pondělí 30. prosince 2019

LMW - kapitola 142


Kapitola 142 – Útok


„Patnáct milionů... jedno sto tisíc!” Zrovna v té chvíli najednou vyvolal bázlivý hlásek.

Všechny šokovalo, když zjistili, že to řekl ten člověk v černém plášti vedle toho muže. Byl tak malý, že se zdálo, že ho naprosto přehlédli. Podle jeho hlasu se zdálo, že to byl celkem mladý mladík. Jen co promluvil, zdálo se, že mu z těch upřených pohledů bylo tak nepříjemně, že se schoulil blíž k muži vedle něj.

Tento člověk nebyl nikdo jiný než You XiaoMo.

Vlastně mu nevadilo nechat Ling Xiaa přihazovat. Ale po těch dvou předešlých výhrách už měl naprosto jasno, že tento chlápek byl super marnotratník. Za méně než hodinu utratil přes 20 milionů.

A proto ho tentokrát nenechal otevřít pusu, protože Ling Xiao vždycky prostě vyřkl sumu. Člověk mohl jasně přidat jen trochu, ale on trval na tom, že poskočí o jeden nebo dva miliony, k smrti ho to rozčilovalo. Vážně si nemohl stěžovat, že bylo příliš mnoho zlaťáků. Vážně!

A tak tentokrát radši sám otevřel pusu, než aby to dovolil Ling Xiaovi.

Minimální příhoz u masa Zemní ovce bylo jedno sto tisíc, a tak You XiaoMo prostě šel po minimální částce.

Poté, co ho pořád dokola mařili, to Ding Shi už nedokázal snést a dokonce měl nutkání zabíjet. To strašlivé momentum vystřelilo vně jako náhlé zadunění hromu, které nikomu nedalo čas zakrýt si uši. Ten náhlý mocný útok se řítil k Ling Xiaovi a You XiaoMovi.

Že byli Ding Shia schopní vyprovokovat tak moc, že pozbyl rozum a že vlastně zaútočil na hosty na stejné úrovni jako on. Dalo se říct, že ti dva lidé, Ling Xiao a You XiaoMo, byli celkem schopní. Takhle to alespoň přišlo ostatním.

Ling Xiao už si dávno všiml toho nestabilního vzduchu kolem Ding Shia. Když ho viděl, jak proti nim najednou vyslal útok, nepřekvapilo ho to. Z jeho těla se okamžitě intenzivně vzedmula rozsáhlá duchovní energie. Strašlivě se vzedmuly fialové plameny a jak vytvářely zuřící, tyčící se oheň, hučely. V mžiku, jako by je někdo uvolnil, vyrazily kupředu a zaútočily na ten příchozí útok.

Ty dvě síly do sebe narazily a se strašlivou silou vybuchly. Velmi podobně jako vlnky šířící se na hladině jezera se od bodu nárazu rozšířily vlnky energie...

Ale celé to neskončilo jen tak. Ty zuřivě vzdouvající se fialové plameny, co vzešly z Ling Xiaova těla, se nerozplynuly. Místo toho se zdálo, že se jen ve vzduchu na chvilku zarazily, než silně vystřelily k Ding Shimu, co měl oči doširoka otevřené.

„Stop!” zakřičel v hlavní síni najednou hluboký hlas. Vedle Ding Shiho se najednou objevila postava. Jak se díval na ty divoce se blížící fialové plameny, jeho výraz se najednou drasticky změnil. Rychle popadl Ding Shia za rameno a uhnul stranou.

Ten proud fialových plamenů přišel o svůj cíl a udeřily do Ding Shiho židle. Pevná židle z bílého pískovce se v těch fialových plamenech okamžitě rozsypala...

Při pohledu na tuto scénu mnoho lidí šokem zalapalo po dechu. Pokud by tento útok někoho zasáhl, byla by to jistá smrt. Ale ještě víc lidí zareagovalo jako ten člověk, co zachránil Ding Shiho. Totiž že se jim výraz na tváři drasticky změnil. Někdo dokonce z šoku vykřikl.

„Královský, královský řád?” Tento výkřik byl jako kámen, co vytvořil vlnu vysokou tisíce pater. Celou hlavní síní se ozývalo nespočet spěšných nádechů.

Pokud by to byl bojovník Duchovního řádu, už tak by se báli. Nikdy nečekali, že tento člověk byl vlastně bojovník Královského řádu. Jak všichni věděli, v jižní oblasti kontinentu LongXiang byli jenom tři bojovníci Královského řádu. A to Tang Fan ze sekty TianXin, Luo ChengYuan ze sekty QingCheng a ShenTu Dao ze sekty XingLuo.

Ale každý z nich byl obávaný vůdce. Reputace těchto tří sil nebyla něco, čemu byste se mohli vysmát. Ty tři síly mohly stát jako trojnožka moci právě proto, že měli bojovníka Královského řádu.

Nikdo nečekal, že se v tomto bezvýznamném Pavilonu deseti tisíc pokladů vlastně objeví bojovník Královského řádu. Znamenalo to, že v jižní oblasti kontinentu LongXiang dojde ke změně větru?

Od toho Ling Xiaova výbušného útoku se Ding Shiho tvář už nedala popsat jako smrtelně bledá. Byla ještě bledší.

Ten tlak, co cítil z toho draka z fialových plamenů, byl stejný jako tlak, co cítil z vůdce jejich skupiny. V mžiku jím to otřáslo až do samého jádra. Proto se nemohl pohnout, když se ten fialový plamenný drak začal znovu pohybovat jeho směrem. Později když zaslechl ten udivený výkřik, se Ding Shiho tvář úplně rozsypala a v srdci mu zbyla jen tato slova: „Je po mě.”

Pokud se vůdce skupiny dozví, že urazil bojovníka Královského řádu, nebude schopen to napravit, ani kdyby tisíckrát zemřel.

„Můj příteli, nehněvej se, prosím. Je lepší si to vyříkat. Mé skromné já ti to rozhodně vysvětlí.” Ten muž, co zachránil Ding Shiho, se velmi rychle vzpamatoval. Ten šok na jeho tváři se už rozplynul a nahradilo ho celkem důstojné chování, co ani v nejmenším nesnížilo jeho chytré a pěkné vzezření. Toto byl bezpochyby impresivní muž. Jak mluvil, uctivě sbalil pěsti.

Jak se Ling Xiao díval na tohoto člověka, najednou se žertovně usmál. „Tentokrát ti budu věřit.”

V této chvíli se i dav vzpamatoval a konečně si toho muže všiml. Při pohledu na jeho tvář někdo vykřikl: „Luo ShuHe?”

Začali reagovat i ostatní. Luo ShuHe byl člověk, co nedávno během tažení proti démonů dosáhl velkého dosažení. Byl to člověk, co byl stejně slavný jako učedník mladší generace ze sekty TianXin, Lin Xiao.

Ale největší šok byl to, že Luo ShuHe vlastně přišel zpoza aukčního stupínku. Ty zkazky, co tvrdily, že Pavilon deseti tisíc pokladů podporovala sekta QingCheng, byly evidentně pravdivé. A byla tu 95% pravděpodobnost, že Pavilon patřil sektě QingCheng.

Ačkoli se to předtím nedalo potvrdit, když se objevil Luo ShuHe, stala se z toho 95% jistota. Někteří lidé dokonce pevně věřili, že Pavilon patřil sektě QingCheng. Pravděpodobně nebude trvat příliš dlouho, než se tato informace rozšíří po celém jižním regionu.

Luo ShuHeho překvapilo, jak přímočarý Ling Xiao byl, ale stejně si vydechl úlevou.

Čím byl bojovník silnější, tím byl nepředvídatelnější. V této situaci udělal první tah Ding Shi, takže i kdyby ho Ling Xiao zabil nebo vážně zranil, stejně by to nebyla jeho chyba. I kdyby na to sekta XingLuo přišla, pravděpodobně by neurazili bojovníka Královského řádu jen kvůli staršímu Nebeského řádu.

Ale kvůli tomu se mu neulevilo. Vlastně si to uvědomil, už když měl Ding Shi v úmyslu zabít. Naschvál to hned nezarazil.

Ding Shi byl přece jenom starší sekty XingLuo. To akorát, že ho nikdy ani nenapadlo, že druhá strana bude vlastně bojovník Královského řádu. K bojovníkům této síly se dalo akorát chovat pěkně, nesměli se urazit.

S touhle myšlenkou se Luo ShuHe podíval na Ding Shiho a vážně řekl: „Starší Dingu. Dá se tě považovat za pravidelného zákazníka Pavilonu deseti tisíc pokladů, takže musíš znát pravidla. Vzhledem k tomu, že jsi pravidla porušil jako první, tě mé skromné já může akorát požádat, abys odešel. Odejdi, prosím!”

Když Ding Shi zaslechl ta slova, tvář mu zezelenala a pak zbledla.

Po tomto incidentu bude pro sektu XingLuo pravděpodobně těžké mít ve městě Qing, a dokonce celém jižním regionu, hlavu hrdě vztyčenou. Takovou velkou prvotřídní sílu vlastně vyhnali z aukční síně. Tohle bylo prostě příliš směšné!

Kdyby byl Ling Xiao jen bojovník Nebeského nebo Duchovního řádu, Ding Shi by se ho nebál. Tento dnešní incident jej bohužel bude pravděpodobně ještě pronásledovat. Jasně kopl do ocelového plátu, který nesměl urazit. Ding Shi toho deset tisíckrát litoval, ale stejně se neodvažoval jednat zbrkle. A tak mohl akorát v hanbě odejít.

Poté, co Ding Shi odešel, Luo ShuHe oznámil, že aukce bude pokračovat.

Ling Xiao už vyhrál tři Zemní ovce tisíci duchů. Nezajímal ho zbytek věcí k aukci, a tak vyvedl celkem omráčeného You XiaoMoa z hlavní síně.

Jakmile odešli, atmosféra v hlavní síni začala okamžitě vřít. Moc lidí nebylo v náladě bojovat o zbývající předměty. Většina diskutovala o tom, co se zrovna stalo, zatímco někteří lidé se vlastně zvedli a odešli. Chtěli ostatním říct to, že se na světě objevil bojovník Královského řádu. Tato informace se rovnala zemětřesení 12. stupně.

„Seniore Lingu, kam teď jdeme?” Po pár těžkostech se You XiaoMo konečně vzpamatoval. Kvůli Ding Shiově náhlému útoku úlekem vyskočil. Myslel si, že aukční síně byla místa, kde se rozepře řešily slovy a ne skutky. Kdyby dneska nebyl Ling Xiao po jeho boku, pravděpodobně by byl mrtvý. Ale když o tom popřemýšlel, necítil takový strach. Přece jenom si už prošel pěknou řádkou smrtelných incidentů, a tak měl hojné zkušenosti.

„Jdeme si vyzvednout maso Zemní ovce tisíci duchů.” Ling Xiao se otočil a pomohl mu upravit plášť na jeho těle.

Ti dva prošli zadními dveřmi Pavilonu deseti tisíc pokladů. Luo ShuHe už na ně čekal.

You XiaoMo o tomto Luo ShuHeovi moc nevěděl, ale podle jeho chování v aukční síni byl bezpochyby chytrý člověk. Vyhnul se tomu, aby si znepřátelil sektu XingLuo a zároveň se mu podařilo zalichotit bojovníkovi Královského řádu. Nebylo divu, že ho lidé považovali za talent srovnatelný s Lin Xiaem.

Když Luo ShuHe viděl, že přišli, zdvořile se usmál a řekl: „Mí dva přátelé jsou tu tak rychle. Tady je 300 kilo masa Zemní ovce tisíci duchů. Podívejte se, prosím.”

You XiaoMoa trochu překvapilo, že k nim Luo ShuHe nebyl přehnaně zdvořilý. Navíc vypadal jako skutečný vznešený kavalír, aniž by se zdál falešný. Byl naprosto jiný než Ling Xiao, co byl skutečný „falešný kavalír”. Jak takhle přemýšlel, naschvál se potají podíval po Ling Xiaovi. A když si toho Ling Xiao nevšiml, zase zrak odvrátil.

Když přijali magickou brašnu, co jim předal, opravdu uvnitř bylo zmíněné množství a kapacita magické brašny nebyla moc velká. 300 kilo masa zabralo téměř veškerý prostor, ale maso bylo velmi kvalitní a čerstvé, jako kdyby zrovna porazili Zemní ovci tisíci duchů.

You XiaoMo si uvázal magickou brašnu k pasu a vytáhl zlaťáky, co mu Ling Xiao dal, spolu s vlastními. S pomocí své duševní síly snadno odpočítal 35 milionů a 100 tisíc zlatých, dal je do vlastní magické brašny a předal ji Luo ShuHemu.

Luo ShuHe je před nimi nepočítal. Tohle se dalo považovat za jistou důvěru, ale spíše se je snažil získat na vlastní stranu.

Poté se obě strany zabraly do zdvořilé konverzace, ale ve skutečnosti to bylo jen pár slov, než Ling Xiao odvedl You XiaoMoa pryč.

Hned poté, co odešli, zvenku vyrovnaným tempem přišel člověk. Když spatřil Luo ShuHeho, nakrčil obočí, pak se trochu uvolnil a zavolal: „ShuHe, ten silný muž už odešel?”

Luo ShuHe přikývl: „Ano, otče!”

Tento člověk byl vlastně Luo ChengYuan, otec Luo ShuHeho. Když obdržel zprávu od svého syna, okamžitě přispěchal, ale stejně byl o krok pozadu. Ale nebyla to tak velká ztráta.

„Víš, odkud pocházejí?” Luo ChengYuan k němu přišel a posadil se na židli. Mluvil s vážným výrazem na tváři.

Luo ShuHe potřásl hlavou. „Byli velmi obezřetní.”

Jak to Luo ChengYuan zaslechl, na tváři se mu objevil náznak nejistoty. Mohl akorát říct: „Doufejme, že nemají žádnou spojitost se sektou TianXin.”

Jeho největší obavou bylo, že se do toho zaplete ta osoba. Přece jenom nedávno sektě TianXin ukradl recept na magickou pilulku 9. řádu. Ačkoli navenek sekta TianXin nijak nejednala, věděl, že už odhadli, že to byl on. To akorát že neměli důkaz. Proto byl teď takový klid.

Luo ShuHe přišel k němu a jemně ho pohladil po zádech. Vlídným hlasem řekl: „Otče, jak je na tom tvoje zranění? Pořád ti to je na obtíž?”

„Už je to o 50 až 60% lepší. Nemusíš se kvůli mně bát,” řekl Luo ChengYuan.

Zrovna v této chvíli se po celém jižním regionu kontinentu LongXiang roznesla zpráva o zjevení bojovníka Královského řádu jako tornádo 12. stupně. Mnoho sil, jako sekta TianXin, sekta XingLuo, sekta XiaoYao atd., postupně dostalo tuto informaci. Ale největší vliv to mělo na sektu XingLuo. Kdo po nich chtěl, aby měli staršího, co zrovna urazil tak silného bojovníka? Celkem dost lidí mělo radost z jejich neštěstí.

Vraťme se k Ling Xiaovi a You XiaoMovi. Jakmile odešli z Pavilonu deseti tisíc pokladů, okamžitě je začali sledovat. Ti lidé byli povětšinou ti, co odešli z aukční síně, ale Ling Xiao se s nimi neobtěžoval. Také je okamžitě nesetřásl, protože nespěchal.

You XiaoMo neměl ponětí, že je někdo sledoval. Když viděl, že měli pořád čas, táhl Ling Xiaa s sebou a procházeli se po ulicích města Qing.

Město Qing nebylo přesně stejné jako město HunJi, neboť fasády všech obchodů se jevily velmi luxusně. Když You XiaoMo prošel pár obchodů, zájem ho přešel. Ne proto, že nemohl najít, co chtěl, ale protože magické byliny a magické pilulky uvnitř byly mnohem dražší než ve městě HunJi. Jenom jedna věc tu byla stejná, a to že tu magické byliny vysokého řádu nebyly běžné. Také se zdálo, že tu nebyla žádná semínka magických bylin. To akorát ukazovalo, jak vzácné byly byliny vysokého řádu.

Jelikož You XiaoMo nenašel, co hledal, nechtěl ve městě Qing trávit noc, a tak odešel spolu s Ling Xiaem.

Jakmile odešli z města Qing, všichni špehové z různých sil je okamžitě následovali. V důsledku čehož jakmile vykročili z města Qing, okamžitě ztratili veškeré stopy po těch dvou lidech...
--------------------------------------------


~ A toto byla pravděpodobně poslední kapitola v roce 2019 (tedy pokud mi ještě zítra nepřeskočí a nepřidám něco dalšího). Takže přeji pěkný rok 2020 se spoustou zdraví a štěstí a yaoi čtení. ~


Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

1 komentář:

  1. I já ti přeji v novém roce vše nej hodně zdraví,štěstí a splněná přání. A strašně moc děkuji za tvoje překlady .

    OdpovědětVymazat