sobota 15. října 2022

FOD - kapitola 83


Kapitola 83


Porota vyřadila soutěžícího s nejnižším skóre. Emily, co byla obvykle na prvním nebo druhém místě, spadla na páté místo a Hayden byl na předposledním místě a skoro se musel sbalit. Když on a soutěžící s nejnižším skóre stáli před Bonnie a čekali na její verdikt, skoro na místě omdlel.

Když se vrátil do vily, ztratil kontrolu. Šel do ledničky pro všechna piva a začal pít ve velkém. Soutěžící viděli, že byl ve špatné náladě, a jednohlasně se od jeho hněvu vzdálili.

Zhou YunSheng se vrátil do svého pokoje, dal si lázeň a pak zůstal u zábradlí na druhém patře a shlížel do obýváku. Teď hrál Romea, co „zoufale miloval” Haydena. Nemohl ho lhostejně opustit jako ostatní. Ať už byl výsledek jakýkoli, musel se pokusit jej utěšit.

„Co tady děláš? Copak jsi neviděl, že ostatní prchli na druhou stranu? Už víš, že Hayden má velmi malou toleranci, možná se ti pokusí ublížit.” Ivana se ho pokusila odtáhnout za paži.

Zhou YunSheng jí v duchu upřímně poděkoval, ale zatvářil se, jako kdyby s tím zápolil. „A-ale teď je tak ubohý, nedokáže najít svůj směr. Musím mu pomoct. Pokud budu zase sarkastický, možná se vzpamatuje.”

„Jo, jasně, vzpamatuje se kopem z otočky přímo tobě do hrdla! Nevidíš, že i Emily se ztratila? Ta holka má víc rozumu než ty, ty zabedněnče!” Ivana ho šťouchla do čela.

Zhou YunSheng váhal. A pak zaslechl, jak z obýváku přišel otřesně hlasitý hluk. Rychle shlédli a spatřili, že Hayden naštvaně hodil plechovku s pivem na Romeovu top1 fotku. Roztříštil tak sklo, pak rukou naznačil pistoli a naznačil střelbu na Romeův plakát.

Vnější světlo na rámu bylo nakřáplé, žárovka párkrát blikla a pak naprosto zhasla.

Zhou YunSheng se ve správnou chvíli zatvářil šokovaně a deprimovaně. Modré oči se mu zalily slzami, svou bledou tvář měl téměř průsvitnou. Nedokázal uvěřit, že by se Hayden takhle zachoval k jeho fotce. Kdyby před ním stál on sám, copak by ho nezabil?

Ivana také došla k tomuto závěru. Rychle toho „vyděšeného” chlapce vtáhla do náručí a konejšivě ho hladila po zádech. „Nebuď smutný, neboj se, netroufne si ti ublížit. Je to mizerný pózér, co si svůj hněv dokáže vylít akorát na tvé fotce. Jen tě chce vinit z vlastních chyb. Je to mizerný zbabělec! Ksakru, jak se můžeš zamilovat do takového kreténa! Jak si to k čertu zaslouží? Ta nápomocná ruku byla jen zdvořilá šaráda. Ty tupče, už se prober!”

Čím byla Ivana frustrovanější, tím pevněji jej objímala. Pak ho nakonec prostě popadla za ramena a zatřásla jím.

Zhou YunSheng ji odstrčil a utekl zpět do svého pokoje, aby se skryl pod peřinou. Předpokládalo se, že si chtěl vyplakat srdíčko. John bojoval se svou touhou peřinu zvednout a dlouho ho konejšit, ale musel dodržet princip autentického nahrávání. Takže i když chtěl pomoci, nemohl.

Zhou YunSheng? Vyplakat si srdíčko? Nežertujte.

Když viděl, že se Hayden držel cesty, co mu předpověděl, byl tak potěšený, že skoro usnul, jen co hlavou spočinul na polštáři. Ale nezapomněl vymáčknout pár krokodýlích slz.

A tak když Ivana zvedla jeho peřinu, spatřila chlapce, co „se zoufale uplakal ke spánku”. Jeho rudé oči a nos vypadaly velmi pateticky.

„Na světě je tolik dobrých mužů, proč musí mít rád Haydena? Mohl by mít rád pana Achesona, ach, pravděpodobně by se s ním nemohl dát dohromady, ale pan Acheson by mu přinejmenším neublížil.” Ivana si mnula své krátké plamenně rudé vlasy a tvářila se rozrušeně.

Gustav, co tuto scénu viděl na monitoru, se nejprve usmál a přikývl a pak se intenzivně zamračil. Co tím myslí, že se Romeo nemohl dát dohromady s panem Achesonem? Jak to má vědět, když to nezkusil? No tak, zkus to a sbliž se se mnou, Romeo. Zjistíš, že moje srdce už patří tobě!

Vedoucí štábu vešel dovnitř a spatřil ho mumlat před obrazovkou, vypadal velmi rozčileně. Oba dva ztuhli šokem a Gustav pak znovu nasadil své vznešené, skromné vzezření a zeptal se: „Všechno se zařídilo?”

„Ano, zničená světla a elektrické spotřebiče jsme nahradili a účet jsme poslali rovnou panu Brownovi. Bonnie momentálně mluví s Haydenem, aby mu pomohla naučit se zvládat své emoce. Šéfe, co chcete udělat s nahrávkou, co jsme pořídili?”

Haydenovo zázemí bylo stále velmi pevné a vedoucí štábu si nebyl jistý, jak se k němu pan Acheson stavěl.

„Nic s tím nedělej, přehraj to bez editací.” Gustav už rodině Brownů dopřál na důstojnosti. Druhou šanci jim nedá. I když ho nikdo nepostrčí, Hayden se sám zničí.

Čtvrtá epizoda se odvysílala v hlavním vysílacím čase druhého dne a od poslední epizody se sledovanost o 2% zvedla. Romeův nárůst online hlasů ukazoval, že miliony diváků to sledovaly jen kvůli němu.

Diváci si nedokázali představit, že Romeo měl tak tragické životní zkušenosti. Když ostatní soutěžící seděli před kamerou, aby promluvili o svém trápení v dětství a získali si tak soucit, Romeo byl často tím nejmlčenlivějším. Pak veškerou svou bolestnou minulost skryl za pár zdrženlivých slov.

Kvůli tomu starší diváci popadli své kapesníčky a utřeli si slzy. A kvůli jeho a Ivanině dialogu „kdybys jen byla žena/muž” se od srdce zasmáli.

Byli tím náctiletím naprosto posedlí.

Když milovníci koček viděli, jak napodoboval klapouchou kočku, ječeli. Byli celí nervózní a chtěli ho unést ze štábu a hladit ho. A jeho fotka s malým leopardem je pak zasáhla přímo do srdce.

Ty identické panické pohledy dvou malých zvířat zlomily srdce nespočtu diváků.

„Ale ne, nesnesu to, prosím, nedívej se na mě takhle!” To byla nejběžnější myšlenka většiny diváků. Když se fotky náctiletého objevily na velké obrazovce, téměř si chtěli zakrýt tvář a sténat. Ten mladý muž byl křehký, ale silný; byl čistý, někdy melancholický a někdy veselý; zdánlivě nevědomý, ale často tak uvážlivý. Byl spletenec protikladů s bezpříkladným vzezřením.

Asociace ochránců zvířat si jeho fotku dala toho večera na oficiální stránky a závratným tempem vybrali velkou sumu peněz. Mysleli si, že získat 70 tisíc bylo dobré, ale nečekali, že pan Acheson vlastně vlastním jménem daruje milion. Kvůli čemuž propadli extázi.

Na rozdíl od fanatického sledování Romea, Ariel a Haydena diváci odstřelili.

Ačkoli se v programu nevysvětlilo, proč Ariel ve skutečnosti odešla, pořád bylo spoustu diváků, co pravdu odhadli. Ariel byla modelka Valentina Browna. Aby si udržela práci, rozhodně by chtěla Haydenovi pomoci v boji s protivníky. Dokonce chtěla oholit Romeovy jemné platinové vlasy, což diváky velmi naštvalo. Ale Romeovo sebezesměšnění s „bílé vejce s lidskou tváří” způsobilo, že si nedokázali vybrat, jestli se mají smát nebo brečet.

Ten chlapec byl tak naivní, že lidé nevěděli, co s ním mají dělat.

Osobní webstránky Valentina Browna obdržely desítky tisíc stížností. Aby se vyhnul dalšímu podezření, musel Ariel vyhodit. Jelikož rodina Brownů měla v módních kruzích obrovský vliv, Ariel mohla akorát zatnout zuby a přijmout svůj trest, neodvážila se žádat o pomoc další velké společnosti.

A aby to bylo ještě horší, opakovaně Romea v pořadu žádala, aby důvěřoval její profesionální vizi. Říkala, že když si hlavu oholí, bude to módnější, i když pravda byla zcela opačná.

Vkus byl klíčem toho, jestli se člověk v módních kruzích udržel nebo ne. Pokud se všichni shodli, že člověk neměl žádný vkus, pak sorry, módní kruhy mu zůstaly uzavřené. Arieliny nabídky práce prudce klesly. Její kolegové se vysmívali jejímu módnímu vkusu a několik návrhářů ji pěkně omílalo.

Nenajmou si modelku s tak špatným vkusem, aby ukázali své oblečení. To by snížilo jejich značku. Ariel se dostala do neslýchané tísně. Byla ochotná zaprodat svou duši, aby se vrátila v čase, jen aby mohla plamenně odmítnout Haydenovy nesmyslné požadavky. Hayden jí zničil kariéru!

Na rozdíl od Arieliny situace Romeo udělal velmi hluboký dojem na návrháře, co sledovali pořad. Jeho jedinečný temperament inspiroval jejich tvořivost. Než se ten náctiletý vůbec proslavil, už byl múzou několik slavných návrhářů.

Zároveň s tím diváci zesměšňovali Haydenovo arogantní chování v autobuse. Nazývali jej absurdně arogantním, že chtěl bojovat s Achesonem. Pohled na tu malou opičku, co v jeho ruce trpěla bolestí, všechny znechutil a když roztříštil Romeův plakát, diváky to nejdřív vyděsilo a pak vybuchli vzteky.

„Hayden má agresivní sklony. Programový tým by jej měl rychle vyřadit nebo Romeovi ublíží!”

„Držte ho dál od mého vzácného malého koťátka!”

„Romeo, ach rozkošný Romeo, proč místo toho nemiluješ mě?” [V příloze byla fotka pohledného muže.]

Kvůli jejich přehnané lásce k Romeovi cítilo diváctvo k Haydenovi čím dál víc nenávisti. Programová skupina brzy plavala ve stížnostech. Hayden utrpěl prudký pokles v internetových hlasech a zůstalo mu jenom pár tisíc hlasů.

Momentálně měl Gustav na stole několik obchodních dopisů a mnoho dopisů se stížnostmi.

Bonnie si hrála s dopisem a hořce nadhodila: „Egou, Marcel, YSL... ...všechny světové nejslavnější módní značky. A všichni chtějí Romea pozvat k debutovému modelingu? Já jsem teď nesporná nejlepší supermodelka a nikdy mě takhle nadšeně nepronásledovali. Můj ty světe, dokonce i Valentine poslal dopis. A to jsem si myslela, že bude Romea kvůli Haydenovi nenávidět.”

Jak to Gustav zaslechl, rozrušilo ho to. Ušklíbl se: „Koťátko je mu po chuti, všemi možnými způsoby.”

Bonnie to v mžiku pochopila. Valentine byl homosexuál. Jeho sňatek se Susan byl čistě jen k tomu, aby oklamali starého pana Browna. Toto bylo tajemství zasvěcených. Romeo byl tak okouzlující, jak by mohl neupoutat Valentinovu pozornost?

„Myslím, že potřebuješ nějaké to štěstí. Člověk, který se ti líbí, je teď miláčkem světa.” Bonnie se škodolibě usmála.

Gustav jí věnoval jedovatý pohled. Uvědomil si, že musí jednat rychle, jinak mu Koťátko někdo přebere.
----------------------------------------

3 komentáře:

  1. Hmm, tak jsem zvědavá, jak bude náš věčný milenec jednat 😈.

    OdpovědětVymazat
  2. Kolem koťátka se mu začínají srocovat davy :D

    OdpovědětVymazat
  3. Přidej Achestone, než tě někdo předběhne!!! Koťátko sice svého věcného milence pozná hned, ale nenech nás čekat...a pokud při své cestě za ním trochu přizabiješ Haydena, tak se určitě nikdo zlobit nebude ;D

    OdpovědětVymazat