čtvrtek 12. března 2020

LMW - kapitola 160


Kapitola 160 – Zabít kvůli pokladu


Na východě Rajské říše vládlo jaro, období, kdy se k životu probíralo deset tisíc věcí. A proto to bylo místo, kde rostla většina magických bylin. Druhé místo bylo Západ, kde byla hustota a hojnost duchovní energie jen druhá největší hned po Východu.

Jelikož je tam Ling Xiao vzal nejvyšší rychlostí, velmi rychle se dostali k první překážce: Zelené horské rokli.

Legenda vyprávěla, že než se utvořily Zelené hory, byl to velmi vysoký horský vrcholek. Tento vrcholek jedinou ranou rozštěpil ve dví neznámý silný bojovník a utvořil tak tisíc metrů hlubokou rokli. Kvůli klimatu se rokle pokryla zelenými rostlinami a nakonec se stala domovem Černých vran.

Černé vrány byly druh démonického zvířete nízkého řádu, co měly sílu jen 4. řádu, ale vždycky se objevovaly v hejnech. Navíc dokázaly vyluzovat zvuky, kvůli kterým se lidské srdce cítilo velmi nervózně. A proto většina lidí Černé vrány nenáviděla. Když lidé zahlédli Zelenou horskou rokli, většina se rozhodla, že ji obejdou. Ačkoli byly Černé vrány démonickým zvířetem nízkého řádu, ta věc, co strážily, byla magická bylina 4. řádu zvaná Šťastné spojení.

Šťastné spojení se nazývalo také Strom nočního spáče a měl velmi širokou korunu. Složené listy tvarované jako peříčka byly během dne otevřené, ale na noc se zavíraly. Proto začala být známá jako Šťastné spojení. A bylo pravým opakem Černých vran, protože mělo velmi uklidňující účinek. Dalo se použít proti hněvu a smutku způsobeném sedmi lidskými emocemi. Obzvláště efektivní bylo proti úzkosti a dalo se použít na výrobu magické pilulky 4. řádu zvané Šťastné spojení.

Ale You XiaoMo se nezajímal o Šťastné spojení, ale o magickou bylinu, co rostla vedle, Páchnoucí trávu.

Páchnoucí tráva vydávala velmi silný pach, jak její jméno značilo, a byl to zapřísáhlý nepřítel Šťastného spojení.

Ale Páchnoucí tráva mohla růst jen na místech, kde rostlo více než tisíc Šťastných spojení. Obchody s magickými bylinami ji prodávaly jen vzácně.

You XiaoMo chtěl vyrobit magickou pilulku jménem Páchnoucí magická pilulka, co vydávala podivný zápach. Když kultivátor snědl Páchnoucí pilulku, způsobilo to, že démonická zvířata v jeho okolí přišla o svůj ostrý čich. Kromě toho existovala jistá pravděpodobnost, že démonická zvířata poleví v obezřetnosti. Když přišlo na mágy a kultivátory, mohlo to zvýšit pravděpodobnost úspěšného provázání.

A proto i když byl pach Páchnoucí pilulky nepříjemný, stejně byla mezi kultivátory oblíbená.

You XiaoMoa něco napadlo a okamžitě se před ním objevilo majestátné démonické zvíře.

Z té stříbrné srsti sálaly pronikavé chladné nádherné paprsky světla, jak se chlupy hladce čeřily. Jeho krvavě rudé oči se zdály jako výjimečně oslňující rubíny. Ale také v nich bylo pár potlačených náznaků žízně po krvi a divokosti. To byla skutečná povaha Aristokratického vlka.

Vyvinul se z Malého PiQiua na Velkého PiQiua. Ačkoli ještě nebyl dospělý, nebylo to tak daleko. Během tohoto měsíce ho You XiaoMo nakrmil čtyřmi pětinami masa ze Zemské ovce tisíce duchů. Neodvažoval se mu dát i zbytek, protože to byl Ling Xiaoův díl.

Čtyři pětiny toho množství masa Zemské ovce obsahovalo neuvěřitelné množství energie. Kromě toho mu You XiaoMo dával magické pilulky a nechal ho čas od času se napít duchovní vody. Ohromujícím výsledkem toho všeho bylo, že jen za pár měsíců tento novorozený Aristokratický vlk vypadal skoro jako dospělý.

Když ten majestátný Aristokratický vlk zahlédl You XiaoMoa, kterého už dlouho neviděl, najednou na něj se záští zavyl a pak se za ním rozběhl, až mu skákalo pozadí. Jeho udolávající auru to okamžitě roztříštilo.

„Juniore, chceš ho nechat jít nasbírat Páchnoucí trávu?” Ling Xiao viděl, že You XiaoMo zavolal Aristokratického vlka, a okamžitě odhadl jeho úmysl. Zatvářil se trochu podivně.

You XiaoMo neviděl jeho výraz. „Ano. Velký PiQiu je velmi rychlý. Měl by být schopen Páchnoucí trávu nasbírat, než poplaší Černé vrány.”

„Páchnoucí tráva tak silně zapáchá, nebojíš se, že přijde o čich?” zeptal se Ling Xiao na oplátku žertem. Už You XiaoMoa slyšel mluvit o využití Páchnoucí trávy. Jak tu teď stál, už cítil její pach. Pokud by člověk poslal Aristokratického vlka dovnitř, byla tu šance, že tam omdlí.

„Ach?” You XiaoMo byl na okamžik ohromený, než se vzpamatoval.

Správně. Ačkoli Páchnoucí tráva ještě nebyla ve formě magické pilulky, stejně z ní vycházel nechutný zápach. Jelikož Velký PiQiu ještě nebyl dospělý, pravděpodobně by z toho pachu omdlel, ještě než by se mu ji podařilo utrhnout.

Ling Xiao netrpělivě řekl: „Chvilku tady se svým PiQiuem počkej. Hned budu zpátky.”

You XiaoMo si rozpačitě přetřel nos. Mohl tam akorát poslušně čekat.

Když Ling Xiao vstoupil do rokle, You XiaoMo chtěl dát PiQiua zpět do své dimenze, ale PiQiuovi se to nelíbilo. Zakousl se do lemu jeho oděvu a odmítal se ho pustit, zatímco se na něj uboze díval svýma rubínovýma očima. Srdce mu to obměkčilo a nechal ho čekat venku.

Ačkoli ještě nebyl dospělý, každopádně měl kultivaci řádu Měsíce. Navíc divoká povaha Aristokratického vlka se k tomuto místu více hodila. I kdyby na něj přišli ostatní, dalo se to vysvětlit, že to bylo démonické zvíře, které si zavázal v Rajské říši. Vážně to bylo jako zabít dvě mouchy jednou ranou!

Zrovna když si tohle pomyslel, zezadu najednou zaslechl svištění větru.

You XiaoMo překvapeně otočil hlavu a spatřil skupinu mužů a žen snášejících se ze vzduchu na zem. Jejich oděv se třepotal ve vánku, pohlední muži a nádherné ženy, byli nesmírně nápadní.

Obzvláště ten muž, co tu skupinu vedl. Byl jako nefritový strom ve větru, pohledný a charismatický, člověk výjimečného vzhledu. Jeho kultivace? You XiaoMo to nedokázal říct. Ale věděl, kdo takhle skupina lidí byla.

Smrtelný nepřítel sekty TianXin – učedníci ze sekty QingCheng.

Tento muž nebyl Luo ShuHe, ale jeho kultivace byla jen druhá nejvyšší po Luo ShuHeovi, neboť to byl Luo ShuHeův junior Ye Dan.

Toto nebyla informace, kterou by vyzjistil vyptáváním. Řeklo jim to těch pár nezávislých kultivátorů. S největší pravděpodobností to bylo proto, že se jen zřídka setkali s lidmi, co k nim byli hodní, ale řekli jim toho celkem hodně. A mezitím byly i informace o Ye Danovi.

Když byla řeč o tomto Ye Danovi, jeho talent byl také velmi význačný. Teď byl kultivátorem Hvězdy jedné hvězdy; jenom o jednu hvězdičku níže než Luo ShuHe. Kdyby nad sebou neměl Luo ShuHea, pravděpodobně by byl nejoslnivější novou celebritou sekty QingCheng.

Ale jelikož byl Luo ShuHe jeho senior a jelikož se o něj obvykle staral, jejich bratrský vztah byl celkem dobrý. To akorát, že tento Ye Dan měl trochu podivnou povahu. Nebyl vyrovnaný a nezaujatý jako Luo ShuHe; jeho povaha měla spíš mdlé náznaky zla, jako kdyby se příliš hluboko ponořil do temných umění.

You XiaoMo je spatřil a oni spatřili jeho. Už bylo příliš pozdě se schovat.

Skupina lidí velmi rychle sestoupila ne tak daleko od něj.

Vůdce Ye Dan You XiaoMoa okamžitě poznal. Dorazil celkem pozdě a byl spolu s Ling Xiaem, takže mnoho lidí už jej zaznamenalo vně Rajské říše. Když ho tu viděl samotného, se zájmem se rozhlížel kolem, až mu pohled najednou padl na Aristokratického vlka vedle něj a zorničky se mu náhle zúžily.

Než cokoli řekl, jeden z jeho juniorů vedle něj poplašeně zakřičel: „Všichni se podívejte. Není to démonické zvíře 8. řádu, Aristokratický vlk? Vypadá to, že brzy dospěje.”

Jeho slova okamžitě přitáhla pozornost všech. Na Aristokratického vlka padly udivené pohledy promísené s hamižností. Ačkoli byl Aristokratický vlk démonické zvíře středního řádu, sektě QingCheng by velmi pomohlo, kdyby se k němu dostali. Navíc nebylo moc démonických zvířat, s kterými se dalo utvořit pouto. Už jen narazit na Aristokratického vlka 8. řádu bylo obrovské štěstí.

Takže poté, co si pár lidí ze sekty QingCheng potvrdilo, že to je opravdu Aristokratický vlk, ani v nejmenším neskrývali tu hamižnost ve svých očích.

Ye Danovy fénixové oči se mírně vyklenuly a jak se podíval na You XiaoMo, vyjevily podlý úmysl. Řekl: „Juniore ze sekty TianXin. Zdá se, že jsi tu sám. Vypadá to, že nemáš moc štěstí. Vydáš mi toho Aristokratického vlka dobrovolně nebo tě budu muset zabít?”

You XiaoMo na ně zíral s vytřeštěnýma očima.

Věděl, že zabíjení lidí bylo tady něco, o čem se bohové nedozví a co si duchové neuvědomí, ale nečekal, že při prvním setkání budou ti lidé tak naprosto nestoudní.

PiQiu už dávno skočil před You XiaoMoa a zaujal ochranný postoj. Cenil zuby a ukazoval drápy směrem k Ye Danovi a ostatním. Ačkoli vlastně ještě nelovil a nezabil žádnou kořist, You XiaoMo ho vychoval celkem dobře. S pomocí duchovního masa, duchovní vody a magických pilulek vyrostl a byl větší než normální Aristokratičtí vlci a jeho zuby vypadaly obzvláště ostře.

Ale kvůli tomu byl Ye Dan a jeho skupina ještě odhodlanější tohoto Aristokratického vlka získat. Stačil pohled na jeho postoj a bylo jasné, že jeho bojové schopnosti nebyly slabé.

„PiQiu je můj. Už jsme se provázali.” You XiaoMo objal Velkého PiQiua kolem krku, zatímco na ně ostražitě zahlížel. Ať je ani nenapadne, že by jim PiQiua předal!

Ye Dan se nerozzuřil, spíš se zdálo, že ho to celkem potěšilo. Zlovolně se usmál a řekl: „PiQiu? Tak nevkusné jméno. Vypadá to, že se nedá nic dělat. Jelikož je to démonické zvíře už provázané, můžeme tě akorát zabít a uvolnit tak to pouto.”

Zabíjet kvůli pokladům bylo velmi běžné. A zabíjet kvůli provázaným démonickým zvířatům nebylo žádnou výjimkou.

Někteří kultivátoři prahli po démonických zvířatech ostatních. Pokud jste zabili majitele démonického zvířete, pouto toho člověka s démonickým zvířetem se automaticky rozseklo. Démonické zvíře bude bez pána a dalo se s ním kdykoli provázat. Ale také existovala démonická zvířata, co si se svým pánem rozvinula silná pouta. S takovými démonickými zvířaty bylo poté velmi obtížné se provázat.

Ale Ye Dan ničemu z toho nevěnoval pozornost. Pokud se s ním Aristokratický vlk nebude ochoten provázat, prostě ho zabije. Byla by to škoda, ale to bylo všechno. Na Aristokratického vlka 8. řádu se přece jenom natrefilo těžko.

„Neříkej mi, že nejsi zvědavý, proč tu jsem sám?”

You XiaoMo viděl, že ho měl vážně v úmyslu zabít, a tak se mu mozek začal zuřivě protáčet. Zatímco přemýšlel, proč Ling Xiao ještě nebyl zpět, hledal způsob, jak získat čas.

PiQiu měl momentálně sílu tak na 5. řádu, nemohl se s Ye Danem rovnat. Ačkoli mohl vydržet, dokud se Ling Xiao nevrátí, rozhodně by došel zranění. Nemohl vystát pohled na to, jak se lidé kolem něj zraní.

Ye Dan o tom předtím vážně přemýšlel. Když byli venku, viděl, že měl s Ling Xiaem blízký vztah, takže si myslel, že budou spolu. Ale po okolí po Ling Xiaovi neviděl ani stopy. Když zaslechl tato jeho slova, jenom to potvrdilo jeho podezření.

„Skrčku, pokud si myslíš, že si tak získáš čas, říkám ti, že to nemá smysl. Nezáleží na tom, že je Ling Xiao nedaleko. Dneska zemřeš. Buď hodný kluk a předej mi Aristokratického vlka. Možná ti věnuju snadnější smrt.” Ye Dan na něj zlověstně zíral.

You XiaoMo problýsklo v očích. Tenhle chlápek se dal oklamat jen těžko. Teprve s těmi slovy přišel a on už mu říkal, že na ten blaf neskočí.

Jelikož to bylo takhle, You XiaoMo se uklidnil a vyrovnaně promluvil: „Nabádám vás, abyste všichni hned odešli. Můj senior je vskutku nedaleko. Až se vrátí, ani jeden z vás nebude moct utéct. Nesnažím se vás oklamat.”

Ye Dan viděl, že si místo toho, aby přijal nabídku, zvolil trest, a tak předpokládal, že akorát na prázdno mluvil o síle. Švihl svými rukávy a několik otrávených stříbrných jehliček vystřelilo k You XiaoMovi.

Ale než se ty stříbrné jehličky mohly dostat na tři metry od You XiaoMoa, najednou spadly na zem.

Ze vzdálené Zelené horské rokle k nim neuvěřitelnou rychlostí letěla postava. V mžiku se ta postava přede všemi objevila a na tváři jí zářil ten charakteristický bilboardový úsměv namířený na Ye Dana a jeho skupinu.
--------------------------------------------


~ Juchů, třetí kniha! Ta bude hodně brutální, krvavá a i YXM přijde o svou naivitu... ~



Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

4 komentáře:

  1. Omujboze konečně jsem to dočetla. Přečetla jsem to jedním dechem a těším se na další části. Miluju to! Je to opravdu dechberoucí příběh. Moc děkuji za překlad:)

    OdpovědětVymazat
  2. Milujem to ❤️. Ani nie mesiac a prečítala som predošlé dve knihy. Najviac sa teším, keď YXM zistí pravú podobu LX. Pravdu povediac, bola sranda čítať ako YXM zisťoval o sebe, aký je nadaný, pričom ja som to už vedela od začiatku a mám už aj svoj tip na LX. Sa stavím, že bude Pánom demonických zvierat. (Pôvodný nápad bol, že on sám je Aristokratuckym vlkom premeneným na človeka xDD)

    OdpovědětVymazat