sobota 5. března 2022

FOD - kapitola 53


Kapitola 53


Ou Zinan měl velmi dobrý hlas, ale nebylo to na úrovni hlavní hrdinky. Ale po Zhou YunShengových úpravách měl skutečně zlatý hlas. Dosáhl hloubky G7 a výšky C3, dokonce i zpívat přes pět oktáv pro něj bylo snadné.

Ou Zinanovi bylo letos 20, hlas měl plně rozvinutý. Byl to jasný hlas s náznakem zastřenosti. Když zpíval zamilované písně, vynášelo to nestálost života, rock byl plný vášně, jazz plný svůdnosti atd. Pokud dostane příležitost, bude z něj trhák.

Jediné, co Zhou YunShengovi chybělo, byla příležitost.

Times Records byla jednička ze dvou nejlepších zábavních společností v zemi. Specializovali se na hudební průmysl a měli tři velmi populární hvězdné zpěváky. A Ge MengShu si díky písni 'Kvůli tobě' nárokovala své místo na trůnu a stala se čtvrtou zlatou slípkou společnosti. Aby Times Records ochránili Lin SiQinga a Ge MengShu, zakázali Ou Zinanovi činnost. A jelikož měl Ou BaiBo silný charakter bez obalu, celkem dost lidí urazil, takže nikdo zoufalému Ou Zinanovi nenabídl pomoc.

Co měl dělat?

Zhou YunSheng si promnul čelist a pak se rozhodl, že musí Lin SiQingovi dát krutou lekci. Lin SiQing byl jen přehnaně soucitný obdivovatel, Ge MengShu jej nikdy ani neviděla. Ge MengShu jej nakonec využila a pak se provdala za ředitele Times Records, Yun ZhiYuana. Kvůli takové ženě zničil svého mladšího bratra. Jestlipak toho kdy litoval?

Původní Ou Zinan nežil dost dlouho na to, aby to viděl, a tak mu Zhou YunSheng zabalí do dárkového papíru právě tento lítostný výraz Lin SiQinga.

S touhle myšlenkou Zhou YunSheng zapnul počítač a zkontroloval stav majetku rodiny Ou. Ou BaiBo byl boháč, ale také to byl lidumil. Na charitu daroval mnohem více peněz, než kolik sám vlastnil. A tak Ou Zinanovi nechal jen 50 milionů v hotovosti a vilu. Studio odkázal Lin SiQingovi v naději, že se o jeho syna dobře postará.

Kdyby byl obyčejný člověk, 50 milionů by pro něj znamenalo pohodlný život. Ale na to, co měl Zhou YunSheng na mysli, to byla jen kapka v moři. Aby mohl bojovat proti Times Records a proti Bohu hudby Lin SiQingovi, musel si také najít mocného partnera.

Koho si vybrat...

Po nějakém tom pátrání na internetu si konečně vybral zábavního giganta země C, Huanya Entertainment Group. Tato společnost měla jen jednoho zpěváka na úrovni superstar, ale jejich výběr herců byl vynikající. Jejich hlavním průmyslem byl film a kapitál měli solidnější než Times Records.

Ředitel se jmenoval Sun XiMu a jen jeho jméno mělo větší hodnotu než veškerý majetek Times Records. Sun XiMu byl zakladatel Fondů Hong a prostřednictvím Fondu Hong dokázal zaútočit na měnu země R a spustit tak asijskou finanční krizi. A také rozrušit evropskou a americkou burzu. Svévolně vydrancoval z Evropy a Ameriky bohatství, nebylo nijak přehnané ho nazvat mocným a bohatým.

Huanya Entertainment Group byl jen jeho vedlejší projekt, a přesto měl v zábavním průmyslu v zemi C neochvějné postavení. Pokud chtěl Zhou YunSheng uspět, Huanya Entertainment Group byla jeho nejlepší naděje.

Takže jak by je mohl přesvědčit? Nejdříve musel přijít s důkazy a pak potřeboval ukázat svůj talent.

Důkazy o Lin SiQingově plagiátorství už byly dávno zničeny a dokonce i pro tvořivého zpěváka bylo napsat za měsíc dostatečné množství kvalitních písní jako žádat ho o modré z nebe. Soud začne za měsíc, pro většinu lidí by bylo příliš pozdě na to, aby se o něco pokoušeli.

Ale Zhou YunSheng nebyl obyčejný člověk. Pokud nebyly důkazy, mohl si je zfalšovat. Pokud neměl písně, mohl prohledat databázi 007 a jen tak přijít s tisíci nebo dokonce deseti tisíci písní.

Ani se mu nesnažte říkat, že kopírovat práci ostatních bylo špatné. Zajde tak nízko, jak jen bude chtít. Jakou měla čestnost cenu, když stál zády ke zdi? Tu čestnost si můžete strčit do zadku. Zhou YunSheng měl ještě pevnější hroší kůži než ocelový plát z titanové slitiny. Okamžitě otevřel databázi písní na 007 a vybral pár populárních písní, co ještě neexistovaly.

Rodina Ou byla hudební rodina, sklepení bylo zvukově odizolované. Bylo tam spoustu hudebních nástrojů a malé nahrávací studio. Zhou YunSheng použil pokročilý orchestrový systém a upravil ty písně. Za deset dní nahrál deset písní a uložil je na disk.

Konečně si promnul své bolavé oči a odpotácel se zpět do své ložnice. Spal jako špalek až do poledne příštího dne. Už se naboural do Sun XiMuova itineráře a věděl, že ve 4 hodiny odpoledne přijede do Huanya Entertainment Group na inspekci. Tohle byla jeho nejlepší šance, kdy prodiskutovat jejich spolupráci.

A teď co důkazy? Zhou YunSheng se poškrábal ve vlasech. Byl tak zaneprázdněný nahráváním písní, že zapomněl zfalšovat důkazy. Okamžitě vtlačil svou mentální sílu do 007 a připravil scénu, co mělo zpracovat do video souboru. Dokonce ani nejlepší video analytik na světě by nedokázal říct, že bylo zfalšované.

Potom si navlékl bílou košili a džíny, zlehka si zčesal vlasy dozadu a odjel z vily do podzemní garáže. Přesně v 15:59 na jedno místo pomalu zaparkovalo černé auto. Sun XiMu byl vážně takový, jak se povídalo – pečlivě disciplinovaný, nikdy nepromarnil ani sekundu.

Auto okamžitě obklopilo několik osobních strážců, jeden otevřel dveře a ostatní měli ruce nedaleko pouzder na pistoli a vypadali ostražitě. Pokud by došlo k nejmenšímu náznaku potíží, rozhodně by vytáhli pistoli a bez váhání střelili.

Taková podívaná nebyla u Sun XiMua nic přehnaného. Osobně přivedl mnoho lidí a dokonce i států k bankrotu. Hodně lidí jej milovalo, ale lidí, co jej nenáviděli, bylo tolik jako hvězd.

Ten muž ve stínu pomalu kráčel vpřed, jeho klidné kroky se v tom úzkém prostoru rozléhaly jako bicí smrti. Byl vysoký přinejmenším 190 cm. Záda měl velmi rovná a své silné tělo měl oděné do čistě černého obleku. Při každém kroku se ukazovaly obrysy jeho nesmírně explozivních nohou.

Došel pod světlo a konečně bylo vidět jeho hluboké a pohledné rysy ve tváři. Měl husté, černé obočí jako meč a úzké oči, stačil jeden jeho nenucený pohled a lidé by ztuhli strachy.

Bylo mnoho zkazek o tom, že Sun XiMu byl necitelný robot. Vypadalo to, že to nebyly nepodložené zkazky.

Zhou YunSheng na toho muže zíral, zatímco prošel kolem jeho auta. Srdce měl spletité. Jak si s ním můžu promluvit? Vyběhnout ven by byla spolehlivá metoda, jak si nechat tělo prošpikovat děrami od kulek.

Vydechl a pak pomalu a opatrně otevřel dveře od auta. Pomalu vystoupil z auta a kráčel k tomu muži s rukama v jasném a viditelném gestu, že se vzdává.

„Pane řediteli Sune? Já jsem Ou Zinan, chtěl jsem si s vámi promluvit.” Hlas měl jasný a bublající jako pramenitá voda, ale také jako vznášející se listí na podzim a chladný vánek v létě.

Sun XiMu se nezastavil, ale otočil hlavu a podíval se na něj. Osobní strážci viděli, že ten druhý muž měl neimpozantní postavu a také měl zvednuté ruce na znamení neškodnosti, a tak zastrčili pistole zpět.

Zhou YunSheng se rychle chopil příležitosti a řekl: „Pane řediteli Sune, já jsem skutečný tvůrce 'Kvůli tobě', to Lin SiQing to napodobil. Mám na to důkazy. Pokud mi pomůžete, jsem ochotný pro vás tři roky pracovat zdarma.”

Sun XiMu se neobtěžoval drby ze zábavních kruhů, a tak nevěděl, o čem to mluvil. Odvrátil tvář a pokračoval v chůzi. Evidentně ho to nezajímalo.

Zhou YunSheng byl nervózní. Přiběhl k němu, broskvové oči se mu zalily slzami a on ze sebe dostal: „Pane řediteli Sune, jsem zoufalý! Huanya Entertainment je moje jediná naděje. Vážně jsem velmi cenný, prosím, věřte mi! Slibuju, že vám za tři roky vydělám tři sta milionů.”

Tři sta milionů bylo hodně, ale pro Sun XiMua to nic nebylo. Ale stejně se zastavil a přímo se podíval na toho mladého muže.

Zhou YunSheng okamžitě zamrkal a vytlačil tak pár dalších křišťálových slz. Ou Zinan měl výjimečné vzezření, nebyl tak oslnivě jasný a plamenný jako Zhu Ziyu, ale jasný, vlídný a chladný jako měsíc. Pleť měl smrtelně bledou a rty sytě růžové, takže vypadal nesmírně zranitelně. Ale oči měl tmavé a velké. Když v nich měl slzy, dokonce i štěněti by připadal roztomilý.

Toto melancholické, křehké a bezmocné vzezření bylo atraktivní a smrtící. Původní majitel těla toho nedokázal využít, ale Zhou YunSheng mohl tímto vyloudit soucit i z kamene.

Su XiMua jeho kanoucí slzy a oči plné naděje ukonejšily. Poprvé po dlouhé době se rozhodl promrhat trochu toho času.

„Následuj mě,” utrousil tuto větu a pokračoval dál do budovy.

Zhou YunSheng byl radostí bez sebe. Zatímco si otíral slzy, následoval ho do výtahu. Bylo tam velmi lidnato a zdálo se, že se styděl cizích lidí. Ta předešlá odvaha zmizela a on se tísnil u zdi, hlavu měl svěšenou a bylo vidět jen vršek jeho roztomilých vlasů.

Výtah se zastavil na nejvyšším patře. Když se dveře otevřely, dobře připravený asistent předal Sun XiMuovi data o Ou Zinanovi.

Sun XiMu tou složkou zběžně prolistoval, pak si všiml, že ten mladý muž bezmocně stál uprostřed místnosti, a tak tiše řekl: „Posaď se.”

Zhou YunSheng se posadil, ale kvůli tomu napětí měl své bledé tváře uzardělé a rukama si neustále potahoval oděv jako dítě, které předvolali do ředitelny.

Sun XiMu se na něj znovu letmo podíval, položil na stůl kleštičky na doutníky a doutník a zeptal se: „Pomůžeš mi ho zastřihnout?”

Zhou YunShengovi se mírně rozšířily oči a pak se na ředitele podíval pozorněji. Mohl by tento člověk být jeho milenec, co neměl žádné přesně dané jméno? Výška, vzhled a záliby souhlasily. Ta možnost byla vysoká.

Zrychlil mu tep, vzal doutník a kleštičky a přikývl. „Ano. Je to pyramidový doutník, je třeba akorát svižně useknout vršek u základny. Řez by měl být velmi čistý, ne váhavý a nerovný, jinak se doutník rozvine a tabák vypadá. Po řezu se prsty omete jakýkoli uvolněný tabák, pak se z něj trochu potáhne, jestli je tah hladký...”

Zhou YunSheng dřív nenáviděl pach kouře, ale teď na to byl zvyklý. Zatímco konal, mluvil o tom, co prováděl. Ale protože se na to příliš soustředil, vlastně si ten nezapálený doutník přiložil ke rtům a potáhl z něj.

Sun XiMuovi potemněly oči a zíral druhému muži na růžové rty.

Zhou YunSheng ztuhl a proklínal své vlastní rychlé ruce.
----------------------------------------

~ Tak buď si podepsal ortel smrti, anebo našel svého milence. Co to bude? ~


2 komentáře: