pondělí 14. června 2021

LMW - kapitola 285


Kapitola 285 – Nátlak


You XiaoMo sevřel tmavě zelenou magickou pilulku, co vyletěla z kotlíku do vzduchu. Na tváři se mu zračilo vzrušení a příjemné překvapení. Po pravdě řečeno na začátku neměl moc velkou důvěru, že tu Kostirostnou pilulku úspěšně vyrobí.

You XiaoMo si zkusil Kostirostnou pilulku vyrobit už před turnajem, ale jeho šance na úspěch nebyla vysoká. A tak měl v duchu náznak nervozity, když se tentokrát pustil do výroby Kostirostné pilulky.

Kdyby selhal, mohl se uchýlit akorát k druhé nejlepší věci, což bylo vyrobit magickou pilulku nízkého řádu. Také mohl vyrobit pilulku středního řádu, ale na její dokončení neměl dost času. Naštěstí se mu nakonec povedlo úspěšně vyrobit Kostirostnou pilulku.

Jelikož jeho stanoviště bylo vzadu, musel si počkat, až na něj přijde řada a on bude moct odevzdat pilulku ke zhodnocení.

You XiaoMo zvedl svou magickou pilulku v ruce a nadšeně zamával na Ling Xiaa dole, na tváři měl vepsané vzrušení.

Ling Xiao jeho směrem zlovolně napodobil gesto kousnutí. Když to You XiaoMo spatřil, okamžitě ruku stáhl a opanoval svou tvář, aby se na ní zračila vážnost. A upřel pohled kupředu a čekal na zhodnocení.

BaiLi XiaoYu a Jiang XiaoFeng, co tuto výměnu viděli, se ušklíbli. Tong YueXu a Teng ZiXin měli stanoviště před You XiaoMoem, takže netrvalo dlouho a brzy byli na řadě.

Jak Tong YueXu a devět dalších účastníků předstoupilo, téměř veškeré pohledy se upírali na něj. Ta jeho rychlost, kdy ani ne za rok skočil z mága 4. řádu na mága 6. řádu, se dala srovnávat s You XiaoMoem. Ačkoli se nedoporučovalo si násilně zvyšovat základy, stejně byli všichni zvědaví, jaké skóre dostane.

„Vložte své pilulky do zařízení,” řekl Pátý starší a pokynul jim.

Tong YueXu po těch instrukcích přikročil jako první. Uctivě sbalil ruce a uklonil se Pátému staršímu a pak vložil svou pilulku dovnitř.

Ze zařízení vytryskl vysoce koncentrovaný paprsek fialového světla. Pátý starší se na to podíval a okamžitě ohlásil: „Magická pilulka 6. nízkého řádu vysoké jakosti. Celkem čtyři body.”

Na Tong YueXua se okamžitě upřely závistivé pohledy. Jelikož vyrobil jen pilulku nízkého řádu, dostal jenom jeden bod, ale měl vysokou jakost, takže za to dostal tři body.

Ačkoli pilulky ostatních účastníků byly pilulky 6. středního a vysokého řádu, jakost většiny z nich byla od nízké do střední. A proto měli celkové skóre nižší.

Poté účastníci jeden po druhém předkládali své pilulky. Většina dostala dva nebo tři body a několik účastníků bylo dokonce vyřazeno.

Po dalším kole byla konečně na řadě Teng ZiXin.

Ve skutečnosti byla tato forma zhodnocení jen druh formality. Všichni už v duchu odhadli své skóre. Teng ZiXin také věděla, kolik bodů by mohla získat, a netvářila se nijak vzrušeně.

Ale člověk před ní byl Pátý starší, jeden z Osmi obrů na akademii. Dokonce ani ona si ho netroufla urazit. Spojila ruce a uctivým hlasem ho pozdravila: „Studentka Teng ZiXin zdraví Pátého staršího!”

Pátý starší jí pokynul, aby vložila svou pilulku dovnitř. Teng ZiXin tak učinila.

Pátý starší se podíval na silný paprsek světla, co sálal ze zařízení, mírně pokýval a ohlásil: „Magická pilulka 6. středního řádu vysoké jakosti, celkem 5 bodů.”

Toto skóre bylo velmi vysoké a s několika dřívějšími účastníky se tak dělila o první místo. Ostatní účastníci neměli magické byliny vysoké jakosti, ale řád jejich magické pilulky byl vyšší, takže měli stejný počet bodů jako Teng ZiXin. Momentálně se dělili o první místo.

Ale na Teng ZiXinině tváři nebyla znát ani stopa radosti a poté, co se v klidu stáhla, se letmo ohlédla na You XiaoMoa.

Dav následoval její pohled, ale když zjistili, že ten dotyčný člověk si té situace ani nevšiml, neměli slov. You XiaoMo měl hlavu nakloněnou ke straně a zdálo se, že si bez jakéhokoli napětí povídal s člověkem mimo arénu.

Ale pokud člověk neměl opravdu hroší kůži a hutné nervy, bylo nemožné, aby si nevšimli pohledu publika. You XiaoMo se překvapeně ohlédl a spatřil, že ho všichni sledovali. Prázdně na to zíral a pak si rozpačitě promnul nos. Ještě by neměl být na řadě, ne?

Ať se díval kdo chtěl a jak chtěl, tento přístup působil náznakově netaktně.

Když to lidé spatřili, všichni zase zrak odvrátili. Byla pravda, že ještě nebyl na řadě.

Po dalších dvou kolech byl You XiaoMo konečně na řadě. Mnoho diváků okamžitě upřelo pozornost na něj. Nejvyšší dosavadní skóre bylo 5 bodů. Pokud You XiaoMo nedostane celkem 6 bodů, bude velmi možné, že se bude o místo dělit s Teng ZiXin a třemi ostatními, co měli 5 bodů.

You XiaoMo přišel k Pátému staršímu, uctivě sbalil dlaně a řekl: „Student You XiaoMo zdraví Pátého staršího.”

Pátý starší ukázal vzácně viděný nepatrný úsměv. Ačkoli to bylo jen lehké zacukání ve rtech, ostatní to stejně zaznamenali. „Teď jsi na řadě ty. Ukaž mi, jaké schopnosti má Duan QiTianův učedník!”

You XiaoMoa to tak nějak zarazilo a po malé odmlce vložil magickou pilulku do zařízení.

Pátý starší zmáčkl tlačítko a podíval se na zřetelný paprsek světla a číslo na zařízení. „Pilulka 6. vysokého řádu a vysoké jakosti. Celkem 6 bodů!”

Po tomto ohlášení padlo na celou arénu ticho. Za chviličku se ozvaly výkřiky obdivu. You XiaoMo byl vážně hoden toho, aby byl učedníkem velkého mistra Duana!

Ačkoli se to dalo čekat, bylo celkem šokující to vidět na vlastní oči. Před nějakou dobou způsobila rozruch zpráva, že You XiaoMo a Teng ZiXin pokročili do dalšího řádu, a proto mnoho lidí vědělo, v jakém řádu nyní byl. Zatímco se diváci dívali na You XiaoMoa, nedokázali ve svém pohledu skrýt údiv a závist.

Ta dvě skóre se možná lišila jen o jediný bod, ale propast toho jednoho bodu byla obrovská.

Teng ZiXin se podívala na You XiaoMova záda. Nitro plné závisti a zášti už měla klidné, ale v očích jako by jí místo toho planuly víry plamenů. Rozhodně se nevzdá. Dřív nebo později You XiaoMoa předčí a rozdrtí ho pod sebou.

Zatímco se pozornost publika soustředila na You XiaoMoa, Teng ZiXin mu chvíli zahlížela na záda a pak se najednou otočila a odešla.

You XiaoMo si vzal pilulku zpátky a užuž se chtěl otočit a odkráčet.

Najednou na něj zavolal Pátý starší: „Tvůj mistr požádal toto mé staré já, abych ti předal zprávu.”

You XiaoMo se otočil a omráčilo ho to. Ten stařík mu chtěl něco říct?

Pátý starší se nepatrně usmál. „Tvůj mistr věděl, že se budeš účastnit letošního turnaje. Takže mě před pár dny požádal, abych ti něco vyřídil. Řekl, že pokud se nedostaneš do první trojky, nemáš mu chodit na oči.”

You XiaoMovi zacukalo v ústech. Ten mizerný stařík, jasně nebyl na akademii a vlastně se vrátil ke svým starým trikům?! Copak nevěděl, že byl momentálně jen mág 6. nízkého řádu?!

Bylo nemožné, aby se člověk takového řádu dostal do první trojky. Tedy pokud neměl nějakou zvláštní strategii. Vážně pochyboval o tom, že by na to ten stařík vůbec pomyslel.

You XiaoMo se ovládl, poděkoval a odešel. Ačkoli ho stresovalo, že se měl dostat do první trojky, nebylo nemožné toho dosáhnout. Ale brzy zjistil, že ta tíha na jeho bedrech se navýšila.

To proto, že po něm přišli na řadu další dva silní mágové.

You XiaoMo nyní zjistil, že jedním byla Qing Qiu a druhý se nečekaně podobal Chai Junovi.

Ling Xiao mu zašeptal do ucha: „Ten muž by měl být Chai Junův starší bratr Chai Zheng.”

You XiaoMo si nervózně proplétal prsty. „Vzpomínám si, že senior Gao řekl, že je Chai Zheng mágem 5. řádu. Teď je mágem 6. řádu, pokračuje tak rychle.”

Když BaiLi XiaoYu zaslechl jejich konverzaci, vložil se do toho: „Bez ohledu na to, jak je rychlý, nemůže být rychlejší než ty. Než jsi nastoupil na akademii, Chai Zheng už byl mágem 5. vrcholného řádu. Ačkoli neměl tak velké vrozené schopnosti jako Teng ZiXin, je to jeden z vůdců mladší generace.”

You XiaoMo si teď byl z větší části jistý, že ten nepříjemný pohled, co cítil před začátkem turnaje, patřil Chai Zhengovi. Ale tento člověk se choval celkem rezervovaně, od začátku turnaje až do teď už vůči němu neprojevil ani náznak nepřátelství.

Zrovna když si tohle pomyslel, Chai Zheng se náhle podíval jeho směrem.

You XiaoMo se s ním střetl pohledem. Byly to oči, v kterých se zračila nepatrná provokace a pohrdání. Ačkoli to nebylo příliš nápadné, on to poznal na první pohled.

Chai Zheng a Qing Qiu byli v Bloku 2 celkem známí, tedy obzvláště Qing Qiu se svou silou a nádherným vzezřením. Nejdůležitější bylo, že se nenaparovala, takže byla v Bloku 2 velmi oblíbená. Jakmile předstoupila, atmosféra začala být zase živá.

Qing Qiu pomalu předstoupila před Pátého staršího a elegantně se uklonila. „Qing Qiu zdraví Pátého staršího.”

Když Chai Zheng viděl, že mu Qing Qiu ukradla první tah, v očích mu problýskla nespokojenost. Aby nezůstal pozadu, brzy také předstoupil, sbalil pěsti a uctivě se uklonil.

Pátý starší se probral bradkou a přikývl. „Odděleně vložte svou magickou pilulku do zařízení.”

Qing Qiu se podívala na Chai Zhenga. Před Pátým starším bylo jenom jedno zařízení. Budou muset jít jeden po druhém anebo jeden z nich bude muset použít zařízení, co bylo stranou.

Chai Zheng bez dalších cavyků přešel k zařízení stranou a vložil do něj svou pilulku. Učitel před ním pak okamžitě ohlásil: „Pilulka 6. vysokého řádu vysoké jakosti. Celkem šest bodů.”

Během sekund začalo diváctvo povykovat.

Kdo by si pomyslel, že po You XiaoMovi tu bude další účastník se šesti body?

Po tomto vývoji náhle setřásli tu oblíbenou Teng ZiXin s jejími zvláštními privilegii.

Chai Zheng byl o čtyři roky starší než Teng ZiXin a jeho vrozené nadání nebylo malé, takže bylo normální, že ji překonal. Teng ZiXin se svými vrozenými schopnostmi ho dříve nebo později dožene a překoná, ale v této chvíli to byla její porážka.

Teng ZiXin v hněvu švihla rukávy a odešla, zatímco se publikum s údivem dívalo na Chai Zhenga.

Ale to nejpřekvapivější mělo teprve přijít. Výsledkem Qing Qiuina zhodnocení bylo také 6 bodů. Najednou tu byli tři účastníci s vysokým skóre 6 bodů. K takové situaci ještě nikdy předtím nedošlo.

You XiaoMoa to omráčilo, vypadalo to, že ty lidi vskutku podcenil. Jen letmo si pomyslel, že za každou horou byla další hora. Tito dva lidé, Chai Zheng a Qing Qiu, budou s největší pravděpodobností jeho největší rivalové tohoto turnaje.
--------------------------------------------

~ Teng ZiXin zadupali v prachu. Takže pokud se neuchýlí k nějaké nekalosti, neměla by YXMa nijak ohrozit... ~


5 komentářů:

  1. Děkuji za další kapitolu :) Ten turnaj teď začíná být vážně zajímavý, ...
    Už teď se těším na pokračování :D

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za další kapitolku. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Myslím, že se rozhodně pokusí o nějakou kulišárnu🤔. Moc děkuji.

    OdpovědětVymazat