pondělí 2. března 2020

LMW - kapitola 158


Kapitola 158 – Výměna a přesun


You XiaoMo otočil hlavu a spatřil, jak Tang Fan a Luo ChengYuan společně vycházeli z Démonické pláně deseti tisíc krajt.

Jakmile vyšli, okamžitě je obklopili přihlížející. Pár z nich natáhlo krk, aby se podívali do dálky. Chtěli vědět, jestli se díra v bariéře stabilizovala. Záležitosti ohledně Rajské říše byly přece jenom něco, co zajímalo všechny.

Promluvit měl Tang Fan a gestem všechny utišil.

Co se týkalo Luo ChengYuana, tvář měl celkem abnormálně bledou. Nebylo jasné, jestli to bylo tím, že uvnitř narazil na nějaké potíže nebo že byl od samého začátku zraněný. Luo ShuHe, co stál stranou, rychle přišel k němu a pomohl mu odstoupit stranou. Jelikož se pozornost všech upírala na Tang Fana, velmi málo lidí si všimlo jejich počínání.

Tang Fan se kradmo podíval po Luo ChengYuanových zádech s celkem hlubokým výrazem. Ostatní to nevěděli, ale on věděl jasně, že teď nebyl ten správný čas vyložit své karty na stůl.

„Všichni se ztište. Bariéra je stabilizovaná, ale naráz se může přemístit jen deset lidí. Teď vytáhněte své kameny na záchranu života a následujte mě a velmistra Lua do Démonické pláně deseti tisíc krajt. Pamatujte, že nemáte šaškovat, jinak ponesete následky vlastního počínání.”

Když tohle řekl, pár sil začalo vytvářet skupiny, deset lidí na jeden kámen záchrany života.

Ty takzvané kameny na záchranu života byl druh kamene vyrobený z bílého křišťálu. Tento druh kamene mohl vytvořit ochrannou zónu o průměru různé velikosti v závislosti na velikosti kamene. Dal se použít na odražení jedovatého plynu. Nebylo to nic vzácného, ale jelikož se dal použít jenom jednou a jelikož byly obvykle velké jen asi jako pěst, účinkoval jenom hodinu. Kvůli tomu to rozhodně nebylo levné.

You XiaoMo neměl kámen na záchranu života, ale Ling Xiao ano.

Ling Xiao se už na to dávno přeptal, ale jeho kámen na záchranu života mu dal Tang Fan. A dal mu ho mnohem dříve.

Z Pozemské hory přišlo jenom osm lidí. Kdyby se k tomu přidal You XiaoMo a Ling Xiao, bylo by to tak akorát, ale Kong Wen na You XiaoMoa nezavolal. Místo toho svolal Fang ChenYuea a ostatní, pak vytáhl kámen na záchranu života a následoval za Tang Fanovou skupinou do Démonické pláně.

You XiaoMo také nečekal, že by jej Kong Wen zahrnul k sobě do skupiny.

Když odešli, Ling Xiao strčil You XiaoMoa do ramene a celý rozzářený řekl: „Juniore, taky pojďme.”

V jedné ruce pořád držel kámen na záchranu života.

Ten jeho nebyl malý a mohl vydržet zhruba dvě hodiny. Tehdy ho Tang Fan vybral přímo pro něj. Kdyby Tang Fan věděl, že to dopadne takhle, pravděpodobně by mu nedal tak velký kámen na záchranu života.

Bylo to přesně tak, jak se říkalo: člověk myslí, ale Bůh koná!

Dva lidí, co používali tak velký kámen na záchranu života, jevilo se to velmi marnotratně. A tak to upoutalo celkem dost pozornosti.

Bylo tam deset nezávislých kultivátorů, ale jejich kámen byl poloviční než ten Ling Xiaův. Pravděpodobně nebude účinkovat ani hodinu. A navíc jelikož od začátku až do konce nevynaložili žádné úsilí, pravděpodobně budou poslední, kdo vstoupí.

Náhodou kráčeli vedle You XiaoMoa a Ling Xiaa. Dívali se na ty dva, co používali jeden kámen, s nekonečnou žárlivostí a závistí.

You XiaoMo přehlédl okolí a náhodou je spatřil. Když viděl deset dospělých mužů mačkat se kolem jednoho kamene a někteří z nich se na něj dokonce dívali se záští, najednou mu bylo trapně.

Ling Xiao tuto scénu viděl a koutek úst se mu zvedl, jak promluvil na nezávislého kultivátora, co držel kámen na záchranu: „Můžu si s tebou vyměnit tento kámen, pokud mi řekneš o situaci v Rajské říši. Co ty na to?”

Jakmile domluvil, ten člověk si okamžitě vyměnil pohled s ostatními, jako kdyby je velmi překvapilo, že ta slova řekl.

You XiaoMoa to také velmi překvapilo. Tak moc, že zvedl hlavu a překvapeně se na Ling Xiaa podíval. Ten hlavu sklonil a mrkl na něj.

Ačkoli lidé, co bezdůvodně projevili laskavost, mohli mít pokoutné motivy, Ling Xiao to vysvětlil velmi jasně. Pokud chcete přijít, musíte poskytnout informace. Tohle rozehnalo polovinu pochyb v jejich nitru. Navíc Ling Xiao byl člověk ze sekty TianXin a pravděpodobně by je před tolika lidmi neoklamal.

S touhle myšlenkou se ten muž podíval po ostatních, jestli souhlasí, a pak si s Ling Xiaem vyměnil kámen na záchranu. Když měl ten nezávislý kultivátor kámen v ruce, cítil v něm tu širou energii a teď už se nemuseli bát, že jim to nebude stačit.

Ačkoli pár z nich bylo v Duchovním řádu, takže se nemuseli bát, že se otráví, až energie dojde, ale stejně by to možná ovlivnilo jejich sílu. A tím by to pro ně v Rajské říši bylo nebezpečnější. A proto byli ochotní směnit pár informací za kámen na záchranu života.

Poté začal ten nezávislý kultivátor zmiňovat všechny informace, co měl. Něco z toho byly osobní zkušenosti jiných, zatímco něco byly informace, co získal, když se poptal ostatních. Když se to všechno shrnulo, Ling Xiao vlastně získal celkem dost užitečných informací.

You XiaoMo nečekal, že to bude takové. Měl pocit, že by se měl před Ling Xiaem v údivu vrhnout na zem, a díval se na něj s úctou lesknoucí se v očích.

Velmi rychle se dostali na místo s trhlinou v bariéře.

Nacházela se v temné strži, co byla plná hutného negativního vzduchu, co pronikal přímo kůží. Ti se slabší kultivací si nemohli pomoct a zachvěli se. Viděli, jak několik Zlých nebeských krajt, jejichž duchovní vědomí se ještě neprobudilo, kroužilo kolem v lese. Při pohledu na ně se některým zachvělo srdce. Tohle bylo to, čemu se říkalo démonické zvíře 9. řádu. Ale ať už to bylo jakékoli pokušení, nikdo je nešel chytit.

Bariéra byla nad vstupem do rokle a rozkládala se tam malá teleportační formace vykládaná krystaly. Tuto teleportační formaci společným úsilím vytvořili Tang Fan a Luo ChengYuan a jelikož neměli dostatek času, aby položili formaci pro padesát lidí, prostě udělali malou formaci.

V teleportační formaci byly nakreslené pravidelné vzorce, co vytvářely oblasti, kam se vešlo zhruba deset lidí. Kolem vzorce bylo v pravidelných intervalech rozložených pět energetických kamenů velikosti pěsti.

Tang Fan stál před teleportační formací, otočil se a na všechny promluvil vážným tónem: „Než začneme s teleportací, chci něco ujasnit. Otvor v bariéře Rajské říše zůstane otevřený maximálně jeden měsíc. Za měsíc se sám uzavře. Pokud uvnitř nechcete zůstat navždy, musíte se do měsíce vrátit k místu teleportace. Teď začneme s teleportací.”

I kdyby to Tang Fan neřekl, všichni to už věděli. Byla to jen otázka formality, nic víc.

Jelikož úsilí vynaložili Tang Fan a Luo ChengYuan, jako první se měli přenést učedníci z těchto dvou sekt. První várka byla ze sekty TianXin a sekty QingCheng, pět od každé.

Všichni si mysleli, že Tang Fan jako prvního pošle Ling Xiaa, ale nečekaně si zavolal Xiao Longova učedníka Lei Jua a dva další spolu s Tang YunQi a dalším mágem. Jelikož mágové neměli bojové schopnosti, museli jít společně s kultivátory.

Pár mazaných lidí tuto scénu spatřilo a v očích jim problýsklo překvapení, jako kdyby na něco přišli.

Na straně sekty QingCheng s Luo ShuHem v čele nebylo žádné překvapení. Také s sebou vzal dva mladé mágy. Aby mohli být v jeho skupině, museli to být nadaní mágové.

Lidé, co šli prvně, si mohli vybrat, jestli na druhé straně počkají nebo vyrazí lovit poklady. Lidé ze stejné sekty si povětšinou vyberou vyrazit napřed, neboť lidé, co vejdou jako první, mohli být prvními lidmi, co najdou úžasný poklad. Byla to celkem dobrá příležitost, takže se obvykle prvně přemisťovali lidé s působivou silou.

Lei Juova síla byla přijatelná, ale v porovnání s Ling Xiaem celkem pokulhávala. Hodně lidí si myslelo, že to bude Ling Xiao.

Tang YunQi si to také myslela. Když slyšela, že její táta vlastně nezavolal jméno bratra Xiaa, její krásná očka se doširoka otevřela. Skřípala zuby, ale nakonec stejně nic neřekla, protože věděla, že její táta nebude souhlasit.

Lei Ju stál v teleportační formaci a arogantně se díval na Ling Xiaa. Oči měl plné provokace.

Ale Ling Xiao se na něj prostě nedíval. Nakláněl hlavu, jako kdyby se dobře bavil s pár nezávislými kultivátory. Neprojevil ani nejmenší náznak nespokojenosti, že nebyl v první skupině. Jako kdyby nezáleželo, kdy se přemístí.

Lei Ju ovládl hněv, co mu měl vypuknout z očí. Pevně sevřel pěsti a v duchu přísahal, že přijde den, kdy 'Lin Xiaa' ztrapní, kdy mu dá okusit, že to on byl nejvýznačnějším učedníkem sekty TianXin.

Tang Fan a Luo ChengYuan se střídali v aktivování teleportační formace. Lei Jua, Luo ShuHea a ostatní to velmi rychle poslalo na druhou stranu.

Konečně byla řada na Ling Xiaovi s druhou várkou. Tang Fan zavolal Ling Xiaa, pravděpodobně to bylo tím, že nebylo dobré být příliš očividný. Ale nezavolal You XiaoMovo jméno.

Ling Xiaa to nepřekvapilo. Prostě táhl You XiaoMoa s sebou.

„Mistře, dovol juniorovi jít se mnou. Přece jen jsem to byl já, kdo ho sem přivedl. I mistr Kong řekl, že budu zodpovědný za jeho bezpečí.” Ling Xiao stál před Tang Fanem a jak mluvil, široce se usmíval, jako kdyby ho ani v nejmenším netrápilo, že Tang Fan nebude souhlasit.

Tang Fan mírně přimhouřil oči a podíval se po nich nečitelným pohledem. Zlehka řekl: „Jelikož to jsou slova tvého mistra Konga, prostě jdi dovnitř.”

„Děkuju, mistře!” Vypadalo to, že Ling Xiao si nebyl vědom jeho nespokojeného výrazu. Přikývl a odpověděl mu a pak vzal You XiaoMoa s sebou do teleportační formace.

Během teleportace You XiaoMo zahlédl Kong Wenův pochmurný výraz. Že ho Ling Xiao použil jako výmluvu, tento mistr byl pravděpodobně ještě víc nespokojený.

Ale kdyby to tak neřekl, Tang Fan by s tím tak rychle nesouhlasil. Možná by dokonce vybuchl a zakázal jim vstoupit. Nebylo to tak, že už k něčemu takovému dřív nedošlo. Slyšel o tom mluvit seniora Yanga a povídalo se, že se to stalo jednou kdysi dávno.

Problýsklo bílé světlo a přenášení lidé okamžitě zmizeli. Bariéra nad jejich hlavami se ještě jednou zachvěla.
--------------------------------------------


~ Příště se konečně dostaneme do Rajské říše a zároveň to je poslední kapitola v 2. knize! ~


Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

Žádné komentáře:

Okomentovat