pondělí 30. března 2020

LMW - kapitola 164


Kapitola 164 – Nefritová duchovní jeskyně


„Teď jsi spokojený?” Ling Xiao naklonil hlavu ke straně a podíval se po You XiaoMovi.

You XiaoMovi zářily oči, jak přikyvoval. Samozřejmě že byl spokojený. Věděl, že kdyby se odvážil říct, že není spokojený, Ling Xiao by mu to spočítal, a tak rychle změnil téma: „Seniore Lingu, kdo by čekal, že se tu objeví démonické zvíře 8. řádu? Takže nebude to v Nefritové duchovní jeskyni ještě úžasnější?”

You XiaoMo byl nesmírně zvědavý a jedna věc mu přišla velmi podivná.

Jelikož se starší Shi rozhodl vést své lidi touto cestou, nemohlo to být tak, že nevěděl, že v jezeře bude Záplavový drak. Ale podle toho, jak se zrovna choval, to bylo, jako kdyby o něm vůbec nevěděl.

Ačkoli byl You XiaoMo v Rajské říši poprvé, věděl, že se bude muset předem připravit. A proto bylo ještě více nemožné, aby sekta TianXin neudělala nezbytné přípravy. Přece jenom sem už přišli před padesáti lety, takže by měli mít nasbíráno celkem dost informací.

„Záplavový drak se ke kultivaci v jezeře neuchyluje neustále. Jelikož starší Shi tuto informaci neobdržel, je jasné, že před padesáti lety tu nebyl,” vyjádřil Ling Xiao svůj odhad. On odhalil existenci Záplavového draka už dřív. Kdyby nebylo jeho ohledů vůči You XiaoMovým pocitům, neobtěžoval by se je varovat, aby odešli. Zvláště když nebyli ani trochu vděční.

„Ale...”

Ling Xiao pokračoval: „Tohle jezero vlastně není tak skvělé místo ke kultivaci. Jelikož si Záplavový drak vybral toto místo, možná jsou tam dole magické byliny.”

„Vážně?” You XiaoMoův výraz okamžitě oživl. Své zářící oči upřel na hladinu jezera, co už se uklidnila.

Záplavový drak byl momentálně v 7. řádu, což znamenalo, že magická bylina na dně jezera byla alespoň 7. řádu. Zrovna teď neměl ani jedinou bylinu 7. řádu.

„Chceš se nejdřív schovat v dimenzi? Půjdu se dolů podívat a až se vrátím, zavolám tě.” Jakmile to Ling Xiao řekl, You XiaoMo ho popadl za paži.

„Ne, chci jít dolů s tebou. Nedokážeš poznat magickou bylinu 7. řádu. Navíc by v jezeře mohly být i jiné magické byliny,” řekl You XiaoMo odhodlaně.

Ling Xiao to chvíli zvažoval a souhlasil. Bylo by velmi problematické vykopat pod vodou celé dno jezera. Přece jenom pořád chtěli jít hledat další magické byliny, takže by tady nemohli mrhat příliš mnoho času. A tak vzal You XiaoMoa s sebou a ponořil se na dno jezera.

Voda v jezeře byla velmi čistá. Zhruba v hloubce sto metrů bylo dno pokryté malými oblázky a podobně. Vážně to nevypadalo jako místo, kde by rostly magické byliny, ale bylo nepravděpodobné, že by Záplavový drak strážil jezero jen tak.

Nakonec na kraji dna jezera našli magickou bylinu 7. řádu. Ale tato magická bylina měla do zralosti daleko. A jak tomu štěstí chtělo, You XiaoMo už ji viděl.

Kong Wen si ho k sobě párkrát zavolal. A tehdy na Kong Wenově dvorku spatřil malý záhonek s vysázenými magickými bylinami vysokého řádu. Tato magická bylina byla jedna z nich.

Magická bylina jménem Druhý dech byla nejdůležitější bylinou při výrobě magické pilulky 7. řádu Znovunabytí života. Pokud byla duše stále přítomna, nezáleželo na tom, jak těžké zranění člověk utržil a prostě se uzdravil.

Ale měla vedlejší účinek.

A to když člověk použil tuto magickou pilulku a vrátil se k životu, kultivace mu prudce klesla. Ale stejně o ni bojovalo spoustu lidí, neboť mít u sebe magickou pilulku Znovunabytí života znamenalo mít dva života. Stálo za to vyměnit úroveň kultivace za život!

You XiaoMo měl celkem štěstí. Tato magická bylina Druhý dech byla střední kvality. S tímhle základem ji bude muset jen následující dny zalít duchovní vodou a stane se z ní bylina vysoké kvality.

Poté, co You XiaoMo přesadil magickou bylinu Druhý dech do své dimenze, si s Ling Xiaoem pospíšili do Nefritové duchovní jeskyně.

Do Nefritové duchovní jeskyně nevedla jenom jedna cesta a navíc se po cestě celkem dost zdrželi. Takže než dorazili ke vstupu, dovnitř už vtrhlo pár skupin lidí.

Nefritová duchovní jeskyně bylo místo, kde se hojně vyskytovaly magické byliny a démonická zvířata středního řádu.

Než se vůbec přiblížili, už slyšeli naštvaný řev démonických zvířat. Podlaha velikánské jeskyně byla pokrytá zelenými šlahouny neznámé rostliny. K nebesům se zdvíhaly starobylé stromy a zakrývaly sluneční světlo. Po cestě neustále objevovaly stopy po démonických zvířatech.

Byla příliš velká škoda, že ty magické byliny, co strážili, už You XiaoMo měl. Kromě toho tam bylo také pár doupat démonických zvířat, které už někdo vybrakoval. Země byla stále pokrytá čerstvou krví, co nezaschla, takže to dávalo znát, že tu nedávno došlo k litému boji.

You XiaoMo chtěl najít Lopatkovou bylinu, co byla bylina 6. řádu. Podle mapy se Lopatková bylina nacházela v jižní části Nefritové duchovní jeskyně. Ale nebylo jasné, kde přesně rostla. Jižní část byla tak rozlehlá, že pokud ji budou muset hledat, bude to jako hledat jehlu v kobce sena.

„Juniore, vytáhni ty dva Skryté páchnoucí brouky,” řekl Ling Xiao najednou, co stál na zelených šlahounech a zhodnocoval okolí.

Skrytí páchnoucí brouci se živili Lopatkovou bylinou, takže jejich citlivost na tuto bylinu bude velmi vysoká. Nebylo nic lepšího, co by je k bylině zavedlo.

You XiaoMo to jasně chápal. Jakmile Ling Xiao domluvil, zmizel a za chviličku se znovu objevil s nefritovou truhličkou v ruce. Uvnitř leželi ti dva brouci, Skrytí páchnoucí brouci, co mu tehdy Ling Xiao dal.

Jelikož příliš dlouho nejedli, dýchali celkem slabě. Naštěstí to nebyla zase až tak velká překážka. Když je You XiaoMo vypustil, jeden sameček a jedna samička okamžitě ožili a krev v nich pumpovala a najednou se rozletěli a celkem křivě letěli jedním směrem.

Tentokrát You XiaoMo nedovolil, aby ho Ling Xiao nesl, protože také vypustil PiQiua, co byl 5. řádu. Na tomto místě to pravděpodobně nebylo moc, ale jeho síla více než dostačovala na to, aby mohl You XiaoMo nést.

Ačkoli Ling Xiao nebyl moc šťastný, PiQiu by vážně měl zesílit.

Aristokratičtí vlci byli ten typ, co rostl v bitvách. Pokud by zůstal příliš dlouho v dimenzi, nejenom že by to obrousilo povahu Aristokratického vlka, ale také by to oslabilo jeho moc zabíjet. A to nebylo něco, co chtěl vidět.

Pokud by Aristokratický vlk nebyl schopen You XiaoMoa ochránit, jaký mělo smysl ho mít s sebou?

PiQiu, kterého pustili ven, zavyl. Naštěstí bylo vytí zvířat v Nefritové duchovní jeskyni normální. A proto si tohoto zavytí nikdo nevšiml. Brzy nato PiQiu vyskočil celým tělem a nejvyšší rychlostí pádil vpřed.

Ačkoli byl akorát v 5. řádu a nebyl schopný létat, rychlost jeho běhu na zemi nebyla špatná. Jen za pár sekund propádil několika tisíci metry a těsně následoval Skryté páchnoucí brouky.

Ling Xiao neutíkal, aby byl vpředu. Místo toho se držel You XiaoMoa a sem tam se rozhlížel po okolí.

Za hodinu začali Skrytí páchnoucí brouci konečně zpomalovat.

Před očima měli bujně zelené pohoří. Všude to tam bylo poseté hojným rostlinstvem a bylo tam výjimečné množství duchovní energie.

Jak You XiaoMo slezl z PiQiua, slyšel naštvaný řev démonického zvířete. Nedaleko vpředu matně viděl něco, co se zdálo být několika záblesky světla.

Ti dva Skrytí páchnoucí brouci už neletěli kupředu. Místo toho kroužili kolem You XiaoMoa, jako kdyby ho pobízeli. Byli tak uvědomělí, protože se s nimi You XiaoMo už provázal. Skrytí páchnoucí brouci, co uznali svého pána, přirozeně chtěli, aby je You XiaoMo vedl. Navíc cítili to nebezpečí vpředu.

„Seniore Lingu, zdá se, že už nás někdo předběhl,” řekl You XiaoMo.

Ling Xiao mu ovinul ruce kolem pasu a řekl: „Půjdeme se podívat. Ať nás PiQiu nenásleduje a potuluje se tu sám. Jak může jako Aristokratický vlk nebojovat? Setkáme se za čtyři hodiny.”

„Počk...” Než mohl You XiaoMo něco namítnout, Ling Xiao ho odnesl.

PiQiu zůstal na místě, svým stříbrně bílým ocasem vrtěl rychleji a rychleji. Jeho dvě rubínové oči podivně zářily a sálaly z nich záblesky světla. Zvláště poté, co Ling Xiao řekl. Ty silné rudé záblesky byly silnější a silnější, bylo to znamení, že byl vzrušený, a vyrazil kupředu. Chvíli se díval směrem, kterým odešli, a pak se otočil a odskákal do hustého porostu.

You XiaoMoa nikdy nenapadlo, že až se jeho PiQiu vrátí, že bude mít svou stříbrnou srst zbarvenou do ruda a že celé jeho tělo bude páchnout po krvi. Ta čerstvá krev mu bude stále kapat ze srsti. A i jeho kultivace se obrovsky zvýší. Ale... také jej bude následovat dlouhá řada malérů.

Po chvilce se v zorném poli Ling Xiaa a You XiaoMoa objevila skupina lidí.

Všichni byli jednotně odění v šedých róbách a pár z nich mělo nasazené šedé kápě. Jasně byli ze sekty XingLuo.

Naproti lidem ze sekty XingLuo byla sekta XiaoYao a sekta JiLe. Ty dvě síly sestávaly z dvanácti lidí, z větší části v řádu Slunce a Měsíce. Nejsilnějšími byli starší v řádu Hvězdy tří hvězd a čtyř hvězd. Nebyl to nikdo, koho by You XiaoMo nebo Ling Xiao poznával.

Momentálně bylo těch dvanáct lidí v obklíčení lidí ze sekty XingLuo a vypadalo to, že byli ve slepé uličce.

Celkově byla síla lidí ze sekty XingLuo jasně mnohem vyšší než síla lidí ze sekt XiaoYao a JiLe. Mezi nimi byl dokonce muž ve středním věku v řádu Hvězdy sedm hvězd, co měl kápi staženou a odhaloval tak celkem zlomyslnou tvář pokrytou tenkou vrstvou černé mlhy. Zíral na těch dvanáct lidí pohledem otevřené prudkosti.

„Xing ShiYi, co má tohle znamenat? Copak nezáleží na schopnosti každého, aby získal magické byliny a démonická zvířata? Nemůže to být tak, že přemýšlíš, že nás zabiješ?” promluvil Mu Sheng ze sekty XiaoYao přísně, zatímco vypadal nesmírně impozantně.

„A co že vás všechny zabiju. Pokud z toho chcete něco vinit, viňte svou smůlu. Prostě jste na nás museli narazit a přerušit náš plán.” Muž ve středním věku se nahlas zasmál. Velký meč v ruce měl potřísněný spoustou krve a jak se chlámal, odkapávala na zem. Za chvilku se přestál smát a řekl vážným hlasem s vražedným pohledem v očích: „Všechny je zabijte. Nenechte nikoho naživu.”

Mu Sheng v hrůze vykřikl: „Xing ShiYi, pokud sekty TianXin a QingCheng zjistí, že jste se spolčili s dé...”

Než mohl říct slovo 'démoni', usekl mu hlavu někdo, kdo se mu proplížil za záda. Ten někdo byl jeden z učedníků ze sekty JiLe.
--------------------------------------------



Hlavní stránka
Postavy a pojmy



<Předchozí>...<Následující>

3 komentáře: