čtvrtek 24. června 2021

LMW - kapitola 288


Kapitola 288 – Překonání rekordu


You XiaoMo se podíval na hodiny na stěně, uplynulo 25 minut.

V Gravitační místnosti zůstalo jenom pět lidí. Ale při dvacáté šesté minutě a třech sekundách to Tong YueXu vzdal. Při jeho stavu by nebyl moc velký problém pokračovat, ale Tong YueXu nikdy nebyl ten typ, co by se fixoval na soupeření s ostatními. A tak byl spokojený s tím, že získal dokonalé skóre.

„You XiaoMo, hodně štěstí...”

Než to Tong YueXua poslalo ven, otočil se a povzbudil You XiaoMoa, zatímco pohledem mlhavě přejel pro Teng ZiXin a Chai Zhengovi. Zdálo se, že chtěl něco říct, ale než mohl říct cokoli dalšího, poslalo ho to ven.

You XiaoMo se podíval na Teng ZiXin a Chai Zhenga, oba se tvářili, jako že se odmítají nechat porazit. Přišlo mu to tak hloupé. Jelikož Tong YueXu odešel, zůstal tu jenom on, Qing Qiu, Teng ZiXin a Chai Zheng. Každý byl v jednom koutě, zatímco zahlížel na ostatní.

Čas v tichosti plynul a uplynulo 26 minut a 40 sekund.

Qing Qiu byla přece jenom stále dívka, jakmile hodiny ukázaly 40 sekund, rozhodla se to vzdát. Neměla žádnou lepší možnost, neboť tvář měla smrtelně bledou a kolena se jí mírně třásla. Kdyby zůstala ještě o chvilku déle, tělo by se jí pod tíhou té gravitace velmi pravděpodobně zhroutilo. A navíc při svém stavu by nedokázala přečkat 30 minut.

Qing Qiu se s lítostí podívala na You XiaoMoa a pak rozdrtila transportační kámen.

You XiaoMo neměl zájem zjišťovat, co ten lítostný pohled znamenal. Jediné, na čem mu záleželo, bylo to, že měl tělo na pokraji zhroucení. Kolena se mu mírně chvěla, jako kdyby ho to mělo co nevidět rozdrtit.

Pokud to takhle půjde dál, možná nebude schopen ustát ani 28 minut.

You XiaoMo zaťal zuby, nechtěl prohrát s Teng ZiXin a Chai Zhengem. Když se člověk dostal takhle daleko, pokud by mu chyběla síla vůle, pak by tento okamžik nedokázal přežít nikdo. You XiaoMo se na ně podíval a spatřil, že oba měli zuby zaťaté. Ale jejich vzezření mu napovídalo, že jim stále zbývalo trochu síly. You XiaoMo si nemohl pomoct a cítil se zmateně.

You XiaoMo si byl téměř jistý, že jeho síla rozhodně nebyla o nic menší než Teng ZiXinina. Což znamenalo, že nebyl důvod, aby to ona mohla tolerovat, zatímco on ne. Ani nemluvě o tom, že byl muž. Kdyby s ní prohrál, bylo by to nesmírné pokoření.

Ačkoli byl na akademii ani ne rok, věděl, že v turnaji nebylo dovoleno používat na druhé nějakou externí sílu.

Gravitační místnost byla jednoduše řečeno místo na trénink studentů a testování jejich síly a schopnosti. Pokud se zvláště během turnaje ukázalo, že někdo podváděl, nejenom že se to rovnalo diskvalifikaci, ale dostal by i trest.

You XiaoMo věřil, že Teng ZiXin a Chai Zheng by si netroufli to pravidlo vědomě porušit. Což pravděpodobně znamenalo, že to mělo co dělat s duševní silou.

Jak o tom You XiaoMo přemýšlel, zkusil uvolnit trochu duševní síly a pak si jí pokrýt ruce. Zjistil, že pohyboval prsty rychleji než předtím. V očích se mu zablýskl náznak příjemného překvapení, zabralo to.

Konečně pochopil, proč Teng ZiXin dokázala získat vyšší počet bodů než kultivátor, i když byla mág. Dopadlo to tak, že to mělo co dělat s duševní sílou.

Kultivátoři sice byli silní, ale neměli duševní sílu, takže se mohli spoléhat jenom na sílu a vytrvalost. Ale mágové měli duševní sílu a byli tedy v lepším postavení než kultivátoři. Samozřejmě jenom o trošku, neboť mágové vlastně měli slabší fyzičku než kultivátoři.

You XiaoMo přestal váhat, okamžitě použil svou duševní sílu a pokryl si jí celé tělo. Ačkoli touto metodou trochu mrhal duševní silou, ale ten nátlak na jeho tělo se vskutku zmírnil.

You XiaoMo si nemohl pomoct a vydechl si úlevou. Teď si věřil, že to zvládne vydržet dalších pár minut. Nevadilo mu riskovat, postavit se oběma a zjistit, kdo měl víc duševní síly.

Na druhé straně když Teng ZiXin a Chai Zheng spatřili, jak se You XiaoMovi uvolnily svaly v tváři, bezděky jim nitro zalila hořkost. Jak se dalo čekat, bylo nevyhnutelné, že dojde na utkání v duševní síle.

Ale používat duševní sílu na pokrytí celého těla bylo velmi duševně vysilující. Normálně měli velmi hojnou duševní sílu, ale v Gravitační místnosti budou stejně zápolit, aby tento stav udrželi pár minut.

Pomalu uplynulo 28 minut a 26 sekund. Chai Zheng ze sebe najednou vydal hlasitý zvuk, jak jednou nohou ztěžka poklekl na zem. Rameno se mu zhroutilo a tvář měl bledou. Podařilo se mu odolávat dalších pět sekund, než ho to naprosto připláclo k zemi a než musel neochotně rozdrtit transportační kámen. Vzduch se trochu zavlnil a pak celé jeho tělo zmizelo.

Chai Zheng vydržel o téměř minutu méně než Teng ZiYe.

You XiaoMo si nejprve myslel, že Chai Zheng těch 29 minut vydrží. Nečekal, že se vzdá v čase 28 minut a 30 sekund. You XiaoMo měl pocit, že měl vážně své předsudky, teď si byl konečně vědom, jak působivý Teng ZiYe byl.

You XiaoMo se podíval, jak mu duševní síla cirkulovala kolem celého těla. I když to už předtím předvídal, nečekal, že se jeho duševní síla bude vyčerpávat takhle rychle. Skoro půlka byla pryč. Pak se letmo podíval po Teng ZiXin, co působila, že už o moc déle nevydrží.

Ona také upírala pohled na You XiaoMoa. Jejím cílem nebylo jen překonat You XiaoMoa, ale také překonat svého bratra. Takhle daleko se dostala právě kvůli tomuto dvojitému nátlaku.

Jak se její duševní síla neustále vyčerpávala, pleť měla víc a víc nevzhlednou. Možná byla mág 6. řádu, ale dokonce ani ona sama nedokázala s jistotou říct, jak dobře dokázala svou duševní sílu ovládat. A kromě toho pokrýt celé své tělo duševní silou nebylo něco, co kdy předtím musela dělat, takže její pohyby byly ztuhlé a nakonec promarnila spoustu duševní moci.

A toto byl důvod, proč Chai Zhenga a Qing Qiu vyřadili dřív, i když měli řád jasně vyšší než You XiaoMo.

You XiaoMo ignoroval Teng ZiXin a zíral na hodiny na stěně. Momentálně to bylo 29 minut a 17 sekund, velmi blízko Teng ZiYeovu rekordu. Pokud se mu podaří ještě chvilku vydržet, mohl by ten jeho rekord překonat. To mu nicméně nestačilo. Jeho cílem bylo víc než jen překonat Teng ZiYea.

Zatímco se You XiaoMo v duchu zaobíral touto myšlenkou, Teng ZiXin se najednou pohnula.

Její reakce byla zhruba stejná jako u Chai Zhenga. Jednou nohou postupně poklekla, ale díky své vytrvalosti vydržela ještě pár dalších sekund.

Dvacet sekund. Dvacet devět minut a dvacet dva sekund...

Teng ZiXin, co napůl klečela na zemi, najednou pohnula prstem. Oči se jí na sekundu rozzářily, než to světlo odumřelo s náznakem neochotné snášenlivosti.

Jak to You XiaoMo až do teď ustál? Teng ZiXin na to nemohla přijít.

Teng ZiXin nevěděla, že You XiaoMo se toho naučil mnohem víc, než co věděla ona. Jinými slovy ta metoda výroby magických pilulek bez potřeby použít ruce, kdy se spoléhal jen na manipulaci duševní silou, co ho stařík naučil, bylo přece jenom něco, co mohl zvládnout jen mág 7. řádu.

A přesto to nebylo to jediné, co se od něj You XiaoMo naučil. Také se naučil, jak vyrábět několik magických pilulek najednou, což také vyžadovalo přísnější kontrolu. Takže i kdyby se Teng ZiXin a Chai Zhen také učili, jak vyrábět pilulky jen za pomoci duševní síly, You XiaoMo by byl nakonec stále mocnější než oni. To proto, že byl zručnější v manipulaci své duševní síly.

You XiaoMo o tomto samozřejmě nevěděl, neboť si vždycky myslel, že mezi mágy bylo běžné, aby vyráběli za pomoci duševní síly.

Pro lidi v Gravitační místnosti plynula každá sekunda velmi pomalu, ale pro diváky venku, co na ně čekali, ta půl hodina uplynula celkem rychle. Viděli, jak to lidi neustále posílalo ven téměř každou minutu, jednoho po druhém. A tak když se jako další začaly objevovat známé osoby, všichni věděli, že začal vrchol této bitvy.

Než hodiny odbily 25 minut, objevil se člověk. Byl to Zhong JingShan.

Zhong JingShan byl pro některé neznámá osoba, ale pokud si lidé vzpomněli na ten souboj mezi You XiaoMoem a Chai Junem, vybavili by si také, že Zhong JingShan byl ten člověk, co navrhl, aby You XiaoMo a Chai Jun šli bojovat do arény.

Zanedlouho po něm se objevil i Tong YueXu.

Lidi překvapilo, že se Qing Qiu a Chai Zheng objevili dřív než Teng ZiXin a You XiaoMo. Qing Qiu a Chai Zheng měli vyšší sílu, a přesto s You XiaoMoem a Teng ZiXin stejně prohráli.

V tváři vypadali hrozně. Obzvláště Chai Zheng byl v tváři nevzhledný, jako kdyby zrovna snědl exkrement.

Ale brzy se pozornost všech obrátila zpět k Gravitační místnosti. Dva finalisté byli You XiaoMo a Teng ZiXin, které neustále srovnávali od jejich prvního dne na akademii.

Někteří říkali, že Teng ZiXin byla mocnější, a někteří, že You XiaoMovy techniky byly o krok lepší. Bylo ohledně toho spoustu různých názorů, a přesto ještě žádný nevyhrál. Teď měli dokonalou příležitost si to vyjasnit, a tak všichni bezděky upřeli pohled na Gravitační místnost.

Zhruba za minutu se před Gravitační místností objevil bílý stín.

Když lidé spatřili podobu toho bílého stínu, všichni ztichli. V tichosti se dívali na Teng ZiXin, co nedokázala přestat lapat po dechu. Tvářila se neochotně.

Teng ZiXin dokonce prohrála s You XiaoMoem...

A nejenom to, nedokázala překonat Teng ZiYeův rekord.

Čas měla 29 minut 26 sekund.

„Kde je You XiaoMo? Jak to, že se ještě neobjevil?” Poté, co to překvapení pominulo, někteří lidé zjistili, že uplynula už doba Teng ZiYeova rekordu, ale po You XiaoMovi pořád nebylo ani vidu, ani slechu.

Když už byli u toho, uvědomili si, že You XiaoMo překonal Teng ZiYeův rekord! A čas nečekal, až skončí s diskuzemi, a konečně se přehoupl přes 30 minut.

Lidé si nemohli pomoct a rozšířily se jim oči. Rekord byl znovu pokořen.
--------------------------------------------

~ No, možná akorát omdlel a už nedokázal rozdrtit Transportační kámen... ~



9 komentářů:

  1. Děkuji za další kapitolku. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za kapitolu 😊 jsem zvědavá jak dlouho tam vydržel nakonec

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji za další kapitolku :)
    Anóóóóóóó. Dokázal to :) Porazil Teng ZiXin i jejího bratra :D :D :D
    Takže to znamená, že za druhé kolo dostane 6 bodů a bude ve vedení, s náskokem jednoho bodu :D.
    Vážně už se těším na pokračování :)
    "Tadomi, tohle mi prosím nedělej. Tomu, že omdlel vážně neuvěřím."

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ale nebyla by to celkem realistická možnost? Představ si to, tak moc se snaží pokořit rekord, že si říká: ještě dvě sekundy to zvládnu a bum, už to nezvládl... Typický vývoj.

      I když LX by určitě začal vyvádět. Mají přece své vnitřní spojení ^_^

      Vymazat
    2. :D :D :D Tak jako, asi by to možné bylo (ale já tomu prostě nevěřím).
      To je pravda, LX by ho přišel zachránit :) A potom by to teprve byla legrace :D

      Vymazat
  4. Jop ten by to tam rychle vygruntoval 😂😂😂😜moc dekuju za báječný dílek.

    OdpovědětVymazat
  5. Tedy netušila jsem, že to kdy ve čtvrtek řeknu, ale: "už aby bylo pondělí!" 😁. Tolik dílů a pořád mě to baví. Děkuji.

    OdpovědětVymazat
  6. Ďakujem a teším sa ako to dopadne a koľko tam vydrží

    OdpovědětVymazat
  7. To mě to baví po každé kapitole víc a víc! Děkuji😍.

    OdpovědětVymazat