa plamenným pohledem.

„Kdybys je neurazila jako první, proč by ti to opláceli. Xiao Yu, vážně by ses měla ovládat.” Hai Le mluvil smířlivým hlasem. Kvůli rozmazlování svého mistra se Xiao Yu nikdy neovládala a urážela lidi, kudy chodila. Kdyby nebylo toho, on a YiLan by se nemuseli uchýlit k této tajné aféře.

Mladá dívka se na něj nevěřícně podívala. „Bratře Haii, jak můžeš pomáhat cizímu? Já jsme tvoje kultivační sestra, to bys měl vědět.”

Hai Le neměl slov. Mistr ji rozmazloval až příliš.

Lan YiLan odložila svůj čajový šálek a promluvila s mírně nakrčeným čelem: „Xiao Yu, přestaň s tímhle výlevem.”

Jelikož ji po sobě pokárali dva lidé, co jí byli nejblíž, věnovala You XiaoMovi ošklivý pohled a pak naštvaně odkráčela.

Hai Le a Lan YiLan byli vyčerpaní z toho, co by mohla udělat, a tak museli vzít zbytek učedníků a následovat ji. Při pohledu na ně bylo znát, že byli na dívčinu obtížnou povahu zvyklí.

Teprve když odešli, začali lidé v hostinci volně mluvit.

„Vypadá to, že ta ďáblice je zase venku a sužuje ostatní.”

„Vážně nechápu, proč ji starší Hei Yun tolik miluje. Copak její nadání není jen o něco lepší než u ostatních? Má vážně příšernou povahu. Řekl bych, že Hai Le a Lan YiLan jsou mnohem lepší. Kdyby nebylo té ďáblice, už by byli spolu.”

„Kdo ví, co si starší Hei Yun myslí.”

„Přestaňte kazit náladu. Slyšel jsem, že z města Yan přišlo spoustu kultivátorů. Ze Čtyř velkých klanů a z akademie DaoXin. Vypadá to, že tenhle boj o zemskou žílu bude drsný.”

Ačkoli Čtyři velké klany byly velmi silné, ani lidé z Nekonečného města nebyli nijak slabí.

„Slyšel jsem, že zemskou žílu našel vůdce sekty Létající ryby?”

„Sekta Létající ryby je jenom druhořadá síla. Jejich vůdce už je pod kontrolou nejsilnějších tři kultivátorů z Nekonečného města.”



To tlachání a šeptání dalo You XiaoMovi a Ling Xiaovi pár vodítek.

Původně je trápilo, jak se k tomuhle mají postavit, ale teď měli směr. Ačkoli bude obtížné získat výhodu, když bylo kolem tolik silných lidí.

You XiaoMo se bezděky zeptal: „Jak jsi věděl, že je jejich vztah komplikovaný?”

Ling Xiao se na něj podíval: „Ty ses nedíval? Jejich vztah působil dobře, ale v očích měli náznak nervozity a napětí. Ti dva se také mnohokrát podívali ke dveřím, jasně na někoho čekali.”

You XiaoMo si rozpačitě promnul nos. Vážně jejich výrazu nevěnoval pozornost.

V této chvíli Ling Xiao najednou vstal, popadl You XiaoMoa za paži a rychle kráčel do patra. Než se You XiaoMo mohl zeptat proč, zaslechl známý hlas a zrovna když se otočil, aby se podíval, Ling Xiao se ho chopil za hlavu a otočil mu ji zpět.

You XiaoMo: „...”

Ling Xiao ho strčil do pokoje, pak sám vešel a zavřel dveře.

Ačkoli You XiaoMo neviděl jasně, ten hlas znal. Bylo to BaiLi TianYi a ani se nezdálo, že by byl sám.

Zrovna když se na to chtěl You XiaoMo zeptat, Ling Xiao si sundal masku. V té chvíli si uvědomil, že jejich oděv měl své nedostatky.

Když předtím nechtěli, aby je někdo poznal, Ling Xiao vyměnil svou ošklivou masku za stříbrnou a také se převlékli. You XiaoMo se převlékl a také měl rozpuštěné vlasy. Jejich styl byl jiný než dřív. Vážně nebylo vhodné, aby je šli pozdravit.

„Co teď budeme dělat?”

Ling Xiao si vzal ošklivou masku a nasadil si ji. „Zítra si najdeme chvilku a 'náhodou' se s nimi setkáme.”

You XiaoMo pozvedl obočí. „Pokud půjdeme s akademií DaoXin, neomezí to naše počínání?”

„Ne, rozvíříme kalné vody a vezmeme si odměnu.”
--------------------------------------------

~ Buď nás autorka vyslala na "lov divokých kachen", anebo se ti dva plus jedna otravka v příběhu ještě vyskytnou. ~



6 komentářů:

  1. Že ten má štěstí na prudiče 😁. Děkuji za další díl.

    OdpovědětVymazat
  2. Díl to byl moc zajímavý, ďáblice mi připomněla jinou prudičku, které se už dávno zbavili. Chtěla jsem se zeptat jestli budeš někdy překládat jeden západní počin, který máš mezi čekajícíma na překlad, jmenuje se Turnaj poražených.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V zákulisí se na něm pracuje. Jakmile budu mít pár kapitolek v zásobě, mohl by se objevit. ^_^

      Vymazat
    2. Tak tos mi udělala radost, podle popisu to vypadá opravdu zajímavě.

      Vymazat
  3. Jelikož prohlásila o YXM, že je oškliva, očekávám její krutý konec.

    OdpovědětVymazat