sobota 8. října 2022

FOD - kapitola 82.5


Kapitola 82.5


Hayden si myslel, že mu programová skupina přidělí malého lva, ale nečekal, že mu štáb dá malou opici.

Byl velmi nespokojený a tyto své emoce vlil do focení. Několikrát bylo jeho sevření příliš pevné a ublížil tak malé opičce. Ta žalostně kvílela.

Kvůli tomu jeho focení chyběla i ta nejmenší harmonie a vypadalo to víc jako mučení. Fotograf ho opakovaně učil, jak má pózovat a jak se má sžít s malou zlatou opicí, ale Hayden ho ignoroval a tvářil se, jako kdyby mu patřil celý svět. Fotograf to vzdal. Mačkal spoušť, kdykoli Hayden změnil pózu a zběžně dokončil 30 fotek.

Na konci focení jeli účastníci zpět do vily a Hayden si celou cestu stěžoval. Opakovaně vyslýchal účastníky, co mu byli nejblíž: „Myslíš si, že vypadám jako opice? Ne, co? Tak proč mi dali zatracenou opici? Očividně se víc hodím ke lvovi! Jsem král zvířat!”

Zvedl paže a napnul své silné bicepsy na kameru a také ze sebe vydal lví řev. Myslel si, že diváci budou tak sebevědomého muže milovat.

Někteří účastníci jeho ego podnítili, někteří se tvářili výsměšně a někteří prostě složili hlavu do dlaně. Čím déle s Haydenem jednali, tím více jim jeho arogance přišla otravná.

Hayden pevně držel Emily kolem pasu, ale Emily měla na tváři nucený úsměv. Už jí s Haydenem naprosto došla trpělivost.

Zhou YunSheng a Ivana seděli úplně vzadu, v tichosti to drama sledovali. Hayden řval pořád dokola. Jelikož se nedokázal vcítit do atmosféry, dokonce vstal a stáhl si tričko. Odhalil tak své břišní svaly a chvástal se: „Trénuju každý den čtyři hodiny. Podívejte se na moje vypracované svaly. Vsadím se, že je mám lepší než Gustav. Pokud může být supermodelem on, tak já taky.”

Emilin úsměv byl čím dál ztuhlejší. Užuž se jí chtělo vzít jehlu a zašít Haydenovi pusu. Nebo zakrýt kameru látkou. Když se bude stýkat s takovým člověkem, akorát jí to poničí pověst.

Ale kameramany ani nenapadlo brát v úvahu její náladu. Všichni se soustředili na Haydena, takže Hayden ještě víc rozjel své představení.

„Hele, tohle je člověk, kterého máš rád. Naprostý hlupák! Drahoušku, jak slepý jsi?”

Zhou YunSheng se začervenal a zastal se Haydena: „Focení mu dneska nešlo, takže si to pravděpodobně vynahrazuje. Obvykle takový není. Tohle nevíš, ale když jsem sem poprvé přišel, všichni se starali jen sami o sebe. Jenom on si všiml, že jsem potřeboval pomoc. Nikdy nezapomenu na to, jak mi pomohl.”

„Taaaakže ho máš rád jen proto, že se tě zeptal, jestli nepotřebuješ pomoc?” Ivana nevěřícně pozvedla obočí.

Zhou YunSheng se zatvářil zatrpkle. „Za posledních deset let nikoho nezajímalo, jestli potřebuju pomoc. I když jsem měl špatnou náladu, nikdo si toho nevšiml. Nikdo se o mě nestaral:”

„Ale neee, promiň, Romeo. Neměla bych se vysmívat tvým pocitům.” Ivana cítila jeho bolest a rychle si ho vtáhla do náručí, aby jej utěšila.

John tuto scénu věrně zaznamenal. Ačkoli ten mladý muž nijak konkrétně nepopsal, jak posledních 10 let žil, pokud přilnul k člověku jen po jediném laskavém slovu a nabídce pomoci, člověk si mohl představit, jak pustý byl jeho emoční svět. Jeho touha po lásce vedla k jeho zaslepené lásce.

Ten chlapec byl tak ubohý!

Ti dva se chvíli v tichosti objímali a pak se Zhou YunSheng zatvářil rozpačitě a pomalu řekl: „Ačkoli si myslím, že je Hayden velmi hodný, po pravdě řečeno se nemůže ani rovnat panu Achesonovi. Vážně, jsou důvody, proč se pan Acheson umístil na prvním místě žebříčku nejvíc sexy mužů pět let po sobě.”

Ivana souhlasně přikývla a žertovala: „Pan Acheson je velmi okouzlující, obzvláště ten jeho úsměv, tak něžný. Takže Romeo, líbí se ti pan Acheson? Viděla jsem průzkum v médiích, pan Acheson byl oblíbený idol spousty homosexuálních mužů a také jejich snový milenec.”

Zhou YunSheng se uzarděl doruda, vykoktal: „T-to ne, totiž samozřejmě, líbí se mi pan Acheson, ale to je jen úcta ke svému idolu, a ne realita. Je ode mě příliš daleko.”

Ivana spatřila ten jeho bezmocný, uzardělý výraz a se smíchem ho objala.

Poté, co Gustav obdržel nahrávku, přehrával si jejich konverzaci pořád dokola. Jeho nálada se pohybovala nahoru a dolů, od smutku ke štěstí. Bylo to téměř zneklidňující.

'Jak můžu být tak daleko? Jsem ti tak nablízku, Romeo. Pokud se ohlédneš, budu tvůj strážný rytíř a ochráním tě před újmou. Můj drahý, jen se ohlédni a všimni si mě.'

Pan Acheson, co byl znám pro svou eleganci a vznešenost, se nyní tiskl ke svému notebooku a líbal obrázek mladého muže na obrazovce.




Druhého dne se soutěžící shromáždili ve studiu a nervózně čekali na komentáře poroty.

Bonnie byla vyšší a oblíbenější než Ariel a také mladší než ona. Byla jednou z nejvíce sexy supermodelek v módním průmyslu. Širá většina publika na Arielin odchod dokázala reagovat jen lhostejně, když viděli, že jako náhradu pozvali Bonnie.

Její živá a veselá povaha se shodovala s atmosférou programu. Předvedla soutěžícím svůj slavný kousek – během jedné minuty předvedla 60 skvělých póz. Slečna Jeffrey počkal, až se připraví a pak odpočítal: „Připravit, pozor, teď!”

Za minutu se na obrovské obrazovce ukázala koláž z 60 malých fotek, co kameraman pořídil. A opravdu, z každé sálal jedinečný pocit módy.

Soutěžící jásali a tleskali.

„No, dnešním protagonistou nejsem já, ale vy. Nebudu se tak moc předvádět.” Luskla prsty, aby přerušilo jásání všech a pak si jednoho po druhém volala soutěžící na jeviště.

Brzy všichni zjistili, že Bonnie měla jedovatější jazyk než Jeffrey, Eureka a Ariel dohromady. Už si zavolala osm soutěžících a skóre, co dala, dosáhlo jen 7 bodů. Také měla na tváři velkolepě zastrašující výraz, co říkal: „To si ze mě děláš srandu?” Soutěžící se kvůli tomu opotili studeným potem.

Hayden přišel na jeviště s rovnou páteří a mírně zvednutou bradou, ukazoval svou nejpohlednější stranu. Bonnie se na jeho tvář ani nepodívala. Vytáhla mu košili, co měl zastrčenou do kalhot, aby vypadal víc profesionálně. Hayden se rozpaky začervenal a pár soutěžících se uchechtlo.

Poté, co opravila Haydenovu venkovskou módu, pustila na velkou obrazovku Haydenovy fotky.

Než mohli Jeffrey a Eureka promluvit, Bonnie mu pěkně vynadala. „Co je tohle? No vážně, co je tohle? Já vidím akorát robota a ubohou malou opičku, co ten robot škrtí. Tématem bylo ochrana divokých zvířat a ne jejich zabíjení. Haydene, co sis to kruci myslel? Vlastně v tvých očích vidím vražedný pohled, je to tak špatné. Nemůžu dopustit, aby asociace na ochranu zvířat viděla tohle týrání zvířat. Navíc ti řekli, že vypadáš lépe z profilu, ale ty jsi trval na tom, že se budeš dívat přímo vpřed. A zapomněl jsi natáhnout údy. Hele, nemáš žádný krk a tvoje paže vypadají jako krátké, masivní šunky. Jsi monstrum! 6 bodů.”

Hayden se zatvářil pobouřeně, což v Jeffreym a Eurece vzbudilo nespokojenost. Ani oni nedokázali ustát pohled na tu fotku, a tak jeden dal 6 bodů a druhý 7 bodů. Hayden měl tedy skóre druhé nejnižší.

Hayden se naštvaně podíval na velkou obrazovku a pomyslel si: „Ti mizerové si myslí, že mě můžou srazit na zem, ale já mám podporu svých fanoušků.” Ale k jeho překvapení i internetové skóre měl velmi nízké. Dokonce nižší než předešlých 8 soutěžících. Jak to bylo možné?

Dokonce i před kameramanem se zatvářil ohavně. Nakonec vůbec nebyl drsňák, ale květina ze skleníku, co nikdy nezakusila křest bouří. Všichni soutěžící, dokonce i Daphne, co vypadala ze všech nejvíc delikátně, byli odolnější a profesionálnější než on.

Párkrát se zhluboka nadechl a pak v klidu odešel dozadu.

Jako další zavolali Emily. Její fotka byla velmi nádherná, s primitivní divokostí, oči měla velmi jasné, hluboké a okouzlující. Bonnie se na její fotku párkrát letmo podívala a chválila ji: „Skvělé, nejlepší fotka, co jsem zatím viděla.”

Emily se začala usmívat. A pak slyšela, jak se Bonnie zeptala: „Ale kde je náš hlavní námět? Kde je naše téma?”

Jeffrey ukázal na fotce na Emilino podpaží, dal se tam rozlišit matný záblesk hlavy a přední tlapky malého leoparda. „Je přímo tady. Zlatíčko, potřebuješ brýle.”

„Jů, ani já jsem to neviděl. Měla na sobě minisukni s leopardím potiskem, takže jde vidět jenom hlava leoparda. Jsi divný, že sis toho všiml.” Eureka se mračila. Toto byl další soutěžící, co pominul téma.

Bonnie nakreslila propiskou ve vzduchu X. „Emily, dávám ti 6 bodů. Jako modelka musíš chápat, že nikdy nejsi protagonistou fotky. Tím je móda, co máš na sobě, nebo výrobek, co musíš podpořit. Každý tvůj pohyb by měl tu módu nebo výrobek činit lákavějším a ne zdůrazňovat tvou vlastní krásu. Nádherných modelek je spoustu, ale kolik z nich může získat titul supermodelky? Ty jsi ještě ani nepochopila skutečný význam slova modelka.”

Emily neměla slov.

Bonnieina slova hluboce dojala Jeffreyho a Eureku a oba dva dali Emily stejné skóre. Na obrazovce se objevilo Emilino internetové skóre. Bylo o něco nižší než v předchozí epizodě. Což nebylo dost na to, aby to zajistilo, že Emily nevyřadí.

Soutěžící byli čím dál tím nervóznější. Hluboce jim chyběla Ariel a její štědré bodování.

Zavolali Ivanu. Ta se svou zlatou krajtou naštěstí harmonicky vycházela a její modelování bylo také velmi módní, kvůli čemuž dala Bonnie konečně vysoké skóre – osm bodů. Jeffrey a Eureka dali 9 a 8 bodů. Po součtu skóre z výzvy a z internetu byla Ivana dočasně první.

Jako posledního zavolali na jeviště Zhou YunShenga. V nitru nebyl nervózní, ale tvář měl uzardělou a svýma vodnatýma modrýma očima bez mrkání zíral na porotu.

Jeffrey nedokázal ustát upřený pohled toho ubohého malého stvoření a rychle zvedl zápisník, aby to trochu vykryl. Dokonce i slavná královna se železnou tváří Eureka se na toho mladého muže něžně usmála. Kdo by zvládl ublížit tomuto malému zvířátku?

„Než půjdeme k bodování, nejdříve si pustíme video, co jeden divák poslal programovému týmu. V tom videu tě obodoval a já s jeho náhledem souhlasím, takže si jeho posouzení vypůjčím.” Bonnie luskla prsty a štáb okamžitě přenesl ten videoklip na velkou obrazovku.

Ukázal se velmi pohledný mladý muž oblečený v drahém obleku. Vypadal jako elita. Upravil si kameru, shrnul si vlasy dozadu a pak řekl přehnaným tónem: „Ach, moje srdce! Pohled na Romeovo foto s malým leopardem mi zlomilo srdce!”

Tato věta nebyla výmluvně ani dobrá, ani špatná, takže Zhou YunSheng se včas zatvářil napjatě. Oči mu zvlhly, jako kdyby se měl co nevidět rozbrečet. Kameramani se chvěli a rychle ho zabrali zblízka. Ten chlapec byl miláček kamery – všichni kameramani Romea milovali.

Elitní muž se chytil za srdce a zatvářil se smutně, žalostně. Pak zvedl dokument a ukázal ho na kameru. „Předtím jsem měl jen malé ponětí o ochraně divokých zvířat. Vždycky jsem měl pocit, že tahle záležitost je ode mě daleko. Ale když jsem tu fotku spatřil, všiml jsem si vystrašených výrazů těch dvou malých zvířat. Dokázal jsem si představit, jak přežívala v nebezpečné džungli. Jak se toulala a zápolila o přežití, ale ti hanební pytláci by jim nikdy neprojevili milost. A to jen proto, aby získali jejich nádhernou kožešinu.”

„Hon za krásou byl pro přírodu rozsudek smrti, ale my tuto chybu můžeme časem napravit. Tohle je můj dar Asociaci na ochranu zvířat, 1.000 dolarů. Doufám, že mi pomůžete se o ně dobře postarat.” Pak ten dokument položil, zvedl vytištěnou fotku Romea a políbil jeho velké vystrašené oči s výrazem lásky.

Nebylo třeba o tom pochybovat, ten muž byl Romeem naprosto fascinovaný.

Zhou YunSheng se včasně a hluboce uzarděl. Když spatřil, že se na něj soustředily kamery, rychle si zakryl tvář a nechal vidět jen pruh se svýma mokrýma modrýma očima.

Nezakrývej se, jsi tak roztomilý, je to hřích! Kvíleli v duchu kameramani.

Bonnie pomalu zatleskala a konejšivě se usmála. „Tohle je ukázka mé rady v praxi, nejzákladnější práce modela. Nevím, jak toho malého leoparda přemluvil, aby zapózoval a zatvářil se stejně jako on, ale toto se bezpochyby hodí k našemu tématu. Při pohledu na tuto fotku nám na mysli jako první nevytane, jak je ten model pohledný, ale – Ne, neubližujte jim! Toto je největší efekt této fotky!”

Na okamžik se odmlčela, vzala menší verzi fotky ze stolu a ukázala na prsty u nohou, oblast beder a šíje. Pak pokračovala ve vysvětlování: „Nemyslete si, že tato nahrbená póza je nějak snadná. Podívejte se na něj, vidíte to napětí? Nohy, hýždě, celá páteř, paže kolem toho malého leoparda a dokonce i konečny prsty potají vyvíjejí sílu. Ne maličko síly, ale jen tak akorát. A výsledkem je, že jeho tělo i v nahrbené poloze vypadá útle. Když se obyčejní lidé skrčí, vypadají takhle...”

Nahrbila se a skrčila na své židli, udělala stejnou pózu jako náctiletý na fotce. Ale jelikož v sobě neměla žádnou sílu, ramena a krk měla scvrklé v sobě a křivku zad měla ochablou jako kreveta. Kvůli tomu vypadala malá a zbabělá, bez ducha. Bylo to velmi nelákavé.

„Ale postoj modela by měl být takovýhle.” Jak to řekla, začala napínat každý jednotlivý sval, vyvíjet sílu. Krk se jí natáhl a ona se nahnula vpřed, pas, záda a prsty na nohou se jí napnuly, celé tělo měla zakřivené a natažené až na limit. Jako zázrakem se její lajdácký postoj změnil na něco plné síly, jako kdyby v další chvíli měla vyskočit a prchnout nebo se přidat k bitvě.

Po jejím vysvětlení soutěžící konečně cítili trochu té inspirace k trénování póz. A také je omráčilo Romeovo vnímání. Mysleli si, že ho eliminují v první vlně, ale teď se zdálo, že svou sílu skrýval.

Tohle nebylo poprvé, kdy Zhou YunSheng modeloval. Jednou jeho dosažení v módním světě byla mnohem větší než u Bonnie a Ariel. Ale po Bonnieině komentáři se nechoval arogantně, jen se stydlivě usmál.

Kvůli tomu z něj měla porota lepší dojem.

„Ať už jde o téma nebo tvou pózu nebo oči, ach můj bože, ty oči zlomily srdce i mě.” Bonnie si sevřela srdce a zakroutila hlavou. „Aby ses na mě mohl znova podívat těma očima, dávám ti 10 bodů.”

Eureka se usmála a řekla: „Nemohla bych souhlasit víc. Podívala jsem se na všechny předchozí nejlepší fotky a tohle je nejlepší fotka, co jsem do teď viděla. Zvedl jsi laťku.”

„Kvůli této fotce Asociace na ochranu zvířat dostala za jediný den darem 70 tisíc dolarů. Kvůli těmto 70 tisíc a kvůli mnoha rozkošným zvířátkům, kterým se dostane ochrany, předávám výhody tobě.” Slečna Jeffrey mrkl.

Romeo dostal třikrát plný počet bodů a soutěžící byli jako u vytržení, ale nebyli moc optimističtí ohledně jeho internetového skóre. Věděli, že Romeova povaha přitahovala spoustu nenávisti. Ale brzy je to znovu polekalo. Ten chlapec měl internetové skóre vyšší než Emily i Hayden.

Nebylo pochyb, že titul TOP této epizody patřil jemu!
----------------------------------------

~ První masivní úspěch - teď by to chtělo se rychle zbavit Haydena (a možná i Emily, to bude také pěkná zmije) a šup za Věčným milencem. ~

~ Jelikož se mi v originálním souboru nějak popletlo číslování a jsem strašně líná to všechno opravovat, má tato kapitola půlté číslo. --- Na půlení kapitola časem také dojde, protože autorka je čím dál tím víc protahuje a v dalších světech už se dostaneme na nějakých 200% délky normální kapitoly. ~


4 komentáře:

  1. Myslím si, že Gustav bude žárlivostí bez sebe.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že by nám šel ubohého podnikatele srovnat do latě? :)

      Vymazat
    2. To jsem tak nějak měla na mysli 😁.

      Vymazat
  2. Tenhle zivot a pak ta reklama!!! Skvele!!!

    OdpovědětVymazat