pondělí 28. června 2021

LMW - kapitola 289


Kapitola 289 – Slib a rvačka


Jedna sekunda, dvě sekundy, tři sekundy...

Teprve po 29 sekundách se prostor před Gravitační místností zkroutil a You XiaoMo se konečně přede všemi objevil. Jakmile byl venku, zhroutil se na zem a lapal po dechu.

Vyčerpal veškerou svou duševní sílu, skoro přepjal své síly. Už neměl sílu pohnout byť jen jediným prstem. Byl šťastný, že dokázal ten rekord překonat a dokonce vydržet přes 30 minut. Co se týkalo jeho image, zdálo se, že o většinu přišel.

Pak před něj někdo přišel. You XiaoMo zvedl hlavu, stále ztěžka dýchal. Byl to Ling Xiao.

Ling Xiao se sehnul, aby mu pomohl na nohy. Kdyby nebylo toho, že tu bylo publikum a že You XiaoMo nesouhlasil s takovým počínáním, přímo by ho vzal do náručí. Ačkoli byl vůči svému milenci často celkem despotický, občas stejně respektoval jeho přání.

Za Ling Xiaovy podpory se You XiaoMo postavil na své roztřesené nohy. Po sekundě ticha se všude kolem rozezněl hřmotný potlesk. A nejvíce mezi nimi tleskali BaiLi XiaoYu a Jiang XiaoFeng, jako kdyby oni získali to první místo.

Pátý starší se probral svou bradkou a spokojeně přikyvoval. Čekal, dokud ten potlesk neodumřel, pak předstoupil a s úsměvem řekl: „Ve druhém kole se na prvním místě umístil You XiaoMo. Jelikož překonal rekord, dáme mu 6 bodů. Celkem má 12 bodů. Na druhém místě se společně umístili Chai Zheng a Qing Qiu, třetí místo patří Teng ZiXin, čtvrté Tong YueXu...”

Když You XiaoMo zaslechl oznámení Pátého staršího, nedokázal zabránit tomu, aby se mu na tváři neobjevilo vzrušení. Konečně se mu podařilo získat stabilní pozici v první trojce. Byl si jistý, že i kdyby se mu ve třetím kole nepodařilo získat vysoké skóre, že by se stejně udržel na prvních třech místech.

Tento výsledek nečekalo mnoho lidí. Ačkoli věděli, že se You XiaoMovi povede dobře, nenapadlo je, že překoná naráz dva rekordy. Jedním byl Teng ZiYeův rekord a druhým byl rekord Gravitační místnosti.

Pátý starší pokračoval v řeči: „Třetí kolo se bude konat odpoledne. A to v aréně. Toto kolo bude také důležité, takže doufám, že se všichni budou moct účastnit v nejlepší formě. Dobrá, můžete jít.”

Když soupeření skončilo, nikdo neměl v úmyslu se tu o moc déle zdržovat. Třetí kolo se bude konat odpoledne za pár hodin, a tak se dav postupně rozešel.

You XiaoMo odtamtud odešel, zatímco ho Ling Xiao podpíral. Když dorazili na místo, kde nebylo tolik lidí, Ling Xiao se najednou sehnul a zvedl ho.

„Počkej.” You XiaoMo se nervózně rozhlédl kolem. V této oblasti bylo jen pár lidí a když neviděl ani BaiLi XiaoYua, ani Jiang XiaoFenga, vydechl si úlevou.

Ling Xiao se usmál, oči se mu přimhouřily. „To se tak bojíš, že se ostatní dozví o našem vztahu?”

You XiaoMo se trochu stáhl do sebe. Ačkoli přijal realitu jejich vztahu, když pomyslel na to, že by o tom řekl ostatním, pořád mu bylo trochu trapně.

Ling Xiao ho za chůze škádlil: „Bez ohledu na to, jestli jde o kultivátora nebo mága, kultivace vyžaduje svobodného, otevřeného ducha. Teprve pak se člověk může stát elitní smetánkou. Když budeš mít příliš mnoho starostí jako ty teď, bude těžší se prolomit dál.”

You XiaoMo se napůl nervózně, napůl s pochybami zeptal: „Nesnažíš se mě oklamat, že ne? To je to tak vážné?”

Ling Xiao na něj letmo shlédl a zeptal se: „Myslíš si, že co jsem řekl, je nelogické?”

You XiaoMo si promnul nos. „Vlastně ne.”

Ačkoli původně nepocházel z tohoto světa, po tak dlouhé době tady si všiml, že kultivace měla co dělat se stavem mysli. Pokud se člověk nacházel v pokojném stavu mysli, kultivoval rychleji.

Po chvilce váhání se You XiaoMo zeptal: „Ale i kdyby to byla pravda, co chceš, abych s tím dělal? Mám jít všem oznámit, že jsme pár?”

Ling Xiao si promnul bradu. „Pokud chceš, nemám žádné námitky.”

You XiaoMo ho okamžitě začal propalovat pohledem.

Ling Xiao se uchechtl a řekl: „Dobrá, ve skutečnosti není třeba být tak drastický. Prostě nás v budoucnu přestaň představovat jako přátele.”

You XiaoMo okamžitě zrudl a zašeptal: „J-já, pokusím se.”

Ling Xiao najednou sklonil hlavu a zašeptal mu do ucha: „Pokud by to šlo, byl bych radši, kdybys mě představil jako svého manžela. Co na to říkáš, má drahá manželko?”

You XiaoMovi zrudla celá tvář a vykoktal: „K-koho, k-koho, k-koho... koho k čertu nazýváš svou manželkou? Neříkej nesmysly.”

Ling Xiaovi zacukalo v koutku úst a nepatrně se vyklenul nahoru. „Existuje někdo jiný než ty?”

You XiaoMo zamumlal: „Ale já jsem muž.” Jak by se muž mohl nazývat manželkou? To byl titul pro ženy.

Ling Xiao si ho prohlédl, v tom pohledu byl náznak úsměvu a řekl: „Proč se muž jako ty nedá nazývat manželkou? Myslíš si, že bys zvládl do někoho proniknout?”

You XiaoMovi zatikalo v oku. To poslední slovo v poslední větě bylo trochu moc explicitní. Bylo naprosto mimo jeho chápání, jak se Ling Xiaovi dařilo říct něco takového. A rozhodně s tím nedokázal udržet krok. Ale tohle se týkalo jeho mužské hrdosti, a tak nemohl ustoupit.

„Pokud si lehneš, tak já taky... můžu ti to taky udělat,” řekl You XiaoMo bez nijak velkého sebevědomí. Věděl, že se svou silou neměl Ling Xiaa jak udržet pod sebou, ale musel namítnout. Taky byl muž.

„Tak dobrá, pojďme to hned teď vyzkoušet a uvidíme, jestli 'mi to můžeš udělat'.” Ling Xiao se zašklebil a zrychlil, jen co ta slova vypustil z úst.

You XiaoMoa to omráčilo a zareagovat se mu podařilo, až když Ling Xiao ušel celkem dost kroků. Honem řekl: „Počkat, počkat, zrovna jsem dokončil jedno kolo turnaje, takže jsem vyčerpaný. Můžeme to udělat někdy jindy?”

Pokud by chtěl za těchto okolnostech být nahoře, nemyslel si, že by měl nějakou šanci na úspěch. Ale nebyl ochotný se této příležitosti vzdát.

Ling Xiao se vlídně usmál. „Ne! Železo se musí kout, dokud je horké!”

You XiaoMo měl pocit, že co nevidět vykašle krev. Nemysli si, že nevidím, jak se ti v očích zračí očekávání. A pak poraženě řekl: „Tak to tedy nic, nechci to dělat.”

Ling Xiao se na něj usmál a řekl: „Vážně?”

You XiaoMo znovu zaváhal, chvíli o tom rozmýšlel. Nakonec si nemohl pomoct a zeptal se kompromitujícím tónem: „Odpoledne mám další kolo turnaje, vážně to nemůžeme přesunout na jiný den?”

Ling Xiao měl pocit, že si tím úsilím, co vynakládal na vlastní sebeovládání, vlastně ubližoval, ale nakonec s velkým zdráháním souhlasil. You XiaoMo se téměř zaradoval, ale vzhledem k tomu, že věděl, jak se Ling Xiao cítil, si tu radost nechal pro sebe. A začal plánovat, jak se konečně dostane nahoru. Neuvědomil si, že představivost a realita byly dvě velmi odlišné věci.

Poté, co se vrátili do pavilónu, Ling Xiao vynesl You XiaoMoa nahoru po schodech, aby si odpočinul.

Duševní síla se mu obnovila celkem rychle. Stačila ani ne půl hodina a měl ji z větší části obnovenou.

Poté zašel za BaiLi XiaoYuem, aby se ho zeptal na podrobnosti o třetím kole.

Třetí kolo bylo celkem agresivní, testovaly se v něm útočné schopnosti mágů. Všichni se postaví do jednoho ringu a budou bojovat. Posledních pět, co bude stát, získá body od 1 do 5. Pokud Teng ZiXin, Chai Zheng a ostatní chtěli ještě zvrátit pořadí, museli se v tomto kole velmi snažit.

Odpoledne You XiaoMo a ostatní včas dorazili do arény. Než kolo začalo, You XiaoMo byl celkem nervózní. Třetí kolo nebylo ani zdaleka tak umírněné jako předchozí. Byl to skutečný boj, kterého se musel osobně účastnit; nemohl použít svá smluvená démonická zvířata.

You XiaoMo se bezděky tiskl k Ling Xiaovi a žádal ho o útěchu.

Ling Xiao řekl: „Na zajištění místa v první trojce potřebuješ jenom dva body.”

You XiaoMo odpověděl: „Tak co když to nedokážu?”

Ling Xiao odpověděl: „Pak můžeš čekat, až se tvůj mistr vrátí a vypořádá se s tebou.”

You XiaoMo: „...”

Jak se You XiaoMo připravoval vstoupit do arény, najednou se před něj postavila Qing Qiu.

You XiaoMo ji obezřetně sledoval. Nezapomněl, co Jiang XiaoFeng toho rána řekl. Pokud to byla pravda, vážně si nebyl jistý, jak jí měl čelit. Měl by ji prostě přímo odmítnout? Ale možná že o něm takhle nesmýšlela. A pokud by ji neodmítl, bylo možné, že by se utopil v Ling Xiaově žárlivosti.

Qing Qiu řekla: „Teng ZiXin a Chai Zheng mají v plánu se proti tobě spolčit.”

You XiaoMo odpověděl: „A?” To tak nějak odhadl.

Qing Qiu si namotávala na prst pramínek vlasů a usmívala se. „Celkem se mi líbíš. Když ti pomůžu, mohl bys mi dát šanci?”

You XiaoMo cítil, jak se mu na čele z nervozity perlil pot. Jiang XiaoFeng měl pravdu. Qing Qiu ho vážně měla ráda. Ale než mohl odpovědět, ucítil na sobě spalující pohled.

You XiaoMo jí věnoval omluvný pohled. „Promiň, už mám někoho rád.”

Qing Qiu umlkla. „Tak to je škoda.”

Jakmile to dořekla, odešla. Už se o té navrhované spolupráci nezmínila. Zdálo se, že už k tomu nebyla šance. Byla celkem emocionální. Pokud nemohli být milenci, pořád mohli být přátelé.

Pak k němu přišel Tong YueXu a řekl: „Pomůžu ti.”

You XiaoMo se na něj s vděkem podíval.

Poté, co vstoupili do arény, Tong YueXu stál po jeho boku. Naproti nim stáli Teng ZiXin, Chai Zheng a jejich nohsledi. Qing Qiu měla také celkem dost pomocníků. Zbytek byli samotáři. Po dvou kolech vyřazování tu nebylo víc než 50 lidí, ale všichni měli velké schopnosti.

Pátý starší prohlásil třetí kolo za zahájené a napětí v ringu okamžitě vzrostlo.

You XiaoMo viděl, jak se po něm Teng ZiXin a Chai Zheng naráz podívali. Ačkoli se mu v předchozích dvou kolech podařilo získat dobré skóre, ti za ním jej mohli kdykoli překonat, jak řekl Pátý starší.

Věděl, že Teng ZiXin a Chai Zheng by ho s radostí hned teď vykopli z ringu.

V aréně se rozezněl tichý zvonivý zvuk a spolu s tím z každého účastníka začala pulzovat silná duševní síla. Ten neviditelný vír duchovní energie byl jako drak, co povstal ze svého spánku.
--------------------------------------------

~ Chudinka YXM, to má ale dneska den. Nejdřív ho gravitace skoro rozdrtí na palačinku, pak ho chce LX oddělat láskou a teď se proti němu všichni spiknou... ~


4 komentáře:

  1. Moc děkuji za další kapitolku. Miluju to Ling Xiaovo škádlení. :D :D

    OdpovědětVymazat
  2. YXM má dobrou představivost - bude nahoře 😁🤣😂 a Ling Xiao ho nechá 😂.
    Doufám, že Teng a jejího kamaráda pošle rychle z kola ven.

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji za další kapitolu :)
    Hmmm, takže od teď se už budou na veřejnosti prezentovat jako pár? To by mohlo být zajímavé :D :D :D

    OdpovědětVymazat