čtvrtek 10. června 2021

LMW - kapitola 284


Kapitola 284 – Magické pilulky vysoké jakosti


You XiaoMo hodil do kotlíku všech 30 různých magických bylin, co bylo třeba na výrobu Kostirostné pilulky.

Naučil se, jak při výrobě pilulek dělat několik věcí naráz, a teď dokázal snadno destilovat desítky bylin zároveň.

A přesto jeho počínání polekalo přihlížející mentory a starší. Bez ohledu na to, jakou pilulku vyráběl, hodit do kotlíku všechny magické byliny bez starostí a v tomto věku vyžadovalo odvahu. Nebylo divu, že ho Duan QiTian přijal za svého učedníka.

Poté, co You XiaoMo hodil dovnitř všechny magické byliny, ani nijak nehnul rukama.

Od té doby, co ho ten stařík naučil, jak vyrábět pilulky jen za pomoci své duše, už rukama nevyrobil jedinou pilulku. A to dokonce ani při tréninku.

Těch třicet magických bylin se pod jeho kontrolou postupně rozplynulo na loužičku mnohobarevné tekutiny. Pomocí moci jeho duševní síly se z tekutiny vyplavily nečistoty. Jelikož ty byliny byly vysoké jakosti, destilace je nezbavila mnoho nečistot.

Magické byliny 6. řádu vysoké jakosti se nedaly prodestilovat mnohokrát. Stejně jako u bylin 5. řádu se to dalo provést jen čtyřikrát.

You XiaoMo si musel dávat větší pozor než obvykle, neboť destiloval větší množství bylin, a tak mu to také nějakou chvíli zabralo. Ve chvíli, kdy prováděl čtvrtou destilaci, uběhla teprve hodina. Obvykle by potřeboval ještě půl hodinu, než skončí.

You XiaoMo zíral na zkapalněné magické byliny v kotlíku; uvnitř se pokojně vznášelo třicet kapek tekutiny. Pak vzhlédl na přesýpací hodiny, zbývaly mu dvě hodiny.

Tolik času potřeboval na kostirostnou pilulku, neboť u mísení bylo o 21 kroků víc než u pilulky Fialový oblak, co původně trénoval.

Jak si You XiaoMo toto pomyslel, stáhl duševní sílu, co rozdělil na tenké provázky. You XiaoMo se podíval na ty loužičky zkapalněných magických bylin, zhluboka se nadechl a soustředil se na výrobu pilulky.

Jak turnaj pokračoval, neurvalý dav kolem arény ztichl. Občas bylo slyšet, jak kotlíky před účastníky zarachotily. Neuplynula ani polovina stanovené doby a někteří už selhali u destilace.

Naopak pár míst před You XiaoMoem a trochu nalevo byla Teng ZiXin, ta impozantně zírala na magické byliny ve svém kotlíku.

Destilace všech bylin jí zabrala téměř polovinu určené doby, ale moc si nevěřila, že je dokáže smísit. Řád té magické pilulky byl ještě vyšší než její vlastní a pak tu byla jakost těch bylin.

Po chvilce váhání Teng ZiXin otočila rukou a v dlani se jí něco objevilo. Kdyby to You XiaoMo spatřil, okamžitě by to poznal, neboť to něco bylo ten půl flakónku duchovní vody.

Všichni mágové znali účinky duchovní vody. Pokud k pilulce, co vyráběli, přidali pár kapek, mohli si zvýšit míru úspěšnosti a zlepšit její jakost. A kromě toho duchovní voda také doplňovala duševní sílu.

Když Teng ZiXin pomyslela na všechny ty výhody, co jí duchovní voda mohla přinést, zaskřípala zuby a nalila do kotlíku pět kapek. Nebylo to malé množství, ale stejně se letmo podívala po You XiaoMovi, cítila se mírně provinile.

Ať ji neviní, že jednala špinavě, byli nepřátelé. Aby si zajistila vítězství, byla kdykoli ochotná hrát špinavě. A kromě toho You XiaoMo měl možná ještě víc duchovní vody. A tak se rozhodně zdráhala s ním na veřejnosti prohrát.

Duchovní voda byla skvělá, ale Teng ZiXin nevěděla, že... když You XiaoMo vyráběl pilulky, nikdy si do kotlíku duchovní vodu nepřiléval. Pil ji, jen když to bylo nezbytné.

Jako když musel vyrobit velké množství pilulek, tudíž když musel vyrábět ustavičně, použil duchovní vodu, aby si doplnil duševní sílu. Ale když nehodlal vyrábět tolik pilulek, vždycky si duševní sílu nechal obnovit přirozeně.

Jakmile se duchovní voda dostala do kotlíku, duchovní energie kolem kotlíku začala celý deset sekund divoce pulzovat. Ale jelikož se všichni kolem ní soustředili na výrobu pilulek, nikdo si toho nevšiml.

Ale to neznamenalo, že si toho nevšiml nikdo v publiku.

Ling Xiao na místech pro účastníky lenivě sledoval, jak You XiaoMo vyráběl pilulky, a teď najednou otočil svůj bystrý pohled na Teng ZiXin. V tmavých očích mu tančily fialové plameny a pak znovu tiše zmizely.

Když v přesýpacích hodinách zbývala jen jedna desetina, lidé začali jeden po druhém dodělávat své pilulky. Celá aréna byla prosycená bylinkovou vůní.

You XiaoMo sledoval, jak se v jeho kotlíku pomalu utvářela pilulka, zvedl ruku a otřel si pot.

Měl pravdu. Ačkoli byl akorát mág 6. nízkého řádu, mohl se svou duševní silou vyrobit magické pilulky 6. vyššího řádu. Ale ještě se nemohl uvolnit, Kostirostná pilulka v jeho kotlíku byla v závěrečné fázi. Kdyby teď polevil v obezřetnosti, veškeré jeho úsilí by vyšlo vniveč.

You XiaoMo se zhluboka nadechl a začal s pár posledními kroky výroby.

Naopak Teng ZiXin s pomocí duchovní vody pokračovala zhruba stejně rychle jako You XiaoMo.

Co se týkalo Tong YueXua, zápolil s tím, aby si zlepšil schopnosti, a tak mohl vyrábět jenom pilulky 6. nízkého řádu a byl tudíž rychlejší než oni dva. Po dalších patnácti minutách byla jeho magická pilulka hotová. Ačkoli trochu zápolil, kvalita jeho pilulky byla impresivní, byla vysoké jakosti. S jeho zázemím samozřejmě nebylo těžké získat magické byliny vysoké jakosti.

Kvůli této scéně přihlížející mentoři a starší souhlasně kývli. Ačkoli Tong YueXu neměl tak dobrý přirozený talent jako You XiaoMo nebo Teng ZiXin, byl pilný a pracovitý a měli štěstí, že ho tu měli.

Zrovna když se všichni překvapeně dívali na Tong YueXua, ozval se další výkřik úspěchu.

Všichni se otočili ke zdroji. Byla to Teng ZiXin a jak její vážný hlas umlkl, z jejího kotlíku se vyvalila hustá bylinková vůně. Byla hustší než u ostatních.

Všichni mentoři se zatvářili překvapeně. „To je pilulka 6. středního řádu?”

Teng ZiXin byla jen na vrcholu 6. nižšího řádu. Pokud byla schopná vyrobit pilulku 6. středního řádu, její schopnosti musely být velmi impresivní. Dokonce i oni by měli problémy překonat bariéru mezi jednotlivými řády.

Ovšem nevěděli, že Teng ZiXina pilulka byla vlastní nízké jakosti, ale použila duchovní vodu, aby jakost své pilulky vylepšila na střední jakost. Ačkoli to nebylo běžné, nebylo to ani nemožné.

„To není všechno. V tomto turnaji dokonce použila magické byliny vysoké jakosti, zdá se, že chce nad You XiaoMoem vážně vyhrát,” řekl jeden mentor šokovaně a přesunul pohled na You XiaoMoa.

Jak to ostatní mentoři a starší zaslechli, také se podívali na You XiaoMoa. Působil klidně, působil, že na něj Teng ZiXin neměla žádný vliv. Jeho nitro se zdálo silné, ale nevěděli, jestli Teng ZiXin zvládne překonat.

Jako kdyby v reakci na tyto jejich myšlenky v You XiaoMově kotlíku konečně k něčemu došlo. S lehkým tepáním se zevnitř vyvanula bylinková vůně, co byla ještě koncentrovanější než u Teng ZiXininy pilulky.

Jelikož You XiaoMo nedopustil, aby z jeho sevření unikl jediný úponek duševní síly, nikdo nedokázal odhadnout úroveň pilulky, kterou vyráběl. A když teď mohli, všichni si toho všimli.

„Ksakru, tohle nemůže být pilulka 6. vysokého řádu, že ne?”

Při pohledu na You XiaoMoův kotlík se mezi diváky šířilo takové šokované mumlání.

Ale někteří tomu nemohli uvěřit. Mág 6. nízkého řádu vyrobil pilulku vysoké jakosti? To byl ale vtip!

„To není všechno.” Pátý starší Dong Lin si promnul svou lesklou černou bradku, byl klidný jako vždy. „Ta pilulka není jen pilulka 6. vysokého řádu, ale také vysoké jakosti. Použil magické byliny vysoké jakosti. Zdá se, že vítězství je předurčeno jemu!”

Jak ostatní mentoři a starší zaslechli slova tohoto staršího, vyměnili si pohled. Pokud to Pátý starší dokázal říct s takovou jistotou, pak se zdálo, že výsledek byl jasný.

Teng ZiXin, co stála nedaleko, tomu omráčeně přihlížela. Cítila se dezorientovaně a zdálo se, že měla zamlženou mysl. To její dřívější sebevědomí se naprosto roztříštilo. Měla velmi jasno v tom, v jakém řádu You XiaoMo byl. Být schopen vyrobit pilulku 6. vysokého řádu jako mág 6. nízkého řádu bylo dosažení, které nedokázala porazit.

„Znovu jsem s You XiaoMoem prohrála?” Teng ZiXin zaťala pěst, ten šok ustoupil a nahradil ho hněv. Teng ZiXin se zhluboka nadechla. Mohla akorát doufat, že You XiaoMova pilulka nebyla dobré jakosti. To byl jediný způsob, jak by se rozdíl v jejich skóre o moc nezvýšil.

Jak se písek v přesýpacích hodinách přesypal, Pátý starší se konečně postavil, zvedl ruku a ohlásil: „Prohlašuji první kolo za ukončené. Teď začneme s těmi v první řadě, předstupte a identifikujte svou pilulku. Ti, co selhali, by měli kultivovaně ustoupit.”

Jak jeho slova zazněla, někteří pocítili zklamání a někteří k němu nakráčeli se sebevědomím. Před Pátým starším bylo pět zkoušejících.
--------------------------------------------

~ Tak jsem se do těch pilulek nějak zamotala, ale v podstatě je to tento systém: 
pilulka 6. nízkého řádu nízké jakosti < 6. nízký řád střední jakost < 6. nízký řád vysoká jakost <
6. střední řád nízké jakosti < 6. střední řád střední jakost < 6. střední řád vysoká jakost <
6. vysoký řád nízké jakosti < 6. vysoký řád střední jakost < 6. vysoký řád vysoká jakost. 
Na úroveň řádu má vliv úroveň kultivace a na jakost pilulky jakost bylin... ~ 

~ Teng ZiXin by se konečně měla smířit s tím, že ať se bude snažit a podvádět, jak chce, stejně se hlavnímu hrdinovi nevyrovná. ~



9 komentářů:

  1. Ta to prostě nedokáže pochopit,ze proti ní nemá šanci. Už se nemohu dočkat hodnocení. To bude dlouhý týden 😂🥰🤩Děkuji za překlad.

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za další skvělou kapitolku. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Teď jsem si to všimla a to že to6udelalo jen 5 mágů 🤔🙄🙄

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Přečti znovu. Bylo to pět zkoušejících, tedy asistentů (čti: přicmrndů) Pátého staršího. Ne pět zkoušených studentů. To by bylo velmi málo... ^_^

      Vymazat
    2. No mně se to zdálo divné taky 🤪
      Jde to se mnou s kopce. Omlouvám se

      Vymazat
  4. I tohle mám všechno přečtené a děkuji, že to překládáš:)

    OdpovědětVymazat
  5. Moc děkuji. Ta holka si nedá říct a pořád to zkouší.😂

    OdpovědětVymazat