pátek 11. března 2022

FOD - kapitola 54


Kapitola 54


Ti dva na sebe pár minut tiše zírali. Nakonec Zhou YunSheng odložil doutník a řekl: „Ehm, omlouvám se. Zničil jsem ti doutník, koupím ti kazetu nových.”

Mladík se červenal, oči měl mírně uslzené. Vypadal nesmírně rozpačitě, ale velmi roztomile.

Sun XiMuovi zacukalo ve rtech. Mávl rukou. „To nic.” Přesunul doutník k popelníku.

„Řekl jsi, že máš důkaz? Můžeš mi ho ukázat?”

„Ano.”

Zhou YunSheng mu rychle předal disketu.

Sun XiMu ji strčil do počítače a přehrál video. Na konci videa ten mladý muž ležel na posteli, dusil v sobě slzy a truchlil, že přišel o svého milovaného.

Zhou YunShengovi zrudly oči, sklonil hlavu a otřel si slzy, co mu znovu vhrkly do očí.

Sun XiMu byl od začátku až do konce bezvýrazný. Ale když promluvil, tón měl výrazně něžnější. „Jak chceš, abych ti pomohl?”

„Chci uspořádat koncert, vstup zdarma. Investuji 50 milionů. Chci, aby Huanya Group byla zodpovědná za propagaci, zajištění místa, bezpečnosti a jiných věcí. Na koncertě uveřejním toto video a očistím svoje a otcovo jméno...”

Sun XiMu mávl a přerušil ho: „Promiň, že ti do toho skáču, ale jak máš v úmyslu očistit svoje a Ou BaiBovo jméno? Tohle video nestačí. Máš v plánu odzpívat ty písně, co nesou tvoje jméno, ale napsal je Lin SiQing? Nemyslím si, že ti na to publikum skočí.”

Zhou YunSheng ztuhl, rychle vytáhl balíček a předal mu ho. „Chci zpívat svoje vlastní písně, nové písně, co ještě nikdo neslyšel. Pane Sune, tento koncert zvládnu, prosím, věř mi. Ačkoli je velmi unáhlené to uspořádat během jediného měsíce, ale se silou Hunya Group to není nemožné. Prosím, poslechni si ty písně a potom se rozhodni, jestli mi pomůžeš.”

Ten mladík se tvářil velmi upřímně a z těch slz, co mu visely z řas, sálala silná bezmoc.

Sun XiMu to chvíli zvažoval a pak konečně strčil disk do počítače.

Zatímco Sun XiMu ve vší vážnosti poslouchal, Zhou YunSheng jako ve snách zíral na ten doutník. Ať už to byl vzhled, výška, povaha nebo zájmy, Sun XiMu se velmi podobal jeho milenci. Ale že to je on, si mohl být jistý až po důvěrném kontaktu.

Jak si to Zhou YunSheng pomyslel, otráveně se zamračil. To se vážně musel spolehnout na líbání? Copak to z něj nedělá maniaka do líbání? Vždyť to znělo jako zvrhlík!

Kdyby to byl vážně jeho milenec, pak by byl přirozeně velmi šťastný, ale pokud ne, pak by se jejich spolupráce rozpadla. A navíc se povídalo, že Sun XiMu byl fanatik do pořádku. Nenáviděl, když se k němu přiblížil někdo cizí.

Zhou YunSheng uvízl ve vlastních spletitých myšlenkách. Bezděky si mnul rty, třel si je, až mu ztmavly z růžové na rudou. Vypadalo to velmi lákavě.

Sun XiMu se zdánlivě soustředil na písně, ale ve skutečnosti potají pozoroval toho mladého muže. Při pohledu na to jeho mnutí mu oči mírně ztmavly a najednou měl strašlivou žízeň.

Když si poslechl ty písně, potlačil rozruch ve svém nitru a natáhl ruku. „Přijď sem zítra ráno. Představím tě lidem, co budou mít koncert na starosti. Ať je naše spolupráce příjemná.”

Zhou YunSheng byl radostí bez sebe, rychle mu potřásl rukou a opakovaně vyjádřil svůj dík. Pak honem vstal a odešel.

Když odešel, Sun XiMu se na chvíli zaklonil ve svém koženém křesle. Pak si vzal ten doutník, zapálil ho a potáhl. Z nějakého důvodu byla chuť toho doutníku jemnější a omamnější než u jakéhokoli jiného doutníku, co si kdy zapálil.

Druhého dne brzy ráno přišel Zhou YunSheng do Hunya Group. Přesně jak Sun XiMu řekl, představil ho nejlepšímu hudebnímu producentovi v zemi C Qin TaiHeovi. Qin TaiHe viděl to důkazné video a poslechl si těch deset nových písní, takže jeho přístup k Zhou YunShengovi nebyl nijak obviňující.

„Jelikož s tebou ředitel Sun hodlá spolupracovat, naše společnosti to nemohla odmítnout. Lin SiQing ti tu píseň „Kvůli tobě” opravdu ukradl, ale co já vím, tak všechny písně v tvých předchozích albech napsal on. Je to tak?” zeptal se Qin TaiHe bez okolků.

„A-ano, ale to neznamená, že nemám talent. Jen jsem v té době ještě nenašel svou vlastní cestu.” Zhou YunSheng se začervenal.

„Jestli máš nebo nemáš talent, se dozvíme po testu. Jsi zapletený do incidentu plagiátorství. Pokud ti pomůžeme, bude to mít velký vliv na pověst naší společnosti. Musíme být opatrní.” Qin TaiHe ukázal na klavír ve cvičebně. „Prosím, uprav Mozartovu symfonii č. 40 ve stylu popu. Tvým cílem je zaimponovat mě a všem přítomným v místnosti.”

Vytvořit improvizovanou skladbu bylo obtížné, ale upravit hudbu bylo ještě obtížnější. Když se člověk odklonil příliš, zničilo to podstatu originálu a z té nové písně by se stalo to nejnuznější umělecké dílo.

Zhou YunSheng vzhlédl, sledoval ho ředitel, vedoucí koncertu, dobře známý producent, choreograf a několik dalších jednatelů vysokého postavení. Všichni měli v průmyslu velmi vysoké postavení a byli známí tím, že je bylo těžké potěšit. Všem jim zaimponovat byl téměř nemožný úkol.

Ale Zhou YunSheng nebyl obyčejný člověk. Prožil si spoustu reinkarnací a protrpěl mnohá mučení. Takováto zkouška pro něj nic nebylo. A navíc také zdědil veškerou Ou Zinanovu vášeň a inspiraci k hudbě. Šel ke klavíru, otevřel ho a vyťukal pár not.

Qin TaiHe a ostatní veteráni se na sebe navzájem podívali, vypadali skepticky.

Zhou YunSheng si k hraní nesedl, ale jen tam tak stál. Začal se symfonií, ale hudba byla velmi roztroušená, každý profesionál by se tomu zasmál. Ale po pár odtržených notách se mu ruce postupně zrychlily a ty roztroušené slabiky se slily do velkého proudu, co se vznášel ve vzduchu. Vážná symfonie se proměnila na čilou vlnu jazzu, noty stoupaly a padaly a jeho stydlivý výraz postupně nabyl vřelosti a nevázanosti. I v pase a boky se pohupoval do rytmu.

Výrazy diváků se postupně uvolnily a rozveselily. Mezinárodně uznávaný choreograf vlastně vstal a začal krokovat do rytmu v improvizovaném jazzovém tanci.

Zhou YunShenga jeho tanec inspiroval, najednou překřížil ruce a rytmus hudby byl teď ještě vzrušenější a nadšenější.

Qin TaiHe bezděky uvolnil paže, co měl založené na hrudi, do rytmu si luskal a kroutil boky – rozhodně na něj ta hudba zapůsobila. Dokonce i řádný a škrobený CEO Huanya Group se bezděky pohyboval do rytmu a kýval hlavou nahoru a dolů.

Sun XiMu stál ve dveřích a v tichosti sledoval tuto scénu, aniž by se mu výraz na tváři změnil. Ale pohled měl velmi soustředěný. Zhou YunSheng stál zády k němu, rukama vyluzoval tu melodii, pozadím kýval ze strany na stranu a díky těm vřelým a čilým pohybům vypadal velmi neotřele.

Sun XiMuovi se téměř viditelně vyklenuly rty, užuž chtěl vejít dovnitř, když do něj zezadu někdo narazil.

„Promiňte, šéfe, to byla nehoda. Jen jsem se pohnul, aniž bych chtěl.” Jeho asistent ve slušném obleku se rychle omluvil. Bylo mu trapně, ale boky stále bezděky pohyboval do rytmu – byl to vážně pohled k popukání.

Sun XiMu se po něm významně podíval a pak vkročil do studia.

Když Zhou YunSheng spatřil, že se blíží pan ředitel Sun, ta veselá hudba náhle skončila. Předtím tak živě hrál, ale nyní jen kroutil rukama a vykoktal: „Pane řediteli Sune.”

Qin TaiHe a ostatní také přestali tančit, na tvářích se jim kvůli tomu vyrušení zračila lítost.

Sun XiMu se tiše zeptal Qin TaiHea: „Co si o tom myslíš?”

„No, rozhodně to je mimo mé očekávání. Trápí mě jen jedna věc, ten koncert má být dvouhodinový, 10 písní nebude stačit. Jestlipak má pan Ou další díla, co nám může nabídnout? Pokud ano, dejte mi je co možná nejdřív, během jednoho měsíce musíme mít kompletní repertoár. Potřebujeme skupiny, tanečníky, zařízení, kulisáře a mnoho dalších. Budeme mít plno práce. Pane Ou, snažte se, abyste zesílil, budete potřebovat velkou vytrvalost.” Qin TaiHe se skepticky podíval na Ou Zinanovo malé tělo.

Zhou YunSheng pořád dokola přikyvoval, ale netrápil se tím. Původní tělo bylo vskutku velmi slabé, ale po jeho úpravách mohl bez problémů nespat celých deset dní. O nějakém koncertu ani nemluvě.

Sun XiMu se rozhlédl. „Pokud tu nejsou žádnou problémy, pane Ou, podepiš smlouvu. A i veškerý personál koncertu bude muset podepsat smlouvu o mlčenlivosti.”

Asistent okamžitě přinesl velký štos smluv a všichni to podepsali.

Za tři dny se Ou Zinan konečně přihlásil ke svému dlouho mrtvému blogovému účtu a ohlásil, že ve Hvězdném pavilónu uspořádá koncert pro 50 tisíc lidí, kde také poskytne důkaz o své nevině.

A jak se dalo čekat, nevěřící netizeni zareagovali vlnami nadávek. Nazývali ho bezostyšným člověkem, lhářem a jinými přízvisky. Každý věděl, že Hvězdný pavilón v Zemi C bylo to nejúplnější zázemí a na jeho jevišti mohli zpívat jen ti nejlepší zpěváci. Ou Zinan byl falešník bez talentu a zlosyn, jaké právo měl na tom jevišti stát? Jaké měl schopnosti?

Ale i tak bylo spoustu lidí, co řeklo, že na ten koncert zkusí jít. Ale ne aby jej podpořili, ale aby protestovali a bombardovali jej shnilými vejci. Přísahali, že Ou Zinana vyženou ze zábavního průmyslu.

A v této skupině zlovolných lidí byli i fanoušci Lin SiQinga a Ge MengShu. A ti řekli, že pokud se ten koncert bude vážně konat, nahrnou se tam a osobně pomstí své idoly.

Atmosféra postupně dosáhla vrcholu a Ou Zinanův blog kvůli tomu obrovskému přílivu návštěvníků téměř spadl. V té chvíli se i na oficiální webové stránce Huanya Group objevily nějaké zprávy o tom, že budou exkluzivním sponzorem Ou Zinanova koncertu.

Uživatele internetu zachvátil zmatek, vzrušeně se přiřítili na oficiální stránky, aby získali vstupenky. Za méně než hodinu bylo těch 50 tisíc vstupenek zdarma pryč.

Zášť byla skvělou motivací.

Sun XiMu moudře investoval hodně financí na špičkové bezpečnostní firmy, co budou mít na starost bezpečí na místě. Také zažádal o vyslání stovek policistů, co budou připravení zatknout kohokoli, kdo začne být příliš extrémistický. V každém rohu zázemí byla nainstalovaná skrytá kamera, aby byly veškeré aktivity monitorované. A jeviště navíc upravili tak, aby bylo místo původních 4 metrů vzdálené od publika 8 metrů. To aby se zajistilo, že Ou Zinanovi nikdo neublíží.

Zatímco ho internet pomlouval, na Zhou YunShenga to nemělo absolutně žádný vliv. Měl příliš mnoho práce s intenzivními nácviky.
----------------------------------------

~ Je to on! Tančím kolem dokola a rozhazuji kytičky! 
❀◝(⁰▿⁰)◜❀
❀◝(⁰▿⁰)◜❀
❀◝(⁰▿⁰)◜❀ ~
~ Teď ještě aby ZYSa "neukamenovali" rajčaty a shnilými vejci. ~


1 komentář:

  1. Ještě štěstí, že má tu průpravu z minulých životů. Třeba já bych po jakékoliv reinkarnaci byla totálně marná 😁 a zpackala bych to ještě dřív než původní vlastník těla 😂.

    OdpovědětVymazat