čtvrtek 17. června 2021

LMW - kapitola 286


Kapitola 286 – Pocity


Chai Zheng a Qing Qiu byli takové pozlátko a zbytek účastníků nedokázal publikum upoutat nebo vzrušit bez ohledu na to, jak výjimečný jejich výkon byl.

Lidé v hledišti nadšeně diskutovali o průběhu turnaje a pokoušeli se předpovědět, který z těch tří na prvním místě bude nakonec nejlepší. Samozřejmě bylo možné, že je Teng ZiXin, co měla pět bodů, dožene, neboť stále zbývala dvě další kola a nikdo nevěděl, jaké karty si kdo vytáhne.

Když BaiLi XiaoYu viděl, jak se You XiaoMo mračí, řekl: „Slyšel jsem, že Chai Zheng poslední dobou velmi pilně studoval, aby tě porazil. Při zítřejším turnaji by sis měl dávat větší pozor.”

Co se týkalo Chai Zhenga, You XiaoMoa to moc netrápilo. V porovnání s ním totiž vyhrával jen v kategorii věku. Mnohem víc byl zvědavý na Qing Qiu, co jej před nějakou dobou neustále vyhledávala, aby si od něj koupila magické pilulky.

You XiaoMo se zeptal: „Jaké zázemí má Qing Qiu?”

BaiLi XiaoYu odpověděl: „Její mistrem je mistr Ying Mo, mág vysokého řádu, co je hned za tvým mistrem. Qing Qiu je jeho nejoblíbenější učednice a dává jí veškeré dobré věci.”

Ying Mo?

You XiaoMo si vzpomněl, že toto jméno bylo uvedené na nefritovém disku, co mu dala profesorka Ning Jing. Bylo hned první. Nebylo divu, že Qing Qiu byla tak silná, i když byla tak mladá. No ano, bylo vážně důležité mít dobrého mistra.

Ten nátlak byl vážně větší než obvykle!

You XiaoMo si původně celkem věřil, ale teď měl pocit, že jeho umístění v první trojce bylo v ohrožení.

Před sebou měl Chai Zhenga a Qing Qiu a za sebou Teng ZiXin, co na něj zahlížela jako tygr na svou kořist. Dostal se z louže pod okap. Pokud se nebude snažit ze všech sil, mezera mezi ním a těmi prvními dvěma se zvětší nebo ho ti za ním dohoní.

You XiaoMo zaskřípal zuby. „Prostě se mě k tomu snaží přinutit!”

Ten mizerný stařík! Bylo možné, že čekal, že na takovou situaci dojde, a proto to naschvál řekl? You XiaoMo nechtěl toho staříka podezírat, ale tahle náhoda byla prostě až příliš podezřelá.

Jiang XiaoFeng se prázdně zeptal: „Přinutit k čemu?”

You XiaoMo odpověděl: „Použít svou nejsilnější techniku.”

Ling Xiao se mu posmíval: „A ty máš nejsilnější techniku?”

You XiaoMo: „... ...Ne.”

Ling Xiao vstal. „Tak pojďme. Turnaj skončil.”

Chai Zhenga a Qing Qiu testovali ještě několikrát, ale už tam nebylo nic nového k vidění. Zanedlouho poté Pátý starší oznámil, že první kolo skončilo. A že druhé se bude konat zítra ráno.

You XiaoMo a Ling Xiao se poté společně vrátili do pavilónu. BaiLi XiaoYu a Jiang XiaoFeng šli také stejným směrem, a tak tato skupina čtyř odešla spolu.

Ling Xiao chtěl You XiaoMovi něco říct, ale když viděl, že teď s nimi šli dva hovniválové, rozhodl se, že mu to neřekne. A nadnesl to, až když se vrátili do pavilónu.

You XiaoMo na dvě sekundy ztuhl, než udiveně zareagoval: „To myslíš, že moji magickou brašnu mi ukradla Teng ZiXin? Nemožné!”

Ling Xiao se ušklíbl. „Jak to může být nemožné? Na akademii DaoXin jsou jenom dva lidi, co mají vliv, vůči tobě zášť a odvahu ukrást ti magickou brašnu – Teng ZiXin a Chai Zheng.”

You XiaoMo nad tím hloubal, pořád měl pocit, že na tom bylo něco špatně. „Ale ten člověk, co mi magickou brašnu ukradl, byl muž. Neměli bychom místo toho podezírat Chai Zhenga?”

Ling Xiao na něj s opovržením zíral. „Myslíš si, že Teng ZiXin něco takového udělá osobně? Při své nynější síle musela mít jistou míru jistoty, že uspěje, když přijala výzvu vyrobit magickou pilulku 6. středního řádu. Copak se nebála, že v půlce selže, a všechno přijde vniveč?”

Když se to vzalo takhle, dávalo to smysl.

You XiaoMo si bezděky vybavil to Teng ZiXinino podivné chování, než toho dne odešla. Možná že tehdy plánovala, jak mu tu brašnu ukradne. Ale kvůli čemu byla ochotná takhle riskovat?

Bohužel měli jen velmi málo nápověd. Bez ohledu na to, jak o tom You XiaoMo přemýšlel, nedokázal vymyslet, co za motiv viník měl. Ale Ling Xiao by se neměl plést a bylo velmi možné, že viníkem byla Teng ZiXin.

You XiaoMo se zeptal: „Takže měli bychom ji odhalit?”

Ling Xiao mu řečnicky odpověděl: „Máš důkaz?”

You XiaoMo: „Ne... ...”

To nejcennější, co v magické brašně měl, bylo půl flakónku duchovní vody. Nad zbytkem věcí by Teng ZiXin pravděpodobně ohrnula nosem a bezpochyby to všechno zničila. I kdyby chtěl najít důkaz, bylo to nemožné. Také neměl žádný důkaz, že by ten flakónek duchovní vody byl jeho. Kdyby ji vážně konfrontoval, možná by se to obrátilo proti němu.

You XiaoMo pak řekl: „Co budeme dělat? Neříkej mi, že jí to budeme muset nechat jen tak projít?”

Aby tak náhle zvýšila jakost magické pilulky 6. řádu z nízkého na střední, musela při výrobě pilulky použít pět kapek duchovní vody. Ačkoli v tom flakónku nezbývalo mnoho, když pomyslel na to, že Teng ZiXin použila jeho vodu, aby získala skóre pět bodů, nálada mu zkysla. A měl pocit, že ho využila.

Ling Xiao odpověděl: „Copak jsem ti předtím neřekl, abys mě ji nechal zabít? Kdo po tobě chtěl, abys to odmítl?”

You XiaoMovi se na tváři objevily černé linky. Zaskřípal zuby a řekl: „Tady jsme na akademii DaoXin, přestaň tak často zmiňovat, že chceš spáchat vraždu. Zapomeň na to, ať si tu výhodu vychutná, není to nic velkého. Já se zítra na turnaji budu dál snažit. I kdybych nedokázal porazit ostatní, ji musím roznést na kopytech a dát ji vědět, že se moje duchovní voda nedá použít jen tak bez následků.”

Ling Xiao řekl: „... ...Cokoli chceš.”

V této chvíli přiběhli PiQiu a CatQiu a oběhli kolem You XiaoMoa pár koleček.

You XiaoMo ani nemusel hádat, na co měli spadeno. Protočil na ně očima. „Zrovna včera jste jedno snědli a dneska chcete znovu? Vyloučeno!”

Když domluvil, pobouřeně zamířil do patra. Ling Xiao mu šel v patách.

PiQiu a CatQiu si dřepli a žalostně koukali na záda svého pána.

PiQiu otočil hlavou a řekl CatQiu: „Příště si musíme vybrat chvilku, kdy je pán v dobré náladě, a pak se nechat rozmazlovat.”

CatQiu: „Mňau~” Dobře!

Atraktivní a elegantní XiaoHei: „Vy dva hlupáci!”

Druhého dne měl You XiaoMo před druhým kolem turnaje v duchu zlou předtuchu.

Podrobnosti druhého kola byly jiné než u přijímací zkoušky na akademii, které se You XiaoMo zúčastnil. Netýkalo se to výroby pilulek nebo destilace magických bylin, ale místo toho to mělo spojitost s duší.

Všichni věděli, že duševní síla byla pro mága tím nejzákladnějším základem. Pokud měl člověk dostatečně silnou duši, jejich kontrola nad duševní silou a vnímání duše bylo také silnější. Silná duše také zajistila, že mág mohl po své cestě kultivace jít hladčeji.

A proto se v tomto kole turnaje měla ukázat duševní síla mága.

Druhé kolo turnaje se nepořádalo venku, ale v největší síni na akademii. Když You XiaoMo a Ling Xiao dorazili, už tam byl dav lidí. Ale jelikož se to pořádalo v síni, v porovnání se včerejškem tam bylo méně diváků. You XiaoMo teprve vkročil dovnitř, když jeden po druhém přišli lidé jako Teng ZiXin a Chai Zheng.

„Můj juniore, dneska se musíš snažit ze všech sil. Nebudu tě šetřit.” Pod dohledem davu Qing Qiu najednou zamířila za You XiaoMoem a s úsměvem ho pozdravila. Ten její tón nepůsobil dojmem, že by ho přišla provokovat.

You XiaoMo se pokoutně podíval na Ling Xiaa a když viděl, že nijak nezareagoval, odpověděl: „Budu se snažit ze všech sil.”

Co se týkalo toho, jestli ho ostatní budou šetřit, to snad vypadal, že bylo třeba, aby ho ostatní šetřili? Ačkoli jeho nynější řád nebyl tak vysoký jako řád Chai Zhenga nebo Qing Qiu, nikdo nevěděl, jak to dopadne. Qing Qiu viděla, že si nechtěl povídat, a tak řekla ještě pár slov a odešla.

You XiaoMo si okamžitě vydechl úlevou. Ling Xiao mu dal jasně najevo, že Qing Qiu neměl rád.

BaiLi XiaoYu vedle něj nechápal, co se stalo, a tak se překvapeně zeptal: „XiaoMo, proč si s tebou přišla promluvit? Vy dva se znáte?”

You XiaoMo odpověděl: „Jen si ode mě párkrát koupila magické pilulky. Neznáme se.”

Jiang XiaoFeng se dál vyptával: „Ale její tón naznačoval, že se velmi znáte.”

BaiLi XiaoYu mu okamžitě ukázal palec nahoru. Po pravdě řečeno mu to tak taky přišlo.

You XiaoMo byl také zmatený. „Tak to za ní můžete zajít a zeptat se jí na to. Každopádně se s ní neznám. A ani nevím, proč když spolu mluvíme, chce pokaždé vyvolat dojem, jako že se spolu známe. Po pravdě řečeno můžu naše setkání spočítat na prstech jedné ruky.”

Jiang XiaoFeng vypadal zadumaně a pak náhle řekl: „Neříkejte mi... že tě má ráda?”

„To si ze mě utahuješ?! To je nemožné!” vykřikl You XiaoMo polekaně a nervózně se podíval na Ling Xiaa. Ten jeho lenivý výraz se najednou změnil a You XiaoMo se kvůli tomu zachvěl strachy. A kvůli tomu jeho polekanému výkřiku se k němu přelila pozornost diváků.

I Jiang XiaoFeng kvůli jeho reakci leknutím poskočil a vykoktal: „Jenom jsem hádal.”

You XiaoMo si z čela otřel studený pot. „Příště neříkej něco tak strašlivého.”

Jiang XiaoFeng a BaiLi XiaoYu se na sebe navzájem podívali, nevěděli, proč na to tak přehnaně zareagoval. Kdyby ho měla Qing Qiu ráda, nemělo by to být tak špatné, ne? Ačkoli byla o něco starší, byla pěkná a měla vysoký potenciál. Ale jelikož You XiaoMo řekl něco takového, mohli akorát kývnout na souhlas.

Navzdory tomu, že to You XiaoMo popřel, o tom popřemýšlel. Měl pocit, že ten Jiang XiaoFengův odhad byl pravděpodobně správný.

Vybavil si, jak se Qing Qiu dřív podivně chovala. Jasně se neznali, ale ona ho neustále vyhledávala a načínala s ním hovor, takže vytvářela dojem, že se spolu znali. Někdy dokonce působila trochu i dojmem, že s ním chtěla být za dobře.

You XiaoMo si nemohl pomoct a zeptal se Ling Xiaa: „Mohlo by to být tak, že už jsi o tom dávno věděl?”

Ling Xiao mu věnoval úsměv, co nebyl tak úplně úsměvem, a úkosem se na něj podíval. „A co kdybych o tom věděl?”

You XiaoMo: „...Nic.”

Co by vůbec zmohl, kdyby o tom Ling Xiao věděl? Ha, nanejvýš by se mohl smát, jak Ling Xiao žárlil!

Ačkoli ho překvapilo, že ho Qing Qiu měla ráda, když pomyslel na to, jak kvůli tomu Ling Xiao žárlil, měl pocit, že to vůbec nebyla špatná situace.

Za deset minut nastal čas, aby začalo druhé kolo turnaje. A Pátý starší přišel celý rozechvělý vzrušením.
--------------------------------------------

~ Tak konečně odhalili tu Teng ZiXinu nepravost. Uvidíme, jestli jí to podvádění k něčemu bude... A příště se dozvíme, v čem přesně budou soutěžit v druhém kole turnaje. ~



7 komentářů:

  1. Děkuji za další kapitolku. :3

    OdpovědětVymazat
  2. Už se těším na příště. Zápas v něčem jiném než je výroba pilulek 🤔... A doufám, že Teng ZeXin dostane na prdel.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím a jsem na to natesena. Doufám že ji pořádně zadupe do prachu. 😁😁😁😁Bože. Já jsem tak skodoliba 😅😇😇děkuji za další překlad.

      Vymazat