čtvrtek 24. března 2022

LMW - kapitola 364


Kapitola 364 – Narušená harmonie


Jakmile se vrátili na akademii DaoXin, jak Hei Tian, tak Duan QiTian se odebrali do ústraní, aby si zhojili zranění.

Za pár dní Hei Tian vyšel ze své kultivace v ústraní a uveřejnil dobré zprávy. Kvůli tomu, že akademie vyřešila problém s vysycháním zemské žíly, se Kultivační centrum na měsíc otevře. Během tohoto údobí nebylo třeba Fialové nebo Rudé karty, aby mohl člověk vstoupit do kartou omezených oblastí. A dokonce i požadované množství bodů se o třetinu snížilo.

Když se to ohlásilo, celá akademie vřela vzrušením.

Vypadalo to, že každý den studenti docházeli ke Kultivačnímu centru jako mravenci, bez konce. Jak Rudá, tak Fialová oblast byla vždycky na maximum plná.

Kromě toho Hei Tian vyslal lidi, aby začali v moři Přízračného písku kopat duchovní drahokamy.

Jelikož ta zemská žíla byla pod Azurovým ostrovem, Hei Tian a Azurový mořský drak se domluvili, že dají 70% Ling Xiaovi a zbývajících 30% si rovným dílem rozdělí klan BaiLi, klan Tong a Azurový mořský drak.

Za pár dní uspořádal You XiaoMo pod Ling Xiaovým nátlakem jejich první rodinnou schůzi manželů.

„Když jsme posledně byli v moři Přízračného písku, řekl jsi, že pokud se v něčem neshodneme, měli bychom uspořádat rodinnou schůzi, že? Takže než Duan QiTian vyjde ze své kultivace v ústraní, měli bychom rozhodnout o řešení, že?” zeptal se Ling Xiao s úsměvem.

You XiaoMo se jeho pohledu vyhýbal a s potemnělou tváří se sám sebe tázal, co to má být s tím jeho vzrušeným tónem.

You XiaoMo si párkrát suše odkašlal a pak promluvil: „Tak začněme.”

Ling Xiao s úsměvem přikývl. „Téma této rodinné schůze je ohledně toho, jestli bychom měli dát Živelnou esenci Duan QiTianovi nebo ne, že?”

„Ano...” You XiaoMovi cukalo v koutcích, zatímco se sám sebe ptal, proč byl v tomhle tak dobrý...

„Takže co se týče tohoto tématu, máš něco, co bys k tomu chtěl dodat? Malý You?” zeptal se Ling Xiao.

Jak to You XiaoMo zaslechl, cítil, jak mu na čele vyskákaly žíly. Už to nedokázal dál tolerovat, kopl Ling Xiaa a řekl: „Mohl bys přestat s tímhle způsobem mluvy?”

Kvůli tomu měl pocit, jako kdyby byli před ním jeho rodiče, a on si přitom myslel, že by Ling Xiaovu neobeznámenost s rodinnými schůzemi mohl využít k tomu, aby navedl proud konverzace. Nakonec to od začátku až do konce byl Ling Xiao, kdo diktoval schůzi.

„Dobře, takže použiju formálnější tón.” Ling Xiao se zařídil dle jeho rady a pak se na něj podíval s vážnou tváří. „Drahá manželko, jaký je tvůj názor na vlastnictví Živelné esence?”

On, on se okamžitě dostal do nálady!

You XiaoMo se na něj podíval s pusou dokořán.

Ling Xiao se na něj ve vší vážnosti podíval. „Drahá manželko, prosím, odpověz.”

You XiaoMo se snažil uklidnit, a tak se zhluboka nadechl a pak promluvil: „Pokud... pro ni máš jiné využití, nemám s tím žádný problém.” Jen co promluvil, nepříjemně se rozhlédl kolem. Když se na to Ling Xiao zeptal, věděl, že určitě měla i jiné využití.

Na Ling Xiaově pohledné tváři se objevil široký úsměv. „Pokud je to takhle, drahá manželka se rozhodla, že nechá mě, svého manžela, rozhodnout, správně?”

„J-jo!”

„Dobře, takže tvůj manžel ti řekne odpověď.”

You XiaoMo naklonil hlavu, aby se na něj podíval.

Ling Xiao řekl: „Prozatím si tu Živelnou esenci nechme, mám pro ni lepší využití. Co se týče duše tvého mistra, už se tím nemusíš bezduše trápit.”

„Co tím myslíš?” zeptal se You XiaoMo.

Ling Xiao pokračoval ve vysvětlování: „Vlastně existuje další efektivní, ale pomalý přístup. Předtím jsem ti řekl, že Živelná esence je přírodního živlu. Příroda představuje živost. Dokud budeš vedle ní trénovat, vyživí ti to duši. Ten problém se nakonec vyřeší, je to jen otázkou času. Už s tím žil takhle dlouho, jsem si jistý, že bude mít trpělivost čekat pár dalších let.”

You XiaoMo párkrát zamrkal a pak se zeptal: „Když je to takhle, proč stařík netrénoval vedle Živelné esence na akademii DaoXin?”

„Co jsi hloupý?” řekl Ling Xiao a zabubnoval mu na hlavu. „Copak jsem ti neřekl, že Živelná esence akademie DaoXin byla téměř vypotřebovaná? Jakmile by vedle ní trénoval Duan QiTian, rozhodně by to spotřebovalo víc energie. A v tom případě by se Živelná esence vyčerpala ještě rychleji.”

You XiaoMo se na něj podíval s hořkou záští a zakrýval si hlavu.

Věděl, že už měl IQ v negativních hodnotách, a on mu stejně bubnoval do hlavy? Co kdyby se ta negativní hodnota dostala na dvojciferné číslo?

To chtěl You XiaoMo říct, ale jak znal Ling Xiaa, mohl téměř zaručit, že by odpověděl: „Copak už to není dvojciferné?”

Tím by si o to přímo říkal!

„Pokud už jsi o této možnosti věděl, proč jsi mi to neřekl dřív? Celou tu dobu jsi mě nechal myslet, že jediným způsobem, jak zotavit staříkovu duši je, aby pozřel Živelnou esenci,” stěžoval si You XiaoMo.

Ling Xiao se na něj úkosem podíval a odpověděl: „Proč ti to musím říkat, copak výsledek není stejný?”

To byla pravda, ale pocitově to bylo jiné! Promrhal tolik emocí, když si myslel, že tentokrát mu bude stařík dlužit velkou laskavost. Stařík nebyl tak přímočarý, takže i kdyby mu něco dal, nadělalo by to spoustu rozruchu.

„Zrovna jsi řekl, že Živelná esence má i jiná využití. Takže kdyby tu tentokrát nebyly dvě, prostě bys akademii DaoXin nepomohl?” zeptal se You XiaoMo spontánně.

„To by záviselo na situaci,” odpověděl Ling Xiao a věnoval mu hluboký, zvažující pohled.

„Na jaké situaci?” You XiaoMo měl najednou pocit, že každý mluvili o něčem jiném. Ačkoli nikdy nemluvili o tom samém.

„Kdybych měl pocit, že tu Živelnou esenci potřebuji získat, absolutně bych akademii DaoXin nepomohl.”

You XiaoMo měl pocit, že tato věta obsahovala příliš mnoho informací, a nedokázal se jimi všemi probrat. Ale byl si jistý, že akademii DaoXin možná pomáhala samotná Nebesa. Prostě museli narazit na zemskou žílu se dvěma Živelnými esencemi.

Když teď o tom přemýšlel, z těch lidí, co Ling Xiao zabil nebo chtěl zabít v Nekonečném moři, ani v jednom případě to nebylo proto, aby pomohl akademii DaoXin. Jako třeba Netvorná liška, Dong Shen a jeho démonické zvíře a starší klanu Chai. Nanejvýš akademii DaoXin propůjčil titul kultivátora Božského řádu. I když to byl opravdu užitečný titul.

„Hele, manželko...”

Jakmile se You XiaoMo vzpamatoval, spatřil Ling Xiaovu tvář velmi blízko. V šoku se zeptal: „C-co to děláš?”

Ling Xiao zvedl jeden prst a pokračoval: „Jelikož jsme vyřešili první téma rodinné schůze, začněme s druhým tématem. Tím nejdůležitějším.”

You XiaoMoa to omráčilo. Nevybavoval si, kdy přišli na další důležitou otázku k prodiskutování.

Ling Xiao hlubokým hlasem řekl: „Pointou druhé diskuze je: harmonický vztah dvou manželů. Náš nejnedávnější sexuální styl života zanechal tvého manžela velmi nespokojeného.”

You XiaoMo: „...”

Ling Xiao pokračoval: „A tak jako tvůj manžel navrhuju, abychom to nejlépe dělali každý den. Moje manželko, co si o tom myslíš?”

You XiaoMo v sobě všechno dusil, až nakonec vyplivl: „Vypadni!”

Ling Xiao vážně řekl: „Drahá manželko, to ty jsi řekl, že když se v názoru neshodujeme, měli bychom uspořádat rodinnou schůzi, a že by se to mělo hned vyřešit. To svá slova odvoláváš?”

You XiaoMo měl najednou pocit, že ta situace byla, jako kdyby si přinesl balvan a akorát si ho upustil na vlastní nohu. Vážně si vykopal vlastní hrob. Teď toho litoval. Kdyby věděl, že Ling Xiao bude tak přizpůsobivý, nikdy by to nenavrhl.

„Moje manželko, ať tě ani nenapadne, že z toho vycouváš. Jinak s tebou tvůj manžel už nebude o ničem diskutovat.”

„...”

Zdálo se, že od té doby byl Ling Xiao posedlý pořádáním rodinných schůzí. Beu ohledu na to, jak malá to byla záležitost, s radostí to nadnesl k diskuzi. A jak You XiaoMo zjistil, v rodinných schůzích byl stejně velké nemehlo jako ve svém minulém životě.

Zdálo se, že ten žár z Nekonečného moře časem odumíral.

Ale kopání duchovních drahokamů spořádaně pokračovalo a konečně došlo k nějakému tomu pokroku.

Když Ling Xiao vyjmenoval své požadavky Hei Tianovi, bylo mu slíbeno, že jakmile vykopou 10%, uloží je do magické brašny a přinesou je na určené místo. Toto se bude sedmkrát opakovat, dokud neobdrží celé slíbené množství.

Za půl měsíce konečně vykopali 10%.

Když se na to You XiaoMo zeptal, zjistil, že Ling Xiao řekl akademii, aby tu magickou brašnu uložila do obchodní ulice ve městě Yan. Jak to You XiaoMo zaslechl, chtěl se tam také vydat, a tak Ling Xiao vymyslel kompromis.

V Oddělení A byly obvykle jen dva způsoby, jak mohli studenti odejít ze školy.

Jedním bylo dostat se do První stovky a druhým bylo k přijetí misí.

První způsob se použít nedal, neboť teď byla citlivá doba, a téměř nikdy si nebrali prázdniny. A proto bylo nenápadnější použít druhou možnost.

Jakmile ohlásili, že duchovní drahokamy za tři dny dorazí, Ling Xiao a You XiaoMo si vzali misi na ven. Cílem bylo mládě démonického zvířete vysokého řádu, obtížnost byla středně těžká a odměnou byla magická bylina.

Byla to magická bylina, co You XiaoMo neměl. Ve své dimenzi měl spoustu různých bylin, takže jim trvalo dlouho, než tuto našli. A ani nebude muset lhát. Ale když se o tom doslechl Tang YuLin, vlastně se k nim přidal.

Jakmile se přidal Tang YuLin, přidal se i BaiLi TianYi.

Feng ChiYun se posledně nedostal do Nekonečného moře, a tak když se doslechl, že půjdou hluboko do hor, rozhodl se, že se k nim přidá. A z nějakého důvodu jej následoval i Yin Ge.

A teď se z toho výletu dvou lidí stala expedice o šesti mužích.

You XiaoMo si přísahal, že jakmile se dostanou hluboko do hor, všechny je tam nechá.

A tak ta skupina s velkou silou a nadšením vyrazila.
--------------------------------------------

~ Když se to tak vezme, na to, že je Ling Xiao z kultivačního světa, je to velmi moderně smýšlející muž... ehm qilin. ~



2 komentáře:

  1. Páni, tak to by se dalo brát ne jako dvojité, ale dokonce trojité rande 🤭. To jsem zvědavá, jak bude probíhat 😈.

    OdpovědětVymazat
  2. Ani se mu nedivím, že je tam chce nechat 🤣

    OdpovědětVymazat