pondělí 16. prosince 2019

LMW - kapitola 139


Kapitola 139 – Muž v modré haleně


Pohoří QingQiu bylo doménou sekty QingCheng, neboť vlastnili celou oblast.

Velmistr sekty QingCheng, Luo ChengYuan, byl velmi prohnaný muž. Také byl velmi dobrý v podnikání. Otevřel oblasti v pohoří QingQiu, kudy procházelo největší množství lidí a postavil tam pár městeček a měst. Umožnil ostatním silám a kupcům, aby si tam otevřeli obchod a prodávali, jen museli zaplatit udaný nájem.

Tyto města a městečka se rozvinula velmi rychle. Momentálně bylo nejslavnějším město Qing.

Jméno města Qing bylo mnohem známější než město HunJi. Ačkoli tudy pravděpodobně proudilo méně lidí než ve městě HunJi, obvykle jich vlastně bylo víc. Navíc poklady, co se nedaly najít ve městě HunJi, se daly najít ve městě Qing.

Informace, co tentokrát Ling Xiao získal, byly o městě Qing. Za tři dny se proviant Malého PiQiua, tedy Zemní ovce, objeví ve městě Qing. Navíc to nebyla jenom jedna ovce, takže tam zamířilo spoustu lidí.

Zemní ovce byly pro kultivátory velmi lákavé, takže až nastane čas, konkurence bude velmi plamenná.

Když se to You XiaoMo dozvěděl, začal s přípravami.

Podle informací, co Ling Xiao získal, se Zemní ovce bude prodávat na aukci. A tak musel zařídit, že bude mít dostatek zlatých.

Aby You XiaoMo urychlil růst Malého PiQiua, rozhodl se do toho tentokrát vložit dostatek kapitálu. Rozhodl se použít zbývající zlaťáky ve své magické brašně. Přece jenom už měl dostatek semínek magických bylin. Prozatím si nemusel kupovat žádné další. Ale pořád ho trápilo, že možná nemá dost zlatých mincí, a tak se rozhodl prodat víc magických pilulek, až příště půjde z hory.

Kromě toho mu Ling Xiao také řekl o tom, co se stalo ve městě HunJi.

Už měl v rukách mapu Rajské říše, ale jak vedoucí řekl, vážně to byla jenom neúplná mapa. Naštěstí na ní byla zaznačená lokace Lopatkové byliny.

Co se týkalo Tang Huna, You XiaoMo ani nepotřeboval hádat, co se mu stalo. Na základě Ling Xiaovy povahy byl ten muž rozhodně mrtvý. Takže po Tang Hunově smrti na jeho místo hladce dosedl vedoucí. Ačkoli jeho moc nebyla dost velká, aby přesvědčil davy, když za ním stál Ling Xiao, stačilo to. A město HunJi ho Ling Xiao nechal spravovat proto, že měl dostatek chytrosti a byl schopný číst nynější události.

Poté Ling Xiao zůstal ve městě HunJi dva dny, než se vrátil. To proto, že i když byl Tang Hun mrtvý, způsobilo to strašný zmatek. Někteří lidi prostě museli namítat, že to postavení dal vedoucímu. A tak tam Ling Xiao musel zůstat a zmlátit je, až se podřídí. Vrátil se, teprve když byli naprosto podřízení a neodvažovali se už vůbec pomyslet na povstání.

Ale než se vrátil, zbýval jenom jeden den, než se měla objevit Zemní ovce.

Ling Xiao nešel přímo na Pozemskou horu, aby ho vyzvedl. Místo toho se dohodli, že se setkají v hostinci ve městě HePing.

Jelikož Fang ChenYue odešel na horu YunShui, You XiaoMo před odchodem řekl akorát Zhao DaZhouvi. Už si připravil výmluvu, že šel z hory, aby prodal magické pilulky a nakoupil magické byliny. Zhao DaZhou ho nijak nepodezíral, akorát mu řekl, že to vyřídí jejich mistrovi. You XiaoMo mu poděkoval a zamířil z hory dolů.

Poté zamířil přímo do města HePing a jelikož přišel brzy, neviděl v hostinci Ling Xiaa. Nečekané bylo, že ho vedoucí hostince poznal, jako kdyby věděl, že byl učedníkem sekty TianXin. Nadšeně ho pozdravil a pozval ho, aby se posadil uvnitř.

V hlavní síni sedělo mnoho lidí, takže tam bylo trochu hlučno, ale You XiaoMo nedovolil vedoucímu, aby pro něj připravil soukromý salónek. Bál se, že by ho Ling Xiao nenašel, až by přišel, a tak do salónku nešel. A salónek byl také za peníze. Tak nějak hamižný a tak nějak lakotný You XiaoMo za to nechtěl utrácet.

Ta záležitost s Rajskou říší už byla obrovským tématem k diskuzi a bez ohledu na to, kam člověk zašel, lidé o tom mluvili.

Ale You XiaoMo už od Ling Xiaa věděl, co byla Rajská říše zač, takže se o jejich diskuze nezajímal.

Když vypil deset šálků čaje, You XiaoMo váhal, jestli si má dojít na záchod, když dva stoly od něj došlo k rozruchu, jako kdyby se tam někdo hádal. Zrovna když otočil hlavu a podíval se tam, poslalo to do vzduchu černý stín. A ten stín mířil přímo na něj.

You XiaoMoa to omráčilo. Hodlali do toho zaplést jeho, přihlížejícího?

Pak cítil, jak ho někdo potáhl za paži, takže se zapotácel ke straně.

Ta letící postava pleskla přímo do stolu a to masivní tělo stavěné jako vůl celý stůl okamžitě proměnilo na třísky. Kolik síly bylo třeba, aby to způsobilo takový výsledek?

You XiaoMo to sledoval s vytřeštěnýma očima a pusou otevřenou dokořán. Proboha! Kdyby přistál na něm, neznamenalo by to, že by i kosti měl rozdrcené na kousky? Najednou měl pocit, že má velké štěstí. Děkoval svým šťastným hvězdám, že se z toho dostal bez zranění.

Myslel si, že ho zachránil Ling Xiao, a tak otočil hlavu a řekl: „Seniore Lingu, ty...”

Hlas se mu vytratil, když spatřil mužovu tvář. Tenhle chlápek nebyl Ling Xiao a jeho vzezření mělo do toho Ling Xiaova daleko, měl tvář plnou uhrů...

„Hele, chlape, s někým sis mě spletl. I když se vážně jmenuju Lin, nevzpomínám si, že bych měl tak hodného juniora. Jen jsem viděl, že tě brzy ovlivní ta skupina lidí, a tak jsem jednal. Pokud jsem tě nějak urazil, promiň!” Když ten muž v modré haleně viděl, že si ho You XiaoMo s někým spletl, nijak ho to nerozčílilo. Jeho slova byla celkem duchaplná a humorná. Kvůli jeho vytříbenému a zdvořilému chování se You XiaoMo vlastně trochu styděl.

„Promiň, promiň. Myslel jsem si, že přišel můj senior.” You XiaoMo se okamžitě omluvil a bláhově se zasmál.

V očích toho muže s modrou halenou problýskla jiskra. Usmál se a řekl: „Nic se nestalo. Kdybych měl tak pěkného juniora, hodně dlouho bych se usmíval. Správně, tvůj senior tady ještě není?”

„Správně. Je s tím problém?” zeptal se You XiaoMo.

„Ne. Jelikož je to takhle a jelikož tu už nejsou žádné volné stoly, můžeš se posadit ke mně, pokud ti to nevadí. Přece jenom jsem taky sám. Co ty na to?” Muž v modré haleně honem zamával rukama, bál se, že by měl podezření, že má nějaký jiný motiv. A pak ho tak přátelsky pozval.

You XiaoMo měl také pocit, že to, co řekl, bylo rozumné, a tak ho neodmítl. Zrovna když otevřel pusu k odpovědi, někdo najednou vešel do dveří. Ten člověk byl velmi luxusně oděný, vznášela se kolem něj nezvyklá atmosféra a měl pohlednou tvář. Byl to ten typ člověka, co zářil, ať už šel kamkoli. Navíc ta energie, co z něj sálala, dávala jasně znát, že to byl silný bojovník.

Zrovna když ještě všichni odhadovali, kdo byl tento vznešeně vyhlížející muž, You XiaoMo se najednou postavil a zamával na něj, zatímco vzrušeně zavolal: „Seniore Lingu, tady jsem.”

Nevšiml si, že se tvář toho muže v modré haleně najednou změnila, když jeho slova zaslechl. Po tváři mu přeletěl náznak nervozity a podráždění, jako kdyby měl pocit, že „mu uletěl vrabec z hrsti”.

Ling Xiao k nim přišel, očima přeletěl po rozbitém stolu na podlaze a pak přesunul pohled na You XiaoMoa a muže v modré haleně. Nic neřekl a jeho pohled nakonec celkem hravě spočinul na tom muži v modré haleně.

Tomu muži v modré haleně bylo pod jeho pohledem nepříjemně, jako kdyby dokázal prohlédnout skrz na skrz. Nemohl si pomoct a měl pocit, že mu ochladlo srdce. Tento muž měl celkem o dost vyšší silu než on a vypadalo to, že tento jeho napůl chycený vrabec vážně uletěl.

S těmihle myšlenkami ten muž v modré haleně nasadil vlídný úsměv a řekl You XiaoMovi: „Můj příteli, jelikož tu už je tvůj senior, už vás nebudu rušit. Také jsem si vzpomněl, že ještě musím něco zařídit. Na shledanou.”

You XiaoMo vykřikl „ach”. Chtěl ho představit Ling Xiaovi. Ať to bylo jakkoli, přece jenom mu zachránil život. Ale najednou si na něco vzpomněl a rychle na něj zavolal: „Hele, jak se jmenuješ?”

Výraz muže v modré haleně ztuhl. Honem mávl rukou, zatímco obě jeho nohy vykazovaly známky zpomalení, jak mířil ke dveřím. Řekl celkem neupřímně: „Setkali jsme se jenom náhodou, tím se nemusíš trápit.”

You XiaoMo si procítěně povzdechl: „Vážně to je dobrý muž, co nechce nic na oplátku!” Jakmile to řekl, lidé, co jejich konverzaci poslouchali, okamžitě vyprskli, co měli v puse.

To oni si tady chtěli povzdechnout. Tenhle chlapec byl očividně ten typ hlupáka, co by se nechal prodat a pak by ještě pomohl spočítat peníze. Na tomto světě nebyli žádní doopravdy hodní muži a ještě nepravděpodobnější bylo, že by tu byli lidé, co by nechtěli nic na oplátku. Kultivátoři jako oni, co bojovali proti nebi a zemi, který z nich se neplazil celý zablácený po zápasení v blátě?

Nikdo by k druhému nebyl bezdůvodně hodný, pokud tedy vážně nešlo o hlupáka nebo pokud neměl pokoutný motiv. Ten muž v modré haleně evidentně patřil do té druhé skupiny.

„Jo. Je to dobrý muž!” Zrovna v tom okamžiku ho Ling Xiao, co byl do teď zticha, nevázaně pochválil a měl tvář samý úsměv.

Všichni se na něj šokovaně podívali. Mysleli si, že tento muž toho mladíka varuje, aby tak snadno nepřijímal laskavost druhých. Nečekané bylo, že vlastně souhlasil s názorem mladíka. Jasně vypadal jako velmi bystrý člověk.

Ten muž v modré haleně už byl u dveří, když skoro zakopl o vlastní nohy a spadl na zem hlavou napřed. Tvář měl naprosto šokovanou. Mohlo by to být tak, že celou situaci špatně posoudil?

Zrovna když všichni divoce spekulovali, You XiaoMo naopak začal pochybovat. Podle něj by Ling Xiao nikdy nikoho nenuceně nechválil, zvlášť když se u toho tak sladce usmíval. Rozhodně se něco dělo.

Ukázalo se, že se jeho intuice nemýlila. Tomu muži v modré haleně se nepodařilo odejít z hostince, než ho Ling Xiao přitáhl zpět. Hrál to jako „jsi dobrodinec mého malého juniora, a tak se ti musím odvděčit”. Pak mu neustále nabízel víno.

Než odešli z hostince, muž v modré haleně už byl rozvalený, celé tělo mu páchlo vínem a měl pěnu u úst. Když lidé viděli, že byl v bezvědomí, někteří toho využili a vzali mu magickou brašnu.

Poté se v pokojném městě HePing objevila nová „legenda”. Byl jeden muž, co neměl peníze na vyrovnání dluhu, a tak ho majitel hostince strašně zmlátil a vzal mu všechen oděv. A pak ho vyhodil z hostince. A ten muž pak oběhl jedno kolečko ulicemi města HePing, úplně nahý...

You XiaoMo na to přišel až o hodně později. V té době už ho Ling Xiao poučil, jak slovy, tak počínáním.
--------------------------------------------

~ Potíže na domácí půdě, hotovo. Takže příště budou dělat potíže na území sekty QingCheng. ~


Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

Žádné komentáře:

Okomentovat