pondělí 31. října 2022

LMW - kapitola 407


Kapitola 407 – Uzavírat aliance


Všichni tři – dokonce i Ling Xiao – zmlkli.

Znovu se ozval SheQiuův hlas, pravděpodobně proto, že neslyšel odpověď. Tentokrát zněl trochu nejistě.

You XiaoMovi dál cukalo ve tvářích. Na chvíli se odmlčel a pak nepatrně chvějícím se hlasem řekl: „Já vím.”

SheQiua to nesmírně zmátlo. „Ty víš?”

Toto bylo poprvé, co se tady dole kontaktovali. Jak to mohl jejich pán už vědět? To mu řekl Ling Xiao? Nezdálo se velmi pravděpodobné, že by tu někdo byl!

You XiaoMo řekl: „Protože jsme momentálně na dně právě té studny, o které mluvíš.”

SheQiu: „...”

Jelikož neměli moc času na vysvětlování, Ling Xiao řekl SheQiuovi a ostatním, aby počkali nahoře, až vylezou. Ačkoli SheQiu a ostatní chtěli zoufale všechno vědět, mohli prozatím akorát čekat. Ling Xiao založil vysílací kámen, ale pak viděl, jak You XiaoMo vytáhl velký sud a tři naběračky. Bezděky se zeptal: „Co s tím děláš?”

You XiaoMo se zmateně zarazil. „Nenabereme si trochu toho bláta na dně studny?”

Ling Xiao pozvedl obočí a zeptal se: „Kdy jsem něco takového řekl?”

You XiaoMo zaváhal. V této studni bylo jenom bláto pod nimi, stejně jako v té první. A proto si myslel něco takového. „Jinak by tu nebyla žádná Zemní živelná esence!”

Ling Xiao mírně řekl: „Nemá význam si brát toto bláto. Zemní živelná esence se vlastně skrývá v blátě stejně jako Kovová živelná esence. Ohněm ji přinutím se ukázat. Jdi nahoru jako první.”

You XiaoMo řekl PiQiuovi, aby ho vznesl. Chtěl to sledovat.

Ling Xiao ho neodháněl. Když se vznesli do vzduchu, také je následoval. Pak luskl prsty a nad prsty se mu objevil fialovorudý plamen.

Teplota na dně studny okamžitě stoupla, byla dokonce ještě drtivější než v tom nejžhavějším létě.

Ling Xiao švihl rukou, plameny zakroužily vzduchem a rostly víc a víc jako řvoucí ohnivý drak. Jakmile se to dotklo bláta, začalo hořet.

Plameny rozsvítily studnu jako za bílého dne. Světlo zbarvovalo jejich tváře do ruda.

Jak plameny propékaly bláto, pomalu se začalo měnit, roztékalo se jako čokoláda. Zdálo se, že bláto, co bylo na dně studny, se na okamžik smrštilo a pak se rychle scvrklo do kuličky.

Zrovna když si You XiaoMo myslel, že se to bláto rozpustí na loužičku lepkavé tekutiny, z bláta začalo sálat blátivě hnědé světlo, jako kdyby se chtělo bránit před plameny.

Ale byl to marný boj. To blátivě žluté světlo pomalu pohaslo a pak jako kdyby vědělo, že nemůže vyhrát, to světlo zmizelo. Zanedlouho se z bláta vynořila blátivě žlutá koule světla a neuvěřitelnou rychlostí vystřelila k Ling Xiaovi.

Ling Xiao ani nemrkl. Luskl prsty a obkroužil to světlo ještě více plameny.

You XiaoMovi se rozšířily oči. Téměř viděl zoufalý výraz Zemní živelné esence, co se neustále snažila vyrazit z těch plamenů, a přesto ji to znovu a znovu nutilo zpět.

Vzpomněl si, že když v Nekonečném moři chytili Dřevěnou živelnou esenci, nevzpírala se tak jako Zemní živelná esence. Bylo vidět, že Zemní živelná esence už dávno nabyla duchovní vědomí a svou vlastní inteligenci.

Nakonec ta poražená Zemní živelná esence stejně spadla Ling Xiaovi do rukou.

Ling Xiao ji uložil do celkem velké nefritové nádoby a pak tu nádobu uložil do své dimenze.

Poté, co získali tento poslední poklad, byl přirozeně čas odejít. V té chvíli Ling Xiaoův vysílací kámen začal najednou zářit.

Nebylo normální, aby teď začal zářit. Ling Xiao najednou zvedl hlavu.

Ozvalo se bouřlivé hřmění.

Celá stěna začala vibrovat. A oni to nezpůsobili. Přišlo to ze shora, jako kdyby někdo nechal tu studnu vybuchnout.

„Au!” You XiaoMo se najednou chytil za hlavu. Spadl kámen a udeřil jej do hlavy a pak spadl na dno studny, kde ho strávily plameny.

Tehdy SheQiu a ostatní nervózně promluvili: „Pane, šéfe, jde sem skupina lidí. Honem pojďte ven nebo vás najdou.”

„Vy odejděte jako první. Pokud se rozdělíme, najděte východ, odejděte a počkejte na nás venku.”

Jak to Ling Xiao řekl, okamžitě se chopil You XiaoMoa a pak rapidně vyletěl nahoru. Zároveň s tím poslal PiQiua a Kovopolykací zvíře do své dimenze. Zrovna teď nebudou moc k užitku a pokud by klan Rumělkové krve a ostatní spatřili Kovopolykací zvíře, podezírali by je, že vzali Kovovou živelnou esenci.

Aby je You XiaoMo nezdržoval, chvíli o tom přemýšlel a pak řekl: „Taky mě pošli do své dimenze.”

Situace mu přišla velmi jasná. Ling Xiao by měl být silnější než ty supersíly z klanu Rumělkové krve a Magické gildy, ale pokud bude s ním, bude pro něj těžší všem těm lidem čelit. Musel by dávat pozor i na to, aby byl You XiaoMo v bezpečí. A navíc SheQiu a ostatní by pořád měli být nahoře.

„Jsi si jistý?” Ling Xiao na něj shlédl.

You XiaoMo s jistotou odpověděl: „Velmi jistý.”

„Tak dobře...”

Ve stejné chvíli byla situace nahoře u studny chaotická.

Jak si Qiao WuShuang myslel, ostatní si také museli uvědomit, že tu bylo Oko zlaté země.

A tak když si uvědomili, že nemohli získat Oko slunce a Kovopolykací zvíře, všichni se upřeli na Oko zlaté země. Když jeden z nich našel Oko zlaté země, jakmile se o tom dozvěděli ostatní, okamžitě přišli.

SheQiu a LanQiu si netroufali s těmi lidmi bojovat.

To proto, že tu bylo celkem dost těch, co byli silnější než oni. Pokud by vážně bojovali, rozhodně by nevyhráli. Místo toho by se prostě stali terčem všech. A tak bylo lepší, když se prostě skryli.

Ale do studny se naráz vešli jenom čtyři lidé. Nikdo nebyl ochotný pustit někoho napřed, a tak spolu kvůli neshodám začali bojovat.

Ten boj byl velmi intenzivní. Někteří se dokonce chtěli spustit do studny, zatímco všichni ostatní byli zaneprázdnění. Ale stejně si toho všimli.

Teprve tak za půl hodiny, kdy konečně dorazili Qiao WuShuang a ostatní, byla situace pod kontrolou. Jelikož tu byli Qiao WuShuang a ostatní, jak by mohl někdo jiný dostat šanci získat Zemní živelnou esenci?

Qiao WuShuang si nemyslel, že by si to uvědomilo tolik lidí. Diskrétně si povzdechl. Zdálo se, že si ti lidé uvědomili, že neměli šanci získat Kovovou živelnou esenci a Kovopolykací zvíře, a tak když hledali jiné poklady, náhodou našli toto místo.

„Jak to, že je ta studna zapečetěná? To už to někdo vzal?”

You Ming se okamžitě protlačil lidmi dopředu a když spatřil stav studny, hodil po ostatních lidech smrtící pohled.

You QingShan přišel k němu. „Starý Mingu. Během boje pravděpodobně zničili vchod do studně. Kdyby to už někdo vzal, nikdo by zrovna teď nebyl tak klidný.”

You Ming si potichu vydechl úlevou a přišel blíž.

„You Mingu, nejsi trochu moc netrpělivý. To nás bereš za mrtvoly?” vysmíval se mu HuangFu Li, když viděl You Mingovo netrpělivé jednání.

„Správně. Nejsi jediný, kdo chce Zemní živelnou esenci.” Xiong Xiao předstoupil a ukázal své vlastní odhodlání.

Ačkoli lidé z Magické gildy nepromluvili, rozhodně si mysleli to samé.

Ale byla tu jenom jedna Živelná esence, a přesto ji chtěli všechny čtyři skupiny. Bude náročné si ji rozdělit.

You Mingův výraz ochladl. Vždycky věděl, že sebrat jim Živelnou esenci pod nosem nebude snadné, ale nebylo to nemožné. Jak na to pomyslel, okamžitě se otočil na Qi Hanga z Magické gildy a řekl: „Bratře Qi, pokud nám Magická gilda pomůže, slíbím ti jménem klanu Rumělkové krve jednu laskavost.”

Qi Hangovi problýskl pohled úvahou, ale pak znovu začal váhat. Nechtěl se Živelné esence vzdát. Toto byl legendární poklad, vyměnit ji za jednu laskavost mu přišlo nedostatečné.

„Mistře Qi Hangu. Živelná esence ve skutečnosti není Magické gildě moc k užitku. Věřím, že to víš i ty. A navíc jelikož je tu tolik lidí, není nezbytně nutné, že Živelná esence nakonec padne do rukou tobě. Proč nám nepomoct? Bez ohledu na to, jak to skončí, neproděláš na tom.”

To promluvil You QingShan.

Qi Hang věděl, že měli pravdu. Se skřípěním zubů řekl: „Dobrá, přijímám.”

You Ming a You QingShan byli radostí bez sebe.

Na druhou stranu Xiong Xiao a Qiao WuShuang se na sebe letmo podívali. Pokud klan Rumělkové krve a Magická gilda spolupracovali, pak i oni budou muset spolupracovat. Co se týkalo toho, komu nakonec připadne Zemní živelná esence, to budou moct prodiskutovat později. Aliance Cang a gilda Zvířecí transfigurace měli přece jenom celkem dobré vztahy.

Co nevidět měla propuknout válka.

A v té chvíli z davu vyšel zlověstně vyhlížející muž. Při pohledu na to, jak se ty čtyři moci shodly, promluvil tichým tónem: „Myslím, že možná zapomínáte, že tu také jsem.”

Když You Ming spatřil toho muže, zamračil se. Tento muž ve středním věku byl Nan Zhan, vůdce velmi nechvalně proslulé skupiny loupežníků na Jižním kontinentu, známý jako Ničemný vlk. Nebyl to člověk, s kým by se někdo chtěl pustit do křížku. Nečekali, že přijde i on.
--------------------------------------------

~ Pět skupin/jedinců se handrkuje o něčem, co už ani není dostupné. --- Tohle už jsem určitě psala, ale pokud má živelná esence vlastní inteligenci, nepovažuje se potom jakékoli její využití v podstatě za vraždu? ~



1 komentář:

  1. Tak tentokrát mě YXM velice překvapil. Sám se dobrovolně schová 🤔. Že by přeci jen nebyl tak hloupý?

    OdpovědětVymazat