pondělí 23. března 2020

LMW - kapitola 162


Kapitola 162 – K činu


You XiaoMo si nevšiml, že byl Ling Xiao zpět; dřepěl na zemi a tvářil se lítostně.

Zdálo se, že těch sedm učedníků nemělo v sektě QingCheng moc vysoké postavení, neboť v těch sedmi magických brašnách nebylo moc užitečných věcí.

A jelikož to navíc byli kultivátoři, věci v jejich magických brašnách byly všechno bojové techniky, zbraně a magické pilulky nízkého řádu k jejich vlastnímu použití. Co se týkalo magických bylin, neviděl ani jednu. Jedinou útěchou bylo, že v každé z těch sedmi magických brašen bylo od 100 ke 200 tisíc zlatých.

You XiaoMo to zhruba spočítal. Celkem ukořistil zhruba 1,02 milionu.

Ling Xiao se díval na tu scénu, kdy You XiaoMo házel na hromadu stranou bojové techniky a ostatní věci, co mu nebyly k užitku. Pak se šťastným úsměvem zvedl magickou brašnu. Ling Xiao si myslel, že bude vyděšený, a tak sem přispěchal co možná nejrychleji, jen co Ye Dana zabil.

Ale když se teď na to díval, jeho starosti byly prostě plané. You XiaoMova schopnost přizpůsobit se mrtvým tělům byla ještě silnější, než si představoval.

You XiaoMo se otočil a spatřil Ling Xiaa, co za ním stál a díval se na něj se škádlivým výrazem. Zdálo se, že měl pohled upřený na magickou brašnu v Ling Xiaově ruce. Rychle strčil všechny věci za sebe a rozpačitě změnil téma: „Seniore Lingu. Postaral ses o toho Ye Dana?”

„Postaral. Taky jsem přinesl jeho magickou brašnu.” Jak Ling Xiao mluvil, celý zářil. Jak mohl nevědět, co si myslel? Ledabyle tou magickou brašnou pohazoval a předstíral, že neviděl ten dychtivý pohled v You XiaoMových očích, co mu téměř zeleně zářily hamižností.

You XiaoMo očima následoval magickou brašnu, co létala nahoru a dolů. Téměř slintal.

Ye Dan měl v sektě vyšší postavení než těch sedm učedníků a také byl přímým učedníkem Luo ChengYuana. V jeho magické brašně byly dobré věci. Ale jak se díval na Ling Xiaovo chování, bude trochu problematické se k této magické brašně dostat.

You XiaoMo to chvíli zvažoval a pak shromáždil všechny magické pilulky ze sedmi magických brašen. Nebylo tam mnoho magických pilulek středního řádu, jenom dvanáct, a všechny byly 4. nebo 5. řádu. Žádné magické pilulky 6. řádu. Byly tam tři nádoby magických pilulek nízkého řádu. Ale v každé nádobě bylo méně než padesát pilulek. Těch sedm lidí se v sektě QingCheng mělo jasně uboze.

Pak ze své vlastní magické brašny vylovil pár nádob magických pilulek a vtíravě to všechno donesl Ling Xiaovi. „Seniore Lingu, tohle jsou magické pilulky, co tak rád jíš. Všechny ti je dám.”

Ling Xiao pozvedl obočí, ale nevzal si všechny magické pilulky. Velmi rychle vybral pár nádob a odhodil je stranou, zatímco You XiaoMo šokovaně přihlížel. Těch pár nádob byly přesně ty, co You XiaoMo sebral od sedmi mrtvol.

You XiaoMo: „...” Co to kruci. Když se ti nelíbí, nemůžeš je jen tak vyhodit. Bylo tam 12 magických pilulek středního řádu. Všechno to byly peníze. Peníze! Peníze, ach! Dají se prodat za 100 až 200 tisíc!

You XiaoMo rychle běžel ty magické pilulky sebrat.

Ling Xiao ignoroval jeho obviňující pohled a řekl upjatě: „Jím jenom pilulky, co vyrobíš ty.”

You XiaoMo na něj zahlížel, ale jeho hněv se brzy rozplynul. Už odhadl, že to tak bude.

Ling Xiao ho přestal škádlit a s úsměvem mu tu magickou brašnu hodil. „Uvnitř je i Páchnoucí tráva a její semínka...”

Protože to příliš zapáchalo, nacpal dovnitř i magické byliny a semínka.

„Blergh...” Než vůbec domluvil, You XiaoMo se už pozvracel.

Ling Xiao neměl slov.

Když se vyzvracel, vetchý You XiaoMo se na něj se záští podíval. Nemohl to říct dřív? Takhle ho nechat se udusit Páchnoucí trávou. Jelikož na Páchnoucí trávu ještě nikdy nenarazil, nevěděl, jak moc páchla. Takže když měl pod nosem najednou takové množství, vážně se mu z toho chtělo zvracet.

Ling Xiao se na něj nevinně podíval. Už ho varoval. Kdo mohl vědět, že bude jednat tak rychle?

Teď nebyl čas na rozdělování kořisti. Nevadilo mu, že by na něj přišli ostatní. V nejhorším případě by je prostě zabil – ale věděl, že You XiaoMo by z toho neměl radost.

Ani You XiaoMo nechtěl hned tady zkoumat obsah Ye Danovy magické brašny. Tohle bylo místo činu. Pokud by na ně přišli ostatní, nepochyboval o tom, že by je Ling Xiao umlčel tím, že by je odpravil.

Takže poté, co to You XiaoMo všechno spěšně odklidil, odešli s Ling Xiaem ze Zelené horské rokle. PiQiu nebyl ochoten vrátit se do dimenze, a tak zaostával daleko za nimi.

Půl hodiny poté, co odešli, se k Zelené horské rokli dostalo pár lidí. Jak se dalo čekat, našli sedm mrtvol. Tito lidé také objevili Ye Dana, kterého Ling Xiao zabil.

„Kdo to je?” přemýšlel jeden z nich nahlas.

„Učedník Luo ChengYuana ze sekty QingCheng jménem Ye Dan. Jeho kultivace je řád hvězdy jedna hvězda,” odpověděl mu hned druhý.

„Haha. Tak rychle a bojovník řádu hvězdy je mrtvý. Dokážeš zjistit, kdo to udělal? Jakoupak má sílu?” Ta osoba se najednou podivně zasmála, zdálo se, že se velmi zajímala o člověka, co zabil Ye Dana.

„Ne,” odpověděl druhý rozhodně.

Když ta osoba zaslechla tuto odpověď, rty se mu doširoka roztáhly a odhalily strašlivě bílé zuby. „V tom případě tu nech věci, co jsme získali od lidí ze sekty TianXin, co jsme zabili. Hoď vinu na sektu TianXin.”

„Rozumím!” Po tomto souhlasu těch pár lidí znovu zmizelo. Kde původně bylo jen sedm mrtvol učedníků ze sekty QingCheng, tam nyní byla i Ye Danova mrtvola. V ruce měl magickou brašnu a uvnitř bylo vyšité slovo Xin: značka, co používala jenom sekta TianXin.

Vypadalo to jako velmi chabý pokus o podstrčení kradeného, ale v Rajské říši to fungovalo.

Zároveň na celkem dost místech v Rajské říši docházelo ke krvavým masakrům. Na tomto místě byl každý zkoušen. Nepřátelství mezi sektami; kamarádství v rámci sekty; nedostatek lidskosti nebo ztráta lidskosti; lidé umírali jeden po druhém; ačkoli někteří měli větší štěstí, tahle situace bude trvat celý měsíc.

A zpět k Ling Xiaovi a You XiaoMovi. Ti dva mířili k Nefritové duchovní jeskyni, co byla vyznačená na mapě.

Nefritová duchovní jeskyně byla v Rajské říši celkem známá, neboť tam bylo spoustu magických bylin středního řádu. Také to bylo jedno z míst, kde bylo nejvíce démonických zvířat středního řádu. Pokud lidé neměli žádný jiný cíl, většina se rozhodla jít do Nefritové duchovní jeskyně.

Ale cesta k Nefritové duchovní jeskyni byla kostrbatá a nebezpečná. Člověk mohl snadno narazit na různá démonická zvířata, co se přesouvala ve smečkách, jako Černé vrány, na které už narazili. Ačkoli byla jejich síla nízká, kvůli svému počtu bylo těžké se s nimi vypořádat. A proto se zdálo nemožné dorazit do Nefritové duchovní jeskyně, aniž by narazili na nějaké těžkosti.

Ale s mapou to nebylo to samé. Když se člověk spoléhal na mapu, mohl se účinně vyhnout doupatům démonických zvířat a najít si nejrychlejší a nejpříhodnější cestu k Nefritové duchovní jeskyni.

Ale protože ta mapa byla nekompletní, občas narazili na území démonických zvířat, co žila ve smečkách. Něco takového bylo mnohem méně častější než u ostatních. A také nemuseli čelit příliš mnoho nebezpečí.

Sbírání magických bylin a semen měl na starosti Ling Xiao a dokázali odejít z místa dřív, než poplašili démonická zvířata.

Tohle všechno bylo samozřejmě jen to, co si myslel You XiaoMo. Ling Xiao ho s sebou nevzal, takže to neviděl na vlastní oči. Kdyby to viděl, pravděpodobně by si to už nemyslel, protože soudě podle Ling Xiaovy povahy prostě nebyl ten typ, co se přesouvá pokoutně a obezřetně.

A navíc nebyl mág, takže neměl jak použít duševní sílu jako You XiaoMo, aby magické byliny vykopal. A proto prostě vykopal malý drn kolem magických bylin včetně hlíny a pak to všechno vložil do své dimenze. Ale pokud měla magická bylina pustit semena, prostě sebral semena.

Tak očividné počínání by démonická zvířata poplašilo. Ale pokaždé, když Ling Xiao někam přišel, prostě uvolnil zastrašující auru. Tím démonická zvířata vyděsil, kvůli čemuž všechna démonická zvířata padla na zem a klepala se strachy. Ani nemluvě o nějakém vzdorování.

Ale PiQiu po cestě nadělal nějaké problémy.

Aristokratický vlk měl v povaze zabíjet a PiQiu nebyl žádnou výjimkou.

V důsledku čehož jelikož byl příliš vzrušený, omylem vyprovokoval roj Zádušních včel. V té době byl Ling Xiao náhodou pryč, když sbíral magické byliny pro You XiaoMoa. Naštěstí se vrátil včas, jinak by ho pobodaly Zádušní včely.

Tyto včely byly druhem démonického zvířete nízkého řádu. Jenom jedna nebyla silná, ale pokud se ukázalo deset tisíc najednou, dokonce i bojovníkovi řádu Měsíce by krev vysály úplně dosucha. Kromě toho měly žihadlo pokryté nesmírně účinným paralyzujícím anestetikem. Pokud člověka pobodaly, dotyčný přišel o veškerou schopnost pohybu. Jako demonstraci se dal použít PiQiu, kterého bodly.

Kdyby se Ling Xiao nevrátil včas, PiQiu by se proměnil na vypuštěný balón.

Poté PiQiu přišel o veškerou schopnost pohybu a You XiaoMo ho dočasně dal zpět do dimenze.

Jak se po cestě zastavovali, Ling Xiao pro You XiaoMoa vykopal celkem dost vzácných magických bylin. Ale většina z nich byla nízkého řádu a jen velmi málo bylo středního řádu. Než se dostali k Nefritové duchovní jeskyni, uplynuly už dva dny.

Jakmile přistáli, upoutalo je řinčení mečů.

Ten zvuk přicházel odněkud před nimi.

Po cestě k Nefritové duchovní jeskyni se rozkládalo obrovské jezero a jediný způsob, jak se k jeskyni dostat, bylo přeletět přes jezero. Zrovna teď se zdálo, že před jezerem byla skupina lidí.

Jak se dívali do dálky, vyměňovaly si tam údery dvě skupiny.

A jak tomu štěstí chtělo, Ling Xiao a You XiaoMo ty dvě skupiny poznávali.

Ta skupina nalevo byla oděná v zelených róbách. Na zádech róby byla otištěná značka jedinečná pro sektu TianXin. Vůdcem s vážnou tváří byl starší Shi. Lidé na opačné straně byli ze sekty QingCheng, ale nebyl to Luo ShuHe, ale starší druhé generace s kultivací řádu Hvězdy sedm hvězd.

Ale celková síla lidí ze sekty QingCheng byla trochu vyšší než u lidí ze sekty TianXin, neboť měli ještě jednoho staršího druhé generace v řádu Hvězdy tří hvězd. Takhle řečeno, kdyby se pustili do boje, sekta TianXin měla jenom staršího Shi, bojovníka řádu Hvězdy. Pokud by nedokázal zastavit útoky od dvou bojovníků řádu Hvězdy, učedníci ze sekty TianXin se z toho živí nedostanou.

Proto se starší Shi tvářil tak nevzhledně. Ze všech lidí, na které mohli narazit, prostě museli naběhnout zrovna na nejsilnější skupinu ze sekty QingCheng. Ling Xiao neměl v úmyslu starat se o život a smrt staršího Shi a ostatních, ale You XiaoMo by mu to nedovolil, protože tam dole byl i Fang ChenYue.

Fang ChenYue neměl žádné bojové schopnosti. Pokud by starší Shi padl, byl by první, koho by zabili, neboť měl velký talent. Byl mezi pěti nejlepšími z Magické divize. Dokonce i lidé ze sekty QingCheng se o něm doslechli. Museli ho jen zabít a sekta TianXin by přišla o budoucího mága vysokého řádu.

Starší Shi to také jasně věděl, takže poslal dva učedníky značné síly, aby jej ochránili.

„Seniore Lingu, co teď budeme dělat?” You XiaoMo urgentně tahal Ling Xiaa za paži.

Ačkoli nechápal bojovou strategii, viděl, že sekta TianXin byla tak nějak v nevýhodě. Zvlášť když viděl, jak starší Shi krok za krokem ustupoval a pár učedníků ze sekty QingCheng se víc a víc přibližovalo k prvnímu seniorovi.

„Pšt!” Ling Xiao mu naznačil, aby přestal panikařit, a ze země zvedl oblázek.

Ten oblázek byl velký zhruba jako půl palce. Ling Xiao ho sevřel mezi dvěma prsty a zlehka jej rozdrtil na dva malé kousky. Stlačil je konečky prstů a ty dva titěrné střípky svižně vyletěly a vystřelily dvěma různými směry.

Jeden kousek zasáhl učedníka ze sekty QingCheng, co hodlal zabít Fang ChenYuea, zatímco druhý vystřelil ke staršímu ze sekty QingCheng, co měl nejvyšší kultivaci.

Kvůli tomu pokoutnému útoku, co přišel jako blesk z čistého nebe, starší zbledl úděsem. Odklonil útok staršího Shi, ale nedokázal zastavit ten malý oblázek. Po zásahu se mu duchovní energie v meridiánech vzedmula v chaosu, kvůli čemuž ostře vyplivl krev. Jakmile prověřil stav svého těla, zjistil, že už utrpěl vnitřní zranění. Což ho nesmírně šokovalo.

Ačkoli si starší Shi nebyl jistý, co se stalo, zareagoval velmi rychle. Okamžitě se chopil příležitosti a soustředil veškerou svou palebnou sílu na druhého staršího, jehož síla byla mnohem menší než jeho. Kvůli tomu, že rozdíl v silách byl o tolik velký, meč staršího Shi velmi rychle probodl srdce toho druhého staršího.

První starší zjistil, že někdo sektě TianXin potají pomáhal a navíc se nezdálo, že by síla toho člověka byla malá. V nesmírném šoku spěšně rozkázal svým juniorům, aby se stáhli.

Starší Shi je nepronásledoval, aby se pokoušel o vítězství. Jak odrážel dva starší, duchovní energie v jeho těle byla skoro vyčerpaná. Navíc si také uvědomil, že jim někdo potají pomáhal. Nevěděl, co měl ten člověk v úmyslu, takže nemohl zbrkle odejít.

„Starší, děkuji za pomoc. Mohl by ses prosím ukázat, aby ti mé pokorné já mohlo nabídnout své díky?” Starší Shi si byl jistý, že ta osoba nebyla ze sekty TianXin. Jinak by se už ukázal. Navíc se zdálo, že ta osoba měla značnou sílu. Dokázal jen s pomocí oblázku způsobit staršímu ze sekty QingCheng vnitřní zranění. Bylo jasné, že síla té osoby se vyrovnala té jejich. Pokud by se jim podařilo se s tou osobou spřátelit, následující putování by šlo mnohem víc hladce.

Jelikož Rajská říše měla své omezení ohledně úrovně kultivace, nedomnívali se, že by to mohl být bojovník ještě vyšší kultivace.

Ling Xiao mu nevěnoval pozornost, neboť momentálně rukou zakrýval You XiaoMovi ústa.
--------------------------------------------


~ Jaképak by bylo jeho překvapení, kdyby věděl, že to je rádoby Lin Xiao! ~

~ Rajská říše je velmi drsné místo - nebo spíš lidé uvnitř ztrácejí veškeré zábrany - a v takovém duchu to bude i dál pokračovat. ~




Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

1 komentář: