sobota 29. října 2022

FOD - kapitola 84


Kapitola 84


Obrovské studio bylo vyzdobené ve čtyř různých stylech scén, dvě pokojové a dvě exteriérové. Exteriérová scéna měla modrý plavecký bazén, pár slunečníků a plážová lehátka. Také tam byla zahrada plná barevných květin, malé kulaté stolky, nízké ratanové židličky, houpačka, piknikové koše a kašmírové koberce. Všechny věci, co by měla mít luxusní zahrada.

Pokojové scény byly naaranžované na obou koncích studia. Jedna byla velmi moderní a prostý obývací pokoj. Veškerý nábytek byl černý a bílý, podlaha a okno bylo vydrhnuté do čista a dovnitř pronikalo jasné slunce. Čistě bílá kožená sedačka byla obklopená vrstvou zlatého světla, co působila teplým dojmem.

Na druhém konci byl nádherný a elegantní obývací pokoj v barokním stylu. Veškerý nábytek byl vyzdobený zlatou krajkou, na stropě a sloupech byly vyryté nádherné vzory a podlaha byla pokrytá jemným, rudým, sametovým kobercem s květinovým vzorem. Z každého koutu místnosti sálala těžká starožitná aura.

Při těchto čtyř scénách nezáleželo na tom, jaký styl jste chtěli fotit, našli jste k tomu to správné místo. Bylo vidět, kolik energie a úsilí do toho programová skupina vložila.

Bonnie řekla soutěžícím, aby přistoupili a vylosovali si pořadí. Pak jim dala čas, aby si rozmysleli, jakou scénu, styl, pózu a partnera by si měli vybrat. Museli to jasně vymyslet a pak to Bonnie říct a zaznamenat to. A bez ohledu na to, jak úžasný by byl jejich druhý nápad, nemohlo se to změnit. Takto to bylo pro všechny fér.

Ať už si vybrali moudře nebo bláhově, Bonnie a Acheson do toho nebudou zasahovat. Bylo třeba vidět, jestli měl soutěžící módní smysl supermodela.

Zhou YunSheng si vytáhl páté místo, nebylo to ani dobré, ani špatné místo. Očima přecházel mezi Bonnie a Gustavem a pak pohled nakonec upřel na Bonnieinu nádhernou a čistou tvář. Povídalo se, že muž a žena spolu měli spolupracovat, aby se snížila únava. On byl ovšem gay, takže by se to na něj nemělo vztahovat. Ale u focení se atraktivita znásobí, pokud vedle sebe budou stát nádherný muž a žena. V duchu už pro Bonnie vybíral oděv a pózy a rozhodoval o místu focení.

Věřil, že on a Bonnie budou moct nafotit fotky velmi klasického stylu. Nádhera, stylovost a elegance bylo cílem dne.

No, takže rozhodnuto. Přikývl a shrnul si z čela pramen vlasů.

Ti dva, co se v tichosti trápili kvůli rozhodnutí toho chlapce, spatřili jeho pokývnutí. Bonnie se škodolibě ušklíbla. „Zdá se, že si Koťátko vybralo mě, promiň, šéfe.”

Gustavův úsměv byl pořád něžný a elegantní, ale v nitru byl žalostný. Chtěl přijít za Koťátkem a chvíli si s ním povídat, získat si jeho dobrou vůli a stát se jeho partnerem. Ale to bylo příliš nápadné. Všichni ostatní soutěžící by se na něj začali zaměřovat.

Milostivý bože, prosím, řekni mi, co mám dělat? Pokud to jde, dej mi šanci se s ním sblížit. Jen co se pomodlil, najednou si uvědomil, že Bůh by byl z jeho homosexuality velmi znechucený, takže od něj pravděpodobně žádnou pomoc nezíská.

Takže... půjdu za ďáblem. Pokud mi může splnit přání, vyměním za to svou duši.

Otřel si tvář a snažil se, aby se mu na ní neukázaly jeho frustrace a temné myšlenky.

Zatímco Gustav zakoušel krizi víry, Ivana přišla k Romeovi a šťouchla ho do břicha. „Hej, koho si vybereš?”

„Vybral jsem si Bonnie, nafotíme spolu skvělé fotky.” Zhou YunSheng měl v ruce tužku a rychle něco skicoval. Díky svým jedinečným schopnostem kreslení přenesl na papír scénu, co měl na mysli. Obzvláště Bonnie v palácové večerní toaletě vypadala prostě jako živá.

John dlouho mířil kamerou na skicák, potají žasl nad všestranností toho chlapce. Dokonce i jako laik si uvědomoval, že malíř potřeboval pevný základ a jedinečné schopnosti, aby jen za pár minut nakreslil tak komplexní a skvostné dílo, co bylo jako živé.

Ten mladý muž byl jako diamantový důl. Čím hlouběji se kopalo, tím více drahokamů se našlo. Po této epizodě jím budou diváci ještě víc fascinovaní.

Ivana si tu skicu vzala a obdivně hvízdla, chvíli ji obdivovala, pak ji vytrhla a nacpala si ji do vlastního batohu. A pak kurážně rozkázala: „Nemůžeš si vybrat Bonnie, ta je moje. Proč vůbec chceš za partnera ženu? Partner muž může také ukázat styl, co potřebuješ. Vyber si pana Achesona. Tím se vyhneme tomu, že by nás Bonnie srovnávala. Nemusíme spolu tak brzy soupeřit.”

Vlastně nezáleželo na tom, koho si Zhou YunSheng zvolí. Díky svým minulým zkušenostem supermodela mohl tuhle práci odvést s rukou přivázanou za zády. Upravil v duchu scénu a pak přikývl. „Dobrá, vezmu si pana Achesona.”

„Výborná volba, zlato,” řekla Ivana přehnaným tónem a srdečně ho objala.

Při pohledu na tuto scénu Bonnie s lítostí potřásla hlavou. „Aaa, vypadá to, že ho Ivana přemluvila, aby to změnil. Koťátko je tvoje.”

Gustav rychle ovládl koutky úst, aby se nesmál jako blázen. Ivana byla velmi dobrá kamarádka, měla dobrý vliv na Koťátko. Možná by ji tu měl nechat až do konce. Toto rozhodnutí myslel napůl vážně.

Za půl hodiny se Bonnie podívala na hodinky, vstala a tleskla. „No, čas vypršel. Teď ke mně přijďte podle pořadí focení, prodiskutujeme vaše plány na focení. Nezapomeňte, jakmile si vyberete partnera a téma, už to nemůžete změnit.”

Soutěžící jednohlasně zakřičeli, že rozumí, a pak vzali své poznámky a šli to prodiskutovat s Bonnie. Gustav v tichosti seděl v koženém křesle a nijak to nekomentoval.

Jak se dalo čekat, všichni mužští soutěžící si vybrali Bonnie (až na toho podivína Romea) a všechny ženské soutěžící si vybraly pana Achesona (až na tu podivínku Ivanu). Když všichni skončili se svým výběrem, Bonnie a Gustav vstali a začali se fotit se soutěžícími naráz. Tím se ušetřilo spoustu času.

Zhou YunSheng byl na řadě pátý, ale poté, co si vybral svého partnera, byl hned druhý. Bylo to trochu víc urgentní, ale to nemělo vliv na jeho sebevědomí. Už jim vybral oděv a dal instrukce stylistovi, jak upravit jeho a Gustava.

Pokud by zvolil špatný oděv, nevhodné prostředí a špatný styling, pak by to napůl zničilo celé focení. A druhá půlka by se naprosto spoléhala na osobní výkon. Takže toto kolo nebyla jen soutěž mezi dobrými a špatnými fotkami, byl to test smyslu pro módu. Aby programová skupina vybrala toho nejlepšího z potencionálních modelů, prošla si peklem, aby vymysleli vhodné zkoušky.

Gustav pracoval s ženskou soutěžící a pózoval u bazénu. Cítil se nesmírně rozmrzele. Aby upoutaly pozornost velkých osobností módních kruhů, většina ženských soutěžících si zvolila bikini. Chápaly, že přímá důvěrnost byla nejlepší zbraní, jak svést muže.

Ale pravda byla naprosto opačná, než co si představovali. Gustav o ně neměl nejmenší zájem. Ale jelikož byl nejelitnější model na světě, nikdo by neměl vidět jeho netrpělivost. Profesionálně s nimi spolupracoval a když ho ženská soutěžící o něco požádala, uspokojivě se zatvářil nebo provedl patřičný počin. Ale kdyby měl stroj času, vlastně by neváhal a všechny ty lidi by přeskočil. A pak by zastavil minuty ve společnosti Koťátka.

Protože byla první ženská soutěžící příliš nervózní, nepodala dobrý výkon a fotograf musel vynaložit spoustu úsilí, aby ji vedl. Gustav zdráhavě zkrotil neklid ve svém nitru. Všechny ženy obklopily scénu a sledovaly fotografování, ale jeho Koťátko nepřišlo. Chtěl, aby viděl toho sexy plavce, za kterého se naschvál vystrojil.

Po třiceti fotkách se okamžitě zahalil plážovou osuškou a šel do místnosti. Roztomilý chlapec k němu okamžitě přikvačil, ty jeho platinové kudrliny se mu jemně vznášely.

Zhluboka se nadechl a tiše se zeptal: „Romeo, vybral sis svůj oděv a styl?”

„Hotovo, prosím, pojďte se mnou.” Zhou YunSheng se zatvářil nervózně.

„Nebuď nervózní, chovej se ke mně jako k novému kamarádovi.” Gustav ho přirozeně objal kolem ramen, usmíval se, ale srdce mu poskakovalo. Skoro mu vyskočilo z hrdla.

„Dobře.” Zhou YunSheng velmi vychovaně a roztomile přikývl.

Došli k převlékárně a zatímco se Gustav převlékal, jen tak se zeptal: „Slyšel jsem, že sis mě nechtěl vybrat za partnera, proč ne?”

Pokud by odpověděl špatně, mohl urazit člověka, co ovládal výsledek této soutěže, takže bylo nezbytné lichocení, ale mělo by v tom být trochu upřímnosti a ani stopy po pochlebování.

Zhou YunSheng sklopil pohled, aby se skryl před jeho ostrým pohledem a stydlivě řekl: „Protože... protože kdybych s tebou, pane Achesone, musel pracovat, byl bych příliš nervózní. Ani bych nevěděl, co dělat s rukama a nohama.”

Pak se rychle letmo podíval na jeho tvář, sám měl tvář rudou, že by mu z ní mohla odkapávat krev.

Byl stydlivý? To bylo tak roztomilé! Jak to, že byl tak roztomilý?! To já nevím, co dělat s rukama a nohama! Gustav v duchu úpěl, nitro mu zalévala touha. Pokud neudělá něco, aby ho ten chlapec začal mít rád, ty tužby ho ve spánku zadusí.

Vážně chtěl Koťátko vzít do náručí a plamenně ho políbit na tu jeho pusinku, spatřit, jak se mu ty jeho mořsky modré oči zalévaly vilnými slzami.

Bez ohledu na to, na jaké chlípnosti zrovna v duchu myslel, navenek vypadal vždycky něžně a elegantně. Dooblékl se a pak chlapce důvěrně pohladil po vlasech a utěšil ho: „Nemusíš být kolem mě napjatý. Jsem jako ty, jenom obyčejný člověk. Měřím 193 cm, vážím 78 kg a letos mi bude 28 let, nemám žádné zlozvyky, nejoblíbenějším sportem je kulečník, nejoblíbenější barva šedá, nejoblíbenější jídlo steak... ...”

Podrobně se představil a pak se k němu natáhl. „Takže teď mě znáš dost na to, aby ses ke mně choval jako k příteli a ne ke vzdálenému idolu.”

Zhou YunSheng nečekal, že Gustav Acheson bude tak přístupný. Na okamžik ho to nepatrně omráčilo, pak jeho ruku přijal a stydlivě se usmál.

„Taky by ses měl představit, to zvýší naše vzájemné pochopení a známost. A to je nejlepší způsob, jak při focení vynést harmonii.” Gustav se okamžitě chopil příležitosti.

Konečně byli na dobré cestě se stát přáteli, v nitru byl velmi vzrušený.
----------------------------------------


Žádné komentáře:

Okomentovat