pondělí 21. března 2022

LMW - kapitola 363


Kapitola 363 – Různé názory


Když You XiaoMo a Ling Xiao našli Yan Faa, pořád byli na ostrově, co nesl nápor bitvy. Kromě nich tam bylo pár lidí, co You XiaoMo poznával.

Byl to ten spárovaný senior a seniorka, co by dokázali vyhrát Oscara, ne moment, kvůli své juniorce byli nuceni skrývat svůj vztah, a také tam byla ta řečená juniorka.

Divné bylo, že tato malá juniorka vypadala jako ze škatulky. V porovnání s ní ostatní vypadali ztrhaně, očividně ne tak dávno zakusili nějakou obrovskou bitvu.

Když je viděli se vrátit, všechny je to šokovalo.

Být schopen se vrátit v jednom kuse, zatímco je pronásledovalo démonické zvíře 10. řádu, nebylo nic, nad čím by člověk mohl ohrnout nos.

Zrovna když všichni zakoušeli šok, nečekaně promluvil udivený hlas: „Vy dva, pche, znovu si troufáte se přede mnou objevit?” Malá juniorka nejprve vyjádřila své překvapení a podivně se zasmála, jako kdyby spatřila kořist, co k ní sama od sebe přišla. Její chování bylo stejně nepříjemné jako vždycky.

„Xiao Yu, prosím přestaň,” promluvila všímavá Lan YiLan, aby ji zarazila.

Kdyby to byl Hai Le, možná by poslechla.

„Proč bych měla? Ti dva se mě v taverně odvážili urazit. Když jsem teď na ně znovu narazila, nenechám je jít tak snadno.” Malá juniorka je sledovala se zlobou a naprosto ignorovala Lan YiLanina slova.

„Ech?” Zdálo se, že You XiaoMo si teprve teď všiml její přítomnosti, a překvapeně řekl: „Nejsi ty ta žena, co má něco špatně s hlavou a očima?”

„O kom říkáš, že má něco špatně s hlavou a očima, ošklivo?” namítla. Mírně se jí vytočil koutek úst, jemně se usmála.

„...” You XiaoMo chtěl užuž odpovědět, když se náhle zarazil. Tato věta... vážně z toho měl pocit deja vu. Nemyslel si, že tato hloupě vyhlížející žena byla celkem chytrá. Nevěděl, jestli to byla náhoda.

Ling Xiao se mu najednou sehnul k uchu a s úsměvem řekl: „Zdá se, že tato žena je ještě chytřejší než ty.”

Když byla nahněvaná, v jejím tónu zdánlivě zazníval smích a vřelost. Nepůsobila jako zbrklá osoba, jak o ní povídali obyvatelé Nekonečného města. To se dalo poznat z jejího postavení. Byla bez poskvrnky. Buď nebojovala, nebo byla celkem mocná.

„Jak jsi mohl pozvednout morálku nepřítele a srazit své vlastní?” namítal You XiaoMo.

„Tak pokračuj,” řekl Ling Xiao bez zájmu.

You XiaoMo se díval na ženu, co na své tváři nedávala znát ani náznak hněvu, a přesto mohla její slova snadno rozzuřit druhé. Bez ohledu na to, jak moc se na ni díval, přišlo mu, že z ní sálal podivný pocit. „To je jedno, kavalír nebojuje s malichernými ženami.”

Ling Xiao se na něj s úsměvem podíval.

You XiaoMo provinile odvrátil zrak.

V té chvíli k nim předstoupil Yan Fa. „Copak vás dva nelovila Netvorná liška? Jak to, že jste tady? Stalo se něco?”

Ling Xiao mu to vysvětlil bez náznaku nervozity. „Netvorná liška nás pronásledovala, ale za běhu jsme narazili na chlápka v černém. Nevíme, odkud se vzal, ale byl mocný. Jediným pohybem Netvornou lišku zabil a pak odběhl a nás naprosto ignoroval.”

You XiaoMo stál vedle něj a souhlasně přikyvoval.

Než se sem dostali, prošli si spolu své alibi. You XiaoMo musel akorát veškeré otázky odvrátit na okázalého Ling Xiaa, a dovolit velkému staršímu, aby to jejich prohlášení potvrdil.

Yan Fa je už dál nezpovídal. Byly to podivné doby. Že se najednou zčistajasna objevila další supersíla, nebylo nic divného.

Ale jak to Ling Xiao řekl, Yin Ge, co se opíral o kámen a zotavoval se ze svých zraněních, najednou otevřel oči a letmo se na ně podíval. A pak se zase bez zájmu odvrátil.

Akademie DaoXin neutrpěla žádné ztráty, ale někteří byli celkem vážně zranění. Jako třeba Yin Ge a dva starší, co přišli ke zranění při boji s Mrazivým lvem.

Po dvou hodinách přišli Hei Tian a Duan QiTian.

Vůdci klanu BaiLi a Tong odešli se svými lidmi, když dostali svůj slib.

Co se týkalo Qiu Rana, nakonec se mu stejně podařilo uprchnout. Tentokrát přišel připravený, obětoval vlastní paži, aby s těžce zraněným Hong Yunem unikl z moře Přízračného písku. Bylo trochu zklamání, že se jim ho tu nepodařilo zabít.

Když Hei Tian řekl, že starý Hei Yin byl Qiu Ranovým životem provázaným zvířetem, pohledy všech padli na Hai Lea a ostatní dva.

Když Duan QiTian spatřil podivné chování všech, také se tam podíval. „Co? Co je s těmi třemi?”

You XiaoMo přikvačil k němu. „Mistře, to jsou učedníci starého Hei Yuna. Obzvláště ta žena v rudém. Slyšel jsem, že je nejdražší učednicí starého Hei Yuna. Pokud ji využijeme, možná bychom sem mohli vylákat seniora Qiu Rana.”

Duan QiTian se na ně překvapeně podíval. Přirozeně si bedlivě prohlížel tuto osobu, kterou mu jeho nejmladší učedník vypíchl. Tato mladá dáma na něj působila podivně, trochu jako Qiu Ran, když byl mladší.

Duan QiTian najednou potřásl hlavou.

You XiaoMo se užuž chtěl zeptat proč, když najednou z druhé strany došlo k pohybu.

Když se tam podívali, letěly na ně dvě postavy, jedna bílá a druhá modrá, ale jejich pozice byly trochu divné. A ta Xiao Yu zmizela.

V té chvíli si Hei Tian opovržlivě odfrkl a vyslal na hladinu oceánu dlaň energie. Mořská voda vybuchla a zespod se ozval strašlivý jekot. Ta část oceánu se zbarvila do ruda krví.

„To je ale krutá žena. Není divu, že si jí Hong Yun vážil,” povzdechl si Duan QiTian. Odvrhla svého seniora a seniorku, aby jí poskytli štít a dopřála si tak čas k úniku. Její metody byly kruté a prohnané, stejně jako Qiu Ran a Hong Yun. Ale byla velmi statečná, že utíkala přímo přede všemi.

You XiaoMo cítil akorát chlad. Zdálo se, že bez ohledu na to, jak moc měla ráda svého seniora, nebyl ani zdaleka tak důležitý jako její vlastní život.

„Vidíš? Dokonce i člověk, co ti je nejblíž, tě může zradit. Takže do budoucna bys neměl nikomu tak snadno věřit. Například... Ty a akademie DaoXin, pokud svému mistrovi řekneš, aby si mezi těmi dvěma možnostmi vybral, co myslíš, že si vybere?” V uších mu najednou tiše zazněl Ling Xiaoův hlas.

Tohle byla otázka jako břitva!

Bylo to jako ptát se: kdyby tvůj milenec a matka spadli do vody, koho by sis vybral?

You XiaoMo měl pocit, že tato situace byla ještě komplikovanější, protože on byl jednou tou možností. Čím víc o tom přemýšlel, tím víc měl za to, že by si jeho mistr vybral akademii DaoXin a ten pocit... byl to ďábel, co ho pokoušel do temnoty.

„Tento problém ani nevyvstane. Je nemožné, abych se kdy s akademií DaoXin dostal do sporu,” odpověděl You XiaoMo honem, než mu to mysl úplně zauzlovalo.

„Jak je to nemožné? Budoucnost není jistá. Jen si nechceš přiznat, že by si Duan QiTian rozhodně vybral akademii DaoXin, ne?” Ling Xiao se pomalu začal usmívat podivným úsměvem.

You XiaoMo byl chvíli zticha. „Myslíš si, že bych staříkovi neměl dávat Živelnou esenci?”

Ling Xiao přimhouřil oči a mlhavě řekl: „Více méně.”

You XiaoMo pak řekl: „Myslíš si, že jsem trochu přehnaně dobrý?”

Ling Xiao řekl: „Ano.”

You XiaoMo odpověděl: „...Měl bys aspoň chvíli váhat.”

„Dobře, budu váhat. Ehm... Jsi!”

„...”

Chvíli trvalo, než se vrátili k původnímu tématu. You XiaoMo ve skutečnosti chápal Ling Xiaoův názor. Jelikož spolu byli tak dlouho, věděl, že Ling Xiao byl ten typ člověka, co dobro dělal jen tak z rozmaru. Takže ostatním lidem tak snadno nedával věci, co chtěli.

Ale on byl jiný. Nelíbilo se mu ostatním něco dlužit a měl přístup člověk z 21. století. Nebyl jako lidé tady, co nikomu nedokázali snadno věřit. A tak když se setkal s někým, kdo na něj byl hodný, podvědomě se mu to snažil oplatit. Tohle byl přístup, co měl hluboce zakořeněný v nitru!

„Tak co navrhuješ?” hodil na něj You XiaoMo otázku.

„Pokud něco řeknu, změníš názor?” Ling Xiao měl své pochybnosti.

You XiaoMo se začervenal, odvrátil hlavu a odmítal se na Ling Xiaa podívat. Koktal: „Je d-důležité udržovat pokoj v rodině. Když manžel... manžel a manžel nesouhlasí, ehm, můžeme o tom diskutovat.”

V jeho minulém životě to takto dělali jeho matka a otec. Pokud spolu nesouhlasili, uspořádali rodinnou poradu. Celá rodina si spolu sedla a diskutovali o jistém problému a museli to toho dne vyřešit, aby jim to neovlivňovalo život. Takové bylo v rodině You pravidlo a on se v minulosti několika takových porad účastnil. Ale obvykle byl na té straně, co prohrála.

Ling Xiaa to na okamžik omráčilo a pak se najednou usmál.

You XiaoMovi bylo kvůli tomuto úsměvu hluboce nepříjemně.

Akorát mu dal nějakou tu radu ze svého minulého života, bylo třeba se usmívat tak... svůdně? Zrychlil se mu tep.

Než se vrátili na akademii DaoXin, uběhlo pět dní. Ty dny byly vážně chaotické. Během jejich nepřítomnosti proběhl na akademii DaoXin útok. Uspořádalo ho Seskupení démonických zvířat hluboko z hor. Pravděpodobně se doslechli o tom, že tu Hei Tian a Duan QiTian nebyli.
--------------------------------------------

~ Ten Ling Xiao to ale zažehlil. V podstatě ani nezalhal! Kultivační svět je plný rozličných maníků... jeden obětuje paži, aby mohl utéct. A druhý předhodí nepřátelům vlastní kolegy... ~


2 komentáře:

  1. Mnohokrát děkuji za další kapitolu. Teď jsem tedy opravdu zvědavá, jak to s tou živelnou esencí dopadne, ... Ale myslím si, že ji Duan QiTian nedostane.

    OdpovědětVymazat
  2. Že by ta mladá 'dáma' byla Qui Ranova dcera 🤔. Její chování by tomu odpovídalo.

    OdpovědětVymazat