čtvrtek 19. března 2020

LMW - kapitola 161


Kapitola 161 – Mečová formace a Umlčení svědků


„Můj junior vás varoval s dobrými a laskavými úmysly. Nevadí, že mu nejste vděční. Ale jak jste mohli začít s pokoutným útokem, co? To je prostě příliš!” Jak se Ling Xiao díval na jejich vůdce Ye Dana, celý zářil a vůbec na něm nebyl znát ani náznak strachu, i když nad ním měli početní převahu.

Když Ye Dan viděl, že se „Lin Xiao” konečně objevil, ztuhla mu krev v žilách. Ling Xiaův příchod bylo rozhodně něco, co nečekali. Předtím po něm jasně nebylo ani stopy. Ale nebyli tak vyděšení, že by okamžitě utekli, neboť měli převahu.

Navíc Ye Danova kultivace byla v řádu Hvězdy jedné hvězdičky, jenom o jednu hvězdičku méně než „Lin Xiao”. Pokud na to přijde, možná neprohrají.

Ale...

Ye Dan se ostražitě rozhlédl kolem, ale nenašel žádné stopy po někom dalším. Nemohl si pomoct a v duchu ho to trochu překvapilo.

„Lin Xiao” se v Rajské říši pohyboval jen s titěrným mágem. Mohlo by to být tak, že mu svěřili nějaký úkol? V jeho mysli byl „Lin Xiao” prvním učedníkem sekty TianXin, takže mu museli svěřit nějaký důležitý úkol. Měl by mít po boku spoustu bratrů učedníků.

Ovšem když teď ty dva viděl jen s jedním démonickým zvířetem a ani stopou po dalších učednících ze sekty TianXin, sice se cítil velmi šokovaně, ale potají si vydechl úlevou.

„Pusu máš i na prahu smrti tak nabroušenou. Jakpak se asi bude tvářit tvůj mistr a tví kolegové učedníci, když zjistí, že jsi v Rajské říši zemřel? Vážně se těším na to, až z toho udělám realitu.” Ye Dan si zlomyslně pomyslel: Všichni říkali, že Lin Xiao je génius, ale on o tom nikdy moc nepřemýšlel. Vždycky měl pocit, že byl mnohem lepší než Lin Xiao a teď byla dokonalá příležitost to dokázat.

„Tak to je příliš velká škoda!” Ling Xiao si vyslechl jeho nestoudné tlachání a se zájmem se po něm podíval.

Toto slovo „škoda” by Ye Dan možná nepochopil. Ale You XiaoMo jeho význam pochopil velmi jasně. Kdyby tu teď Ye Dan dokázal zabít Ling Xiaa a jeho, až by se to doneslo k uším Tang Fana a Kong Wena, možná by Ye Danovi ještě poděkovali.

Ale tohle byla jen jedna vrstva mezi mnoha různými významy.

Skutečným významem, který chtěl Ling Xiao vyjádřit, bylo, že byla škoda, že tak význačný talent měl takovou smůlu, že na něj dneska narazil. Brzy bude mrtvý. Nebyla to celkem škoda?

You XiaoMo měl pocit, že začínal být čím dál zvrhlejší. Když odhadoval, na co Ling Xiao myslel, myšlenky se mu vždycky obrátily abnormálním směrem.

V této chvíli Ye Dan najednou zařval: „Kolegové učedníci, zaujměte formaci!”

Ačkoli se nezdálo, že by kolem nich byl někdo v záloze, aby se vyhnul čemukoli nečekanému, chtěl využít doby, kdy ještě nikdo neobjevil, co se tu dělo. A oddělat Lin Xiaa a You XiaoMoa.

Nebylo třeba, aby to nějak rozváděl, protože ostatní učedníci jasně mysleli na to samé. Jeden po druhém vytasili zbraně a rychle obklíčili Ling Xiaa a You XiaoMoa.

Sekta QingCheng měla slavný charakteristický tah, a to mečovou formaci!

Mečová formace se odvíjela od úrovně kultivace učedníků, což vedlo k tomu, že každá měla jinou sílu. Povídalo se, že pokud by všichni byli v Duchovním řádu, výsledná formace se rovnala kultivátoru Císařského řádu.

Když se tato informace roznesla, upoutalo to pozornost nespočtu kultivátorů. Dokonce i celá sekta TianXin sebou téměř trhla strachy. Poté lidé, co se nebáli smrti, pronikli do sekty QingCheng a pokusili se tu mečovou formaci ukrást. Ale všichni selhali. Člověk si mohl velmi dobře představit, jaký osud je čekal poté, co selhali.

Ale poté se roznesly další informace.

Nebylo pochyb o tom, že mečová formace vytvořená kultivátory Duchovního řádu byla velmi hrůzostrašná. Ale ruku v ruce s tím šla celkem velká zpětná reakce.

Aby se mečová formace utvořila a nahromadila moc, musela z lidí, co formaci vytvářeli, vytáhnout obrovské množství moci. Pokud se vzalo příliš mnoho moci, ovlivnilo by to kultivaci lidí ve formaci a jejich úroveň kultivace by klesla. A proto tato mečová formace zahrnovala významné riziko, pokud tedy lidé ve formaci nebyli ochotní obětovat svou vlastní kultivaci.

A proto i když měla sekta QingCheng tuto mečovou formaci, co měla obrovskou moc, nikdy ji nevytvářeli jen tak. Navíc ta nejvyšší možná formace vyžadovala osm kultivátorů Duchovního řádu. Dokonce ani sekta QingCheng se neodvážila zbrkle přivést tolik silných bojovníků.

Ale jenom mečové formace kultivátorů Duchovního řádu by projevily takové silné vedlejší účinky. Formace o něco menší síle by pro své uživatele nebyly tak nebezpečné. A přesto se moc menší mečové formace nemohla podceňovat.

Přesně kvůli tomu si Ye Dan troufl nechat své kolegy učedníky zaujmout mečovou formaci. Přece jenom „Lin Xiao” měl sílu o jednu hvězdu vyšší než on. Rozdíl jedné hvězdy nebyl triviální. V situaci bez 100% jistoty musel člověk bojovat rychle, aby si vynutil rychlý výsledek.

Ling Xiao se už dávno doslechl o mečové formaci sekty QingCheng. Před pár měsíci ji dokonce viděl na vlastní oči – během obléhání démonů v době, kdy Luo ShuHe vedle své kolegy učedníky, aby ji dobře využili.

Po pravdě řečeno, moc mečové formace nebylo něco, čemu by se člověk mohl vysmát. Dokonce ani šlachovití démoni s hrubou kůží nebyli schopní vystát nával osmi letících mečů, co sekaly osmkrát za sekundu. Kdyby tu dneska nestál on, ale skutečný Lin Xiao, i kdyby ho nezabili, byl by vážně zraněný.

Osm učedníků sekty QingCheng včetně Ye Dana zaníceně mobilizovali duchovní moc ve svých tělech. Pod jejich kontrolou se točilo osm létajících mečů a ustavičně jim bzučely v uších.

Ačkoli učedníci ve formaci neměli rovnocennou sílu, toto byla skutečná moc mečové formace. Neměla silné nebo slabé stránky jen proto, že síla jejích členů byla jiná.

„Útok!” zařval Ye Dan znovu.

Uprostřed formace byl klid. Z Ling Xiaa nesálal ani náznak strachu, kvůli čemuž se Ye Dan cítil velmi nervózně. V duchu se odhodlal, že musí bojovat rychle, aby si vynutil rychlý výsledek.

Když se ozval jeho hlas, sedm učedníků okamžitě vyneslo své létající meče na nejvyšší frekvenci a zahájili svůj útok na Ling Xiaa.

Mečová formace sekty QingCheng se chovala jako síť nahoře a past dole. Ačkoli to bylo jenom osm létajících mečů, zdálo se, že pokrývaly všechny části mečové formace. Těch osm létajících mečů se střídalo a jeden po druhém útočilo na lidi uprostřed. Pokud ten člověk neměl velkou sílu a obranu, nedokázal by to vystát.

Létající meče ze sebe vydávaly vlnu bzučení za vlnou, ale když se měly co nevidět zabodnout do Ling Xiaa, bylo jasně slyšet cinknutí. Létající meč se ve vzduchu zarazil, jako kdyby se zabodl do něčeho velmi tvrdého. Všude kolem Ling Xiaova těla se od něj ven rozšířilo stěží zjistitelné čeření. Ačkoli se létající meče velmi rychle vrátily do svého původního stavu, všichni si toho stejně všimli.

Ye Danův výraz se náhle změnil, jako kdyby ho něco napadlo; tvářil se ještě nevzhledněji. Rychle zakřičel: „Zvyšte intenzitu útoku.”

Sedm učedníků bez váhání zvýšilo množství duchovní energie, co vlívali do létajících mečů.

V této bitvě platilo, že pokud nezemřeš ty, budu to já. Kdo by si troufal to brát zlehka!

Koutky Ling Xiaových rtů se mírně zvedly, jak strčil You XiaoMoa, kterého měl stále v náručí, k PiQiuovi pro dočasnou ochranu. Dlaní najednou vyslal nával energie k člověku s nejvyšší kultivací, k Ye Danovi. Energie z jeho dlaně Ye Dana přímo zasáhla, bylo to snadné jako rozdrtit suchý plevel a shnilé dřevo.

Ye Dan ze sebe vychrstl krev a odletěl dozadu více než deset metrů. Bez něj se mečová formace, co se soustředila kolem něj, sama rozpadla. Těch sedm učedníků také utrpělo nesnesitelný zpětný ráz, tváře jim bledly a bledly. Všichni museli utržit různé stupně vnitřních zranění.

Toto byla slabina mečové formace sekty QingCheng!

Ačkoli byla mečová formace mocná, pokud její jádro – tedy nejsilnější člověk – přišel o své postavení, celá mečová formace byla k ničemu. A nejdůležitější bylo, že mečové formace, co nebyly deaktivované normálně, vedly ke zpětnému rázu ke svým členům. Pokud byl rozdíl v silách členů formace příliš velký, zpětný ráz byl závažnější.

Ačkoli Ling Xiao viděl mečovou formaci jen jednou, velmi rychle přišel na její slabinu. A proto jednal jen proti nejsilnějšímu, Ye Danovi.

Zrovna v té chvíli se Ye Dan, co stále ležel na zemi, najednou převrátil a vyskočil. Pak si zdánlivě vzal nějakou léčivou magickou pilulku, vyskočil na svůj létající meč a prchl před svými užaslými kolegy učedníky.

Teprve když odletěl jistou vzdálenost byl z dálky slyšet jeho hlas: „Mí kolegové učedníci, přeji vám hodně štěstí. Tuhle záležitost musím nahlásit mistrovi, aby vás mohl všechny pomstít.”

Na tvářích sedmi učedníků se okamžitě objevil výraz naprosté nevíry. Nikdy by je nenapadlo, že je senior Ye Dan tak pohotově opustí a sám unikne.

„Ach...” Ling Xiao se podíval směrem, kterým Ye Dan prchl, a uchechtl se. Nikdy neměl v úmyslu nechat Ye Dana takhle odejít. Než se ho ale jal pronásledovat, každému ze sedmi opuštěných lidí uštědřil jeden úder. Teprve pak se jal Ye Dana pronásledovat.

You XiaoMo omráčeně zíral na sedm lidí, co před ním padlo mrtvých. Najednou si vzpomněl, co Ling Xiao ne tak dávno řekl.

Dobrý bože, bylo to jenom před chvílí. Vážně svá slova dodržel a vážně před ním zabil pár lidí. Před chviličkou byli stále ještě plní života a teď tu zůstalo jenom sedm mrtvol bez života.

Znovu si uvědomil, jak málo na tomto světě znamenal život!

You XiaoMo byl velmi smutný, ale také chápal, proč to tak bylo.

Pokud nezabiju já tebe, zabiješ ty mě; velmi prostá rovnice. Cesta k nesmrtelnosti nemohla být prosta krveprolití. Copak to tak nebylo i v televizi? Jako mírumilovný moderní muž měl pocit, že jeho schopnost adaptace byla celkem silná.

You XiaoMo vzhlédl k obloze a povzdechl si. Pak pohled přesunul k magickým brašnám u pasu mrtvol. Pokud by si je nevzal on, přece jen by si je vzali ostatní. Než aby z toho nechal těžit ostatní, nebylo by lepší, aby... z toho těžil on?

Než Ling Xiao dorazil s Ye Danovou magickou brašnou, You XiaoMo už do čista vykuchal magické brašny sedmi mrtvol. Všechny věci byly rozložené na trávě a on je zrovna kategorizoval.

Ling Xiao si nemohl pomoct a zarazil se s podivným výrazem na tváři.
--------------------------------------------


~ Tomu se říká silná schopnost adaptace. Stal se svědkem masakru a okamžitě se dal na drancování! ~



Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

4 komentáře:

  1. Ahoj,
    je to skvělý svět, úžasně popsaný. Moc se mi to líbí, i když tady se mi ta změna osobnosti moc nelíbí, ale rozhodně kvůli tomu to nepřestanu číst, naopak. Moc děkuju za překlad. Těším se na další dílky a doufám, že v tom budeš pokračovat.
    Chci se optat, neměla bys zájem o korektora? Jsem jen amater, ale někdy autor a překladatel nevidí své chyby. Uff tohle je strašně těžké, chtěla jsem to napsat na tvůj email, ale neobjevila jsem ho, tak klidně to můžeš smazat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud někde uvidíš nějakou nehoráznost, prosím, napiš do komentářů. ^_^

      Vymazat
  2. No kdybys měla zájem - můj email amater.povidky@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Ty tvé komentáře pod čarou jsou nejlepší 😂😂

    OdpovědětVymazat