čtvrtek 26. prosince 2019

LMW - kapitola 141


Kapitola 141 – Ding Shi se k smrti naštve


Když se z jedné Zemní ovce tisíci duchů odstranily rohy, kožešina, kostra a ostatní nejedlé věci, zůstalo zhruba sto kilogramů masa.

Ale podle informací vedoucího Qi se na této aukci neobjeví jen jedna Zemní ovce tisíci duchů a místo toho tu budou celkem tři. To bude celkem 300 kilogramů. Pokud by se to dražilo najednou, cena by se rozhodně vyšplhala do nebes.

Ale protože tu bylo mnoho sil, co sem přispěchaly kvůli Zemní ovci, celkem dost tu bylo s přístupem „odhodlaný vyhrát”. Takže aby se předešlo chaosu, Pavilon deseti tisíc pokladů se rozhodl rozdělit Zemní ovce do tří várek.

Poté, co muž v zelené róbě oznámil minimální příhoz, všichni začali přihazovat.

Kilogram masa ze Zemní ovce byl za 40 tisíc zlatých a sto kilogramů bylo 4 miliony. Tato minimální cena vlastně nebyla nízká, neboť 40 tisíc za kilogram byla obvyklá tržní cena.

Ale všichni, co přišli na aukci, věděli, že věci, co se dražily, obvykle neskončily s nízkou konečnou cenou. Zvlášť oblíbená položka jako Zemní ovce tisíci duchů.

Brzy poté, co muž v zelené róbě skončil se svým oznámením, lidí, co honem přihazovali, nebylo méně než dvacet. Ale jak se cena zvyšovala, přihazujících bylo méně a méně. Nakonec přihazovaly jenom síly v první řadě.

Někteří lidé měli peníze, ale celkem ochotně se rozhodli to vzdát, protože po tomhle měli stále dvě šance.

Zrovna teď měli všichni celkem dost zlaťáků, takže ty ceny, co vyvolávali, byly trochu extravagantní. Ale později to nebude stejné, všichni budou mít celkem prázdné měšce. Plamennost přihazování bude možná o něco menší než teď, a tak se někteří rozhodli to pustit a doufat.

V této chvíli se v první řadě najednou postavil starý muž s rudými tvářemi. Tenhle člověk na sobě neměl černý plášť, takže ostatní mohli jasně vidět jeho vzezření. Po tomto počinu se hluk v hlavní síni okamžitě ztišil.

Zdálo se, že to starý muž s rudými lícemi čekal, na tváři se mu skvěl mírný, vlídný úsměv. Letmo se podíval po těch pár lidech, co proti němu zrovna přihazovali, a řekl: „Tohle mé staré já nabízí 6 milionů a je to moje konečná cena. Pokud mí drazí pánové a dámy mohou nabídnout víc, toto mé staré já toto kolo ustoupí.”

Jen co promluvil, starý muž s rudými lícemi se posadil. Lidé, ke kterým mluvil, najednou začali vypadat nejistě.

You XiaoMo viděl, že atmosféra byla podivně tichá, a tak se nahnul blíž k Ling Xiaovi a zvědavě zašeptal: „Seniore Lingu, co se to děje? Co to je s tím starým mužem?”

Ling Xiao vysvětlil: „To je Ding Shi. Starší ze sekty XingLuo. Má sílu Nebeského řádu 7 hvězd, což se tady dá stále stěží považovat za silného člověka.”

Když už se zmínila sekta XingLuo, jejich jméno nebylo tak zvučné jako jméno sekty TianXin a QingCheng. Ale opravdu to byla prvotřídní sekta a jedna z hlavních sil, co byla srovnatelná s těmi dvěma sektami. To akorát, že lidé ze sekty XingLuo byly vždycky celkem nenápadní a rezervovaní, takže většina lidí slyšela jenom jméno sekty. Zkazek o ní bylo jen velmi málo a sporadicky.

Ale navzdory jejich nenápadnému chování bylo v sektě pár lidí, které všichni znali. Jako například Ding Shi. Nenechte se zmást jeho přátelským chováním. Ve skutečnosti byly triky tohoto člověka mnohem bezohlednější než triky jiných a vlastně nebyl ani tak proslavený svou silou jako spíš svou nevyzpytatelností.

A tak když vstal, pár tváří kolem se okamžitě zakabonilo, protože poznali, že ten starý muž s rudými lícemi byl Ding Shi ze sekty XingLuo. Ačkoli jeho slova nebyla otevřená, všichni slyšeli tu hrozbu, kterou nesla. Jasně používal své postavení, aby ostatním vyhrožoval. A když ta slova řekl, ukazovalo to, že si byl jistý, že ostatní se neodváží jít proti sektě XingLuo.

Těch pár lidí se sice v nitru necítilo dobře, ale nedalo se popřít, že 100 kilo Zemní ovce rozhodně nestálo za to, aby urazili prvotřídní sílu.

Po pár okamžicích vnitřního zápolení těch pár lidí nemělo na výběr a muselo to vzdát.

Jak to Ding Shi viděl, objevil se mu na jeho staré tváři spokojený úsměv, jako kdyby to naprosto čekal. Pak se podíval na starého muže v zelené róbě z aukčního domu. Pozvedl bradu a řekl: „Už to můžeš ukončit, ne?”

Starý muž v zelené róbě celkem neznatelně nakrčil obočí nad touto sumou, co byla stála 2 miliony pod jejich odhadovanou cenou. Ačkoli to tak nějak očekávali, když to teď zažil, stejně ho to trochu rozladilo. Zrovna když chtěl zvednout kladívko, co měl v ruce, a udeřit jím, zezadu se najednou ozval lenivý hlas.

„7 milionů!” Jakmile zavolal, všichni se otočili a podívali se dozadu. Šokovaně se dívali na člověka, co tu částku vyvolal.

Byl to člověk v černém plášti a jeho tvář nebyla jasně vidět, ale ten hlas přišel vskutku od něj. To nejpřekvapivější na tom bylo, že se opovážil jít přede všemi proti sektě XingLuo. Proto byli všichni tak zvědaví.

Když Ding Shi zaslechl tento hlas, tvář mu potemněla a jeho pronikavý pohled padl na Ling Xiaa jako nůž. Naprosto nečekal, že by se někdo opovážil sektu XingLuo znevážit.

Ale toto bylo území sekty QingCheng a bez ohledu na to, jak byl nešťastný, nemohl porušit pravidla. Jinak by sektě QingCheng dal záminku k útoku.

Jak Ding Shi takhle přemýšlel, přesunul pohled k Ling Xiaovi v zadní řadě. Řekl, zatímco se jevil celkem zdvořile: „Můj příteli. Mé staré já je Ding Shi ze sekty XingLuo. Bylo by možné dát mému starému já tvář a postoupit mi tento předmět?”

Jak to Ling Xiao zaslechl, pod pláštěm se jeho rty najednou vyklenuly nahoru a pomalu vyplivla slova: „Není možné!”

Ding Shimu okamžitě potemněla tvář. Dle jeho mínění už mu tak dělal velkou laskavost, když zaujal tento pokorný přístup a když mluvil tak přátelsky. Ale nejenom že tento člověk nevěděl, co je pro něj dobré, dokonce se jeho slovy neřídil. A navíc ho tak otevřeně odmítl a jasně si o sektě XingLuo moc nemyslel. Jelikož to bylo takhle, už se nebude držet zpátky.

Ding Shi si nahlas odfrkl a posadil se, aby znovu přihodil.

Ling Xiao teď nečekaně neměl nedostatek zlatých mincí. Neváhal jako Ding Shi. Vyvolával své příhozy bez váhání a v mžiku vyhnal cenu na 9 milionů.

Ding Shi tak zuřil, že měl svou starou tvář naprosto rudou. Nakonec to musel vzdát. Tato cena překročila hodnotu Zemní ovce tisíci duchů a dál už by to byla ztráta. A také mělo stále přijít celkem dost pokladů a musel si rezervovat nějaké zlaťáky na později.

Nakonec to 100 kilo masa Zemní ovce tisíci duchů vyhrál Ling Xiao za cenu 9 milionů.

První předmět se prodal za tak vysokou cenu. A tak ty nadcházející poklady mohly mít akorát větší cenu a ne menší. To okamžitě zvýšilo očekávání všech a ta nelibost, co předtím pociťovali, v mžiku zmizela. Zdálo se, že všichni byli vzrušení do ruda, aby vyhráli, co chtěli.

Ale jedna věc stála za zmínku. Ačkoli se ty věci v aukci daly považovat za prémiové zboží, také se vlastně nedaly nazývat prémiovým zbožím, protože to skutečné prémium už si dávno vzala sekta QingCheng.

To proto, že sekta QingCheng podporovala Pavilón deseti tisíc pokladů. Někteří lidé vlastně měli podezření, že sekta QingCheng založila Pavilón, ale protože na to neexistoval žádný důkaz, zůstalo jen u spekulací.

Jak se dražil předmět za předmětem, Ding Shi ani jednou nezvedl ruku. Až do chvíle, kdy se objevila druhá várka Zemní ovce. Částečně zavřené oči tohoto starého muže se najednou doširoka otevřely, z očí mu vybuchovaly paprsky odhodlání vyhrát. Teď chtěl vidět, kdo další se odváží s ním soupeřit.

Ale bylo mu předurčeno vyjít s prázdnou. Zrovna když se cena dostala na 7 milionů, Ling Xiao začal jednat. Znovu to bylo jako výkřik, co všechny šokoval, poskočilo to rovnou na 10 milionů. Ve světle této soutěživé situace se cena nakonec musela vyšplhat výš.

Kvůli tomuto tahu těch pár lidí, co chtělo přidat sto nebo dvě stě tisíc, okamžitě vyplivlo hrst krve. Včetně Ding Shiho. Zdálo se, že celá jeho tvář získala šedavě zelený odstín a v očích mu zuřily plameny zuřivosti, jako kdyby se nemohl dočkat, až skrz Ling Xiaa propálí díru.

You XiaoMo věděl, že se na Ling Xiaa všichni dívali, jako kdyby chtěli, aby si protrpěl smrt tisíci řezy. I když se pod těmi upřenými pohledy cítil obzvláště nepříjemně, stejně se nechtěl vzdát této příležitosti. Měl pocit, že by bylo nejlepší, kdyby vyhráli všech 300 kilo masa Zemní ovce tisíci duchů. Takhle se v budoucnu nebude muset trápit, co dělat, až malému PiQiuovi dojdou zásoby.

„Můj příteli, někdy je lepší se spokojit s centimetrem a nehnat se po dalším metru.” Jak Ding Shi mluvil na Ling Xiaa, cenil zuby. Kdyby mohl pohled zabíjet, už by ho dávno tisíckrát nebo deset tisíckrát zabil.

„Jak se dá při spravedlivé konkurenci aplikovat toto rčení?” Ling Xiao se po jeho slovech pobaveně zasmál. Po jeho slovech Ding Shimu hněvem o odstín ztmavla tvář.

Díky Ling Xiaovým slovům bylo jasné, že se této Zemní ovce tisíci duchů nevzdá.

Ding Shi poté ještě jednou přihodil, ale Ling Xiao ho stejně překonal. Druhá várka masa nakonec spadla Ling Xiaovi do klína za cenu 11 milionů.

U poslední Zemní ovce bylo soupeření mnohem plamennější než u předchozích dvou várek. Síly, co předtím nejednaly, teď udělaly svůj tah. Cena skákala výš a výš, přímo na nebesky vysokou cenu 15 milionů.

Tato cena už přesáhla to, co byla většina lidí schopná snést. Navíc maso jedné Zemní ovce nemělo takovou cenu. Lidé, co teď přihazovali, to nedělali jen proto, aby maso získali. Někteří byli jen odhodlaní, že si zachrání tvář, jako Ding Shi.

Sekta XingLuo tento výsledek rozhodně nečekala. V té době si mysleli, že se vzhledem k jejich reputaci nikdo neodváží s nimi soupeřit. Takže Ding Shimu dali jen odhadované množství zlaťáků a nic víc. 15 milionů bylo přesně to maximum, s kterým mohl přijít.

Při pohledu na Ding Shiovy oči, co byly od zuřivosti rudé, pár lidí přestalo samo od sebe přihazovat, aby se vyhnuli tomu, že by na sebe doopravdy přivolali zášť sekty XingLuo.

Ale pořád tam bylo pár lidí, kteří vzrušeně očekávali zvyšující se napjatou atmosféru. A tak se všichni podívali k Ling Xiaovi v naději, že znovu přihodí. Ding Shi to také jasně cítil, takže měl tak pochmurný výraz, že by z něj dokonce mohlo kapat.
--------------------------------------------



Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

Žádné komentáře:

Okomentovat