čtvrtek 5. března 2020

LMW - kapitola 159


Kapitola 159 – Zvykneš si na to


Ten pocit beztíže trval jenom chvilku. V době, kdy pod nohama znovu pocítili pevnou půdu, jim nos zaplavila mdlá vůně zelené trávy spolu s hustou, patrnou duchovní energií.

You XiaoMo otevřel oči a zjistil, že stáli na velmi široké kruhové kamenné plošině. Ta kamenná plošina byla zhruba poloviční než veřejné náměstí na Pozemské hoře a byla vyrobená z neznámého druhu kamene. Na povrchu měla nakreslené podivné vzorce, co byly podobné teleportační formaci, co je sem poslala.

Když se rozhlédl všemi směry, všude byla bílá mlha. Tato bílá mlha byla jen kolem kamenné plošiny, obkružovala ji, zahrazovala jim zorné pole a byli kvůli ní naprosto dezorientovaní.

Ling Xiao byl naštěstí dostatečně chytrý, aby kámen na záchranu života směnil s nezávislými kultivátory za informace o Rajské říši. A tak věděli, že se po přesunu stane něco takového.

You XiaoMo se rozhlédl na všechny strany a viděl, že po skupině lidí, co se přenesla před nimi, nebylo ani stopy.

Ling Xiao našel tajný signál vyhrazený sektě TianXin, co po sobě nechal Lei Ju a ostatní a co ukazoval na jihozápad. To znamenalo, že jich pět už mířilo jihozápadním směrem.

Co se týkalo sekty QingCheng, nenašel žádný znak tajného signálu nebo něco podobného. Luo ShuHe jasně neměl v plánu dávat ostatním vědět, kterým směrem šli.

Jak zkoumali situaci, přeneslo to další várku lidí.

Pár učedníků ze sekty TianXin zahlédlo Ling Xiaa, takže neodešli okamžitě. Tváře se jim rozzářily, jak z vlastní iniciativy kráčeli k němu. Naopak učedníci ze sekty QingCheng spolu chvíli diskutovali, než se rozhodli jít určitým směrem.

Ling Xiao si všiml, že zamířili na jih, což nebylo tak daleko od jihozápadního směru.

Pak to přeneslo dalších pár várek. Kromě lidí z dvou hlavních sekt tu byla i sekta XingLuo a ostatní čtyři síly.

Jelikož sekta XingLuo tentokrát nevyvinula žádné úsilí, dostalo se jim stejného zacházení jako lidem ze sekty XiaoYao a ostatním třem silám. Tyto síly a nezávislí kultivátoři vytvořili pět skupin a každá skupina mohla při každé várce poslat dva lidi.

Mezi těmi lidmi You XiaoMo poznával jenom tři. Byl to Ding Shi ze sekty XingLuo, Mu Yao ze sekty XiaoYao a Mu YunTian ze sekty JiLe. Ale protože tehdy měli on a Ling Xiao upravené vzezření, ti tři lidé je nepoznali.

Jak čas plynul, počet přenesených lidí se postupně zvyšoval. Ale počet lidí na kamenné plošině se nezvyšoval. Všechny síly se bály, že jim dříve přenesení lidé vyfouknou všechny magické byliny a démonická zvířata, a tak když si vytvořili svoje skupiny, odspěchali konkrétním směrem.

Přicházeli a odcházeli, až to přeneslo všechny lidi. Ale Ling Xiao a You XiaoMo stále ještě neodešli z kamenné plošiny.

Navenek měl Ling Xiao sílu řádu Hvězdy dvou hvězd, ale mezi lidmi ze sekty TianXin nebyl tím nejstarším. Ve skutečnosti nad ním byli dva starší řádu Hvězdy sedmi hvězd a pro tuto misi bylo na nich, aby lidi vysílali.

Když ostatní lidé odešli, jeden z nich, starší Shi najednou promluvil: „Ling Xiao, když ses přenesl, viděl jsi, kterým směrem šel Luo ShuHe?”

Ling Xiao potřásl hlavou a odpověděl záporně: „Ne.”

Luo ShuHe nebyl hloupý, zvlášť když sekta QingCheng ukradla sektě TianXin recept na magickou pilulku 9. řádu. Ačkoli možná nebylo prozíravé jim tu masku strhnout na veřejnosti, to samé neplatilo v Rajské říši. Bylo tu všemožné nebezpečí a život a smrt a osud člověka ležel ve vlastních rukách. I kdyby sekta TianXin poslala lidi, aby je zabili, až by se vrátili, pravděpodobně by je nikdo nepodezíral.

Ale jelikož na tohle pomyslela sekta TianXin, nebylo možné, aby na to nepomyslel ten mazaný starý lišák Luo ChengYuan. Museli si předem připravit nějaká opatření. A tak i kdyby to Ling Xiao viděl, možná ve skutečnosti nevyrazili tím směrem. Přece jenom neviděli, co se dělo mimo kamennou plošinu.

Starší Shi se podíval na ostatní učedníky a ti také zakroutili hlavami, což značilo, že to neviděli.

Tato odpověď neunikla Ling Xiaově pozornosti. Ale úsměv, co mu hrál v koutcích úst, ani v nejmenším nezakolísal. Spíš se ještě víc rozzářil.

Starší Shi to z osmi až devíti možností dělal proto, že už ho Tang Fan varoval. Jinak by se neptal ostatních učedníků, když už on řekl ne. Jasně jeho slovům nevěřil.

„Jelikož nemáme jak vědět, přesně kterým směrem se Luo ShuHe vydal, rozdělíme se teď do čtyř skupin a zamíříme čtyřmi různými směry. Já a starší Wang povedeme každý šest lidí. Huan Jie a Tai ShiYu povedou deset lidí na jih a západ. Lin Xiao, ty vezmeš zbytek na sever. Má někdo nějaké námitky?” Starší Shi se na všechny podíval a pak pohledem spočinul na Ling Xiaovi.

Ling Xiao se usmál a řekl: „Starší Shi, dobře jsi to vymyslel. Zařiďme se podle toho.”

Starší Shi přikývl a pak je začal rozdělovat. Jelikož Huan Jie a Tai ShiYu měli menší sílu než Ling Xiao, starší Shi jim přidělil nejsilnější učedníky. V důsledku čehož když skončil a zbývající učedníci šli k Ling Xiaovi, síla byla rozdělená nevyrovnaně. Učedníci s Ling Xiaem byli řádu Slunce a níže a měl jenom jednoho učedníka řádu Měsíce. A navíc měl o čtyři lidi méně než Huan Jie a Tai ShiYu.

Když se do toho započítal You XiaoMo a Ling Xiao, v jejich skupině bylo sedm lidí; pět kultivátorů a dva mágové. Tím druhým mágem byl mág 3. řádu, učedník z Létající hory. Co se týkalo Fang ChenYuea a Fu ZiLina, ty si rozebrali starší Shi a starší Wang v tomto pořadí.

Fang ChenYue chtěl jít spolu s You XiaoMoem, ale jelikož byl jenom učedník třetí generace, neměl jak namítat proti rozhodnutí staršího Shi. Než odešel, mohl akorát Ling Xiaa nabádat, aby se o You XiaoMoa dobře staral.

Co se týkalo rozpačitého Fu ZiLina, věnoval Ling Xiaovi varovný pohled, než se vydal za starším Wangem.

Když Huan Jie a Tai ShiYu odešli se svými skupinami lidí, na kamenné plošině zůstala jenom Ling Xiaova skupina. Všichni se na něj dívali a čekali na jeho instrukce.

Ling Xiao o tom chvilku přemýšlel a pak řekl s vážným výrazem: „Bratři učedníci, věřím, že už víte, že sever je nejnebezpečnějším místem v Rajské říši. Můžeme kdykoli narazit na působivá démonická zvířata. Já jsem jenom jeden člověk. Až na to přijde, obávám se, že nebudu schopen zaručit všem bezpečí.”

Když domluvil, tváře ostatních pěti lidí kromě You XiaoMoa se mírně změnila. Co Ling Xiao řekl, byla vlastně pravda. Roční období na severu byla zima, zemi tam pokrýval led a sníh a chladný vzduch byl celkem těžký. Ani nemluvě o nějakém pěstování magických bylin, dokonce i lidé s celkem nízkou silou by tam nedokázali vydržet víc než tři dny.

Těch pět lidí nechápalo, proč to Ling Xiao řekl. Všichni se na něj dívali a jeden z nich se zeptal: „První seniore, co myslíš, že bychom měli dělat?”

Když zaslechli tato slova, bylo jasné, že už souhlasili s Ling Xiaovým hlediskem.

Ling Xiao zlehka řekl: „Nechte mě a juniora You jít na sever. Co se týče vás pěti učedníků, můžete se spojit a jít kterýmkoli směrem si vyberete.”

„Jak bychom mohli. Pokud na to starší přijdou...” Jeden z učedníků okamžitě potřásl hlavou. Toto počínání bylo zbabělé. Pokud na to seniorové přijdou, nezbyla by jim žádná důstojnost, aby zůstali v sektě TianXin.

„Dokud nikdo nic neřekne, nikdo se o tom nedozví. Pokud se vás někdo zeptá, musíte akorát říct, že jsme se rozdělili. Navíc tohle je můj nápad. S vámi to nemá co dělat,” mluvil Ling Xiao jistě s velkým klidem.

Jeho slova těch pět lidí velmi pokoušela. Nakonec s jeho návrhem souhlasili. Ale stejně se báli, že by narazili na staršího Shi a zbytek, a tak odešli směrem, kterým se vydali Lei Ju a jeho skupina. Starší Shi už věděl, že učedníci ze sekty TianXin tím směrem vyrazili, a tak tamtudy neposlali žádné lidi.

Když odešli, Ling Xiao s klidem zpoza klopy vylovil nekompletní mapu.

You XiaoMo šel rychle k němu. Už věděl, proč Ling Xiao poslal ostatní pryč, neboť to bylo kvůli tomuto důvodu. Kdyby s sebou vzali pět lidí, měli by svázané ruce i nohy a nemohli by hledat Naběračkovou bylinu.

Ačkoli ta mapa nebyla kompletní, směr na ní byl ukázaný. Když tu mapu Tang Hun získal, už se na to vyptal a jak jim štěstí přálo, byl to směr, kterým starší Shi vedl své lidi. Na východ.

„Seniore Lingu, půjdeme teď na východ? A co sever?” Jak se You XiaoMo zeptal, zamračil se. Pokud starší Shi zjistí, že nešli na sever, rozhodně o tom řekne Tang Fanovi, až se vrátí.

„Myslíš si, že lidé ze sekty QingCheng zamíří na sever?” Ling Xiaovi mírně zacukalo v koutku úst.

You XiaoMo o tom chvilku přemýšlel a potřásl hlavou. „Pravděpodobně ne.”

Klima Rajské říše bylo nesmírně podivné. Východ, západ, jih a sever. Ty čtyři směry byli ve čtyřech různých ročních obdobích, a to v tom pořadí: jaro, léto, podzim zima. Bylo velmi těžké si představit, že by kus země měl čtyři různé roční období, ale přesně tak to bylo.

Sever měl zimu, byl celý rok pokrytý ledem a sněhem a jenom démonická zvířata třídy ledu by si zvolila zůstat na severu. Jelikož vzduch tam byl hořce chladný, bylo těžké tam pěstovat magické byliny, a proto by na sever šlo jen velmi málo kultivátorů. Velmi málo samozřejmě neznamenalo, že by tam nikdo nešel.

Ačkoli podmínky na severu byly chabé, pokud tam vážně rostly magické byliny, musely by to být magické byliny vysokého řádu, protože jenom ty by měly tak houževnatou vůli k životu.

To akorát, že když se Rajská říše otevřela posledně, pár lidí strávilo celý měsíc hledáním magických bylin na severu. Ale neměli štěstí a nenašli ani jednu magickou bylinu. Kromě toho přišli o celkem dost lidí. Od té doby se mnoho kultivátorů severu vzdalo.

Ling Xiao si schoval nekompletní mapu, naklonil k němu hlavu a zachechtal se. Pak se podíval na východ a řekl zlehka a klidně: „Nevadí to, dokud na to starší Shi nepřijde. Pokud na to při té šanci jedna ku deseti tisíc vážně přijde, můžeme ho akorát zabít a umlčet ho.”

You XiaoMo byl zticha. Jako moderní člověk 21. století, co miloval mír, s tímto přemýšlením celkem nesouhlasil.

Zdálo se, že Ling Xiao dokázal prohlédnout rozpor v jeho nitru, a tak vesele a ledabyle řekl: „Juniore, až něco takového párkrát zažiješ, pomalu si na to zvykneš. A pokud na to pořád nebudeš zvyklý, nanejvýš před tebou zabiju pár dalších lidí, a tak si na to zvykneš.”

You XiaoMo: „...”

V jeho srdci se okamžitě zvedl malý človíček a ukázal mu prostředníček. K čertu s tebou!

Nebylo třeba ostatní takhle nutit. Pokud by to vážně udělal, i kdyby na to nebyl zvyklý, zvykl by si na to a vlastně si myslel, že by řekl, že už před ním nikoho dalšího nezabije. Vypadalo to, že odpověď tohoto chlápka byla vždycky mimo jeho očekávání.

„Mám pocit, že co jsi řekl, není úplně správně,” promluvil najednou You XiaoMo.

„Kde to není správně?” Ling Xiao se zájmem pozvedl obočí, neboť nečekal, že by v jeho slovech našel chybu.

You XiaoMo okamžitě nadšeně vysvětlil: „Řekl jsi, abych si na to zvykl. Jak se může zabíjení lidí stát zvykem? Takže v budoucnu se nebudeš cítit v pohodě, pokud někoho nezabiješ? Mám pocit, že jsi použil špatné slovo. Měl jsi říct přizpůsobit se.”

Koutky Ling Xiaových úst se klenuly výš a výš. „Opravil jsi mě. Tak mi to dovol říct ještě jednou. Počkej, až před tebou zabiju pár dalších lidí. Věřím, že se tomu přizpůsobíš.”

You XiaoMo se na něj díval se zdánlivě zářícím výrazem. Tento výraz byl naprosto stejný jako ten den, kdy Ling Xiaa zanedbal a nechal ho celou noc na chladném větru na Okřídleném ptákovi. Najednou měl pocit, že mu narostla prasečí hlava. „Vlastně... prostě předstírej, že jsem nic neřekl.”

Ling Xiao si zlovolně olízl koutek úst. „Ne, ne, ne, mám pocit, že co jsi řekl, má spoustu předností. To akorát, juniore, že se na to díky tobě těším víc a víc!”

You XiaoMo zamrkal. Vlastně se na to vážně nemusíš těšit. Vážně!

Jako člověk, co žil na dvou světech, si You XiaoMo poprvé uvědomil svůj typický rys. Zdálo se, že byl vlastně – hlupák!

Nakonec tento hlupák kvůli Ling Xiaovi skončil v naprosto zmateném stavu a v tomto stavu se vypravili hledat Nabíračkovou bylinu.

Za hodinu poté, co odešli, se na kamenné plošině objevila skupina podivných lidí naprosto zahalených v černých pláštích. Ti podivní lidé byli velmi vysocí a velcí a bylo jich zhruba patnáct. Rychle se rozdělili na tři skupiny a zmizeli z kamenné plošiny ve třech různých směrech. Na východ, na západ a na jih.
--------------------------------------------


~ Ling Xiaova logika je prostě boží. A YXM jej neustále opravuje na těch nesprávných místech. ~

~ Toto byla poslední kapitola 2. knihy (Juchů, mám hotovou celou druhou knihu!) a z náznaků v této kapitole je zcela jasné, že 3. kniha bude trošičku krvavá. Dokud se tomu YXM nepřizpůsobí... ~

Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

6 komentářů:

  1. Ahoj můžu se zeptat jestli dáš druhou knihu zase do epub na stáhnutí? ^^ děkuju

    OdpovědětVymazat
  2. OH! Gratulace k překladu druhé knihy. Mohu tě jenom z povzdali obdivovat. Angličtina je pro mne peklíčko, ať dělám co dělám ne a ne se jí naučit. Začala jsem teď ve velkém číst anglicky mangy, protože bohužel do češtiny se jich zrovna moc nepreklada 😑 někdy je to opravdu bolest a utrpení. 200x překládat jedno slovo, no ho vždycky zapomenu 😂

    No nic vrham se na další kapitolu!

    OdpovědětVymazat
  3. Gratulace a velký dík za další knihu 🖤
    Koukám, že bylina pro brouky byla prvně lopatková, teď je naběračková? :) ne o je to jiná?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aktuálně je Nálevková... A doufám, že už mě nenapadne nic jiného - opravovat by to byla pěkná osina v pozadí.

      Vymazat