pondělí 17. října 2022

LMW - kapitola 405


Kapitola 405 – Vzájemné podezření


Ling Xiao se sehnul a nabral tu třpytivou, vazkou zlatou tekutinu a jak mu protékala mezi prsty, přítomnost kovového živlu se ve vzduchu navýšila. Když byli nahoře, nemohli to cítit, protože studna byla příliš hluboká.

You XiaoMo prohledal dno studny a zjistil, že kromě té zlaté tekutiny tam nic jiného nebylo. Mohlo to být tak, že Ling Xiao hledal tuto zlatou tekutinu?

„XiaoMo, vezmi lahvičku a naber tuto tekutinu,” rozkázal Ling Xiao najednou.

„Tohle jsi chtěl najít?” zeptal se You XiaoMo rychle. Zásah do černého! Vážně to odhadl správně!

„Ne,” řekl Ling Xiao. „Hledám Kovovou živelnou esenci. Toto je Oko slunce, kde se Kovová živelná esence s největší pravděpodobností utvoří. Předtím jsem ti řekl, že si něčím musíš být jistý. Kovopolykací zvíře se dá chovat jen nedaleko Kovové živelné esence.”

„Ale nezdá se, že by tu Kovová železná esence byla.” You XiaoMo to už odhadl, ale zrovna se rozhlédl a vážně tu nebyl ani stín.

„Ale je! Pod našima nohama,” řekl Ling Xiao pozitivně.

You XiaoMo sklonil hlavu.

„Neměla by Kovová živelná esence být podobná Dřevěné živelné esenci, jako hrouda? Co je s touhle tekutinou?”

Ling Xiao vytáhl nádobu, kterou předtím vyprázdnil, když You XiaoMovi pomáhal postoupit o řád.

„Použij to svoje mínusové IQ a přemýšlej. Kovová živelná esence a Dřevěná živelná esence jsou přirozeně podobné. Jelikož je tady na dně studny jen zlatá tekutina, neznamená to, že Kovová živelná esence je skrytá v této zlaté tekutině? Hmm?” usuzoval Ling Xiao a zdůraznil to „hmm”, co procedil mezi zuby.

You XiaoMo věděl, že jím zase pohrdá, a zacukalo mu v koutcích úst.

Ach, promiň! Jelikož už je moje IQ mínusové, jak můžu vymyslet něco tak neuvěřitelně komplikovaného!

Když viděl, že Ling Xiao začal nádobu plnit zlatou tekutinou, You XiaoMo vytáhl ze své dimenze velký dřevěný sud a tři dřevěné naběračky.

„Použij tohle. Je to rychlejší.”

Ling Xiao a PiQiu oba měli jednu a opravdu se jejich účinnost zvýšila. Kovopolykací zvíře, co se vznášelo ve vzduchu, na ně zamrkalo svýma královsky modrýma očima. V očích se mu odrážel obraz tří lidí, co zápolili s tím, aby nabrali zlatou tekutinu, po tváři mu přeletěl zmatený výraz.

Velmi rychle už nabrali půl sudu. Na dně studně nezůstalo moc zlaté tekutiny a jen stěží s těmi dřevěnými naběračkami dokázali něco nabrat. You XiaoMo usoudil, že to s nimi prostě nechá, a vytáhl zhruba deset nepoužitých nefritových nádob.

Zrovna když chtěl ten dřevěný sud dát do své dimenze, Ling Xiao ho najednou zastavil.

„Dej ten sud do mé dimenze.”

„Proč?” zeptal se You XiaoMo jen tak.

„Živelná esence, co si rozvinula duchovní vědomí, bude mít do určité míry schopnost zaútočit. Jsou citlivější na věci, co jsou naživu. Ze stejného důvodu jsem do své dimenze dal Dřevěnou živelnou esenci, co jsme získali v Nekonečném moři. Pokud bychom ten sud s Kovovou živelnou esencí dali do tvé dimenze, mohlo by to zničit, co tam máš,” vysvětlil Ling Xiao, zatímco uschoval sud do své dimenze.

You XiaoMo chápavě přikývl. Kromě velkých políček magických bylin měl ve své dimenzi dva Skryté páchnoucí brouky, co byli zrovna uprostřed metamorfózy. Kdyby na ně něco zaútočilo, jejich metamorfóza by mohla selhat.

Pak zlatou tekutinou naplnili dalších dvacet tři nádob. Zrovna když chtěli nabrat tu trochu zlaté tekutiny v rožku, ze shora najednou zaslechli mluvit pár lidí.

You XiaoMoa a PiQiua to polekalo. Ta studna byla možná hluboká, ale bylo velmi pravděpodobné, že ti lidé nahoře mluvili vedle studny. Jejich hlasy se ozývali v úzkém prostoru studně na dně a ozvěna k nim donášela to, co řekli.

A nejenom to, ty hlasy byly velmi známé. You XiaoMo měl pocit, že s těmi lidmi měl nějaký zvrácený osud. Proč? Protože byli z klanu Rumělkové krve a dalších sil. Z nějakého neznámého důvodu všichni skončili tady. Mohlo to být tak, že jejich skutečným cílem bylo to samé jako u Ling Xiaa? Nepřišli sem kvůli Kovopolykacímu zvířeti, ale kvůli Kovové živelné esenci?

Ale teď nebyl čas o tom přemýšlet. Také chtěli Živelnou esenci a rozhodně slezou dolů. Nebude trvat dlouho a přijdou na ně.

„Myslím, že jejich cílem by mělo být Kovopolykací zvíře a Kovová živelná esence. Ale jelikož Kovopolykací zvíře uniklo, museli se spokojit s druhou nejlepší věcí a přišli prvně sem, aby zabránili tomu, že by jim Kovovou živelnou esenci někdo ukradl.” Ling Xiao si nechal poslední nádobu a věnoval Kovopolykacímu zvířeti pohled.

„Takže co teď budeme dělat? Pokud půjdeme nahoru, rozhodně nás objeví.” You XiaoMoa víc trápilo tohle. Pokud je odhalí, pak bude obtížné získat Zemní živelnou esenci z Oka žluté země.

„Tak to záleží na tom, jestli je Kovopolykací zvíře ochotné nám pomoci.” Ling Xiao se znovu podíval po Kovopolykacím zvířeti.

You XiaoMo byl skeptický. Tenhle tady jim mohl pomoct? Mohl by mít Ling Xiao v plánu mu říct, aby nepřátele odvedl pryč? Ale i kdyby to udělali, nemohl je přece odlákat všechny. Někteří lidé tam nahoře považovali Kovovou živelnou esenci za důležitější než Kovopolykací zvíře.

V této chvíli se Kovopolykací zvíře pohnulo. Vyletělo ke stěně a škrábalo do ní svými baculatými tlapkami. Ling Xiao šel za ním, vzal ho a dal ho You XiaoMovi do náručí. Pak přešel k místu, kde zrovna škrábalo a silou do něj zatlačil. Část zdi se najednou prohnula.

Zároveň s tím země pod jejich nohama začala dunět. Dno studny začalo stoupat.

„Probůh!” zaječel You XiaoMo, nemohl si pomoct. To je to vážně donese klanu Rumělkové krve?

V této chvíli ten rozruch na dně studny upoutal pozornost všech nahoře. Brzy nato následoval ještě hlasitější zvuk.

Létaly otázky jako: Co se stalo na dně studny? Nebo: Na dně studny nemůžou být lidé, že ne? A lidé nahoře byli připravení skočit.

You XiaoMo panikařil ještě víc. Nečekané bylo, že stěna nad jejich hlavami se začala měnit. Začaly se objevovat prohloubené čtverce, zatímco dno studny stoupalo a neslo je k oblasti, co se propadla. Když se přiblížili, konečně spatřili její skutečnou podobu. Byla to černočerná bezedná díra a vypadalo to jako... kluzký tunel?

You XiaoMo z toho měl špatný pocit.

Povrch dna studny se znepokojivou rychlostí nakláněl k černé díře, jako kdyby to bylo víko, co se mohlo volně pohybovat na všechny strany.

Bum! Tři lidé a jedno zvíře spadli do černé díry a zmizeli.

Zhruba za patnáct minut sem konečně přispěchali You Ming a ostatní. Když viděli dno studny, kde měla být Kovová živelná esence, prázdné a holé, tvářil se zuřivě. You Ming nebyl ochotný se vzdát a on a jeho muži znovu pátrali po dnu. A když si potvrdili, že se tam nikdo neskrýval, s nevolí se vrátili zpět na povrch.

„Tak jak?” Qiao WuShuang se podíval ke staršímu Qi.

Huang PuLi se tvářil vážně a potřásl hlavou.

„Na dně studny nic není. Někdo pravděpodobně dorazil před námi a Kovovou živelnou esenci vzal.”

„Ten třes, ke kterému došlo, začal, až když jsme dorazili. Za normálních okolností je nemožné, aby se to začalo chvět, když tam nikdo není. Vy jste tam dole nikoho neviděli?” zvažoval Qiao WuShuang.

„Nikoho. Když jsme zrovna teď byli dole, slyšeli jsme nepatrný zvuk a rozhodně to byl nějaký člověk. Ale když jsme se dostali až na dno, nikdo tam nebyl. Je jenom jedno vysvětlení, a to, že ta osoba použila k úniku tajný tunel na dně studny.” Xiong Xiao přišel blíž. Byl součástí týmu, co šel dolů.

Kvůli omezenému prostoru na dnu studny mohlo jít dolů jenom pár lidí, zatímco zbytek zůstal nahoře. A to tudíž vyloučilo možnost, že ten někdo mohl uniknout horem.

„Použít tajný tunel na dně studny... tato osoba musí toto místo velmi dobře znát. Nebo možná...” Qiao WuShuang si promnul bradu a zamyslel se.

V této chvíli se You Ming chladně zasmál. „Už nepředstírejme. Vsadím se, že ti, co před námi ukradli Kovovou živelnou esenci, byli vaši muži. Naschvál jste zařídili, abychom se tu setkali. Abyste nás mohli oklamat a my vám věřili, že jste také zrovna dorazili. Ale ve skutečnosti jste sem už své lidi poslali, nemám pravdu?”

Huang PuLi se zachmuřil. „Dávej si pozor na jazyk, You Mingu. Ostatní se klanu Rumělkové krve možná bojí, ale naše gilda Zvířecí transfigurace ne.”

„Dobrá, zdá se, že máš v plánu to přiznat. Přiznej, že tvoji lidé ukradli Živelnou esenci.” You Ming se jeho výhrůžky nebál a byl rozhodnutý, že to byli oni.

Huang PuLi naštvaně potřásl rukávy a pokáral ho: „Tohle je prostě pobuřující a absurdní! You Mingu, myslím, že čím déle žiješ, tím jsi větší zpátečník! Říkáš, že to my jsme vzali Živelnou esenci, ale my můžeme také říct, že se bojíš odhalení, a tak jsi nás z toho obvinil!”

„Huang PuLi, pokud nám ji dneska nevydáš, ať tě ani nenapadne myslet, že odtud odejdeš.” You Ming se zatvářil zlovolně. Byl důvod, proč řekl, co řekl.

Od chvíle, co se dostali do pohoří June, až do teď jim uniklo Kovopolykací zvíře a pak je někdo předběhl a ukradl jim Kovovou živelnou esenci. Jak o tom měl říct svému mistrovi, až se vrátí? Když pomyslel na to, jak by se s ním jeho mistr vypořádal, kdyby selhal, musel za každou cenu donést aspoň jednu z těch věcí.

„Starší Huangu, není třeba tady kvůli němu marnit čas. Pokud je nebudeme pronásledovat, obávám se, že Živelná esence navždy zmizí,” přerušil je najednou Qiao WuShuang, zadržel tak zuřivé starší, co byli připravení si to s You Mingem vyříkat.
--------------------------------------------

~  ~



1 komentář:

  1. Tak a hurá pro Zemní živelnou esencí. A ostatní utřou...
    Moc děkuji za další díl.

    OdpovědětVymazat