čtvrtek 3. června 2021

LMW - kapitola 282


Kapitola 282 – Nemá to chuť


Druhého dne začalo druhé kolo turnaje.

Než You XiaoMo odešel, vypustil PiQiua a CatQiu, co byli v kleci zavření celou noc. Když je osvobodil, už si netroufali dělat znovu potíže. Za You XiaoMova vyhrožování se zaručili, že už rozhodně nebudou blbnout.

Ale You XiaoMoa to stále ještě neujistilo, a tak požádal MaoQiu, aby na ta dvě zvířata dohlédla. Pak se mu teprve ulevilo dost na to, aby mohl s Ling Xiaoem odejít. V porovnání s SheQiuem a XiaoHeiem se s MaoQiu dalo snáze mluvit.

Ve včerejším boji všichni proti všem byli vyloučeni někteří silní účastníci. Ale to nijak neovlivnilo, jak se všichni těšili na druhé kolo turnaje.

Když ti dva dorazili, místa v aréně druhého kola už byla plná.

You XiaoMo se posadil na Ling Xiaovo místo a Ling Xiao šel do arény spolu s devatenácti dalšími účastníky, aby si vylosovali pořadí. Jelikož byl Ling Xiao vítěz prvního kola, táhl si jako první.

Před Ling Xiaoem byla krabice, kde byla jména všech účastníků. Kdyby si vytáhl vlastní jméno, už by neměl další šanci, neboť každý mohl táhnout jenom jednou.

Ling Xiao si vytáhl lísteček, podíval se na něj a předal ho učitelům, co stáli stranou. I ostatní účastníci si postupně vytáhli.

Když Ling Xiao odešel z arény, You XiaoMo se ho okamžitě zeptal: „Koho sis vytáhl?”

Ling Xiao o tom chvíli přemýšlel a pak odpověděl: „To jméno jsem nepoznal.”

You XiaoMovi se na tváři objevily černé linky. „A ty znáš na akademii hodně lidí, co?” Měl pocit, že na celé akademii bylo jenom pár studentů, které si Ling Xiao mohl zapamatovat.

Ling Xiao se na něj usmál. „Měl bych znát tak deset.”

Brzy zveřejnili výsledky losování.

Ten protivník, co si Ling Xiao vytáhl, byl člověk, co rád využíval krizi k vlastnímu zisku. Když zjistil, že si jeho jméno vytáhl Ling Xiao, naprosto pozbyl vůli k boji.

A také tu byl jeden souboj, kde si někdo další vytáhl Ling Xiaovo jméno. A ten člověk byl bohužel Qin Zhang.

Qin Zhang byl v Oddělení B na 10. místě a jeho síla byla o něco menší než Teng Jian a Chai Tian. Stačil mu jediný pohled na Ling Xiaa a věděl, že neměl šanci na výhru.

Turnaj začal a první souboj byl mezi Ling Xiaoem a tím nešťastným studentem, kterého si vybral. Diváci si původně mysleli, že uvidí zdrcující souboj. A opravdu, skončilo to naprosto drtivě, neboť účastník uznal porážku, ještě než vystoupal do arény. Ling Xiao nepřekvapivě získal první bod.

Kvůli tomu výsledku lidé okamžitě a ustavičně vzdychali. Neměl by bez ohledu na výsledek aspoň trošku bojovat?

Ale mnoho lidí mělo také pocit, že jeho počínání nebylo nijak hloupé nebo zbabělé. Mezi jejich silou byla už tak velká mezera. Kdyby byli na jeho místě, pravděpodobně by udělali to samé, protože nikdo nebyl ochotný z arény vypadnout po jediném úderu svého protivníka.

Navzdory tomu, že v prvním souboji nedošlo k intenzivnímu boji, byly pozdější souboje jako ze snu. Mezi účastníky byli i studenti na 1. a 2. místě v Oddělení B a byl to celkem intenzivní boj.

Poté následoval Rong Xuanův souboj. Rong Xuan byl na 4. místě a jeho protivník na 15. Souboj dopadl, jak se dalo čekat. Takhle to pokračovalo až do odpoledne, kdy byl konečně čas na Ling Xiaoův druhý souboj.

You XiaoMo vesele řekl Qin Zhangovi: „Seniore Qine, snaž se ze všech sil. Nesmíš s Ling Xiaoem prohrát.”

Qin Zhang nevěděl, jestli se má smát nebo brečet. „Kolego You, smýšlíš o mě až příliš dobře.”

You XiaoMo odpověděl: „To... kdyby šlo o někoho jiného, díval bych se na něj spatra!”

Ling Xiao se k němu nahnul: „A co já?”

You XiaoMo se celý rozzářil a odpověděl: „Nezapomeň, že seniora Qina nesmíš porazit příliš žalostně.”

Ling Xiao otočil hlavou a podíval se na Qin Zhanga. „Dobře!”

Qin Zhang: „... ...”

Když souboj začal, Qin Zhang neuznal porážku tak jako ten první soutěžící. Houževnatě s Ling Xiaoem vytrval jedno kolo a když si takto udělal rekord, otevřeně odstoupil a uznal porážku.

Druhého dne konečně zveřejnili výsledky turnaje Bloku 1.

Na prvním místě byl Ling Xiao, co si toto umístění plně zasloužil. Na druhém místě byl student, co byl v Oddělení B na prvním místě. A na třetím místě byl Rong Xuan. Ačkoli Qin Zhang prohrál s Ling Xiaoem, měl dost štěstí a umístil se na devátém místě a podařilo se mu tak proklouznout do první desítky.

První tři účastníci získali odměnu. A měli na výběr ze svou druhů odměny – první byly body a druhá materiál a podobně. A člověk si mohl vybrat jenom jedno z toho.

Odměna za první místo bylo 1.000 bodů. Pokud člověk nechtěl body, mohl si vybrat materiál jako magické byliny nebo démonická zvířata. Ling Xiao se rozhodl vzít si materiál, neboť body si mohl vydělat sám. Druhé a třetí místo si vybrali body.

A tak takto skončil turnaj Bloku 1.

Kdyby nebylo toho, že klany Teng a Chai zakusily v prvním kole turnaje naprosté vyhlazení, možná by byl celý turnaj zábavnější.

You XiaoMo a Ling Xiao odešli z arény společně. Ti dva se ale nevrátili hned do pavilónu, místo toho zamířili na tržiště s magickými zvířaty.

Poté, co PiQiua a CatQiu zachránili z klece, ti dva křičeli, že chtějí netvoří ovoce. Pravděpodobně je to ovoce očarovalo. A You XiaoMo nakonec musel ustoupit a slíbil, že jim nějaké koupí.

Bylo to tržiště, kde se prodávala a kupovala démonická zvířata, ale měli by tam být i lidé, co se specializovali na prodej netvořího ovoce, neboť to měla ráda jenom démonická zvířata. You XiaoMo měl v plánu vyhledat toho mladíka, co dal PiQiuovi a CatQiu předtím ovoce.

Ten mladík stále na stejném místě prodával démonická zvířata, ale u jeho stánku nebylo tak živě jako posledně. Když zahlédl You XiaoMoa, tvář mu rapidně zbledla.

„Copak jsme tu záležitost posledně nevyřešili? Chceš ještě něco?” Předpokládal, že sem You XiaoMo přišel kvůli té minulé záležitosti, a tak byl tak nějak nervózní.

You XiaoMo okamžitě vysvětlil, co chtěl. „Nejsem tu kvůli té minulé záležitosti. Je to takhle, když jsem je přinesl domů, neustále mysleli na netvoří ovoce. A tak se chci zeptat, pořád ještě nějaké máš? A pokud ano, mohl bys mi pár prodat?”

Ten mladík si najednou vydechl úlevou. „Mám, ale jedno netvoří ovoce stojí 10 bodů. Kolik jich chceš?”

Netvoří ovoce byla jedna ze specialit, co se daly najít v horách. Povětšinou rostlo ve vzdálených horských oblastech, ale jelikož se kolem často potulovala démonická zvířata, sklizeň ovoce byla trochu riskantní. A proto mělo vysokou cenu.

Nebylo mnoho lidí, co by si to mohli dovolit, a většina občas koupila jedno ovoce, neboť démonická zvířata se nemusela krmit jen netvořím ovocem.

Jedno ovoce za 10 bodů bylo vážně celkem drahé.

You XiaoMo o tom chvíli hloubal a pak řekl: „Dej mi padesát.”

Mladík překvapeně zalapal po dechu a nevěřícně se na něj podíval. „Jsi si jistý, že chceš padesát?” Myslel si, že bude chtít tak nanejvýš dva kusy. Toto množství už o hodně předčilo i to jeho nejvyšší očekávání.

You XiaoMo s jistotou přikývl. „Je s tím problém?”

Ačkoli jenom PiQiu a CatQiu řekli, že chtějí netvoří ovoce, milovalo ho mnoho démonických zvířat. A tak by mělo chutnat i SheQiuovi a ostatním. Podle jeho názoru bylo padesát kusů už tak dost konzervativní odhad.

„Ne, ne, ne...” Mladík svižně zakroutil hlavou, na tváři se mu zračila radost.

Mladík s sebou neměl takové množství ovoce, zásoby měl uložené u sebe doma. A tak sbalil svůj stánek a zamířil do své rezidence v doprovodu You XiaoMoa a Ling Xiaa. Padesát kusů ovoce pro něj byl velký zisk, a tak se nijak nerozpakoval zavřít brzy. Když byla transakce hotová, ti dva odešli z mladíkovy rezidence.

You XiaoMo vytáhl jedno netvoří ovoce, aby se na něj podíval. Vzhledem se moc nelišilo od obyčejného Duchovního ovoce. Bylo jen trochu větší a dužinu to mělo rudou.

Když You XiaoMo pomyslel na CatQiu, zamračil se. „Ling Xiao, myslíš, že CatQiu dokáže sníst celé jedno ovoce?” CatQiu byla stejně velká jako to ovoce, co měl v ruce, a vážně pochyboval o tom, že by ho dokázala sníst celé.

Ling Xiao zíral na to netvoří ovoce v jeho ruce, pak odvrátil zrak a odpověděl: „Nepodceňuj zvířata, mají netvorný apetit.”

You XiaoMo k ovoci přičichl, ale necítil žádnou ovocnou vůni. Bezděky uvažoval: „Je pravda, že to cítí jenom démonická zvířata? Vážně je to tak lahodné?” Najednou měl nutkání se do toho zakousnout.

Ling Xiao se ušklíbl: „Proč to nezkusíš?”

Takový skvělý nápad!

Ještě nikdy předtím neochutnal tak jasně rudé ovoce.

You XiaoMo vytáhl další kousek. Párkrát ho otřel a s úsměvem ho předal Ling Xiaovi. „Taky bys měl vyzkoušet.”

Ling Xiao neváhal a zakousl se.

You XiaoMo se zeptal: „Jaké to je?”

Ling Xiao odpověděl: „Není to špatné.”

You XiaoMovi se rozzářily oči. Pozvedl ovoce, co držel, a zakousl se. Když se mu dužina dostala do úst, zamračil se a zatřásl se. Jelikož zastával zásadu, že se jídlem nemrhá, to jedno kousnutí s obtížemi polkl.

Ling Xiao se zeptal: „Co se stalo?”

You XiaoMo měl celou tvář zamračenou. „Je to trochu nepoživatelné a nemá to vůbec žádnou chuť. Vážně mám strašnou smůlu, vlastně jsem si vybral ovoce bez chuti.” A pak se závistivě díval na to, co měl v ruce Ling Xiao a z kterého si už ukousl. Ten You XiaoMoův výraz jasně říkal, aby mu dal kousnout.

Ling Xiao se zarazil a pak rychle a bez námahy ovoce dojedl. Nezůstala ani pecka.

You XiaoMo: „... ...”

Když Ling Xiao dojedl, rozpažil a řekl: „Nic mi nezbylo.”

You XiaoMo se na něj podíval úkosem. „Ty lakomče!”

Ling Xiao se usmál a v klidu ta dvě slova přijal.

You XiaoMo byl ve špatné náladě. Otočil se a odkráčel. Ling Xiao jej okamžitě následoval a po chvilce se dostali do svého pavilónu. PiQiu a CatQiu nebyli v kleci, neboť se posledních pár dní chovali relativně pěkně. A na základě toho je You XiaoMo pustil z klece.

Když PiQiu a CatQiu viděli, že se jejich pán vrátil, okamžitě se k němu vrhli. Ale v půli cesty je Ling Xiao prstem odcvrnkl zpět. Ta dvě zvířata okamžitě věděla, že nemají překračovat vlastní meze, a zklidnila se.
--------------------------------------------

~ Haha, měla jsem pocit, že tuhle kapitolu s netvořím ovocem už jsme měli... no, každopádně v tomto případě YXM neměl smůlu a nevybral si ovoce bez chuti, ale...! Příště bude @ ~


7 komentářů:

  1. Děkuji za kapitolku. Už se těším na příště. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Cha cha ještě ho to netrklo. Ale zase super dílek. I kdyz6se těším na to až yxm soutěžit. Děkuji za překlad. Dík. 🥰💞💞

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji za další díl. A už se těším na @ 😇.

    OdpovědětVymazat
  4. Moc děkuju za další díl

    OdpovědětVymazat
  5. Já se jen divím, že mu to ještě nedošlo, hehe🤭. Moc děkuji!😍

    OdpovědětVymazat