pondělí 21. června 2021

LMW - kapitola 287


Kapitola 287 – Gravitační místnost


Pátý starší předstoupil před dav, svým klidným pohledem přejel po účastnících a řekl: „Jelikož už jste všichni tu, oznámím pravidla. Dobře poslouchejte.”

Letošní úkol byl jiný než vloni. Ačkoli to také testovalo duši mága, používali tréninkovou metodu studentů v Oddělení A, takže to všichni účastníci dělali poprvé.

Druhé kolo se nazývalo Gravitační místnost. Všichni účastníci vstoupí do kamenné místnosti, ale tato kamenná místnost nebyla normální. Byla vytesaná z jednoho druhu černého gravitačního kamene. Gravitační místnost ovlivňovala jak kultivátory, tak mágy. Jakmile vešli dovnitř, bylo to, jako kdyby na ně padla obrovská tíha.

A podmínka k vítězství druhého kola bylo vydržet uvnitř nejdéle.

„Teď o druhém kole všichni víte. Za mnou spočívá Gravitační místnost, kde se bude konat soupeření. Za okamžik vám všem dám transportační kámen. Pokud už uvnitř nebudete moct vydržet tu gravitační sílu, jednoduše ten kámen rozdrtíte a transportuje vás to ven,” informoval je Pátý starší.

Teng ZiXin předstoupila a zeptala se: „Pátý starší, mohu se zeptat, jak se budou počítat body?”

Pátý starší se podíval na staršího Ye, co byl vedle něj. „Vysvětli to.”

A pak ustoupil.

Starší Ye se zařídil dle jeho přání, předstoupil a začal vysvětlovat: „Každému udělíme až pět bodů na základě toho, jak dlouho vydrží uvnitř...”

Od nula do pěti minut žádný bod. Od pěti do deseti minut jeden bod. Od deseti do patnácti dva body. Do dvaceti minut 3 body, do 25 minut 4 body. A pokud někdo vydrží 25 až 30 minut, pak plných 5 bodů.

Bodování nepřesáhlo půl hodiny, neboť žádnému mágovi se na první pokus nepodařilo uvnitř zůstat víc než půl hodiny.

„V tomto kole vyřadíme všechny, co získají méně než tři body. A tudíž nepostoupí do třetího kola.” Když starší Ye viděl, jak se všichni tvářili zahloubaně, pokračoval: „Když vstoupíte do Gravitační místnosti, nad dveřmi se můžete podívat na rekord Gravitační místnosti. To je prvních 100 nejdelších pobytů na první pokus a na prvním místě je Teng ZiYe s časem 29 minut a 29 sekund...”

Jak se starší Ye zmínil o tomhle, letmo se podíval na Teng ZiXin. Teng ZiYe byl její starší bratr. Ačkoli neměl tak dobrý přirozený talent jako Teng ZiXin, se vším tím úsilím byl stejně tak dobrý.

Většina lidí si myslela, že Teng ZiYe byl ve věku 21 let stále mágem 5. středního řádu jako jeho mladší sestra. Ve skutečnosti lidé nevěděli, že před půl rokem mu akademie udělila výjimku, aby se přesunul do Oddělení A jako mág 6. nízkého řádu. Nyní byl pravděpodobně ve středním nebo vysokém řádu.

A ani se neúčastnil turnaje. Když You XiaoMo poprvé přišel na akademii, Teng ZiYe zrovna kultivoval v ústraní, a tak o něm You XiaoMo nikdy neslyšel. A jakmile s izolovanou kultivací skončil, okamžitě šel do Oddělení A.

Ale pokud dokonce i Teng ZiYe předvedl takový výkon, pak nadšeně čekali, jak se povede Teng ZiXin, neboť měla ještě větší potenciál. Tato odpověď Teng ZiXin neuspokojila.

Nakrčila své líbezné čelo a zeptala se: „Starší Ye, co když se nám podaří zůstat déle než půl hodiny. Pořád to bude pět bodů?”

Momentálně teď celkem měla 5 bodů. Pokud chtěla You XiaoMoa a ty druhé dva porazit, 5 bodů jí stačit nebude.

Starší Ye se ohlédl na Pátého staršího.

Pátý starší předstoupil, probíral se svou bradkou a řekl: „Kdokoli, kdo vydrží déle než půl hodiny, získá 6 bodů.”

Teng ZiXin se rozzářily oči. Pořád měla šanci to zvrátit. Když se jí dostalo odpovědi, co chtěla, stáhla se.

„Pokud už nikdo nemá další otázky, začněme. Nezapomeňte před vstupem projet svou kartou zdířkou vedle dveří. Takhle Gravitační místnost automaticky zaznamená vaše dosažení. A teď všichni po jednom vstupte.” Pátý starší po všech přejel pohledem.

You XiaoMo se otočil a řekl Ling Xiaovi a ostatním: „Tak já jdu, nezapomeňte na mě počkat.”

Ling Xiao si založil paže na hrudi a nehnul se ani o kousek.

Jiang XiaoFeng s nadšeným výrazem přikývl. BaiLi XiaoYu šel vyhledat Tong YueXua, takže tu nebyl. A pak Qing Qiu, co byla nedaleko, najednou zamířila za vzdalujícím se You XiaoMoem. Zdálo se, že chtěla do Gravitační místnosti vstoupit spolu s ním.

Jiang XiaoFeng kolem nich najednou pocítil strašlivý nátlak. Ale zrovna když chtěl užuž zalapat po dechu, ten nátlak zmizel.

Jiang XiaoFeng zvedl hlavu a podíval se po You XiaoMovi. Qing Qiu se nepodařilo udělat, co chtěla, neboť mezi ně vstoupil Tong YueXu. Na tváři měl jako vždycky vlídný úsměv, co ostatním dával vřelý pocit.

BaiLi XiaoYu vítězoslavně přiběhl zpět. „To já jsem bratru YueXuovi řekl, aby vyhledal You XiaoMoa!”

Jiang XiaoFeng mu ukázal palec nahoru. „Pěkné.”

Ling Xiao zkroutil jeden koutek úst nahoru. „To nebylo špatné.”

Ta jeho slova BaiLi XiaoYua potěšila. Ačkoli se přátelil s You XiaoMoem, Ling Xiao s ním jen stěží promluvil.

Jelikož u dveří do Gravitační místnosti byla jen jedna zdířka na kartu, mohli vstupovat akorát po jednom. A než vešli, starší Ye, co stál u dveří, jim každému dal transportační kámen.

Když You XiaoMo přišel na řadu, vzal si od staršího Ye kámen a vytáhl svou rudou kartu. Za toho tlumeného osvětlení byl rudý odraz jeho karty obzvláště nápadný.

Kromě Teng ZiXin, co už ji předtím viděla, se všem rozšířily oči překvapením. You XiaoMo rychle projel kartou a vstoupil. Ignoroval ten šokovaný dav za sebou.

„Kde vzal tu rudou kartu?” zamumlal Chai Zheng a supěl.

Rudá karta neměla v Oddělení B moc velké využití, ale to jenom proto, že všechna místa, kam se dalo dostat s rudou kartou, byla v Oddělení A. You XiaoMo se ještě ani nedostal do Oddělení A a už měl rudou kartu.

Teng ZiXin se po něm letmo podívala a řekla: „Nezapomeň, že jeho mistr je můj kultivační dědeček.”

Naznačovala tím, že You XiaoMo tu kartu nezískal vlastním úsilím, ale že mu ji pravděpodobně dal Duan QiTian. Ale Chai Zheng byl i tak stále nespokojený.

Jakmile You XiaoMo vstoupil do Gravitační místnosti, okamžitě na sobě pocítil nezměrnou tíhu. Zdálo se, jako kdyby mu to celé tělo stahovalo dolů, dokonce měl pocit, jako kdyby mu to mačkalo duši. Toto byl účinek Gravitační místnosti. Pokud zde člověk každý den trénoval, mohl si zlepšit tělo a duši.

Kultivátoři používali Gravitační místnost na trénink těla a mágové se soustředili na svou duši. Pokud učinili svou duši odolnější, zesílila. A pak pokud trénovali techniku duše, mohli dosáhnout více s méně úsilím.

You XiaoMo se zhluboka nadechl a když si na tu tíhu zvykl, začal se pomalu přesouvat dál do místnosti.

Ti, co do místnosti přišli před ním, nedokázali uvěřit, jak rychle se mu podařilo znovu pohnout. Když vešli oni, skoro je to stáhlo k zemi. Museli vynaložit velké úsilí, aby stáli vzpřímeně. Ovšem on už dokázal chodit. Nebylo divu, že si lidé mysleli, že byl jedním z možných vítězů.

Ačkoli to byla pravda, You XiaoMo se už po pár krocích potil. Po něm do místnosti vstoupili Teng ZiXin, Chai Zheng a ostatní a zakoušeli to samé jako on. Nejprve na tu tíhu nebyli zvyklí a na místě ztuhli.

Když si na to minutu nebo dvě zvykali, konečně se dali do pohybu, ačkoli každý ten krok byl velmi pomalý.

You XiaoMo se už otočil a sledoval jejich pomalé pohyby. Bylo to, jako kdyby se pohybovali blátem, jako kdyby je někdo zpomalil. Vlastně to bylo celkem směšné. Ale kvůli síle, co působila na jejich těla, nikdo z nich nedokázal promluvit.

You XiaoMo pomalu zvedl hlavu. Jak starší řekl, nad dveřmi do Gravitační místnosti byl seznam rekordů a na prvním místě byl Teng ZiYe. Člověk na druhém místě byl pozadu téměř o 30 sekund. Tohle dokazovalo, že Teng ZiYe byl vážně velmi silný.

Na tom seznamu sto lidí mělo jen prvních šedesát čtyři rekord v rozmezí 25 až 30 minut. Ty časy se od sebe moc nelišily, někteří je měli dokonce stejné.

You XiaoMo pomalu mrkl. Gravitační místnost tu už existovala dlouho, a přesto jenom 64 lidí vydrželo přes 25 minut. To znamenalo, že těch 25 minut byla jasná hranice.

You XiaoMo se slimáčím tempem přesunul ještě víc dozadu, až se zády dotkl stěny. Ačkoli Gravitační místnost ovlivňovala pohyby všech, nechtěl mít záda směrem k Teng ZiXin nebo Chai Zhengovi.

Zanedlouho se vedle něj přišel postavit Tong YueXu a vlídně se na něj usmál. Mluvení v Gravitační místnosti vyžadovalo mnoho energie, takže dokud to nebylo naléhavé, nikdo nemluvil. Všichni to věděli, a tak všichni slova spolkli.

Když časovač na stěně překročil pět minut – nebylo to ani deset minut – někteří už to nedokázali snést a jeden po druhém rozdrtili transportační kámen. Najednou z Gravitační místnosti zmizela zhruba čtvrtina lidí.

You XiaoMovi se teď pot na čele perlil hojněji, ale jeho sokové byli ve stejné situaci. Tváře měli bledší než obvykle.
--------------------------------------------

~ Dá těch 30 minut nebo nedá, udělá nový rekord nebo ne... Ale vzhledem k tomu, že už se po 5 minutách hojně potí, za dalších 20 už z něj možná bude jen loužička... ~


10 komentářů:

  1. Cha že by konečně došlo i na našeho hrdinu. Ale co fandím mu. A možná vytáhne nějaký trik. No buď padne nebo se přizpůsobí. 🤔🤔Děkuji za kapitolku. Ovšem autorku prizabit.. 😅😂😂😂

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za další kapitolku :) :) :)
    Já mu věřím, že to zvládne. Pokud to zvládnul Teng ZiYe, tak to You XiaoMo musí zvládnout taky :D :D :D
    Přeci nebude horší než Teng ZiXinin bratr.

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji za další kapitolku. :3 Určitě jim vytře zrak, tak jako vždycky. :D :D

    OdpovědětVymazat
  4. Má mou plnou důvěru, že to dá. Jinak.... 😁 No prostě, to by nám nemohl udělat, aby nechal vyhrát Teng ZiXin. No ale určitě se to ještě trochu zašmodrchá.

    OdpovědětVymazat
  5. Tak myslím, že o držiteli nového rekordu je jasno��.

    OdpovědětVymazat
  6. Jelikož další kapitola zní překonání rekordů jsem zlá. Tak kdo chce tipnout o kolik. 35 minut 😂😂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si myslím, že překoná těch 30 minut, dostane 6 bodů, ale na 31 minut už nedosáhne.

      Vymazat
    2. Amater, ty nám chceš odrovnat hlavního hrdinu! Ho to rozmačká na palačinku a co pak?

      Vymazat
  7. Lx palačinku promaze a sní 😁😂👋tak dobrá 30 minut a 25 sekund., 🤔😜😜

    OdpovědětVymazat
  8. Děkuji. YXM absolutně důveřuju, že nezklame😉.

    OdpovědětVymazat