čtvrtek 26. března 2020

LMW - kapitola 163


Kapitola 163 – Záchrana a Provázání


„Odejděte odtud!” Z nebes se najednou snesl panovačný hlas spolu s obrovským nátlakem. Kromě staršího Shi se výrazy všech okamžitě změnily.

Tento člověk byl tak přímý. Jasně je neznal, tak proč by jednal tak, aby je zachránil? Dokonce ani staršímu Shi to vůbec nedávalo smysl.

Tvář staršího Shi se měnila mezi zelenou a bílou. Byla pravda, že je zachránil, ale využít toho jako důvod, aby je odehnal, bylo celkem ješitné. Nemohlo to být tak, že si všechny magické byliny a démonická zvířata v Nefritové duchovní jeskyni chtěl vzít pro sebe?

Jak o tom přemýšlel, bylo to až příliš nepravděpodobné. Dokonce ani bojovník řádu Hvězdy sedmi hvězd by nedokázal spolknout něco tak velkého jako Nefritová duchovní jeskyně. A navíc uvnitř bylo celkem dost démonických zvířat středního řádu a pár dokonce v řádu Hvězdy a výše. Navíc i kdyby to ta osoba dokázala všechno zhltnout, neměl na to dost času.

Ať o tom starší Shi přemýšlel, jak chtěl, ani ho nenapadlo, že tento starší, s kterým mluvil, byl Ling Xiao, co měl mířit na sever. Ale zrovna teď o tom nepřemýšlel tak hluboce. Akorát se v duchu snažil vymyslet, kdo by se hodil na totožnost tohoto člověka.

Než to ale mohl vymyslet, stalo se něco nečekaného.

Země pod jejich nohama se najednou silně zachvěla, zmítala se a třásla se jako při zemětřesení. Celkem dost učedníků to zastihlo nepřipravené a spadli na zem. A zpoza nich se ozval ohlušující hluk.

Starší Shi se otočil, aby se podíval, a veškerý pocit statečnosti se okamžitě rozsypal a zanechal mu v tváři akorát odraz nesmírné hrůzy. Neměl čas pokračovat v hovoru s tím vzdáleným, záhadným člověkem. V panice zařval na své učedníky: „Všichni utíkejte!”

Z původně klidného jezera se k nebi najednou vzedmuly obrovské vlny. Hladina vody se najednou zvedla přes deset metrů. Před očima všech se objevil gigantický stín. Za šplouchání vody se z hloubek zvedlo gigantické démonické zvíře.

Toto bylo nesmírně gigantické démonické zvíře. To tělo, co se zvedlo z vln, bylo vysoké přes deset metrů. Nebylo třeba zmiňovat, že to mohla být akorát půlka jeho těla. Celé to démonické zvíře bylo zbarvené do tmavé fialové a mělo velký pár litě zářících kulatých očí, co přelétly po všech přítomných.

Vzhled tohoto jedovatého mořského ještěra byl přesně jako vzhled draka, své tmavě fialové tělo měl pokryté šupinami. Povrch šupin se leskl a vycházely z nich ledově chladné paprsky světla. Jasně zaujímal obranný postoj. V jeho strašlivé otevřené tlamě byla vidět celá čelist kónických tesáků. Přes okraj jezera visely čtyři robustní údy, každý s pěti ostrými drápy a jeho vyčnívající, velké kulaté oči byly podlité krví a divoce zíraly přímo na ně.

Tohle nebylo nic jiného než zvíře 8. řádu, Záplavový drak s jedovatým ocasem!

Na základě kultivace staršího Shi mohl boj se Záplavovým drakem v 8. řádu vyústit jen v smrt. Nebylo divu, že byl po zhlédnutí toho zvířete tak vyděšený. Pravdou bylo, že pokud je nikdo nezachrání, nebylo pochyb o tom, že všichni ti lidé skončí mrtví.

Zrovna v té chvíli nebylo třeba, aby starší Shi křičel. Všichni věděli, že čelili hrozící katastrofě. Z mysli se jim naprosto vypařilo jakékoli pomyšlení na Nefritovou duchovní jeskyni, jak začali prchat všemi směry.

Pod hrozbou ztráty vlastního života nebyli dva učedníci z Válečnické divize schopní vzít v potaz bezpečnost Fang ChenYuea. Oba ho odvrhli stranou a prchali o život.

Fang ChenYue naštěstí nebyl naivní člověk, co nechápal, jak to ve světě chodí. Když si uvědomil, že se dělo něco nečekaného, velmi rychle začal být ve střehu. Když teď viděl, že se ze dna jezera najednou objevil Záplavový drak, zbledl v tváři, ale na rozdíl od ostatních nepanikařil.

Zdálo se, že neměl moc štěstí. Jakmile Záplavový drak vystoupil na souš, začal se hnát směrem, kterým utíkal.

Starší Shi byl nedaleko a také se stal svědkem té scény. Na tváři se mu objevil nejistý výraz. Po chvilce váhání se náhle otočil a zrychlil, jak prchal z místa. Už se o osud Fang ChenYuea nezajímal.

Kolem a kolem, bez ohledu na to, jak důležitý Fang ChenYue byl, stejně nebyl tak důležitý jako vlastní život člověka. Kdo by se svolně donesl k prahu jisté smrti? Starší Shi nebyl hlupák. Co se týkalo přítomných učedníků ze sekty TianXin, nebyl tak spravedlivý, aby ty učedníky obětoval jen kvůli učedníkovi třetí generace.

Ale jelikož starší Shi zareagoval takhle, bylo ještě nepravděpodobnější, že by ostatní učedníci, co byli slabší než on, šli Fang ChenYueovi pomoct. Nedokázali ubránit ani sami sebe. V mžiku po nich nezbyl ani stín. Co se týkalo toho Záplavového draka, z nějakého neznámého důvodu vytrvale pronásledoval Fang ChenYuea.

Fang ChenYue byl jenom mág 4. řádu bez schopnosti boje, když ji zrovna potřeboval. Dokonce ani jeho fyzická síla nebyla tak velká jako síla kultivátorů. Záplavový drak ho velmi rychle dohnal.

Ze shora na něj padl gigantický stín. Cestu kupředu mu zahradil Záplavový drak. Jeho dvě dokonale kulaté oči se na něj upíraly. Fang ChenYue se před ním jevil velmi titěrný.

Z drakovy lité tváře sálaly paprsky brutálnosti, jako kdyby měl Fang ChenYuea co nevidět sežrat.

Fang ChenYueovi z jeho už tak bledé tváře vyprchala veškerá krev. Ačkoli věděl, že tentokrát bude těžké uniknout smrti, v jeho zatvrzelých očích se stále odrážela neochota. Jeho život teprve začal. Jak by mohl být ochotný ho nechat teď a tady skončit?

Samozřejmě viděl, jak ho starší Shi a ostatní tváří v tvář smrti nezachránili. Nedalo se popřít, že se v duchu cítil zahořkle. Ale necítil žádnou nenávist, protože kdyby se jejich pozice v tomto boji obrátily, možná by se rozhodl stejně jako oni.

Ale přece jenom byl jenom normální člověk. Nechtěl zemřít a v duchu cítil nejenom beznaděj, ale také neochotu. Ale mohl to akorát sledovat očima doširoka rozevřenýma, jak se jeho vlastní tragická smrt blížila spolu s čelistmi Záplavového draka. Takový druh bezmoci se najednou znásobil. Zrovna v té chvíli najednou pochopil, proč ZiLin vždycky chtěl být kultivátorem.

Kdyby dostal ještě jednu šanci, také by chtěl být kultivátorem, co dokázal poroučet větru, dešti!

Za řevu Záplavového draka to Fang ChenYue nakonec nedokázal dál ustát a padl na zem do sedu. V srdci mu vyvstalo vlákno lítosti. Jak mu nad hlavou visela smrt, konečně si uvědomil, jak se zdráhal opustit svého mistra; opustit své kolegy učedníky, zvláště toho, s kterým vyrůstal od mala, ZiLina. Pokud by Fu ZiLin zjistil, že Fang ChenYue zemřel, pravděpodobně by cítil hluboký žal a také tu byl ten junior, kvůli kterému se vždycky trápil...

Zrovna když Fang ChenYue zavřel oči a poddal se svému osudu, řev Záplavového draka najednou utichl.

Když po nějaké době neslyšel žádný zvuk pohybu, Fang ChenYue si nemohl pomoct a otevřel oči. Jen aby ho ta scéna před ním šokovala.

Spatřil toho gigantického Záplavového draka, jak se chvěje na zemi. Jeho krví podlité oči už znovu nabyly jasu a místo toho se v nich zračila hrůza, jako kdyby se objevilo něco na 100% hrozivějšího. Sklonil svou gigantickou hlavu ve strachu a úzkosti.

Fang ChenYue nevěděl, co se stalo, ale velmi rychle si to spojil s tím záhadným člověkem, co jim předtím pomohl. Ačkoli si nebyl jistý, mohl to být akorát on.

Fang ChenYue se rychle vyškrábal na nohy a odstoupil z dosahu Záplavového draka. Uctivě spojil pěsti k prázdnotě před ním a procítěně řekl: „Mnohé díky staršímu za to, že jsi mi pomohl. Tento junior nikdy nezapomene, že jsi mi zachránil život. Ani poté, co mi vypadají všechny zuby!”

Po nějaké době se z prázdnoty ozval celkem nešťastný hlas: „Proč tam jen tak stojíš? Použij svou duševní sílu a zkus, jestli se s ním dokážeš provázat.”

Fang ChenYuea to omráčilo. Měl pocit, že musel mít halucinace. Ten záhadný člověk mu chtěl pomoct provázat se se Záplavovým drakem? Rozhodně to musel slyšet špatně. Navíc z toho jeho hlasu bylo znát, že byl tak nějak neochotný?

Ling Xiao to samozřejmě nedělal svolně. V jeho očích byl Fang ChenYue jeho imaginární sok v lásce. Kdo by byl ochotný pomoct někomu, koho neměl rád? Přece jenom nebyl světec!

Ale You XiaoMo po jeho boku nebyl potěšený!

Když předtím viděl, jak byl Fang ChenYue v nebezpečí, celý zbledl hrůzou a už dávno by na něj zavolal, kdyby mu Ling Xiao včasně nezakryl ústa.

Poté Ling Xiao zdráhavě a neochotně zachránil Fang ChenYuea.

Ačkoli si You XiaoMo vydechl úlevou, když pomyslel na počínání staršího Shi a zbytku, kdy prvního seniora odvrhli stranou, bál se, že se to samé stane i v budoucnosti. A tak ho napadlo, že pokud by se první senior dokázal provázat s tímto démonickým zvířetem, i když byl jeho strašlivý vzhled trochu nevzhledný, a pokud by ho strážilo, pravděpodobně nebude v žádném dalším nebezpečím.

Ale když své myšlenky vyjádřil nahlas, Ling Xiao jej okamžitě odmítl. You XiaoMo se ještě ani takhle netrápil kvůli němu a teď by měl prokázat laskavost jeho prvnímu seniorovi?

Od té doby, co si Ling Xiao uvědomil vlastní pocity, byl velmi nešťastný, jak se You XiaoMo vždycky staral o své seniory. A teď po něm chtěl, aby Fang ChenYuemu pomohl provázat se s démonickým zvířetem. Ať ho to ani nenapadne!

Jak mohl You XiaoMo vědět, co si Ling Xiao myslel? On akorát naivně přemýšlel o tom, že chtěl, aby se lidem, co na něj byli hodní, vedlo dobře. To bylo celé. A tak prostě Ling Xiaovi slíbil pár laskavostí jako předtím.

Kdo mohl vědět, že tentokrát Ling Xiao zatvrdí své srdce, jako kdyby zrovna snědl pár závaží. Bez ohledu na to, kolik extra magických pilulek za den mu You XiaoMo slíbil, odmítal ustoupit.

You XiaoMo se cítil bezmocně a mohl se akorát zeptat: „Tak co chceš výměnou za svou pomoc?”

Ling Xiao neměl v úmyslu se smilovat, ale kvůli těm slovům dostal najednou nápad. Vyklenul koutky úst v podezřelém úsměvu. Na chvilku se odmlčel, než se naklonil k jeho uchu a řekl jednu větu.

Za sekundu poté byl You XiaoMo jasně rudý. Prostě si nemyslel, že by Ling Xiao navrhl takovou podmínku. Jejich mozky jasně neoperovaly na stejné rovině.

You XiaoMo měl nutkání Ling Xiaa kousnout. Tenhle chlápek měl jasně pokoutné motivy a musel čekat právě na tuto chvíli. Ale... když viděl stále bezbarvou tvář prvního seniora, ustoupil. Tohle bylo přece jenom něco, co se dřív nebo později stane.

A tak You XiaoMo zatnul zuby a přistoupil na Ling Xiaovu podmínku.

Ling Xiao byl tak šťastný, když ho slyšel souhlasit. Ale když popřemýšlel o tom, že You XiaoMo souhlasil jenom kvůli Fang ChenYuemu, okamžitě byl nešťastný.

Díky tomu se Fang ChenYuemu poštěstilo zaslechnout ten iluzorní hlas.

Ling Xiao ho neslyšel odpovědět, a tak netrpělivě řekl: „Pche, pokud nejsi ochotný, zapomeň na to.”

Než mohl You XiaoMo znervóznět, Fang ChenYue otevřel pusu: „Počkej, starší, počkej. Tento junior je sv-svolný!”

Fang ChenYue byl tak rozrušený, že měl celou tvář rudou. Na takovou příležitost se nedalo natrefit každý den. Tento záhadný starší byl ochotný k němu natáhnout pomocnou ruku. Kdyby to odmítl, pravděpodobně by se k smrti proklel.

„Tak do toho,” řekl Ling Xiao.

Fang ChenYue udělal pár kroků kupředu. Tento Záplavový drak s jedovatým ocasem bude jednou opravdu démonickým zvířetem 8. řádu, ale zrovna teď byl jenom v 7. řádu. Do 8. řádu měl pořád ještě daleko. Ale v porovnání s démonickým zvířetem 8. řádu se s démonickým zvířetem 7. řádu provazovalo snadněji.

Ještě překvapivější bylo, že tento Záplavový drak nevzdoroval. Prostě přijal duševní sílu, co mu Fang ChenYue vyslal do místa mezi obočím.

Pokud ostatní nechápali, co ten nátlak byl zač, tomuto démonickému zvířeti, co nabylo duchovní vědomí, bylo velmi jasné, jak vznešená byla pokrevní linie této osoby. Mezi démonickými zvířaty patřila mezi krále. Jen kvůli tomu nátlaku z pokrevní linie bylo nemožné jakkoli málo vzdorovat.

Takže když byla schopná vystrašit démonické zvíře tak vysokého řádu, mohla to být jen opravdová vznešená pokrevní linie.

A tak se Záplavový drak mohl akorát podvolit. Jinak by mu ta osoba okamžitě usekla hlavu.

Ta vlídná duševní síla vstoupila bez jakékoli překážky a zavázala si duši Záplavového draka. Obě strany velmi rychle ustanovily pouto a celý ten proces se zdál tak hladký, že to bylo neuvěřitelné.

Ačkoli se Fang ChenYue s démonickým zvířetem ještě nikdy neprovázal, slyšel ostatní mluvit, jak těžké bylo provázat se s démonickým zvířetem vysokého řádu. Ale on necítil vůbec žádný odpor. Než aby za to chválil sebe, věděl, že ta záhadná osoba mu musela znovu pomáhat.

Fang ChenYue nevěděl, jak to má této záhadné osobě splatit. V duchu měl spoustu otázek, ale moc hluboce o nich nepřemýšlel. Akorát věděl, že tato záhadná osoba mu neublíží. Jinak by ho nezachránil a také by mu nepomohl provázat se se Záplavovým drakem.

To akorát, že než stačil vymyslet slova díků, znovu zaslechl Ling Xiaoův netrpělivý hlas: „Teď můžeš jít.”

Když Fang ChenYue zaslechl hlas té záhadné osoby, také se neodvažoval prodlévat. Uctivě sbalil pěsti. „Starší, dnešní laskavost ti tento junior po celý život nezapomene. Tento junior je Fang ChenYue ze sekty TianXin. Pokud pro mě v budoucnu budeš mít nějaké využití, pošli pro mě.”

Po těch slovech si s sebou vzal Záplavového draka a odešel.

Když se Ling Xiao přesvědčil, že tu nikdo nezůstal, vytáhl You XiaoMoa z úkrytu.

Démonické zvíře 8. řádu. Fang ChenYueovo štěstí se už nedalo popsat jako obyčejné. Na místě jako Rajská říše, kde nebezpečí číhalo na každém kroku, měl Fang ChenYue zaručené přežití.

Až toto nebezpečné období skončí, Fang ChenYue se pravděpodobně ještě víc proslaví. Sekta TianXin se také dostane do popředí, když jej bude vyvyšovat. Muselo se zmínit, že pokud se Záplavovému draku podaří pokročit do 8. řádu, bude to znamenat, že sekta TianXin bude mít dodatečného bojovníka Duchovního řádu. A navíc bojová schopnost tohoto démonického zvířete 8. řádu byla mnohem víc ohromující než bojová schopnost obyčejných bojovníků Duchovního řádu.
--------------------------------------------


~ Chudák LX žárlí, i když (pravděpodobně) nemá kvůli čemu. ~



Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

1 komentář:

  1. Miluji tenhle svět, autorku a tebe. Děkuji za překlad a už nyní mám těžký abstak

    OdpovědětVymazat