čtvrtek 17. března 2022

LMW - kapitola 362


Kapitola 362 – Takže tu stále je tajemství


Kdyby měl vlastně šanci, You XiaoMo by si vybral duchovní drahokamy. Až by si je vybral, chvíli by lamentoval kvůli Živelné esenci, s kterou se krátce setkal. Pak by na to za pár sekund zapomněl, objal hromadu duchovních drahokamů a široce se usmíval jako hlupák. To by You XiaoMo udělal.

SheQiu naznačil, že už pána ze své rodiny naprosto chápal, a tak neměl pocit, že šéf Ling Xiao využil pána jako výmluvu. Neboť to byla prostě pravda.

You XiaoMo takto přetrpěl úder od SheQiua, a tak okamžitě odběhl do rožku pěstovat houby.

„Počkat!” Zrovna v té chvíli jeden člověk vznesl námitku. Ticho prolomil rozkošný hlas. Šokující bylo, že to byla víla Fu Rong.

Pozornost všech se obrátila na ni.

Víla Fu Rong se střízlivě podívala na Hei Tiana. „Hei Tiane, na ostrově JingHua jsme se s akademií DaoXin domluvili, že dostaneme 30%. A teď slibuješ, že jim dáš 70%. Co to má znamenat? To nám odepíráš náš podíl?!”

„Domluvili? Podmínky úmluvy jste jako první porušili vy.” Hei Tian měl ruce složené za zády. Svým chladným pohledem po ní lhostejně přejel a hlas měl chladný a tak odtažitý, že by klidně i zabil.

Výraz víly Fu Rong se nepatrně změnil. „Co to mluvíš za nesmysly? Kdy jsme porušili dohodu? Myslím, že se jen snažíš si najít výmluvu!”

„Vy sami víte, jestli to je výmluva nebo ne,” řekl Hei Tian. „Od začátku jste s námi neměli v úmyslu spolupracovat, nemám pravdu? Jelikož je to takhle, proč bych se měl řídit naší úmluvou?”

Hei Tian neměl víc informací než oni. To, co řekl, byly akorát jeho dedukce ze všech náznaků, co viděl. A kromě toho tu dohodu formálně neschválili, takže bylo snadné od toho ustoupit.

Víla Fu Rong v hněvu zatínala zuby.

Nechtěla bojovat s akademií DaoXin a Ling Xiaoem. Ale jelikož ten muž chtěl 70%, z těch zbývajících 30% rozhodně nebudou mít žádný podíl. Nebyla ochotná vrátit se domů s prázdnýma rukama.

„Fei Xie, co na to říkáš?”

Fei Xie se podíval na Qiu Rana, co také nebyl ochotný se vzdát. „Přirozeně také namítám. Ale i kdyby Azurový mořský drak souhlasil, že s námi bude spolupracovat, naše šance na vítězství nejsou velké.”

Výraz víly Fu Rong se nepatrně pokroutil. Kdyby nebylo toho, že se tu najednou objevil expert Božského řádu, jejich šance na vítězství by se blížila 70%. Momentálně bylo kvůli němu všechno naprosto zničené. Ještě nikdy o něm neslyšeli. Kde kruci byl tento muž a ti dva cizí lidé, co se najednou objevili a které tento muž zabil? Všechno byla záhada.

„Tak nějak mám pocit...” vložil se do toho Fei Xie najednou.

„Co?” zeptala se víla Fu Rong hořce. Byla teď ve špatné náladě.

„Mám pocit, že to působí, že tento muž pomáhá akademii DaoXin. Je to, jako kdyby je znal,” okomentoval to Fei Xie s pochybnostmi. Ale vážně z něj měl takový dojem.

Vílu Fu Rong to omráčilo. Ale rychle se zklidnila a vyvodila si: „Není to jen jako. V podstatě akademii DaoXin pomáhá. Jinak je nemožné, že by se vzdal Živelné esence, co získal. Možná ho sem poslal Han Gong nebo... ...to je sám Han Gong.”

„To není možné,” zamítl Fei Xie hned tuto domněnku. „Kdyby to byl Han Gong, Hei Tian by ho poznal. A Han Gong také nemá za potřebí skrývat svou totožnost.”

„Tak co říkáš, že bychom měli dělat? Copak se musíme vzdát jak Živelné esence, tak duchovních drahokamů?!” vyplivla víla Fu Rong nahněvaně.

Fei Xie působil nejistě. Po celkem dlouhé chvíli uvolnil napjaté svaly. „Rozhodl jsem se to vzdát!”

Víle Fu Rong šokem málem vypadaly oči a ona rozlíceně zaječela: „Víš, co to tu říkáš?! Fei Xie, jsi muž nebo ne?!”

Fei Xiea to nenahněvalo. „Pokud dokážete zaručit, že ten muž nebude nijak jednat, přirozeně bych neměl žádné námitky.” Pořád měl před sebou mnoho svobodných a nevázaných dní a nechtěl zemřít v Nekonečném moři.

Víla Fu Rong náhle poklesla na duchu. Neměla jak to zaručit.

Fei Xie se neobtěžoval pohledy ostatních, otočil se a odešel.

Jak odešel, vahadlo se najednou naklonilo k akademii DaoXin. Situace se ve zlomku sekundy změnila.

Qiu Ran měl tvář temnou jako dno kotlíku. Pořád se snažil přemluvit Azurového mořského draka. Kdyby předem věděl, že to Fei Xie vzdá, neměl by v sobě ani tu nepatrnou naději. Kdo by si pomyslel, že Fei Xie byl takový zbabělec?

„Tenhle starý muž toho má také dost!” zařval Azurový mořský drak najednou, jen co Fei Xie odešel.

Nebyl člověk bez mozku. Nejenom že mu ze spolupráce s Qiu Ranem nekoukaly žádné zisky, ale ještě by se střelil do vlastní nohy, neboť by se vlastně nabídl k odškodnění. A když už byla řeč o deseti tisíci krocích zpět, i kdyby měl dost štěstí na to, aby porazil akademii DaoXin, nedokázal by sám porazit Qiu Rana a Hong Yuna. Proč by se měl účastnit takového obchodu, když to pro něj bylo ztrátové?

Jak jeden po druhém odcházeli, váhy vítězství se naprosto naklonily k Hei Tianovi.

Když Qiu Ran viděl, že většina lidí byla pryč, netroufal si zůstat. Využil toho, kdy všichni upírali pozornost k Azurovému mořskému draku, potají předal zprávu Hong Yunovi a měl v úmyslu rychle prchnout.

Ale Duan QiTian na něj dával pozor a jeho počínání mu neuniklo. Když viděl, že chtěl utéct, okamžitě zařval: „Qiu Rane, neodvažuj se utéct!”

Jeho hlas přitáhl veškerou pozornost zpět na Qiu Rana.

Hei Tian jednal ještě rychleji než Duan QiTian. Zablýskl se černý stín a Hei Tian se objevil před Hong Yunem. Ve stejnou chvíli zvedl nohu a vykopl Hong Yunovým směrem. A pak k němu letěla černá vichřice, co jako by roztrhla samotný prostor.

Hong Yun neměl na výběr a musel se zastavit.

Duan QiTian a Aberantní krvavá réva na druhé straně už zastavili Qiu Rana.

„Tak pohledný!” Jak se You XiaoMo díval na Hei Tiana, v očích mu jiskřilo. Kdo by si pomyslel, že počínání velkého staršího, co vypadal, že má nejlepší léta za sebou, bylo mnohem pohlednější než počínání ostatních? Díky tomu se snadno přehlédlo to jeho vnější vzezření, co už mělo nejlepší léta za sebou.

„Kdo jsi řekl, že je pohledný?” ozval se mu u ucha najednou hlas.

„Jistěže velký starší Hei Tian. Ten jeho kop zrovna teď byl vážně skvělý!” You XiaoMo ani na okamžik nezapřemýšlel a hned odpověděl.

Jak to řekl, zjistil, že nálada byla tak zamlklá, až to bylo divné.

Trochu otočil hlavou a spatřil SheQiua a LanQiua, co se tvářili, jako by chtěli říct: „Teď jsi mrtvý.”

You XiaoMo se nervózně usmál. „Na to jste se mě zrovna teď ptali vy, že?” Honem řekněte ano!

SheQiu řekl: „Ano... můj ty světě.”

„Au!” You XiaoMo se postavil. Nutilo ho to k tomu, neboť mu ucho svíral jeho „manžel”. Bolelo to tak moc, že téměř vymáčkl dvě krokodýlí slzy.

„Moje chyba, zrovna teď jsem to neslyšel jasně. Mohla by to manželka znovu zopakovat tomuto manželovi?” Ling Xiao mu věnoval úsměv, co byl přátelský jak k lidem, tak ke zvířatům, a dokonce mu štědře dal druhou šanci.

You XiaoMo zakoušel bolesti. „To ty... jsi nejpohlednější na světě.”

Ling Xiao se usmál. „Je tahle věta z manželčiných úst pravdivá?”

You XiaoMo: „Je ještě pravější než Renminbi!”

Ling Xiao se zeptal: „Má drahá manželko, co je toto Renminbi?”

You XiaoMo: „...Něco dobrého, co všichni chtějí a potřebují. Úplně jako zlaté a křišťálové mince.”

Ling Xiao do toho šel rovnou po hlavě: „Proč manželka k popisu používá toto Renminbi?”

You XiaoMo se na něj podíval žalostnýma očima. „Uvěříš mi, když ti řeknu, že mi to tak vyklouzlo?”

Ling Xiao se vlídně usmál. „Přirozeně tomu uvěřím. Ale tento manžel si také jednu věc potvrdil. Zdá se, že manželka stále má tajemství, co tomuto manželovi neřekla.”

You XiaoMo: „...” Hej, hej, co to bylo za citlivé přemýšlení?

You XiaoMo znovu naprosto prohrál v jediné konverzaci!

„Dal jsi Živelnou esenci Velkému staršímu?” You XiaoMo si mnul ucho. Zrovna teď upíral pozornost na jiné lidi a nevšiml si transakce mezi Ling Xiaoem a velkým starším.

„Dal. Už jsem s ním prodiskutoval podrobnosti.” Ling Xiao zvedl hlavu a vzhlédl ke Qiu Ranovi, kterého zdržoval Hei Tian a ostatní.

You XiaoMo chvíli váhal. „Jen tak mimochodem, proč sis řekl jenom o 70% duchovních drahokamů?”

Ling Xiao se na něj úkosem podíval a pobaveně se ho zeptal: „Chceš všechno?”

You XiaoMo si provinile promnul nos. „Ne, jen jsem zvědavý.” Ling Xiao nepůsobil tak dobrosrdečně, aby ostatním trochu nechal.

A jak se dalo čekat...

„Nemůžeme si vzít všechno. Mohli bychom si to uložit do svých dimenzí. Ale u takové velké zemské žíly, co se nachází dvacet tisíc metrů pod Nekonečným mořem by na vykopání všeho nestačil ani rok. Tedy pokud nezvýší počet lidí.”

„Ale copak jsme za poslední hodinu nevykopali celkem dost?” zeptal se You XiaoMo nejistě.

Ling Xiao se na něj opovržlivě podíval. „Máš pocit, že ředitel akademie DaoXin bude jako já a doprovodí člověka, co bude kopat duchovní drahokamy?”

Ta Ling Xiaova slova You XiaoMoa zadusila.

No ano, neexistovala supersíla, co by byla jako Ling Xiao a na rozlousknutí oříšku použila perlík.

„Udělali jsme všechno, kvůli čemu jsme sem přišli, pojďme,” pobídl ho Ling Xiao.

„Stařík, on...” You XiaoMo chvíli váhal.

„Neříkej mi, že tu pořád chceš zůstat a sledovat to?”

„Ne...”

„Nezapomeň. Pořád máme spoustu strašlivých věcí k zahlazení. Například jak se nám bez zranění podařilo uniknout ze spárů té podivné lišky. Jeden špatný tah a budou nás podezírat.”

Jakmile Ling Xiao přednesl tohle, You XiaoMoa začala bolet hlava. Nakonec neměl na výběr a musel s Ling Xiaoem odejít. Ačkoli byli Qiu Ran a jeho smluvené zvíře Hong Yun silní, nebyli silnější než kombinace Hei Tian a Duan QiTian.

Po cestě, kdy hledali Yan Faa, se střetli s Xiao Heiem a ostatními, kteří konečně skončili s pleněním paláce Azurového mořského draka. Azurový mořský drak měl mnoho skrytých pokladů. You XiaoMo jim tu kořist tak záviděl, že po nich chtěl, aby se o to na místě podělili. A Xiao Hei ho kvůli tomu nenáviděl. Nakonec to byli jenom PiQiu a CatQiu, co mu přidělili dva ceněné předměty.
--------------------------------------------

~ V rožku pěstovat houby... pokud sledujete anime, určitě už jste na takovou scénu narazili. Postava zakusila velký psychický šok nebo trucuje čelem do kouta, s obláčkem fialových výparů a někdy dokonce i s houbičkami. ~

~ Renminbi = RMB = čínská měna. ~


 


1 komentář: