pondělí 28. března 2022

LMW - kapitola 365


Kapitola 365 – Symbol člena klanu


Setřást je bylo snazší, než čekali. Aniž by You XiaoMo něco zmínil, sami navrhli, aby se rozdělili. Vydali se třemi různými směry a brzy byli všichni pryč.

You XiaoMo musel přiznat, že ho to překvapilo, ale brzy to překvapení hodil za hlavu. Po chvíli diskutování se rozhodli misi odložit. Nejdřív museli zamířit do obchodní čtvrti města Yan a vyzvednout si tam duchovní drahokamy. Působilo to otravně, ale jelikož už se zprávy o tom, co Ling Xiao provedl, roznesla, mohli si teď akorát dávat větší pozor.

„Pořád se chceš převléct do převleku, co jsme použili posledně?” You XiaoMo se podíval po Ling Xiaovi. Nikdy si nevšiml, že Ling Xiao vlastně měl náušnici. Předtím od sebe byli celkem daleko, takže se nemohl podívat pořádně.

A ten symbol plamene, co měl mezi obočím, kde se vzalo to?

„Přirozeně.” Ling Xiao vytáhl ten černý oděv, co měl na sobě minule.

„Jak to, že jsi takhle vypadal?”

„Já ti to předtím neřekl?” Ling Xiao se na něj otočil.

„Ne...” Cos mi řekl, že se ti vlastně líbí tak zhýralý oděv?

Ling Xiao vytáhl náušnici a řekl: „Takhle jsem se oblékal, když jsem byl ve Vyšší říši. Plamen mezi mým obočím je symbol z erbu klanu Qilinů. Je to znak člena klanu. Co se týče náušnice, ta je symbol postavení v klanu mé matky. Když se Démonický fénix narodí, klan vezme novorozenci kapku krve a vytvoří z ní náušnici. Čím je barva náušnice světlejší, tím má ta osoba v klanu vyšší postavení.”

You XiaoMo prozkoumal náušnici, co mu Ling Xiao podal. Byla stříbrná a velmi pěkná. Ling Xiaova matka musela mít v klanu Démonických fénixů celkem vysoké postavení.

„Toto je náušnice tvé matky? A co tvoje?” zeptal se You XiaoMo.

Ling Xiao byl možná jenom napůl Démonický fénix, ale nicméně byl stejně potomek klanu Démonických fénixů.

„Já žádnou nemám. Copak jsem ti to předtím neřekl? Klany Démonických fénixů a Qilinů jsou velmi vyhrazené na čistotu pokrevní linie. A proto neuznají mou existenci a nedají mi náušnici Démonického fénixe. Co se týče toho symbolu plamene, každý potomek klanu Qilinů se s ním narodí. Můžeme si zvolit jej skrýt nebo ho nechat,” vysvětlil Ling Xiao.

„Když ti klan Démonických fénixů nevyrobil náušnici, proč pořád nosíš tu matčinu?” You XiaoMo to nechápal. Podle toho, co věděl, Ling Xiao nebyl ten typ, kterému by záleželo na tom, co si ostatní mysleli. Nebyl hrdý, protože měl v žilách krev Démonického fénixe.

Ling Xiao zvedl hlavu a věnoval mu šílený úsměv. „Nepřijde ti to zajímavé? Klan Démonických fénixů nechce uznat mou existenci, a přesto nosím jejich náušnici. Jak si myslíš, že zareagují?”

You XiaoMo na to neměl co říct. Kdyby byl na jejich místě, předpokládal, že by ho to naštvalo.

Klan jej nechtěl uznat jako svého člena, a přesto se tu promenádoval se symbolem, co byl důkazem, že byl členem klanu. To byla větší urážka, než přímá výzva klanu.

Ale v porovnání s klanem Démonických fénixů to měl klan Qilinů horší. Každý potomek klanu Qilinů se narodil se symbolem plamene, takže i když se jim protivilo to přiznat, ten plamen byl důkazem, že Ling Xiao byl jejich. Nebylo to něco, co by se dalo vymazat.

Zanedlouho poté se Ling Xiao převlékl.

Takhle zblízka byl tak ohromný, až to člověku zastavilo srdce.

You XiaoMo se k němu najednou otočil zády.

„Co se děje?” zeptal se Ling Xiao, když viděl jeho chvějící se ramena.

„Nic... Přemýšlím, co si na sebe vezmu.”

„Cokoli.”

Hluboké hory byly od města Yan daleko. Po půl dni se večer konečně dostali do města. Jakmile tam dorazili, Ling Xiao cítil přítomnost mnoha mocných jednotlivců. Vypadalo to, že na ně čekali.

Ale nepůsobilo to, že by se ta novina rozšířila nějak daleko. Lidé z města Yan nevěděli, že někam do obchodní čtvrti zavítá supersíla Božského řádu. Zanedlouho už stáli před známým hostincem v obchodní čtvrti.

Když You XiaoMo viděl ten nekonečný proud lidí, zacukalo mu v ústech.

„Proč jsi vůbec vybral tohle místo?”

Myslel si, že měl vybrat nějaké místo, kde by bylo méně davu.

„Protože jsem si pamatoval jen jméno tohoto hostince.” Ling Xiao domluvil a vešel dovnitř jako první.

You XiaoMo jej honem následoval. Věděl, že to bylo něco takového. V tomto hostinci senior Gao ubytoval seniora Zhaa, když ho přišel hledat. Nebylo to ani před měsícem.

„Drazí hosté, přišli jste na jídlo nebo máte v plánu zůstat přes noc?”

Vedoucí si jich hned všiml a když očima spočinul na Ling Xiaovi, jasně se na okamžik zarazil a pak ztišil hlas a zeptal se: „Přišli jste si vyzvednout něco z Nebeského apartmá číslo jedna?”

You XiaoMoa to překvapilo a okamžitě to pochopil. Zdálo se, že Velký starší už vedoucího zainstruoval, co má dělat. Ale s největší pravděpodobností mu neřekl, co si měli přijít vyzvednout.

„Správně. Někdo ti o tom řekl?” odpověděl Ling Xiao.

„Před třemi dny si někdo zarezervoval Nebeské apartmá číslo jedna a řekl, že si sem někdo další přijde něco vyzvednout. Krátce popsal, jak vypadáš.”

„Takže tě požádám, abys mě tam zavedl.”

„Žádný problém. Tudy prosím.”

Když vedoucí odešel, Ling Xiao přesunul pohled k pevně zavřeným dveřím Nebeského apartmá číslo jedna.

Když You XiaoMo viděl, že se nepohnul, natáhl ruku a cítil něco tenkého a jemného. Byla to bariéra, s největší pravděpodobností ji vztyčil sám Velký starší. A proto i kdyby ostatní věděli o pokladu v této místnosti, bylo jim to k ničemu, když se nemohli prolomit bariérou. A navíc se nemuseli bát, že by si někdo troufl ji prolomit. Velký starší to všechno zevrubně vymyslel.

Ling Xiao nevynaložil moc úsilí, aby se tou bariérou prolomil.

You XiaoMo otevřel dveře a vešel dovnitř. Brašna s duchovními drahokamy ležela na stole a on ji spatřil, jen co vešel dovnitř.

Ti dva nezůstali dlouho a rychle z hostince odešli.

You XiaoMo měl původně v úmyslu v obchodní čtvrti ještě trochu nakupovat, ale kvůli Ling Xiaově nápadnému oděvu na ně zíraly davy lidí, kam se jen vrtli. Neměli na výběr a museli se vrátit domů.

Pak nějakou dobu strávili tím, že plnili svou misi, a pak se setkali s Feng ChiYunem a jeho skupinou na místě, na kterém se domluvili, a společně vyrazili zpět do Oddělení A.

Předložili svůj dokončený úkol a pak se oba vrátili domů.

Poslední dobou se v akademii DaoXin vznášela oslavná, šťastná nálada, ale někteří se v nitru cítili mrtvě. Konkrétně to byli klany Chai, Tang a Teng.

Povídalo se, že poté, co Ling Xiao vypráskal ze staršího Chaie půl života, zkusil mnoho metod, ale nedokázal se zotavit. Dokonce se povídalo, že se dostal do kómatu, což v klanu způsobilo chaos. Chai Zheng to měl posledních pár dní drsné.

Zatímco starší Teng zranění nedošel, zoufale se snažil najít způsob, jak staršímu Chaiovi pomoci se zotavit. Během těch krátkých pár dnů se už klany BaiLi a Tong spojily, aby je potlačily.

Během další pár dní se You XiaoMo doslechl, že Teng ZiXin kvůli svému mistrovi odešla z akademie, neboť jejím mistrem byl zrádce Qiu Ran. Jen co se Duan QiTian vrátil, ohlásil, že Qiu Rana vykázal a zrušil jeho postavení svého učedníka. A kromě toho na Qiu Rana v budově XianJi vypsal odměnu. A tato novina se za jediný den roznesla široko daleko.

A pak se You XiaoMo doslechl něco vzrušujícího. Budova XianJi z nějakého neznámého důvodu zrušila veškeré úkoly s odměnou, co Qiu Ran před mnoha lety vypsal. Za dalšího půl měsíce to všetečné nutkání začalo odumírat.

Tentokrát to bylo potřetí, co You XiaoMo a Ling Xiao šli do hostince vyzvednout si duchovní drahokamy. Když se vrátili, You XiaoMo si najednou vzpomněl, že ty duchovní drahokamy, co předtím vykopal, byly stále nahodile nahromaděné v jeho dimenzi.

Šel na obchodní náměstí a použil sto bodů na koupi dvou celkem velkých úložných brašen. A pak ty tři brašny plné duchovních drahokamů vyprázdnil do větší brašny. Tím pěkně zaplnil jednu. Jelikož mu Teng ZiXin předtím ukradla jednu brašnu, rozhodl se, že ji s sebou neponese.

A když tak o tom přemýšlel, bylo třeba zabalit i ty drahokamy, co měl v dimenzi. You XiaoMo zakřičel na Ling Xiaa, co stál venku: „Ling Xiao, chvíli budu ve své dimenzi.”

Aniž by čekal na Ling Xiaovu odpověď, vstoupil do své dimenze. V minulosti nemusel Ling Xiaovi říkat, že jde do dimenze. Ale od té doby, co udělal pár hloupostí a nechal se zatáhnout do rodinných porad a co to Ling Xiao neustále vytahoval, to nakonec dopadlo takhle. You XiaoMoa teď občas napadlo, že by se měl jít zahrabat.

You XiaoMo stál na břehu duchovního jezera a povzdechl si.

„Pane, párek Skrytých smrdutých brouků na políčku magických bylin se už dostalo do třetí metamorfózy,” nahlásila MaoQiu, když k němu přišla.

You XiaoMo celý ožil a rychle se zeptal: „Jak jsou na tom?”

„Třetí metamorfóza Skrytých smrdutých brouků je nejkritičtější a také nejtěžší. Mnoho brouků se přes tuto fázi nedostane, ale z větší části je to kvůli Nálevkové bylině. Ale tohle pro nás není problém.”

„To myslíš kvalitu a množství Nálevkové byliny?” You XiaoMo okamžitě odhadl, co MaoQiu naznačovala.

Jelikož broukům zajistil ustavičnou zásobu Nálevkové byliny, mohlo to zvýšit jejich šanci na přežití metamorfózy. Mnoho brouků se nedokázalo dostat ani do třetí fáze, protože neměli dost Nálevkové byliny. A také bylo velmi důležité, jak kvalitní ty byliny byly. Zkontroloval to v různých knihách a psalo se tam, že když člověk brouky krmil Nálevkovou bylinou vysoké jakosti, šance brouků na změnu mohla poskočit z 10% na 50%. Ten rozdíl byl obrovský, ale také bylo velmi obtížné toho dosáhnout. Což vedlo k tomu, že mnoho lidí k tomu přistupovalo alternativně.

„Ano, ale jen 50% na přežití není dost. Šance na neúspěch je pořád příliš vysoká. Znám další metodu, jak zvýšit šanci na úspěch o dalších 20%.”

„Jakou metodu?”

MaoQiu se okamžitě podívala určitým směrem.

You XiaoMo následoval její pohled a zrak mu spočinul na hromadě jiskřících duchovních drahokamů.

„Neříkej mi, že přemýšlíš o tom, že bys použila drahokamy?”

MaoQiu se obávala, že s tím nebude souhlasit, a tak se to pokusila vysvětlit: „Třetí metamorfóza vyžaduje velké množství duchovní energie. Mohli bychom je vložit do duchovního jezera...”

„Přestaň. Použij tolik duchovních drahokamů, kolik jen budeš potřebovat,” přerušil ji You XiaoMo a bez váhání souhlasil.

Kdyby se duchovní jezero znovu o půlku smrsklo, skočil by do něj a utopil by se.

You XiaoMo si toho nevšiml, ale na MaoQiuině tváři se skvěl nepatrný úsměv.
--------------------------------------------

~ Je jasné, že všechny tři páry měly při výběru mise na mysli něco úplně jiného... jako třeba zkušenost v divočině... ~ 



3 komentáře:

  1. 🤭 Jojo, zkušeností není nikdy dost. Ale mohla by se jim autorka taky trochu věnovat 🤔. Děkuji za další díl.

    OdpovědětVymazat
  2. Moc děkuji za pokračování.👍👍👍

    OdpovědětVymazat
  3. Moc si vážím všech Tvých překladů a jsem ti za ně vděčná! 🖤❤️ A nechci, aby to znělo jako rýpání nebo znevažování, přesto mám dotaz, nebyla ta bylina pro brouky předtím přeložena jako "lopatková bylina"? :)

    OdpovědětVymazat