pondělí 6. dubna 2020

LMW - kapitola 165


Kapitola 165 – Umlčení svědků


Jak tohle zaslechli, i kdyby zbytek slov zůstal nevyřčen, všichni to už pochopili.

Na co mohl narážet, když řekl dé...? Pokud ne démoni, co jiného to mohlo být? Navíc poslední dobou byla sekta TianXin a ostatní hlavní síly s démony jako oheň a voda. Vzezření sekty XingLuo bylo vážně trochu podivné.

Co se týkalo toho učedníka ze sekty JiLe, co provedl ten pokradmý útok, pravděpodobně to byl špeh ze sekty XingLuo.

Mu Shenga odpravil, než mohl slova dokončit, protože naschvál mluvil velmi hlasitě. Protože se bál, že by nedaleko někdo byl. Kdyby to vyslechli a informovali sektu TianXin a QingCheng, sekta XingLuo by byla ve velmi obtížné pozici.

A tak aby ochránili velké spiknutí sekty XingLuo, učedníci ze sekty XiaoYao a JiLe museli zemřít.

Když na zem padl poslední z učedníků ze sekty XiaoYao, celá oblast už byla zamořená pronikavým pachem krve. Každá jednotlivá mrtvola byla k nepoznání.

V této chvíli se vedle těch těl objevilo pět mužů v černých róbách.

Ti muži v černých róbách byli nesmírně vysocí. Měli přes dva metry, skoro ke třem metrům. Tyčící se Xing ShiYi v mžiku vypadal v porovnání velmi malý a titěrný.

Ty dvě strany si vyměnily pár slov. Těch pět mužů si najednou dřeplo vedle těl. Jedna po druhé se zevnitř černých rób natáhly temné ruce a vrhly se po jedné z mrtvol. Pak je vtáhly dovnitř černé róby a poté následovalo křupání. Najednou byl slyšet zvuk, jak někdo okusoval kosti. Z pod jejich nohou vytekla jasně červená krev a zevnitř černé róby najednou vypadla čerstvě uťatá paže...

„Bleee!!!” Někdo se pozvracel. Ten člověk byl...

„Kdo je tam?!” Xing ShiYiova tvář se viditelně změnila. Svým ostrým, pronikavým pohledem mířil směrem, odkud se ozýval ten zvuk zvracení.

Ten směr byl přesně to místo, kde se nacházeli You XiaoMo a Ling Xiao. Ten člověk, co zvracel, byl samozřejmě You XiaoMo. Kvůli těm pěti mužům v černých róbách, co jedli mrtvoly, se nedokázal zadržet a pozvracel se. Po 'mnoha obtížích' si zrovna zvykl na krvavé scény.

Xing ShiYi nebyl jediný, co ten zvuk zaslechl. Také tam bylo těch pět mužů v černých róbách. Okamžitě se přestali krmit, někteří z nich prostě odhodili napůl pozřené mrtvoly.

Některé mrtvoly měly pozřenou horní půlku, některé dolní půlku a některým zbývaly jen čtyři údy...

Byla to hrůzná podívaná. Extrémně krvavá, extrémně odpudivá. Zářivě bílé vnitřnosti, cákance mozku a podobně. Všechno vytékalo ven, a tak...

„Blééé!!!” You XiaoMo to znovu nedokázal vydržet. Při svém prázdném žaludku vyzvrátil kyselé žaludeční šťávy.

Jakmile ze sebe vydal ten zvuk, Xing ShiYi okamžitě zjistil, kde přesně se nacházejí. Velmi rychle odhalil You XiaoMoa a Ling Xiaa. Když Ling Xiao viděl, že je objevili, také už neměl v úmyslu se skrývat. Nesl You XiaoMoa, co neustále zvracel, a položil ho na jeden trs tyčících se velkých liján.

Tato Ling Xiaova tvář, někdo jako Xing ShiYi ji rozhodně znal. Stačil jeden pohled a Xing ShiYiův výraz se okamžitě změnil. „Lin Xiao ze sekty TianXin?”

Jak to řekl, svýma ostrýma očima se okamžitě zaměřil na okolí, jako kdyby se snažil spatřit, kolik lidí se kolem nich stále skrývalo.

Ovšem překvapilo jej, že kromě těch dvou neobjevil nikoho jiného. Navenek se zdálo, že tu byli jenom oni dva.

Ale Xing ShiYi nepolevil okamžitě v obezřetnosti, díval se na Ling Xiaa a You XiaoMoa se sto procentní obezřetností, v níž se mísil náznak nemilosrdnosti.

Ling Xiao se po nich pobaveně podíval. Sekta XingLuo se dala dohromady s démony? To bylo vážně něco, co nikdy nečekal.

Ale když uvážil počínání sekty XingLuo za posledních pár let, rozhodně v tom byly viditelné stopy po pavučinách a kopytech koní. Bylo možné, že sekta XingLuo spolupracovala s démony. Původně měl v plánu předstírat, že nic neviděl. Bohužel člověk míní a bůh mění.

Ling Xiao sklonil hlavu a podíval se na You XiaoMoa, co stále zvracel. Jemně ho poplácal po zádech. „Juniore, jsi v pořádku?”

You XiaoMo na jeho otázku neodpověděl, ale natáhl k němu ruku a zatahal ho za oděv. Vypadalo to, jako že byl v pořádku? Dobrý bože, toto bylo poprvé, co se stal svědkem netvornosti požírání lidí.

Tohle samozřejmě nebylo poprvé, kdy se stal svědkem tak krvavé scény. Už k tomu došlo předtím na zelených pláních před městem HunJi, kdy zemi pokrývaly údy. Tehdy ten dopad cítil velmi silně, ale stalo se to celkem rychle a nebyli tam žádní lidožraví netvoři.

Ačkoli během svého předchozího života viděl celkem pár hororových filmů a některé zobrazovaly lidožravé zombie, to byla fikce, co od něj byla oddělená obrazovkou. V duchu věděl, že to byla faleš. Kdy vůbec měl to „potěšení” vidět to takhle zblízka? Navíc to bylo živé vysílání. Útok na jeho smysly nebyl malý. Už tak byl dobrý, že nevyzvrátil celý žaludek.

Ling Xiao celý zářil, jak ho plácal po zádech. „Je dobře, že sis na to zvykl.”

Prý si na to zvykl! You XiaoMo na něj protočil očima. Zase s touhle hláškou.

„Génius sekty TianXin Lin Xiao se vlastně objevil sám? Hahaha. Ber to tak, že máš zatrolené štěstí. Vypadá to, že dneska budeme mít skvělou sklizeň. Až tě zabijeme, bude to, jako kdyby sekta TianXin přišla o paži. Věřím, že velmistra a mladého pána to rozhodně velmi potěší.”

Po dlouhém pozorování si byl Xing ShiYi konečně jist, že kolem nebyli žádní další učedníci ze sekty TianXin kromě těch dvou. Teprve pak se nahlas zasmál s divokým a podlým výrazem na tváři.

Zdálo se, že si už představoval odměnu, co mu velmistr dá.

Muselo se zmínit, že i když byl Lin Xiao ze sekty TianXin jenom kultivátorem řádu Hvězdy dvou hvězd, bylo mu jenom třicet let. Zhruba stejně jako Luo ShuHemu ze sekty QingCheng. Velmi málo lidí se dokázalo v tomto věku vypracovat na takovou úroveň, podobně jako jejich mladý pán Xing TianXie.

Mladému pánovi ze sekty XingLuo už bylo čtyřicet jedna. Jeho kultivace byla o dvě hvězdičky vyšší než Ling Xiaova a Luo ShuHeova.

Ale když bylo mladému pánovi třicet, kultivaci měl jen v řádu Hvězdy jedné hvězdičky. Ačkoli jeho kultivace byla v té době nižší jen o jednu hvězdičku, arogantní mladý pán to bral jako ponížení. A proto je vždycky považoval za nepřátele.

Jejich velmistr měl také pocit, že kdyby Lin Xiao a Luo ShuHe mohli dospět, jednoho dne by se stali největší překážkou sekty XingLuo. A proto dávno prohlásil, že když se Rajská říše tentokrát otevře, musí ty dva zabít, pokud k tomu budou mít příležitost.

Xing ShiYi nikdy nečekal, že než se je mohl vydat hledat, jeden z nich mu přijde rovnou pod nos. Navíc Lin Xiao měl s sebou jenom jednoho člověka. A byl to pouze titěrný mág, co se nechal akorát nést. Copak mu tím bůh neprokázal laskavost?

„Xing ShiYi, chci Lin Xiaovo tělo.” V této chvíli najednou otevřel pusu jeden z těch mužů v černých róbách. Démonův hlas byl ochraptělý, zněl jako nějaký zrezlý stroj, co zápolil s tím, aby pracoval. Dalo se v něm vycítit stěží skryté vzrušení, jako kdyby měl už Lin Xiaa v hrsti.

Xing ShiYi zařval smíchy a řekl: „Žádný problém. Ale jeho hlavu musím přinést našemu mladému pánovi. Rozhodně bude velmi šťastný, až se dozví, že je Lin Xiao mrtvý.”

„Takže to uděláš nebo to mám nechat udělat své podřízené?” Muž v černé róbě se zlovolně uchechtl.

„Nech mě to udělat. Pouhý řád Hvězdy dvou hvězd. Dokážu ho sejmout jedním prstem.”

Xing ShiYi mluvil neuctivě, zatímco oči měl plné intenzivního krvelačného vražedného úmyslu. Zvedl pravou ruku a máchl svým velkým mečem, kapičky krve odlétly z čepele.

Zrovna v té chvíli se Ling Xiao, co konejšil You XiaoMoa, začal smát.

V Ling Xiaově smíchu byl slyšet náznak potlačovaného sebeuspokojení. Ti, co to slyšeli, měli celkem podivný pocit. Copak by normálně člověk už dávno neutekl, když čelil tak velkému rozdílu sil? Nejenom že neutekli, ani se nezdálo, že by jevili jakékoli známky nervozity.

Xing ShiYi a ostatní měli konečně pocit, že na tom nebylo něco v pořádku. „Čemu se směješ?”

Ling Xiao se najednou přestal smát a pobaveně se podíval po Xing ShiYim. Pak sklonil hlavu a podíval se na You XiaoMoa, co skončil se zvracením. Jednou rukou ho jemně pohladil po hedvábných vlasech a přitom se zasmál a řekl: „Juniore, tvůj senior tě chápe a soucítí s tebou, neboť to je poprvé, co vidíš tak hrůznou scénu, ale také jsi viděl, že odhalili naše tajemství, takže tvůj senior nemá 'žádnou jinou možnost' než je přímo před tebou zabít. Také musíš prokázat nějaké to pochopení a soucit se svým seniorem, dobře!”

You XiaoMo na něj protočil očima. Jak mohl nevědět, že ti lidé už odhalili jakékoli jejich tajemství? Mluvit takhle velkolepě, nebylo to prostě jen to, že je chtěl zabít? A stejně si vymýšlel tolik výmluv.

Za posledních pár dní postupně natrefil na různé krvavé a kruté zkušenosti. Navíc ta dnešní scéna byla tak krvavá a hrozivá. Měl pocit, že jeho schopnost to snášet rychle mířila velmi silným a abnormálním směrem. Teď si uvědomil pravdu. Na tomto světě neexistovalo nic jako to nejhrozivější, vždycky bylo jen hrozivější!

Ale pro Xing ShiYia a ostatní byla tato slova od Ling Xiaa jako největší žert na světě.

Lin Xiao je všechny chtěl teď a tady sám zabít? To musel být určitě vtip. A navíc si musel splést, v jaké byl situaci. Určitě by to měli být oni, co měli umlčovat svědky.

Jelikož Lin Xiao natrefil na jejich intriky a zjistil, že sekta XingLuo spolupracovala s démony, za žádnou cenu nebylo možné, aby ho a toho titěrného mága nechali jít.

Ling Xiao se zvedl a pohladil You XiaoMoa po hlavě, co měl jako melounové semínko. Řekl ohleduplným tónem: „Juniore, jen do toho a hoď šavli. Než s tím skončíš, už bude se svědky konec.”

You XiaoMo neměl slov. V odpověď mohl akorát dál protáčet očima. Uvědomil si, že tento chlápek vážně neměl žádnou dolní hranici.

Ling Xiao pak seskočil ze šlahounů. Oděv se mu třepotal ve větru a koutky úst měl vytočené v mírném úsměvu. Zdálo se, že se kolem něj vznášel učený a vznešený dojem. Kdo mohl odhadnout, že neustále myslel jenom na zabíjení?
--------------------------------------------

~ Chudáci spiklenci mají opravdu zatrolené štěstí. LX neuvěřitelně podvádí, promenáduje se ve vzezření člověka, o kterém každý ví, jakou má moc, a přitom má tu moc x-krát větší... ~

Žádné komentáře:

Okomentovat